Момче и чорапогашник

• 23 460
  • 286
  •   1
Отговори
# 150
Ако нямаш дядо под ръка, виж под наем някой такъв. Нашите лапат и навън и вкъщи, апетитнички са ми, пу-пу-пу, то ще да се дължи също на порчогащника.  Laughing

# 151
Наемам дядо да носи от Била тогава сладоледи...
абе мани ги тия чорапогащници, важното е лекарства да няма...

# 152
А на мен лично, както и на децата Винаги им потича сопол при влизане на топло от студено.

Както и на всеки човек с нормално функционираща лигавица на носа.

# 153
Бих му слагала ,но не намирам размер.Ползваме ватирани дънки.В ранна възраст не намирам нищо странно.Важно е здравето.На пазара за момиченца има всичко,но за момчета не е така.

# 154
И всяко от децата ми е различно - еднакво облечени единият е леден, другият потен, третият се чувства добре. И не се определя от физическата активност, защото този, който се поти е най-пасивен.

На първия значи му трябват два чорапогащника, на втория нито един, само третия си е добре  Laughing Шегувам се.

Далеч съм от мисълта да оспорвам факта, че хората имат различно понятие за топло/студено. Но не приемам носенето на чорапогащник като нещо задължително и гарантиращо непростуда, това е всичко. Винаги ще твърдя, че дете, непривикнало на чорапогащи и дебели дрехи, няма как и да изпитва нужда от такива.

# 155
  • на плажа
 Аз не видях някой да твърди, че е задължително носенето на чорапогащник от момченцата. Аз обувам на сина си, защото неговите панталонки са тънки и когато температурите паднат под 10гр. вече на мен ми е студено, а следователно предполагам и на него. Слагам, не защото мисля, че ще се разболее, а защото е много неприятно и неудобно да ти се лепне на голата кожа леден панталон.

# 156
  • с/у ОколоМръсТното
замислих се за тези дънки...  Thinking
В студ и в пек - все с дънки. Ако вън е студено, с дънките ще е още по-студено... Ако е голяма жега - може да им се сварят та*аците или който каквото си има.
Та аз лично, не ги харесвам хич. И предпочитам друг вид панталонче (памучно или с лека вата или джинси...).
И след като имам тези свои наблюдения, не причинявам на малкия ми син излишни студувания.
Докато децата са малки, майките имат право на глас. Но около 5-6годишни, те сами си определят, кое да носят и кое не, на база тяхната устойчивост.

Споделям...
На 13.10, когато само за 2ч. външната Т спадна с повече от 15-18градуса и изведнъж се закова на около 7, но със силен студен вятър, който я "правеше да изглежда" като 2 гр., моята щерка, която е пратена на школо по пола и тънък чорапогащник го къса и го събува. И на 2гр. ми се прибра само по голо д*пе... Настинката и последвалия грипец се разразиха само след дни.
Praynig

# 157
На около 3 г. спрях да му слагам , защото той отказа решително да носи newsm78.
Ползвам ватирани дънки или джинси през зиматз когато е студено.
Дъщеря ми също не ги харесва с изключение на тънките ,,като на мама''и тя през зимата носи ватирани долнища, а когато сме с пола на градината търпим дебел чорапогащник Wink

# 158

Споделям...
На 13.10, когато само за 2ч. външната Т спадна с повече от 15-18градуса и изведнъж се закова на около 7, но със силен студен вятър, който я "правеше да изглежда" като 2 гр., моята щерка, която е пратена на школо по пола и тънък чорапогащник го къса и го събува. И на 2гр. ми се прибра само по голо д*пе... Настинката и последвалия грипец се разразиха само след дни.
Praynig

Да споделя и аз. Много съм зиморничава, изнежена съм като дете, в топлите дни ходя навлечена, нощем спя с 3 одеала. На 09.10 бях на родителска среща, зад мен седеше майката на дете, което си беше болно вкъщи. 2.5 дни по-късно се разболях, 5 дни Т, хрема, свали ме от раз.

София - в най-студените дни се прибираше от градина по блузка, не искала да си облече якето. Е, не се разболя, нито прихвана от болното дете в градината, нито от мен, въпреки, че дори спим в една стая, тя е м/у нас, т.е. една до друга сме.

# 159
  • с/у ОколоМръсТното
, нито от мен, въпреки, че дори спим в една стая, тя е м/у нас, т.е. една до друга сме.

ние също (аз с децата) не си обменяме вируси и болести. Не е мерило, просто не сте от една порода, дето се казва  Joy

# 160
E, сега времето е такова - има грип някакъв, неприятен. Дали ще хванеш или не, изобщо не завсиси от чорапогащите. Моето дете го изкара, въпреки че не носи, мъжът ми - също  Mr. Green Ако чорапогащите бяха превенция срещу грип, никой нямаше да си купува фервекс и упсарин.

# 161
дъщеря ми стой по чарапогащник, защото ако са чорапи ги маха и остава боса.

сина ми не  носи.

# 162
Зачетох се в темата като бъдеща майка на момче. Понеже съм приготвила чорапогащи за новородено и смятам да му ги слагам под панталони. Някак не мога да си представя съвсем малко бебе по къси чорапи и джинси зимата, било то и момче.

# 163
Някак не мога да си представя съвсем малко бебе по къси чорапи и джинси зимата, било то и момче.

Защо, eta? Бебето, живот и здраве, през зимата няма ли да е в количка, под някой топъл юрган?  Simple Smile

Моите деца са родени през зимата и двете, тоест първите им разходки са били през месеците ноември и декември /бяха на по 10 дни/. Не ми е хрумвало да ги обличам в нещо различно, освен плътни памучни ританки на голо и чорапки, а отгоре завити добре.

# 164
  • София
Зачетох се в темата като бъдеща майка на момче. Понеже съм приготвила чорапогащи за новородено и смятам да му ги слагам под панталони. Някак не мога да си представя съвсем малко бебе по къси чорапи и джинси зимата, било то и момче.

Никакъв проблем. Кало винаги е бил с чорапи и гащеризон, пъхнат в дебел зимен чувал. Не съм слагала чорапогащници.

Общи условия

Активация на акаунт