За тези, които нещо ги вълнува, но не искат тема-2

• 61 390
  • 639
  •   1
Отговори
# 300
  • София

не, но трябва да уточня, че в тях има и превързочни материали и някои по-обемисти препарати, мазила и прочее. Лесно се пълнят тези кутии. Иначе за тези, които се налага по-честа употреба - аспирин, ацефеин, парацетамол, разни за гърлото, витамини, на детето илачите - това всичко е в една кутия, която стои на по-достъпно място, тъй като се ползва по-често. Другите две са за по-рядко използвани и превързочни.
Ако още те съмнява ще снимам  Laughing

Ааа, така вече може. Че бях се притеснил.   Simple Smile  Е, до снимки може чак да не стигаме  Laughing
То и в къщи има една голяма кутия с всевъзможни илачи, които повечето не ги знам за какво са...

# 301
  • Countryside
Хм, щом и химическото не е успяло  Thinking Какви са тези жълти петна от праха, та чак да нямат изпиране.  Shocked Пробвай с белина или някъкъв препарат за петна, така или иначе на този етап не можеш да ги носиш, няма какво да губиш.

# 302
сиренце, аз заради това попитах какъв ще е ефекта ако ги пробвам с белина. Да ги кисна ли в нея, да ги търкам ли...Много си ги харесвам иначе да съм ги метнала в коша вече.
 А петната не са наситено  жълти очевадни такива, а трябва към свитлената да обърнеш дрехата за да се вридят ooooh!

# 303
  • Countryside
сиренце, аз заради това попитах какъв ще е ефекта ако ги пробвам с белина. Да ги кисна ли в нея, да ги търкам ли...Много си ги харесвам иначе да съм ги метнала в коша вече.
От белината може да станат на петна, поне ще са бели  Mr. Green Не бе сериозно, как така в химическото те отрязаха не разбирам, там чистят невероятни неща. Иначе мисля че едно връткане на пералнята с белина ще свърши работа, без да ги киснеш.

# 304
Навремето беше хит да носиш избелени дънки. Не съм го правил, но съм разпитвал. Ако само ги киснеш ставали мачкани - варени. Ако ги бъркаш ставали чисто бели. В пералнята вероятно ще станат равномерно бели.
Или ги боядисай целите в жълто. Wink

# 305
Касиди, пробвай първо да ги изпереш в пералнята с Вениш. Аз така съм успявала да премахна стари и третирани петна.

# 306
  • София
Искам в банята и в тоалетната да си залепим огледалата директно върху плочките, защото сме сложили фризове, които да ги ограждат като рамка. И на двете места плочките са леко релефни. Някой правил ли е подобно нещо - с какво се лепят, как точно? Много ме е страх да паднат и да се натрошат или още по-зле - да наранят някого... Помагайте! Praynig

# 307
  • София
Искам в банята и в тоалетната да си залепим огледалата директно върху плочките, защото сме сложили фризове, които да ги ограждат като рамка. И на двете места плочките са леко релефни. Някой правил ли е подобно нещо - с какво се лепят, как точно? Много ме е страх да паднат и да се натрошат или още по-зле - да наранят някого... Помагайте! Praynig

Със силикон или специално лепило за лепене на огледала. Има ги във всеки магазин за строителни материали.

# 308
Момичета, вълнените дрехи ОК ли е: 1. да ги накисна със съответния препарат в леген и 2. после да им пусна една центрофуга? Например на 700? Как процедирате вие? Simple Smile

# 309
  • София
Момичета, вълнените дрехи ОК ли е: 1. да ги накисна със съответния препарат в леген и 2. после да им пусна една центрофуга? Например на 700? Как процедирате вие? Simple Smile

Не кисна нищо. Пускам ги в пералнята със съответния течен препарат за вълнени дрехи. На центрофуга 500 оборота, доколкото помня.

# 310

Аз ги пера в пералнята на ниска температура, т.е. под 30 градуса. За вълнените дрехи е важно сапунената вода да не се различава по Т от тази, с която ги плакнеш, т.е. да бъде еднакво топла или еднакво студена. Пускала съм ги и на центрофуга, но много рядко, обикновено ги оставям да се откапят по естествен път.

# 311

Ако нямаш програма за "вълна", виж дали имаш програма за "пране на ръка" и ги пусни на нея. По принцип нямат нужда от накисване преди пералня. Важно е да ги пускаш на най-ниската възможна температура. Центрофугата също на най-ниските обороти, ако въобще държиш да я ползваш. Вълнените дрехи лесно си развалят формата в пералня.
Ако ще ги переш на ръка, тогава може да ги накиснеш за малко.

# 312
Някой знае ли откъде мога да си купя биоетанол?
Камината ми е такава, а мострата вече ми свърши.. newsm78

# 313
Благодаря за отговорите! Значи съм се изпозаблудила за центрофугата, имах предивд плакнене! Защото май имам опция плакнене (каква съм домакиня, не съм сигурна! Mr. Green) и понеже ще ми е доста трудно да ги плакна на ръце, че тежат 100 кила, точно си мислех дали тая работа да не я свърши пералнята. Simple Smile
Извинявам се за заблудата. ooooh! Blush

# 314
Dani_Frango, моето огледало е залепено със силикон директно на плочките със силикон и вече 8 години държи. Лепил съм и други огледала по този начин. За огледала се препоръчва силикона да не е ацетатен, макар, че според мен ако огледалото е качествено и ацетатния силикон няма да го повреди. Когато лепите огледалото имайте предвид, че може да се наложи след време да го сваляте по една или друга причина. Не прекалявайте със лепилото!

magarence, каминотърговеца не ти ли каза от къде ще се снабдяваш? Купувал съм чист спирт 96% от Горубляне. Ако те интересува може да взема координати.

Общи условия

Активация на акаунт