майка с отрицателна кръвна група

• 20 913
  • 61
  •   1
Отговори
здр мами, имам приателка с отрицателна кравна група и и предстои раждане след 3мес. какво се прави в тоя случаи? при вас какви изследвания, инжекции ви правиха. благодаря ви предварително

# 1
Аз съм с Rh- предстой ми раждане след месец ,в 28ма седмица ми правиха  изследване за антитела.Изследването беше отрицателно и ми сложиха профилактично ваксина анти Д ( аз си я купих).
Сега след раждането се прави изследване на кръвната група на бебчо ако и тои е с Rh - ,не се предприема нищо,ако е с Rh+ се прави пак същата ваксина анти Д до 72 часа след раждането!

# 2
  • София
Първо се изследва кръвната група на бащата, ако и тя е отрицателна, нищо не се прави. Ако е положителна мисля, че се слага някакво лекарство(не съм много запозната), защото през първата бременност майката произвежда анти тела към положителната група на детето и при повторна бременност е опасно за плода.

# 3
Кръвната група на бащата няма никакво значение.

# 4
  • Горна Оряховица

Ако беше така,защо тогава е нужно да му вземат кръв задължително?

Аз съм с отрицателна кръвна група.направиха тест за антитела,казаха че всичко е наред.Когато се роди бебо,му направиха изследвания на кръвната група,но за мой късмет и той е с отрицателна.Иначе се бие ваксина на майката и на детето ако има разминаване.

Първо се изследва кръвната група на бащата, ако и тя е отрицателна, нищо не се прави. Ако е положителна мисля, че се слага някакво лекарство(не съм много запозната), защото през първата бременност майката произвежда анти тела към положителната група на детето и при повторна бременност е опасно за плода.

Точно така си е  Peace

Последна редакция: нд, 18 окт 2009, 19:38 от AnMary

# 5
Свекървами работи в кръвен чентър и се занимава с тези иследвания. От теб чувам, че задължително се прави кръвна група на бащата. Дори при отрицателни радители бебето може да е с полужително RH. Има вероятнаст детето да наследи RH-то на баба или на дядо. Възможное детето да е с различна кръвна група от родителите си. Побликувам този пост след като съм се консултирала със свекито.  Peace

# 6
  • Горна Оряховица
Свекървами работи в кръвен чентър и се занимава с тези иследвания. От теб чувам, че задължително се прави кръвна група на бащата. Дори при отрицателни радители бебето може да е с полужително RH. Има вероятнаст детето да наследи RH-то на баба или на дядо. Възможное детето да е с различна кръвна група от родителите си. Побликувам този пост след като съм се консултирала със свекито.  Peace

Не знам,на мен ми казаха да доведа бащата за изследване на кръвната група.

Затова е задължително всяка бременна жена да знае своя резус фактор и да провери възможностите за имунизация. За жена, която е резус отрицателна и забременее от резус положителен мъж, възможността да роди увредено дете е едно към две. Ако обаче и той като майката е с резус отрицателен фактор, детето ще бъде резус отрицателно, следователно не съществува никаква опасност за него.

ето и линк към статията:
http://www.az-jenata.com/index.php?page=article&aid=1013

Последна редакция: нд, 18 окт 2009, 19:38 от AnMary

# 7
  • сред маслини и портокалов цвят
Свекървами работи в кръвен чентър и се занимава с тези иследвания. От теб чувам, че задължително се прави кръвна група на бащата. Дори при отрицателни радители бебето може да е с полужително RH. Има вероятнаст детето да наследи RH-то на баба или на дядо. Възможное детето да е с различна кръвна група от родителите си. Побликувам този пост след като съм се консултирала със свекито.  Peace

При двама родители с + резус фактор е възможно детето да е с -. Но ако родителите са с - резус фактор, детето задължително е с -.

Ето схемата:http://www.bg-mamma.com/?action=article;id=622

# 8
  • България
Накратко:
Аз с отрицателна (0),таткото с положителна!
Докато бях бременна ми правиха 2-3 изследвания за антитела,а след като родих (детето е с кръвната група на таткото),на мен ми биха някаква инжекция,не помня каква,за да предотвратят спонтанен аборт при евентуална втора бременност!

# 9
  • София
Води се че тази инжекция трябва да е безплатна, но ходи да ги съдиш. Mr. Green Аз съм с един аборт и едно раждане след второто инжекцията я нямаше по аптеките,та ни дадоха адреса на някакъв склад,откъдето я взехме.Иначе ако детето е с групата на баща си(Rh+) няма нужда от инжекция.

# 10
# 11

Напротив, има!Проблем има само,ако таткото е с "+".Ако е с "-" няма никакъв проблем и нищо не се прави

# 12
  • Пловдив
Аз съм В-, съпруга ми В+.Три пъти за цялата бременност ми правиха изследване за антитела, бяха отрицателни.След раждането изследваха малката,оказа се че е взела положителния резус на баща си  и ми направиха тази ваксина, за която се споменава по-горе.

# 13
.......Иначе ако детето е с групата на баща си(Rh+) няма нужда от инжекция.
Именно тогава има нужда от инжекция.Ако е с резуса на майката няма никакъв проблем..

# 14
Ще бъда конткретна, мъжът ми е В+ ,а аз съм 0-  тоест имами несъвместимост rh.Сега ще имам трето дете от него....привсяка бременост се иследват на два пъти антителата на майката и след раждането ако бебето е наследило резуса на бъщата се поставя ваксина ...за да може да имате безпроглеми  и други деца...Моите щерки са В+....

Общи условия

Активация на акаунт