Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са процедурите при бременност с отрицателна кръвна група и баща с положителна?
Какво е значението на кръвната група на бащата по време на бременност с отрицателна кръвна група на майката?
Какви са ваксинациите и изследванията при бременност с отрицателна кръвна група?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са процедурите при бременност с отрицателна кръвна група и баща с положителна?
При бременност с отрицателна кръвна група и баща с положителна се извършват изследвания за анти-тела по време на бременността. Ако изследванията са отрицателни, на майката се поставя профилактична ваксина анти-D (анти-D гамаглобулин). След раждането кръвта на бебето се изследва, и ако е с положителна кръвна група, майката получава още една ваксина анти-D в рамките на 72 часа след раждането, за да предотврати проблеми при бъдещи бременности. При бременност с отрицателна кръвна група на майката и баща с положителна се извършват изследвания за анти-тела по време на бременността. Ако изследванията са отрицателни, се поставя профилaктична ваксина анти-D на майката. След раждането се изследва кръвната група на бебето, и ако е положителна, майката получава още една ваксина анти-D до 72 часа след раждането, за да предотврати проблеми при следваща бременност.
-
Какво е значението на кръвната група на бащата по време на бременност с отрицателна кръвна група на майката?
Кръвната група на бащата играе роля по време на бременност с отрицателна кръвна група на майката. Ако бащата има положителна кръвна група, това може да доведе до проблеми като Rh несъвместимост, които изискват прилагане на профилактична ваксина анти-D за майката. Изследването на кръвната група на бащата е важно за определяне на подходящи мерки за защита здравето както на майката, така и на бебето.
-
Какви са ваксинациите и изследванията при бременност с отрицателна кръвна група?
При бременност с отрицателна кръвна група се извършват изследвания за антитела по време на бременността. Ако изследванията са отрицателни, се поставя профилактична анти-D ваксина на майката. След раждането се изследва кръвната група на бебето, и ако е положителна, майката получава още една ваксина анти-D до 72 часа след раждането, за да предотврати проблеми при следваща бременност.

.Това са пълни глупости.Моята майка е А-,баща ми А+.След като ме е родила не са и поставяли такава ваксина,а имам брат и сестра по-малки от мен.Всички сме живи и здрави.