За тези, които нещо ги вълнува, но не искат тема-2

• 61 235
  • 639
  •   1
Отговори
# 210
  • В центъра на Вселената...
И аз искам да попитам за простор, ама от тези където са с едни връвчици и се издърпват нагоре...заслужава ли си или да слагам обикновен? А има ли различни дължини (от тези "модерните" )?

# 211
  • София
И аз искам да попитам за простор, ама от тези където са с едни връвчици и се издърпват нагоре...заслужава ли си или да слагам обикновен? А има ли различни дължини (от тези "модерните" )?
На мен са ми удобни, сложих и на двата балкона, като ги затворих. Но ако не ти е затворен балкона, по-добре си сложи нормален простор.Или такъв модел, на който въженцата могат да се местят напред - назад, с тръба, и с халки и въженца.
Има различни дължини, но май 1.80 е най-дългото. Разрови се е проучи.

# 212
  • Монреал
Моля ви дайте някакви идеи за подредбата на един куп дребни сувенири. Всички са ми много скъпи и искам да са ми изложени, но пък изобщо не обичам претрупаните неща, а и не обичам да ми събират прах. Мерси предварително.
АЗ имам идея, която така и още не съм осъществила. Преставям си рамка за картини с дълбочина и вътре с някакви разделители (според големината на сувенирите). Но отпред задължително със стъкло. Купих нещо подобно (ще го снимам по-късно), но се оказа плитичко за всичките ми сувенири.
Ето я: http://foto.bg/data/500/IMG_008913.JPG

Страхотна идея! Мисля, че съм виждала подобни неща тук - казват им shadow boxes. Само не знам дали има разделени вътре. Мерси много, ще потърся за нещо такова.

# 213
  • В центъра на Вселената...
На мен са ми удобни, сложих и на двата балкона, като ги затворих. Но ако не ти е затворен балкона, по-добре си сложи нормален простор.Или такъв модел, на който въженцата могат да се местят напред - назад, с тръба, и с халки и въженца.
Има различни дължини, но май 1.80 е най-дългото. Разрови се е проучи.
Благодаря за отговора. Колебая се, защото ми казаха, че не събират много дрехи  newsm78 А защо не стават за открита тераса?

# 214
  • София
Calypso, стават и за открита тераса!На мен на 5 пръчки по 1,80 м. ми се събира точно една пълна пералня! Но ми стои само по средата на балкона, не е като с теловете от стена до стена, тогава събирах и две перални. Но от друга страна този простор е по -удобен, защото може да се вдигне и все едно го няма, нищо не пречи и
прегражда балкона.

# 215
Който е измислил металния таванно окачен простор(простир) е голям мозък.
http://ziesto.tradernet.bg/products/prod00000017/add01_product00000017.jpg
http://www.topobiavi.com/data/adv_images/117/p_117049.jpg
Преди 5-6 години мантирах един такъв на терасата, а по-късно още един. Много сме доволни поради куп причини.
Скоро се наложи да поправя първия, но пак работи. Трябва въженцата да се дърпат и отпускат отвесно, а не наклонени на страни. Бяха се врязали в пластмасата. Наскоро чух, че имало метални такива: http://www.topobiavi.com/data/adv_images/117/p_117046.jpg при които гореописания проблем няма да се появи.
Единия вид са на един профил: http://www.topobiavi.com/data/adv_images/117/p_117048.jpg - при тях разстоянието между въжетата е зададено и не може да се променя.
Другия вид е с отделни ролки: http://ziesto.tradernet.bg/products/prod00000017/add02_product00000017.jpg , като при него може да се променя разстоянието, както и да се сложат само част от пръчките или да се добавят колкото ти е необходимо пръчки.
Не разбрах логиката с открита - закрита тераса.

Ограничители (стопери) за врати съм виждал в Бриколаж, Практикер, Комо и др. http://search.icq.com/search/results.php?q=%D1%81%D1%82%D0%BE%D0 … ch_id=icq-fx-plug

Мен ме интересува къде се продава ябълков пектин.

# 216
  • Варна
先生, влизам да ти кажа, че за проблема ти с epay.bg бях права. При въведен абонатен номер, ми излиза че няма задължения, а с клиентски има Peace

За таванните простири - доволна съм, имам от тези на Зиесто. Малко по-трудно се монтират, защото всяка пръчка е с отделни ролки, но пък се регулира разстоянието. Не съм доволна от това, че пръчките се изкривиха от тежеста на дрехите, но го преживявам. И аз не схванах логиката за терасата....ааа може би се има предвид тераса без таван....е то за такава тераса никакъв простир не е удачен. Ако става въпрос за неостъклена - напротив даже е по-добър, защото дрехите са на високо и ако завали по-малко ще ги пръска.

Последна редакция: вт, 10 ное 2009, 10:02 от mentolka

# 217
  • София
  Две квадратчета, казах,че аз си ги сложих, когато затворих терасата, защото нормалните телове на простора, които бяха неподвижни и хванати на винтове в стената,  пречеха да се отварят прозорците. А тези простори се вдигат и не пречат на отваряемите крила.Ако балкона и е открит, неподвижните, и от стена до стена вършат много повече работа при много пране. Peace

# 218
mentolka, благодаря ти за epay.bg. Смених номера и ми се появи задължението.   bouquet  bouquet  bouquet
И нашите пръчки се изкривиха в началото. Взехме най-дългите 1,8м. Изправих ги, доколкото можах с ръце и вече простираме с едно наум. Мокро вълнено одеяло например не става да се простре, но изцентрофужени дрехи никакви грижи.
Сваляйки го в положение зареждане ти е на удобна височина и не ти умаляват ръцете.
Когато е пълен дрехите са нависоко и можеш спокойно да си ходиш по терасата.
Когато е празен е високо и не ти пречи, както обикновенните телове.
Аз например се протягвам и правя сутрешна гимнастика на терасата.

# 219
先生, благодаря за инфото за стоперите..

За просторите - показаните за много хубави, но..аз нямам "таван" на терасата - на последен етаж съм и всичко ми е открито..
На всичкото отгоре е дълга над 20 м - та и открай до край пак не става.. newsm78
Имате ли други идеи/варианти?

П.С - ябълков пектин има по аптеките и дрогериите..

# 220
magarence, и аз като теб - открита отвсякъде, ще слагаме тента по някое време.
Затова ще вземаме комбинирана пералня със сушилня. При наистина доказани слънчеви дни -на терасата - на сгъваем сушилник вероятно.

# 221
Ох, то това е единственото решение засега..Имам пералня със сушилня, но още не мога да й свикна..а и след това - задължително има гладене.. Twisted Evil

Трябва ми нещо външно - най-малкото за да мога да изнасям вечер дрехите да се проветряват.
гаджето много пуши, и като оставя дрехите вътре - на сутринта цялата къща мирише.. Twisted Evil

# 222
Аз след простиране гладя:)
Изнасяй гаджето на проветрение при пафкане, не прането:) (шегичка, но е полезно)

# 223
Абсурд! Мисията абсолютно невъзможна..
Но поне това е единственият му недостатък, така че търпя..

Уф..много мразя да гладя..Обикновенно го правя само с дрехите, които ще обличам точно преди да изляза..

# 224
Ох, то това е единственото решение засега..Имам пералня със сушилня, но още не мога да й свикна..а и след това - задължително има гладене.. Twisted Evil

Трябва ми нещо външно - най-малкото за да мога да изнасям вечер дрехите да се проветряват.
гаджето много пуши, и като оставя дрехите вътре - на сутринта цялата къща мирише.. Twisted Evil

Има и такива простири но незнам колко кг.издържат и докъде ще ти свършат работа Hug

Общи условия

Активация на акаунт