За тези, които нещо ги вълнува, но не искат тема-2

• 61 201
  • 639
  •   1
Отговори
  • Countryside
Понеже темата се оказа успешна и доста набъбна, реших че е време за нова.
Ето линк линк към Старата тема

# 1
  • Countryside
Напоследък много се чудя, искам да си купя кафемашина, според вас струва ли си да дам 800-1000лв за кафе-автомат или да си купя едно хубаво ръчно саеко?
Кафе-автомат на Bosch
Ръчна Saeco

# 2
Сиренце  наистина е ценна темата  Hug

Дойде и моят ред да попитам. Решила съм да взема за подарък на мъж ми (и за мене  Crazy ) ето това:

http://www.get.bg/catalog/product_info.php?products_id=19259

Някой ползвал ли е, доволни ли сте, има ли по-евтини марки, които вършат същата работа  Rolling Eyes

# 3
  • Countryside
Руми, аз подарих на майка ми такава, да се глези зимата, че лесно настива. Точно същия Бош, с инфрачервената лапма за масаж на кокалите.  Mr. Green Според мен евтините могат да се скапят по-бързо или нещо накъсо да дадат. Щом на Бош-а пише да не работи повече от 20-30мин. Освен това не стоплят водата, а поддържат температурата й, представям си по-евтинките дали ще поддържат температурата като хората  Thinking Лично не съм я пробвала, ама майка е много хепи  Mr. Green

# 4
Охооо,   взимам я  smile3508   Ще докладвам като я ползвам. Жалко, че има цяла седмица до повода  Laughing

# 5
Сиренце наистина паричките на кафе автоматите не са малко, но е голямо удобство.само натискаш копчето и готово.ползвам от две години някъде моята, работи с мляно и с кафе на зърна

# 6
  • Countryside
Сиренце наистина паричките на кафе автоматите не са малко, но е голямо удобство.само натискаш копчето и готово.ползвам от две години някъде моята, работи с мляно и с кафе на зърна
zllate, с кафеавтомат не можеш да контролираш кафето, т.е. колко силно, колко дълго? Или се бъркам? Има ръчни кафе-машини, които мелят кафе за около 500-600лв, струват ли си инвестицията? Или да си взема едно ръчно Саеко за 200лв+една кафемелачка Бош за 40лв. Ох, незнам голям мерак ми е кафе-аватомата, ама хич не ми се дават тия 1000лв  Blush

# 7
можеш. машината по принцип мели кафето автоматично според първоначалните настройките които си и задал зависимост от твърдостта на зърното(при всяко кафе е различна)ето как е при моята.в контейнера където слагам кафето на зърна има два диска,с единият мога ръчно да настроя едрината с която мелачката да мели кафето всеки път(от 1 до 18 степени има) с другия какво количество/грама кафе да пуска при всяка доза(има 4 степени)по този начин задаваш колко силно кафе да прави машината.ако ползваш едно и също кафе настройваш и забравяш, при смяна на кафето заради твърдостта на зърното ако се наложи коригираш.дължината също можеш да избираш.веднъж вече настроена машината не се занимаваш с нищо, само слагаш чашата и натискаш копчето.тя си го мели, дозира и приготвя.ти само зареждаш от време на време кафе и вода.
има машини които работят само с кафе на зърна, а има и такива които са комбинирани и работят както с мляно така и с кафе на зърна.при първите докато не свърши кафето в контейнера няма как да приготвиш друг вид кафе, докато при комбинираните има отвор където можеш да поставиш и приготвиш смляно друг вид или без кофеин

# 8
Имате ли идея откъде и за какви пари мога да си намеря поставка за вино - дървена, венге?
Търся си и комплект /трапезна маса и столове "Симпълтън"/ - отново венге - видях ги скоро на брошурата на едни промоции, но се оказа, че са свършили. Обикалях и в други магазини и се оказа, че навсякъде са били на промоция и са свършили /останала е само череша/. В момента тук-таме само масата, но с друг тип столове, а на мен точно в тази комбинация ми харесва комплектът. Виждали ли сте ги някъде? Не държа да е на промоция - важното е да са в комплект.

# 9
  • Плевен
Имате ли идея откъде и за какви пари мога да си намеря поставка за вино - дървена, венге?
Търся си и комплект /трапезна маса и столове "Симпълтън"/ - отново венге - видях ги скоро на брошурата на едни промоции, но се оказа, че са свършили. Обикалях и в други магазини и се оказа, че навсякъде са били на промоция и са свършили /останала е само череша/. В момента тук-таме само масата, но с друг тип столове, а на мен точно в тази комбинация ми харесва комплектът. Виждали ли сте ги някъде? Не държа да е на промоция - важното е да са в комплект.
Във военната столова май са такива масите. Затова са се изчерапали. Joy
Хубава маса и столчета. От нета сигурно има начин да се поръча.

# 10
Сиренце, вместо запис само искам да подсетя, че темите вече се заключват на 50 страница, така че тъкмо навреме Peace.
Бях се навила преди време за такава вана, ама нещо не ми ги похвалиха много в магазина Rolling Eyes. Или аз очаквах, че е нещо друго. Мислех, че не е само за хидромасаж, ами и нещо тип механичен да ме масажира по крачетата, ама не било такова. И затова се отказах.

# 11
  • BG
Сиренце, ние имаме тази http://www.saeco.bg/bg/models_a_odea.html. Има регулация за дължината и вкуса на кафето, но работи само с кафе на зърна (нашият проблем е, че напоследък не можем да си намерим вкусно кафе). Много  сме доволни.

# 12
Идея за стълби:)

* The Fun Theory * или Забавна Теория е поредица от експерименти, заснети на видео, чиято цел е да изтестват, дали хората променят обичайното си
поведение, ако им се поднесе един по-забавен Свят.

Видеото, наречено Piano Stairs, или Пиано Стълбище за броени дни достига публика над 1 милион в YouTube.

Заснетият експеримент е прост. Стълбището в метрото бива превърнато в пиано. Всяко стъпало си има свое звучене. Изкачвайки се, правиш собствена музика.

Идеята е да се предвизвика народа да ползва стълбите, вместо ескалатора.Експериметът е повече от успешен, 66% от хората предпочитат стълбите.

Fun is the easiest way to change people’s behavior for the better.

http://www.youtube.com/watch?v=2lXh2n0aPyw

# 13
... Хубава маса и столчета. От нета сигурно има начин да се поръча.

Звънях във всички възможни мебелни магазини в София (е, на 4 места, засега) - на територията на града в момента няма нито един комплект. Могат да ми поръчат и трябва да чакам. Май наистина някъде обзавеждат голяма столова само с такива комплекти.  Sad

Между другото, имате ли представа дали Електролукс имат машини за хляб и тефлонови скари? В Гугъл попаднах на техни машини за хляб, но цената беше около 600-800 $ + доставка, което е прекалено много.

# 14
  • София
Момичета,вчера си купих ново килимче за хола,което се пързаля ужасно и вече на няколко пъти щях да се пребия.Сега го махнах и се чудя дали има нещо,което да подложа отдолу,че да не се хлъзга така по паркета!?!?Идеи?

Общи условия

Активация на акаунт