За тези, които нещо ги вълнува, но не искат тема-2

• 61 226
  • 639
  •   1
Отговори
# 615
Амоняк - от аптеката Peace

# 616
  • София
обикновен, сигурен ли си, че могат да се мият в миялна, да не се съсипят? Пробвал ли си?
Имаме в къщи такива на Брабантия (май така се казваха). Не сме ги мили в миялната все още, но не бих се замислил много да ги измия там. Разсъждавам по следния начин - те са от инокс, а на иноксовите пособия нищо не им става в миялна. Имат стъкло - и на него така. Май имаха и пластмаса - и всякаква пластмаса сме мили в миялна. Единствено, ако стъклото е лепено с някакво по-слабо лепило, може евентуално нещо да стане. Ама имам някакъв спомен, че не е лепено, а защипано.
Може евентуално да се пробва с едно и на по-ниска температура. Peace

# 617
Не се сърди, човече, според съпругът ми, паркетът се износва ,мого по-лесно и след година-две на входа ще изглежда захабен, за сметка на останалата част от апартамента. Това е нвговият довод да сложим плочки. А аз просто не мога да си предтсавякакви плочки мога да сложа, за да седи добре. newsm78

За да изглежда захабен на някое място не ми се мисли на каква употреба трябва да бъде подложен.

# 618
  • София
Не се сърди, човече, според съпругът ми, паркетът се износва ,мого по-лесно и след година-две на входа ще изглежда захабен, за сметка на останалата част от апартамента. Това е нвговият довод да сложим плочки. А аз просто не мога да си предтсавякакви плочки мога да сложа, за да седи добре. newsm78
Не е посочено, за какъв паркет става дума. Ако е естествен, почти винаги има опасност, при някакво по-сериозно намокряне да се надуе. Ако не е постно лакиран, няма да се износи за 2 години, но ври входната врата по принцип си е проблемно. Там се влиза с обувки отвън. Ако е ламинат, има такива с изключително добра износо- и водоустойчивост. Peace

# 619
  • София
Благодаря на тези, които се включиха да ми отговорят.
Говорим за естествен паркет.
Доводите са, че като се влиза с обувки, през зимата мокри и понякога кални, няма начин да не се захаби.
Колкото до плочките, които наподобяват паркет - мина ми през ума, но ако се опитам да скрия разликата с тях, според мен ще изпъкне още повече. Прави ми впечатление, че в последните години в архитектурата, за да скриеш нещо, трябва да го набиеш на очи.
И пак съм в начална позиция.... Много ме тормози това предверие.

# 620
Според мен естествен паркет до входната врата не е добро решение. Наистина там се захабява доста и със сигурност след 1-2 години ще изглежда зле, освен ако не поставиш пътечка / килимче / на мястото, по което ще се стъпва най-много.

# 621
 etomira, забрави за паркета. За ламинат и плочки с визия на паркет също. Ще се обоснова - щом навсякъде ще е с естествен паркет винаги допълнителната настилка на входа ще си личи, че е негово несполучливо подобие. Никога няма да намериш точно същия ламинат или плочка едно към едно с паркета, че да се слива с него. И ще стане мн грозно, като кръпка, сякаш не ти е стигнал материала.
За това аз бих сложила нещо различно и разбира се теракот/гранитогрес.

Кеф ти нещо лъскаво, модерно или рустик  Mr. Green

Аз лично предпочитам последното Grinning
Но варианти и цветове, колкото искаш.

Последна редакция: вт, 05 яну 2010, 14:07 от soll

# 622
  • София
Много благодаря за съветите и мненията  Hug Hug

Май наистина е най-добре да сложа теракот в коренно различен цвят. В момента в къщи имаме едни черни плочки, които много харесвам и може да заложа пак на тях.

Пак ще се включвам да питам, защото ние тепърва започваме Simple Smile

# 623
  Здравейте  Hug
Да ви питам, знаете ли  докъде трябва да се вдига стрелката за температурата на бойлер, когато е включен на максимум? Чудя се дали загрява достатъчно водата, защото от 8 деления (няма обозначени градуси) не се вдига повече от 6 (3/4 от цялата скала)  newsm78 Как е при вас? (Бойлерът е Дипломат)

# 624
А няма ли градуси тоя бойлер някъде? Аз знам, че някъде до към 70 е нормално да се загрява. Пък нашият все гони 90-те ooooh!. И се налага да го изключвам. Поне да "свърши", че да си вземем нов /хоризонтален/ Mr. Green.

# 625
  • София
А няма ли градуси тоя бойлер някъде? Аз знам, че някъде до към 70 е нормално да се загрява. Пък нашият все гони 90-те ooooh!. И се налага да го изключвам. Поне да "свърши", че да си вземем нов /хоризонтален/ Mr. Green.
Като се свали капака, на термостата обикновено има врътка, с която се регулира максималната температура, до която да загрява бойлера. Peace

# 626
Като се свали капака, на термостата обикновено има врътка, с която се регулира максималната температура, до която да загрява бойлера. Peace

Да, мъжът ми често човърка там, но до след няколко дни е пак така Confused.

# 627
..Ъх... не смея аз да пипам...!  Mr. Green Благодаря все пак  Peace
В книжката четох, че би трябвало да загрява до 78.  Явно ще трябва да си купя термоетър и да си меря 'ръчно' Mr. Green
Поли, няма градуси на скалата  Confused

# 628
Търся темата,в която  обсъждахме компютърни историй...ама нещо не я намирам newsm78 да ме насочите моля,че се боря с една парола на интернета и някой да и помогне Praynig

# 629
уф, чак сега видях, че има нова тема и пак си писах въпроса в старата / за коет ос е извинявам/, където между другото получих и отговор на първия си въпрос, та  затов азададох доуточняващ,  и много се радвам, че не получих и сръчкване в ребрата, че не питам в Новата тема....

Общи условия

Активация на акаунт