Куче е убило 5 годишно момиченце!!!

• 30 399
  • 579
  •   1
Отговори
# 30
# 31
Да почива в мир детето.

И кучето не е бездомно, в статията ясно си пише, че има стопанка, както и още 2-3кучета, които същата жена гледа.

# 32
  • Кацнала на едно дърво.
Интересно, как ще бъде наказана стопанката на това куче? С глоба от 20 лева ли?
Доколкото си спомням, глоба имаше, ако успееш да докажеш, че именно това куче на този конкретен стопанин ти е причинил не знам какви си вреди. Например те е убил. Rolling Eyes
Доколкото си спомням, собственикът на немските овчарки, които разкъсаха и убиха момиче в Севлиево, не лежа в затвора.
П.П. Миналата седмица едно голямо куче изплаши децата ми, защото се хвърли към тях и започна да лае (зад нас на тротоара лежеше бездомно куче). Ние бяхме между двете кучета (на тротоара на "Граф Игнатиев"). Вървяхме си съвсем хм, безпризорни и сами.
Кучето го държеше една едва кретаща баба.
И какво? Да набия бабата ли? (Не, че не ми се прииска). Нея или милите й внучета, които вероятно са й дали тази домашна, ъ, задача.

# 33
  • София
Да почива в мир детето.

И кучето не е бездомно, в статията ясно си пише, че има стопанка, както и още 2-3кучета, които същата жена гледа.

Горкото детенце  Cry

Кучетата са били 5, доколкото разбрах.

По повод това, че детето е било само, моето е на 8г., един път го пуснах да играе зад блока сам, като го наблюдавах от прозореца, след има няма 20 мин. се наложи да сляза с метлата да бия безстопанствен, но домашен пес, който гонеше ожесточено детето, пред погледа на стопанката си!  ooooh!

# 34

Надявах се да се обърне внимание на това.  В над 95%, че и повече става въпрос за домашни кучета.
Нелепо е хората да се прикриваме зад животните, да им вменяваме отговорност.
Ако трябва да взема пушка, най-напред ще гръмна стопанина на кучето!

Ако се пускат такива теми, аз се чудя дали са да изкажем съболезнования или отново да си водим безкрайните полемики за и против кучета. Второто е, знам и е доста гнусно.

Активистите, моля, преди да се пенявят да си измислят петиция или друг вид протест и да пледират за тежки наказания за безхаберни стопани, за забрана на опасните породи кучета и на последно, но не и по важност място - за прозрачност по отношение на парите, полагащи се за ограничаване на популацията на бездомните кучета.
Стига с петициите за сериала "Перла"...

Аз не съм активист!

# 35
Интересно, как ще бъде наказана стопанката на това куче? С глоба от 20 лева ли?
Доколкото си спомням, глоба имаше, ако успееш да докажеш, че именно това куче на този конкретен стопанин ти е причинил не знам какви си вреди.
А,извинявай,как ще докажеш пред съда,че това куче принадлежи точно на тази ...баба?

# 36
Ако храниш куче и го държиш примерно във входа на блока/двора на къщата - то домашно или бездомно е?
Ето това не ми е ясно.

# 37
...Ако трябва да взема пушка, най-напред ще гръмна стопанина на кучето!...
                             Ами нали така стана миналия месец: застреляха кучето, застреляха и детенцето с него. Хвала на такива постинги, давате чуден пример! Нещо като подбудителство към престъпление.

# 38
Ако храниш куче и го държиш примерно във входа на блока/двора на къщата - то домашно или бездомно е?
Ето това не ми е ясно.

Домашно!
Кучето ми в двора е домашно. Ха, оставаше и да е улично.
Който ги храни - наказание, после прибиране на кучетата, умъртвяване на тежкоболните и агресивни, кастрация и в приют!

Стига с тия виновни кучета и невинни баби, хора, собственици!

# 39
...Ако трябва да взема пушка, най-напред ще гръмна стопанина на кучето!...
                            Ами нали така стана миналия месец: застреляха кучето, застреляха и детенцето с него. Хвала на такива постинги, давате чуден пример! Нещо като подбудителство към престъпление.

А, сакън. Баш така излезе.

Буквалистка!

Разбира се, че имам друго предвид!

Мислете с тия глави, не са само да си крепим ушите на тях.

# 40
NinoTino, така излиза, че почти всички бездомни кучета в София са домашни. В един от предните блокове, в които живях, 2 живееха на площадката на 2 етаж, сега пък тук на съседния вход и къщичка им построиха. Но ако стане нещо, всички ще отрекат, че това куче е тяхно, както ще го направи и тази, чието куче е убило детето.
С две думи - куче без повод и намордник (за които трябва), не трябва да има.

# 41
Ето това не ми е ясно.

Домашно!
Който ги храни - наказание, после прибиране на кучетата, умъртвяване на тежкоболните и агресивни, кастрация и в приют!

Пак да си попитам: ако твоето куче,което храниш в двора избяга(скъса синджира например) и ми нахапе детето .....как ще поемеш своята отговорност?Как ще докажа,че това е твоето куче?
Как ще осъдиш бабите,които хранят бездомните?

# 42
Имала съм и аз куче, никога не съм мразела животните,  но според мен куче, доказало или показало дори един единствен път неоснователна агресия ( без да бъде дразнено, замеряно, или провокирано по какъвто и да било начин ), следва да бъде умъртвено. Вчера се разхождаме с малката, която още няма възраст за детска градина, сами направете сметка колко е висока и колко тежи. Вървим си най-спокойно и изведнъж към нея се спуска около 40 килограмово куче с разярена паст и тя започва да пищи от ужас. Попитах стопанката на кучето дали иска да си вържем децата за да може тя да си разходи безмозъчния любимец на воля, тя започна да се оправдава най-нагло и безочливо с някакви плоски аргументи от сорта на това, че кучето и било малко, затова правело така. На отговора ми, че и детето ми е малко и според закона спокойствието му е по-важно от това на домашния и любимец отговори, че съпругът ми умеел за разлика от мен да защитава правата на децата си по-спокойно , при което той директно избухна при така демонстрираната дебилщина и и каза, че е безумно проста. Не стига, че според конституцията куче без наморник и повод не трябва да бъде развеждано и е абсолютно забранено да се разхожда там, където няма табелки със специално обозначение за разходки на домашни любимци, ами и дори на елементарно съобразяване с околните не можем да разчитаме. Според мен най-скоро институциите трябва да напрявят всичко възможно чрез глоби и санкции да напомнят на безотговорните стопани на кучета, че в цивилизованите страни здравето и спокойствието на хората е с предимство. Ако бях на мястото на таткото на починалото дете изобщо не ми се мисли какво щеше да ги чака и кучетата, и стопанката им. Мир на праха на момиченцето, и дано наистина законите оттук насетне не остават само на хартия, а и да се съблюдава за спазването им.

# 43
Ето това не ми е ясно.

Домашно!

Пак да си попитам: ако твоето куче,което храниш в двора избяга(скъса синджира например) и ми нахапе детето .....как ще поемеш своята отговорност?Как ще докажа,че това е твоето куче?
Как ще осъдиш бабите,които хранят бездомните?

Зашо ме питате - как? Никак. Защото няма закони или не се спазват. За което не съм виновна нито аз, нито кучетата.
Е, да, има едно нещо - съвест, но очевидно, че у нас малко хора имат такова нещо, щом се случват такива жестоки и ужасни трагедии!
Само на едната гола, чужда съвест не може да се разчита!

Няма кво да ме чепкате - аз не съм нито кучкарка, нито "кучелюб", нито природозащитник!
Но ми втръсна от глупости!

п.п. Кучето ми е всъщност куче на сестра ми, което си има съответните документи, ветеринар, паспорт и прочие. Много е лесно са се стигне до собственика, ако се спазват такива изисквания.

# 44
NinoTino, така излиза, че почти всички бездомни кучета в София са домашни. В един от предните блокове, в които живях, 2 живееха на площадката на 2 етаж, сега пък тук на съседния вход и къщичка им построиха. Но ако стане нещо, всички ще отрекат, че това куче е тяхно, както ще го направи и тази, чието куче е убило детето.
С две думи - куче без повод и намордник (за които трябва), не трябва да има.

Съгласна съм. Има неясноти, но при желание те могат да се коригират.
Уви, няма го това желание. Но самите кучета нищо не могата да направят по въпроса.
Съгласете се.

Общи условия

Активация на акаунт