Кога се дава кисело мляко

• 13 074
  • 151
  •   1
Отговори
# 75
  • София
И аз мисля да изчакам поне на годинка да стане, за да въведа киселото мляко.
Като стана въпрос за мляко: а кога е прясното? И може ли да се дават храни като грис с мляко и от кога?
И за яйцето: въведох жълтъка на 9м , навършени. От кога се дава белтък? А храни, в които има яйца /някои от кашите/ те дават ли се или не?
Чета тук за бисквитени каши, бисквитки на плазмон, а в тях май има яйца... Просто не знам как да постъпя.
Ще се радвам да споделите

аз белтък още се въздържам да давам  newsm78

# 76
  • София
Аз дадох кисело мляко на 10м и половина, прясно към 1г. и 12 месец, а белтък и бисквити- към 10 месеца.

# 77
Кисело мляко давах към 10 месец с наронени бисквити, за сутрешна или следобедна закуска. Прясно към годинка.

# 78
Кисело-на 10 месеца и половина.За прясно и белтък,както и мед,педито ме посъветва сле навършване на година и половина.

# 79
И аз мисля да изчакам поне на годинка да стане, за да въведа киселото мляко.
Като стана въпрос за мляко: а кога е прясното? И може ли да се дават храни като грис с мляко и от кога?
И за яйцето: въведох жълтъка на 9м , навършени. От кога се дава белтък? А храни, в които има яйца /някои от кашите/ те дават ли се или не?
Чета тук за бисквитени каши, бисквитки на плазмон, а в тях май има яйца... Просто не знам как да постъпя.
Ще се радвам да споделите

Прясно мляко, както и кремчета/грис с прясно мляко обикновено се предлагат след годинката. Ако ще задържиш въвеждането на киселото мляко до годинката, прясното като нищо може и след година и половина да дадеш.
За белтъка на яйцето също се препоръчва да е след годината, но повечето тестени продукти съдържат цели яйца и за мен това е най-подходящият начин за въвеждане и преди годинката - в състава на такива продукти (например домашен кекс Simple Smile ) , като същото се отнася и за прясното мляко.

# 80
Кисело мляко дадох след годинка и няколко месеца. За прясно - не давам, опитвал е няколко пъти, но изобщо не го харесва. Направо беше потресен - и го разбирам при наличие на вкусната кърма, дори млякото с мед го изплю.
Яде го в кремчета от време на време.

# 81
Аз дадох кисело мляко когато беше на 7 месеца,но не като заместител на АМ/него продължаваме да си го пием/ а за разнообрази на следобедната закуска.Слагам бисквита или някакъв плод в него.

# 82
Аз все още не съм дала...но според мен е нормално да се даде около 8 месец.Аз ще из4акам малко,тъй като мъжа ми е бил с алергия към млякото като малък...Мисля да го дам около 11-12 месец.

# 83
  • Пловдив
Кисело мляко дадох след годинка и няколко месеца. За прясно - не давам, опитвал е няколко пъти, но изобщо не го харесва. Направо беше потресен - и го разбирам при наличие на вкусната кърма, дори млякото с мед го изплю.
Обаче съществува и друга порода кърмачета. Кърмата си е кърма, прясното мляко си е прясно мляко. Харесват ги и двете. Големия ми син вечер изпива около 200мл прясно мляко - две чаши от "неговата" чаша и обикновено се сеща и да си поиска да суче (не винаги). Малкия изпива около 100мл - една чаша и задължително суче. Киселото мляко пък е съвсем отделно - яде се в купичка с лъжица за десерт, за закуска - сутрин или следобед или се пие на айрян с чаша.

# 84
Обаче съществува и друга порода кърмачета. Кърмата си е кърма, прясното мляко си е прясно мляко. Харесват ги и двете. Големия ми син вечер изпива около 200мл прясно мляко - две чаши от "неговата" чаша и обикновено се сеща и да си поиска да суче (не винаги). Малкия изпива около 100мл - една чаша и задължително суче. Киселото мляко пък е съвсем отделно - яде се в купичка с лъжица за десерт, за закуска - сутрин или следобед или се пие на айрян с чаша.

Е това се казва почитател на млякото  Laughing

За кремчетата и мляко с грис използвам АМ вместо прясно,хапва си ги.

# 85
Забравих да напиша, че айрянче също много обича, но пък мрази да му се разваля киселото мляко с разни натрошени бисквити - много ми е смешен. Веднъж му купих Данонино захруска, ей като се разсърди, че съм му удавила бисквитите и не пожела да кусне - отвратено детето с тая проклета майка!

П.П. сори за спама!

# 86
Интересна темичка. От опит и от вкус знам, че пълномаслено кисело мляко е само домашното -нито 3,6 нито 4,5 и т.н. са пъпномаслени не са и чисто натурални /всякакви добавки/. Кисело мляко се прави като към топло сварено мляко се добавя млечна закваска и това е  Peace(
Кисело мляко мисля да дам около 11-12 месец.

# 87
Кисело мляко дадох за пръв път на 8 месеца!Прясно все още не съм давала.

Последна редакция: пт, 07 май 2010, 07:48 от Кристал

# 88
Педиатърката на дъщеря ми каза - кисело мляко след годинката, прясно - след втората. Съвсем разумен съвет, струва ми се.

# 89
Прясно мляко дадох на годинката с крем нишесте.Бисквити с яйца май въведох доста рано..към 10 месец newsm78На мен захранването ми беше малко джаста праста....всичко почти наведнъж въведох.

Общи условия

Активация на акаунт