майка с отрицателна кръвна група

• 20 913
  • 61
  •   1
Отговори
# 45
Аз съм с отрицателно РХ, а мъжа ми е с положително.Раждала съм в Англия.Когато ми направиха всички изследвани и установиха кръвната група и РХ-то запонаха да ме гледат с друго око и да  ми дават специални съвети.Ако ми прокърви,ако ме заболи корема и прочие трябваше веднага да отида до болницата и да ме прегледат цялостно .Биха ми 2 Анти Ди инжекции-първата беше в 28 г.с.,а втората в 34 г.с..(и то безплатно).Слава Богу нямах никакви проблеми.Когато се роди дъщеря ми ,изчакахме да разберем и нейното РХ,и ако беше с положително-щях да имам 3 бита инжекция.Но тя се роди със същата кръвна група,каквато съм и аз.Попитах докторката относно тези инжекции и тя ми обясни,че ако имам 5 бременности  и по време на 5-те ще ми бият такива инжекции.

# 46
Прочетох едва половината отговори и не мога да се сдържа да напиша следното:

Свекървами работи в кръвен чентър и се занимава с тези иследвания. От теб чувам, че задължително се прави кръвна група на бащата. Дори при отрицателни радители бебето може да е с полужително RH. Има вероятнаст детето да наследи RH-то на баба или на дядо. Възможное детето да е с различна кръвна група от родителите си. Побликувам този пост след като съм се консултирала със свекито.  Peace

Не знам,на мен ми казаха да доведа бащата за изследване на кръвната група.

Затова е задължително всяка бременна жена да знае своя резус фактор и да провери възможностите за имунизация. За жена, която е резус отрицателна и забременее от резус положителен мъж, възможността да роди увредено дете е едно към две. Ако обаче и той като майката е с резус отрицателен фактор, детето ще бъде резус отрицателно, следователно не съществува никаква опасност за него.

ето и линк към статията:
http://www.az-jenata.com/index.php?page=article&aid=1013

Единият цитат е верен донякъде, при родители с резус фактор (+) е възможно детето да е (-), но при двама родители (-) детето е само и единствено (-).
Категорично има значение резус-факторът на бащата ако резус-факторът на майката е (-).
За вторият цитат и увреждането на децата и то с вероятност едно към две - моля, четете преди да пишете глупости!

# 47
  • Бургас
Аз, съм с отрицателен резус фактор, мъжа ми с положителен. След раждането се установи, че детенцето ни е взело моята кръвна група и не ми биха инжекция.

# 48
              Здравейте, мами с отрицателен резус фактор! Аз също съм с отрицателна кръвна групa А-, а таткото е с положителна кръвна група А+. Когато забременях ме изследваха за антитела, слава на Бога всичко беше добре. Родих живо и здраво бебе, което взе кръвната група на бащата А+.
             Трябваше да ми поставят инжекция до 72 часа след раждането- Анти Де имуноглобулин, но за жалост беше трудно да намерим такава, а в болницата тогава нямаше, поне така ни беше обяснено. И така не ми беше поставена  инжекция до 72 час след ражаднето.
             Сега много искаме още едно бебче, но това което ни притеснява е, че може би ще възникнат някакви усложнения при втората бременност............

# 49
Ако майката е отрицателна група,задължителен викат таткото за кръв.Аз съм така родих преди две годни и веднага като ми излязоха резултатите че съм отр.извикаха мъжът ми и казаха че е задължително.Оказа се и той с отр.и детето ни е с отр.Така,че има голямо значение каква група е мъжът,ако майката е с отр.
Това направо е престъпление! От болницата са длъжни да осигурят! Аз също съм с – резус фактор а детето ми се роди с +, още докато излязат изследванията на детето, бяха поръчали гамаглоболина.
Най-добре се посъветвайте с лекар, но може би е и божа работа.

# 50
              Здравейте, мами с отрицателен резус фактор! Аз също съм с отрицателна кръвна групa А-, а таткото е с положителна кръвна група А+. Когато забременях ме изследваха за антитела, слава на Бога всичко беше добре. Родих живо и здраво бебе, което взе кръвната група на бащата А+.
             Трябваше да ми поставят инжекция до 72 часа след раждането- Анти Де имуноглобулин, но за жалост беше трудно да намерим такава, а в болницата тогава нямаше, поне така ни беше обяснено. И така не ми беше поставена  инжекция до 72 час след ражаднето.
             Сега много искаме още едно бебче, но това което ни притеснява е, че може би ще възникнат някакви усложнения при втората бременност............
Чувала съм,че при такива случеи трябва да забременееш и да направиш аборт ,да ти сложат инжекцията и после пак да забременееш.Но не съм специалист и така съм го чула просто,може да няма нищо верно в това.

# 51
Напоследък има много теми по-въпроса.Когато раждах 2003г. никой,нито личнато ми лекарка,нито гинеколожката,която ми следеше бременността ми казаха за въпросната ваксина.Аз съм 0(Rh-),а съпругът ми А(Rh+).През бременността ми правиха в 3-тия,5-тия и 8-мия месец изследвания,но когато детето се роди и се установи,че е 0+,не ми биха въпросната ваксина.Сега за мен остават притесненията при евентуална повторна бременност.
Майка ми също доколкото знам е 0-,но е родила две деца при положение,че баща ми е 0+.Но аз съм първото дете.Сестра ми доколкото знам,за разлика от мен е с полож.резус фактор.

# 52
Аз съм А (-), а мъжът ми 0 (+).
Правят се изследвания за наличие на антитела по време на бременността. Не помня вече в кои месеци бяха. При мен обаче и двете деца се родиха с отрицателен резус фактор, та се разминах с инжекциите.  Simple Smile

# 53
Аз съм 0-,съпругът ми- А+.Първата ми бременност/1990г/завърши със спонтанен аборт.През 1992 се роди синът ми,с положително RH,но тогава никой лекар не е споменавал,че съществува ваксина след раждане.Вторият ми син е роден 2008г.,също с положителен резус фактор.По време на бременността ми правиха 3 изследвания за антитела,и трите бяха отрицателни.Никой лекар не ми е предлагал да ми постави превантивно ваксина в 28 седмица.След раждането ме информираха за въпросната ваксина,но аз я отказах.Синът ми се роди напълно здрав.

# 54
Кръвната група на бащата няма никакво значение.
За пръв път чувам такова нещо.
Аз съм Б- ,а мъжът ми е А+.
През първата бременност не са ми правили изследвания,но след раждането веднага изследваха синът ми.Понеже се роди с положителна кръвна група ми удариха ваксината.
По време на втората бременност именно защото бащата е положителен и първото ми дете-също(така ми обяси лекарката)правих три изследвания-coombs за антитела.И трите бяха отрицателни ,дъщеря ми се роди отново с положителна кръвна група.Веднага след секциото ме имунизираха отново.

# 55
  • гр. София
Аз съм с отрицателен резус фактор. По време на бременността /първа/ не произвеждах антитела срещу плода. При раждането се оказа, че бебето е с положителен резус фактор.  Купих си инжекция антидегамаглобулин и ми я биха в рамките на 48ч след раждането, за да съм спокойна ако един ден пак забременея.

# 56
Аз съм с отрицателно РХ, а мъжа ми е с положително.Раждала съм в Англия.Когато ми направиха всички изследвани и установиха кръвната група и РХ-то запонаха да ме гледат с друго око и да  ми дават специални съвети.Ако ми прокърви,ако ме заболи корема и прочие трябваше веднага да отида до болницата и да ме прегледат цялостно .Биха ми 2 Анти Ди инжекции-първата беше в 28 г.с.,а втората в 34 г.с..(и то безплатно).Слава Богу нямах никакви проблеми.Когато се роди дъщеря ми ,изчакахме да разберем и нейното РХ,и ако беше с положително-щях да имам 3 бита инжекция.Но тя се роди със същата кръвна група,каквато съм и аз.Попитах докторката относно тези инжекции и тя ми обясни,че ако имам 5 бременности  и по време на 5-те ще ми бият такива инжекции.

Кога ли в България това ще стане нормална практика   Sad

Трябваше да ми поставят инжекция до 72 часа след раждането- Анти Де имуноглобулин, но за жалост беше трудно да намерим такава, а в болницата тогава нямаше, поне така ни беше обяснено. И така не ми беше поставена  инжекция до 72 час след ражаднето.

Чувала съм,че при такива случеи трябва да забременееш и да направиш аборт ,да ти сложат инжекцията и после пак да забременееш.Но не съм специалист и така съм го чула просто,може да няма нищо верно в това.

Няма такова нещо да трябва да направиш аборт. Цялата настръхнах като го прочетох.
Mimoza 77, когато забременееш, трябва да си следиш антителата, ако трябва и по-често. Не съм сигурна, но мисля, че първото изследване при втора бременност беше в 9-12 г.с. Ако можеш е добре и да ти сложат профилактична анти-д имуноглобулин в 28 г.с., която в България трябва да си я купиш за съжаление.

Последна редакция: чт, 04 фев 2010, 14:21 от Ani 77

# 57
  • около Варна
Mimoza 77,deyzi, на мен по същия начин след първото раждане не ми поставиха гамаглобулин, защото беше изчезнал от пазара, къде ли не търсихме, но за 72 часа не успяхме да се снабдим. Половината родилки в болницата бяха с отрицателен резус. Начетох се на страхотии форумски, защото тук всеки пише недочул-недоразбрал..... Естествено с много притеснения изкарах втората бременност, синът ми се роди с отрицателен резус. Консултирала съм се с няколко гинеколози, казаха ми да следя антителата и че случаи на усложнение били много редки/не едно към две/. Успех ви пожелавам, когато се решите на следваща бременност си изберете лекар на който да се доверите и вярвайте на него, не на форума.
Също да кажа, че ако майката и бащата са с отрицателен резус фактор, децата също са с отрицателен, т.е. няма нужда от изследвания и ваксини.

# 58
ooooh! .Това са пълни глупости.Моята майка е А-,баща ми А+.След като ме е родила не са и поставяли такава ваксина,а имам брат и сестра по-малки от мен.Всички сме живи и здрави.

Не пиши такива глупости след като не си сигурна  Stop

# 59
Кръвната група на бащата няма никакво значение.

Изобщо не е вярно!Кръвната група на бащата има много голямо значение особено ако майката е с Rh-.Ако и таткото е с Rh- по време на бременността не се прилагат по специални изследвания,които се правят през определен период от време,а след раждането не се поставя ваксина която мисля се казваше гамаглобулин.

Общи условия

Активация на акаунт