Куче е убило 5 годишно момиченце!!!

• 30 375
  • 579
  •   1
Отговори
# 45
...Мислете с тия глави, не са само да си крепим ушите на тях...
                                Аз специално мисля. Но винаги имай едно наум, че всякакви хора четат.  Hug

# 46
  • Linz
Вие сериозно ли мислите, че възрастен човек е в състояние да озапти озверяло куче? Ако е с пушка - да. Но с голи ръце?
Абсурд е- изпитала съм го! Мен ме спасиха пистолетите на двама полицаи, иначе и аз щях да съм из черните хроники... Горкото детенце не е имало моя късмет. Имам 5-годишно момиченце и ми се свива сърцето Cry Никой не заслужава да изживее такъв ужас и такава смърт, най-малкото пък невинно дете.
На село имаме ротвайлер, който на някълко пъти успя да избяга. Кучето е безобидно, но хората се плашат и ги разбирам. И аз бих се заканила да отровя такова псе, човешкият живот струва повече.
Да почива в мир детето Flowers Rose Flowers Rose Дано никога повече не се случва подобно нещастие Praynig

# 47
  • София
Нашата държава си е кучешка.Кварталът ни е кучешки/в никакъв случай не е краен/,да те е стах да излезеш-глутници.Днес пред магазина бездомна /или домашна знам ли?/ овчарка и компания два помияра,чудех се накъде да мина с количката,та слязах на платното.От там почвам да се пазя от коли,локви....Кучета ни управляват накъде  да вървим и да се радваме,че днес сме цели.Нали има винаги кой да ги защити невинните животинки,а изпохапаните хора....точно  "кучета ги яли."

# 48
http://dnes.dir.bg/2009/10/19/news5248215.html
Кучетата вече са нападнали веднъж, имало е проверка, и са установили че са домашни и нищо не могат да им направят  Shocked
Сега обаче, като е станала най- голямата беда, вече ще ги пишат безпризорни  Tired

# 49
Кучетата са били четири, момиченцето си е играело пред къщата  на баба си.

# 50
Eто на това трябва да се обърне голямо внимание:

Преди десетина дни обаче кучетата на семейство Банкови нападат друго по-голямо дете с велосипед.Тогава в дома им е извършена проверка от полицията и експерти от общинската администрация. Установяват, че кучетата не са безстопанствени и са в двора, а законът не им позволява друго освен да кажат на стопаните да ги държат вътре и да не ги пускат по улиците, казва кметът на община Завет Ахтер Велиев.

Ако полицията си беше свършила работата,момиченцето щеше да е живо.Дали извършилите проверката съзнават,че косвено са виновни за погубването на един детски живот?
И друго....щом кучетата са домашни ,макар и проявили агресия (и то към дете!!),не подлежат на евтаназия?Откъде накъде??
Има нещо много гнило!

# 51
Съжалявам за детето. Кучетата трябва да бъдат взети и приспани и стопаните дадени на съд. Тоест явно закона за такива случаи трябва да бъде променен.

# 52
Добре де, във всеки спор все две страни има - Държавата и едно Семейство. А къде са останалите люде? Чета сега за тази кошмарна история и се питам... не е ли безучастието всъщност съучастие? Нямало ли е в това населено място достатъчно бащи, съпрузи и дядовци, та да се справят с шепа псета? Нахапали били кучетата дете с велосипед, дошла била полицията... и после нищо. Може ли на човек да му е жал да отрови зло куче, пък да не му е жал да зарови малко дете?!  Rolling Eyes

Защо не можем да разберем, че първо сме Ние, после полицията и накрая Държавата, в този точно ред...

# 53
  • Linz
crazy chick, изпохапани от кучета хора има ежедневно. Едва ли на някой в селото му е жал повече за песовете. Всички сме отговорни- всеки един от нас, не само хората там. След някакъв инцидент се вдига шум за известно време и после нещата утихват... до следващия път.

# 54
crazy chick, изпохапани от кучета хора има ежедневно.

Тъй де, нали и аз това казвам. Хората обаче измират, кучетата си живеят. Преди време едни познати имаха някакъв побъркан пес, който беше ухапал няколко деца, нападнал неколцина възрастни и сдавил едно-две малки домашни кученца. Гледаха си го бе, хранеха си го и си го пояха до дълбоки старини, да им се невиди... Хем на техния акъл се чудех, хем на акъла на съседите им, дето мълчаливо си търпяха. Мога лесно да разбера, че никой не иска да си слага грях на душата, но не мога да разбера защо например не се събират мъжете /а защо не и жените/ от квартала, махалата, блока, селото и не поставят ребром въпроса на такива собственици на потенциални убийци? И изобщо, защо не въведат и тук задължителното европейско изискване за съгласие на съседите при отглеждане на домашно животно? Боже, хора умират насред градове, нахапани от животни... а сме в края на 2009-та!

# 55
# 56
  • Linz
Допускаме го, защото сме стадо овце. Ама от най-тъпите! Свикнали сме стоически да изтърпяваме всичко, което стоварят на главите ни. И докато някой проблем не ни касае пряко, не взимаме отношение, не и активно, най-много да се възмутим или да изразим съпричастност към чуждата болка. А децата са наши, на всички нас. Смъртта на това момиченце трябва да тежи на съвестта на всеки в тая скапана държава.

# 57
Нали се сещаш, че ако родителите на първото нахапано дете бяха се разправили с кучетата,
щяха да попаднат под ударите на закона, който май две жени предложиха в парламента?
Обществеността е разчитала, че собствениците ще изпълнят препоръките да не ги пускатт на улицата.
Ваня Цветкова и Евдокия Манева http://www.bezdom.info/index.php?option=com_content&task=vie … 340&Itemid=26

# 58
Боже, какъв ужас!  Cry
Собственичката на тези кучета трябва веднага се прати в затвора!

# 59
Ужас....по Нова в новините дават репортаж Cry
ми не ми е жал за кучетата, да ги приспят всичките, а стопаните на такива в затвора. Close

Общи условия

Активация на акаунт