Fragrancex.com - аромати и доставки- 9 тема

• 46 271
  • 750
  •   1
Отговори
# 585
  • In The Middle Of Nowhere
Тези промени касят ли такива като мен, които най-често поръчват по 1 парфюм от 30 мл?

# 586
После споделете дали са ви ги обмитили!

Остава си тавана за митото 150 евро, а тези стоки над 30лв се облагат само с ДДС. Друг е въпроса че можа би ще трябва да се плащат и митнически манифест и митническа декларация.

Държавен вестник брой 95 от 01.12.2009 - ЗАКОН за изменение и допълнение на Закона за данък върху добавената стойност - ето и промяната :
§ 14. В чл. 58, ал. 1, т. 12 се правят следните изменения и допълнения:
1. Буква „а“ се изменя така:
„а) внасят стоки на обща стойност не повече от 30 лева;“.
2. Създава се нова буква „б“:
„б) получават малки пратки на стоки с нетърговски
характер, изпратени от трета страна или територия от физическо лице на друго физическо лице в страната, без последното да е заплащало за тях, на обща стойност до левовата равностойност на 45 евро.“
Като за луксозни стоки /парфюми и др./ освен ДДС и мито се начислява и акциз.

Може и да пише това, но се плаща само за ДДС-то, отделно да ти оформят документите и такса за превода на ДДС. Виж в другата тема, една потребителка вече има пресен опит.

# 587
Тези промени касят ли такива като мен, които най-често поръчват по 1 парфюм от 30 мл?

Цената на парфюма трябва да е до 15 евро.

# 588
  • София
Вчера си взех парфюмче, шипнато на 27.10.
Било е в пощенския клон на 2.01.
Сумата е над 15 евро, не съм плащала нищо. В нашия пощенски клон не са чували за промените в закона.

# 589
Вчера си взех парфюмче, шипнато на 27.10.
Било е в пощенския клон на 2.01.
Сумата е над 15 евро, не съм плащала нищо. В нашия пощенски клон не са чували за промените в закона.
Те и да са чули за промените нищо не могат да направят .

# 590
това с ддс-то е за поръчки които идват от трети страни, ако се изпращат от англия парфюмите, не от страна извън ЕС, значи налога вече е платен от вносителя Peace

# 591
това с ддс-то е за поръчки които идват от трети страни, ако се изпращат от англия парфюмите, не от страна извън ЕС, значи налога вече е платен от вносителя Peace
Естествено.

# 592
  • Бургас
Току що взех от пощата поръчка от пощата на стойност 33$,никой нищо не ми поиска.

# 593
  • София
Току що взех от пощата поръчка от пощата на стойност 33$,никой нищо не ми поиска.
Oт коя дата ти е поръчката и кога е била в БГ?
Моята е била в пощенския клон на 02.01., но може би е влязла в БГ /в разменната пощ. станция/ на 30.12. и затова не дължа нищо...

# 594
Мацки - според мен стигне ли в пощата - никой няма да иска нищо - страшното е да не решат да изпращат всичко над 30лв на МИТНИЦА. Там вече е друго.

# 595
Мацки - според мен стигне ли в пощата - никой няма да иска нищо - страшното е да не решат да изпращат всичко над 30лв на МИТНИЦА. Там вече е друго.
Да ама те няма как да разберат каква е стойността.
Съвсем страшно ще е ако всичко извън Еропейския започне да минава през митница .
Тогава и да си си взел нещо за 12лв. пак ще трябва да плащаш за декларация ,която е май към 20лв.

# 596

как да няма - всички от Ягода имат стикер ( явно задължителен) на пакета с обявената стойност в Долари. Пише, че е Gift, но винаги си има стойност.

# 597
  • Варна
Как няма да разберат каква е стойността, нали от Fragrancex пишат на кашона колко струва?

Тогава и да си си взел нещо за 12лв. пак ще трябва да плащаш за декларация ,която е май към 20лв.
Съмнявам се да стане так, и силно се надявам да не стане Praynig
Аз чакам доста дребни неща от ибей, но ако трябва за пратка от 5 лв да се попълва декларация за 20  Shocked

# 598
  • In The Middle Of Nowhere

как да няма - всички от Ягода имат стикер ( явно задължителен) на пакета с обявената стойност в Долари. Пише, че е Gift, но винаги си има стойност.

Сега оглеждам кутията на пратка, която получих от я. и никъде не виждам стойност в долари  newsm78

# 599
Преди пишеха стойността на зеления стикер отгоре,но сега-не,но пак си ме е шубе.Аз вече веднъж плауишх 130 лв за подобна магария,стига ми толкоз.Има и английски сайтове,ще се примиря с тях.

Общи условия

Активация на акаунт