Малко бебе може ли да се чувства "изоставено"????

• 3 103
  • 47
  •   1
Отговори
# 30
  • в полите на.... Балкана
имай впредвид,че бебето тепърва ще се чувства "изоставено", мойто е на 10 м. и не ми дава за минута да го оставя, при положение че има и други членове от семейството, които познава. Не го свиквай да е "залепено" за теб, щото ще ти стане още по-трудно

# 31
Разбира се, при малките бебета всичко е хипотези, но все пак да си кажа моето мнение. Аз мисля, че щом бебчето не плаче, когато го оставяш, значи не се чувства зле. Още по-малко мисля, че смученето на палеца може да е признак за самотност. Почти всички бебенца на тази възраст ако не смучат биберон, си смучат я палеца, я цялата ръка. Това е техният начин да изследват собственото си тяло, да си чешат венците и въобще да се занимават. Това, че се свива, може би просто значи, че така й е по-уютно. А това, че ти се радва като се появиш пък е най-естественото нещо!

Мисля, че твоите чувства и твоята интерпретация на това поведение са проекция на твои собствени страхове, може би и рани от детството. Кой знае дали детето може да усети тази твоя нагласа. Мисля, че ако ти не се обвиняваш, че я изоставяш и тя няма да се чувства изоставена.

Затова препоръката ми е, след като детето си кротува като я оставяш в креватчето и даже се опитва да заспи, да продължаваш да го правиш. Какво по-хубаво от един следобеден сън! Може би ще се почувстваш по-добре ако докато я оставяш й обясняваш много нежно и спокойно къде отиваш, какво ще правиш, как тя ще може да поспинка  или да се позанимава сама. Така и тя може да се повлияе от интонацията и гласа ти, пък и ти да се успокоиш. Може би, предвид свиването, можеш да сложиш някакви възлгавнички около нея в креватчето, за да е по-тясно и по-уютно. Въобще, всяко нещо, което може да те накара ти да се почувстваш по-добре, мисля, че ще се отрази добре и на нея. Дай й малко време, за да се опита наистина да поспи, не надзъртай час по-час в стаята. Ако се почувства зле, ще се разплаче и ще я чуеш.   bouquet

# 32
  • София
Моето не съм го оставяла само първата една година.ПОВЯРВАЙ МИ сега си патя за грешката.Няма минута спокойствие и се опитвам да го дам поне за половин час на баща му но той пищи и се дере. Сега тръгна и на ясла  ooooh!  ooooh!  ooooh!  #2gunfire

# 33
Подкрепям мнението на Ескарина Peace
Никога не сьм оставяла синьт си сам,винаги си го слагах в стаята в която сьм аз(в люлката,шезлонга,кошницата).Заедно чистихме,готвихме,стояхме на компа или пред теливизора.Дори,като отивах до тоалет си го слагах в количката до вратата Blush

# 34
  • пак там
Успокой се и щом не плаче, не си вкарвай в главата глупости! Че ако дойде период като този, в който в момента сме ние - да не иска да стои нито сам, нито при баща си, а само при мен, и постоянно да търси моето внимание, тогава ще ти дойде вече малко в повече. И ти си човек, и ти имаш нужда от малко почивка, използвай това време!

# 35
здравейте мами.и аз си мислех,че синът ми се чувства сомотен и има нужда от мен,затова се приспивахме до 2 години на ръце.Повиарвайте,окапваш.Тогава осъзнах грешката си WinkДаа детето има нужда от теб,да го нахраниш,да си поиграеш,да го целунеш.От там на татък всичко друго са вредни навици.Сега е на 3г.3м. и ниама по лигаво дете,да е живо и здраво Laughing,но това си е моя грешка.Разбира се това савсем не означава,че трябва да се остави да се дере,но всичко трябва да е премерено.Сега чакам второ и вече ще действам различно,пестете сили.Едва когато мине периода,в който плачат само защото са гладни и защото имат колики,тогава му дайте цялата обич на света Peace

# 36
Не съм оставяла детето самичко, когато е будно. Ако спи, го оставям в стаята сам и правя нещо друго. Отделяла съм се от него за малко, когато има друг човек. При различните случаи е различно - ако се е заиграл не му прави впечатление, но ако не е - почва да плаче и да ме търси. Бебетата имат нужда от гушкане. Моето е мнооого гушкано /сега вече носено  Crazy/ заради непрекъснат рев /обяснявам си го с колики/. Е тежи ми, но не желая да реве и мрънка нон стоп. Сигурно ще има някой, който ще каже, че лошо съм го научила, но мисля, че той ме е научил как да реагирам спрямо него. Всяко бебе е различно и всяка майка знае кое е най-доброто за нейното бебе.

# 37
  • пак там
Подкрепям мнението на Ескарина Peace
Никога не сьм оставяла синьт си сам,винаги си го слагах в стаята в която сьм аз(в люлката,шезлонга,кошницата).Заедно чистихме,готвихме,стояхме на компа или пред теливизора.Дори,като отивах до тоалет си го слагах в количката до вратата Blush

Винаги е с мен в една стая, ако сме само двамата. Но тук говорим за нещо съвсем различно - че трябва постоянно да се занимавам с него. Мога да готвя/мия/пера/простирам не повече от 3 мин, след което на него му доскучава и започва да реве с пълен глас и да протяга ръчички към мен. В тоалетната ходя на отворена врата, а той е в количката до мен. Ето за такива крайности говорим, никой не си е зарязал детето в едната стая и да купонясва в другата.

# 38
  • София
До деветия месец беше с мен В тоалетната. Blush Нямаше отърване #Crazy

# 39
Да, бебетата искат внимание, но и мамите имат нужда от своето време. Според ме не е нужно да се чувстваш гузна.

# 40
Синът ми непрекъснато беше с мене - до тоалетна, докато се къпех, когато се хранех, когато седях на компютъра, когато чистех, когато простирах, когато готвех... Само като спеше, го оставях сам в креватчето, но постоянно го наблюдавах на камерата. Такъв си беше, а и мен постоянно ме притесняваше мисълта дали не страда, ако е сам (не че ме оставяше да го оставя сам изобщо).
Моето време беше, докато спи, защото никой не ме отменяше. Колкото успея да направя нещо тогава, толкова. Не упреквам обаче майките, които гледат по друг начин бебетата си.

# 41
Имаме си шезлонг не го иска с голям гриф с много играчки, реве в него, не иска и активната гимнастика, само на ръце признава, като е будна или да я оставя в креватчето и си кротува и така както съм я описала си стои там! Simple Smile
Вземи си слинг.
Откакто проходи госпожицата ходенето до тоалетна стана по-лесно, понеже стои права, говори си, къса хартия.

# 42
  • София
Да ти имам проблема Simple Smile Щом го оставиш в леглото, заспива, а ти се оплакваш Joy

Да, малко бебе може да се чувства изоставено, ако го оставиш да се дере половин час и надуеш телевизора на макс, за да не чуваш сързераздирателните му писъци. В твоя случай обаче мисля, че е по-скоро полезно за детето да го оставяш чат пат - явно се учи да се приспива самичко, което е чудесно. Не знам защо си останала с впечатлението, че добра майка означава нон стоп увеселителен парк Simple Smile Напротив, децата също имат нужда понякога да се позанимават самички, в смисъл - полезно е за тях да се учат и да са си самодостатъчни - да се заиграят, да се приспят или нещо друго. Не мисля, че имаш основание за притеснение Peace

# 43
не се чувствай гузна -все пак, и ти си човек... няма нищо лошо, само да не прекаляваш.

# 44
  • София
Разбира се, че мама е №1 в неговия свят.... Затова никога не съм я оставяла да плаче, да нервничи и да се забавлява сама, като не иска. Също и сина ми.
Въпреки, че не мога да вляза в главичката на едно бебе и да твърдя със сигурност какво чувства във всеки един момент. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт