Февруарско бебче в коремче лудува, а мама вкъщи мързелува... (25)

• 19 747
  • 728
  •   1
Отговори
# 585
  • offshore & overseas
Адаше, всичко ще е наред, щом отсега се е разбрало!

Моето бебче започна да изостава с размерите в края на осми-началото на 9 месец и се роди по-слабичка (2450), но бързо си наддаде и се оказа, че това не е проблем. До шести месец беше първо 2 седмици напред, после в седми беше точно и накрая тъй. Някой ми беше рекъл, че можело и структурно да е, ама не беше съвсем тъй.

Само дето артериите ми бяха с идеална проводимост, кръвотокът перфектен, та всички цъкаха и се почесваха от що ще да е. Кръвно не съм вдигала, хемоглобин и всички изследвания бяха перфектни, както и сега, абе всичко си беше ток.

Само на кг. не можах да го докарам, но според някои не е било и от това. А -- и плацентата ми се беше калцирала (изчерпала) рано-рано, още в 36 г.с.

Това бебе сега повече ми е надуло корема. За сметка на това, хубавите ми бузки са изсмукани почти изцяло.

Мале, колко глюпости побрах в един постинг, но ще го оставя за известно време без редакция.

# 586
  • София
Момичета, не се притеснявайте, никъде на слагат циганките в една стая с българките /много тъпо звучи/.

Абе 2 кг. си е перфектно като тежиш 50, ама като си почти двойно, м?   Mr. GreenJoy

Вени, разсмя ме с твоята свекърва. Моята, не знам защо, ама винаги си съкращава планувания престой като дойде.  Joy hahaha

Кристинче, насочвам се към друг лекар във Вита - Хаджийски. Той беше втория оператор при сина ми, с добри впечатления останах тогава от него, но все пак си познавах по-добре доктора, който е напуснал /при него бях на ЖК/.
А иначе мисля да се свържа с него през декември. Ще изчакам да мине късната ФМ, да видим Топчо как ще е с бъбреците, защото ако се наложи нещо специално веднага след раждането, ще се насоча към болница, която може да поеме такъв случай.

# 587
  • offshore & overseas
Момичета, не се притеснявайте, никъде на слагат циганките в една стая с българките /много тъпо звучи/.
Тъпо, но вярно.

Аз съм +5,6,7 -- още не ми тежат.

Утре очаквайте един сомнамбул, че днес само се разписвам тук през ред-два и нощеска ще трябва да се наваксва и за утре, особено ако се точа за напоителен и разточителен обяд.

Но надали! Оная нощ се облегнах назад и заспах пред пецето. Не сме млади вече. А как работех, дори докато носех Калина, по цяла нощ не съм си лягала. Joy

Феноменална съм!! Колкото повече работа имам, толкова повече пиша и се разсейвам. Shocked

Последна редакция: чт, 22 окт 2009, 12:53 от Мяуче

# 588
Говорейки за килограми се сещам как реагирах като теста се оказа положителен - преставих си се кръгла топка, която се търкаля по улиците, в следващия момент ми стана толкова смешно, че сама си се смях сигурно поне 30 мин.  Mr. Green
Сега, в края на 6-ти месец съм с + 8кг, но с още по-голяма усмивка и съм сигурна, че догодина пак ще съм слабо гадже  Peace

# 589
  • Най-зеленият остров
Здравейте момичета.
От днес съм си вкъщи и най-накрая успях да прочета всичко  newsm44
При мен нищо ново. Във вторник бях на ЖК - бебка си върви добре, а майка и е вече плюс 7кг. и май започват да ми тежат.
Радвам се на всички за хубавите новини.
П.П.  Вени колко време ще имаш такива гости?

# 590
здравейте на всички
за българките и циганките за бургаската болница съм сигурна че ги делят поне в патологията
вени миличката ти..не знам какво да ти кажа
абе може и да звучи кофти ама на моменти се радвам че нямам свекърва

# 591
  • София
Аз взех, че се премерих току що.....и съм + 14.  Embarassed Че аз до края ще стана +30 ooooh! Не е добре това Sad
mariq_lakova, радвам се, че бебето е добре и нещата при теб са овладяни навреме Hug Това на Феталната ли се видя или на ежемесечния преглед?
Аз сега се чудя дали да ходя на 3-та ФМ. С бебето всичко е наред за сега. Няма индикации за проблем. Вие ще ходите ли?

# 592
ей как е таифтата?
АЗ четох и се прочетох цялата .Писали сте за ред неща, аз съм рещила да си раждам по здравна каса, знам че отнощението на акушерките не е приятно,знам че храната е лоша била съм в пловдивската ''весела'' - там минаваха да ни питат как сме само вечер и на визитация .Наложи се да употребя ''паник'' бутона за моята колежка по легло и той се оказа, че не работи.Но се говореше че докторите са добри и това си е...а там се надпреварват да раждат циганките. Единствената ми пречка да си замина на часно е цената,нямам такава вазможност.
За спокойствието което несамнено трябва да имаме по време на бременноста не съм обедена, че се получава при мен,та то и през ноща се мъча-мисля за парите за ремонта дали ше са достатъчни.Поне едно хубаво направихме купихме камина за вграждане.Да знаете всеки ден какъв е бунт у нас се има нещо за чистене.Сега мислим да измажем стаята на бебо-по този вапрос съм се побаркала това ще трябва онова,нищо не съм купила и не смятам  но все пак размишлявам-и гледам за промоиции,то сикчо е скъпо.Помпа се надявам да не ми потрябва но за всеки случай ше трябва да я имам но след като дано сичко с рагдането да мине нормално.
Аз да ви споделя как моята братовчедка си изгледа бебето-роди я-момиченце-изписаха я на 2-3 ден сички болести маника изкара барзо,прибраха си я в квартирата-да някой няма т дори и свое жилише-това оказва голямо влияние-тя се подтисна  немогеще да кърми ,ваоше розова картинка,плачеще постоянно от депресията има мами който много трудно излизат от нея,аз искам да съм по-силна.
Да знаете че битовите условия по време на бременноста и след нея са доста важни!

# 593
  • София
Ел, май засега само аз ще ходя, и то не доброволно на третата ФМ.

ей как е таифтата?
Да знаете че битовите условия по време на бременноста и след нея са доста важни!

Абе да ти кажа според мен няма нищо общо м/у битовите условия и депресията. Мен такава депресия ме беше налегнала след раждането, и то защото не можах да се справя с кърменето, че ми беше трудно да се позная. Всичко си е на хормонална основа, никой не знае как ще му реагира тялото, за мен депресията беше тотална изненада.

# 594
  • София
?
Аз сега се чудя дали да ходя на 3-та ФМ. С бебето всичко е наред за сега. Няма индикации за проблем. Вие ще ходите ли?

И аз се чудя, като бях на ФМ при доц. Димитрова я попитах според нея трябва ли да ходя на 3та ФМ и тя ми каза, че ако докторката която ми води ЖК може да ми я направи нямало смисъл да ходя при нея. То ако Иванова можеше едва ли щеше да ме праща при специалист. Утре съм на  ЖК и ще питам мойта докторка какво да правя, че ако трябва да да ходя вече трябва да се запиша.

Хубав и слънчев уикенд от мен!   bouquet

# 595
  • offshore & overseas
...Мен такава депресия ме беше налегнала след раждането, и то защото не можах да се справя с кърменето...
Сега обаче ще се справиш, яко си подкована, а и имаш Шамана и мен за подкрепа. Стига да имаш желание, ще намерим решение! Депресията или тъгата обаче си е почти неизбежна, то си е физиология. Мен кърменето ме извади светкавично от нея.Hug

# 596
Аз се притеснявам  от тая депресия сега няма каде да изразходвам голяма част от енергията си и съм като че ли в безтегловност Grinning ,после ше си имам аз занимание ,но доколко бъдешето ми е сварзано с  моментното ми пологение.
Аз все аз но башата сега го няма,си мисля че колкото повече се занимаван сега с най различни неша толкова по богата култура може би ше има отрочето ми....? Е това са само хипотези имаче не сам изперкал тотално

# 597
  • София
Мяуче, мерси! На Топчо вече съм му казала да си опича акъла.  Laughing
М/у Другото, мен не ме е страх от депресията, защото видях, че наистина е временно, но да ви кажа, мъжа ми явно много се е уплашил. Не е свикнал той с истерични жени, то беше денонощно рев и тръшкане, ужас.  Mr. Green hahaha
Сега като си говорим за кърменето, го усещам как леко започва да се стяга, в смисъл си представя, че пак ще преживее същото.  Laughing
При всички случаи се радвам, че имам пълната му подкрепа, не само психически, ами и физически, защото той много добре се грижеше за малкия като новороден /и досега, разбира се/, пък и има желание пак да се грижи за новото бебе.

Аз сутринта доста не помитках, купих си разни препарати, хапнахме по един сандвич с приятелка, но сега пак зачезвам, навън е страхотно. До после!  Hug

# 598
Абе не битовите условия, а настройката е важна. Бабите ни все на ламинат и пръскана мазилка са гледали бебета, ама депресията след раждане е ново изкуство. Май имаме нереалистични очаквания, че всичко трябва да тръгне по план и ако има спънки, а спънки винаги има, го приемаме като личен провал. Няма еднакви бебета, няма еднакви майки и няма смисъл да се сравняваме с чуждите истории.
Аз също изпадам в лични драми, иде ми да пребия мъжа ми (невинен е обаче), иде ми да чупя и да викам, яд ме е, че работя, а нищо не виждам реално като пари...за ремонти мисля по половин нощ ... абе кукувица хормонална. Ама аз действам на принципа, яд ли ме е - ядосвам се, хубаво ли ми е - радвам се. Гледам да не подтискам лошите си настроения за да не се задълбочат, всичко навън. Пък да му мислят околните  Mr. Green
Както беше казала една селска баба, немам време я за депресии, требе да се копа  Mr. Green

Ника, на линия съм за всякакви въпроси когато решиш, че искаш да ги зададеш  Peace

# 599
Мария, радвам се, че сте добре с бебо. В този ред на мисли добре дошла при мъжките мами  Hug

Хубаво е наистина, че са го видяли на време и да се надяваме, че няма да ти създава проблеми до финала. Praynig Peace
el_P , нямам намерение да ходя на последната ФМ. Засега всичко си върви наред.Виж ако док каже, че се налага...... Но иначе мисля да пропусна.

Мяуче, щом си предлагате подкрепата за кърменето и аз се включвам в отбора за евентуално искащите помощ, че миналия път не беше особено успешен, а сега съм твърдо решена, че трябва да се справя.

За кг. май вече съм ги ударила +5, но все още не ги усещам толкова много.Само ако много се преуморя тогава.
Мемо, да беше почерпила барем с по една ябълка.Тука бременни жени  hahaha Joy ааааааа не така другия път  Wink

вени
, какво да ти кажа мила.Мога само да ти съчувствам за гостите.Ама трябва да изтраеш какво да се прави.

Офффф ама голям мързел ме е налегнал и направо се побърквам.Искам да си отида в къщи да се излегна пред ТВ-то и да гледам някой стойностен филм. Кога ли ще ми се отдаде такава възможност  newsm78

Както беше казала една селска баба, немам време я за депресии, требе да се копа  Mr. Green

Joy hahaha Joy

Общи условия

Активация на акаунт