Градски транспорт

• 9 759
  • 110
  •   1
Отговори
# 60
Често ползвам градски транспорт и винаги си дупча билет или си купувам карта за деня/понякога излиза ужасно изгодно/ и не одобрявам оставянето на билет при слизане. Цената на билета, която е 1лв. смятам, че е приемлива, но не виждам никакъв резултат от нея- нито пътуваме в по-нови превозни средства, нито в по-чисти! Относно маршрутките, отказах се от тях по ред причини! Peace

# 61
Като Додо, Жозефина и Birds' Flu - ползвам градски транспорт.

С долното не съм много съгласна:
Хората с възможности не ползват ГТ.

Няма сила на света, която да ме накара да шофирам в София.
Нужни са ми поне 2 часа след като се събудя, за да се разсъня напълно.
Изобщо не мога да си представя да се напрягам и да въртя геврека измежду ордите кретени.
Освен това който иска да се пъне да паркира в центъра.  Crossing Arms
Имам карта, возя се с трамваите по Графа.

Какво общо имат в случая възможностите, когато с колата ми трябват межу 1 (в най-добрия случай) и 2 ч. да стигна от дома ми до работата, докато с метрото пътувам по-малко от 15 мин. (при това, включвайки времето от обуването на обувките и слагането на червилото вкъщи до събличането на връхната дреха и включването на компа в офиса). За чий ... трябва да се бутам в задръстванията, да търся къде да паркирам и да се изнервям. Няколко спирки в метрото мога да издържа "интимната обстановка"...
Автомобилът отдавна не е привилегия само на определен кръг хора, че да държа да показвам наличието му.

# 62
  • София
Azaf, говориш обаче за метрото. При другия вид наземен транспорт нещата никак не стоят така розово.  Grinning

И тук вече стигаме до: когато градския транспорт стане редовен, тогава хората ще спрат да използват автомобилите си за ходене на работа, а тогава пък такситата ще бъдат таксита /а не като сега да пъплят със скоростта на автобуса/.

п.п. Red, трамваите са единствените, които успяват да се движат бързо, тъй като все пак имат някакъв отреден път по лентата. Автобусите и трамваите обаче си карат редом с колите В задръстването.

# 63
  • София
Ами аз писах - с трамваите по Графа е идеално, особено откакто пуснаха новите отсечки на метрото.
Въобще аз обичам трамваи.

# 64
Red, Графа, Графа, ама аз пътувам най-редовно с тези трамваи, които минават по Графа, от Попа до Халите в пиковите часове е реален кошмар. След това минавам през Лъвовете и към Орландовци е супер - празно, само цигани, ама на прилично разстояние един от друг...
А малко преди да замина, в тм. 2 на ЦСГ (гробищата) се качват три малки циганета, ама отровени от кале и с пликчетата в ръцете. Няма да ви описвам какво правеха из трамвая, че не бяха на себе си, но накрая едното от тях демонстративно скочи през прозореца, в движение, точно на завоя на Лъвов мост. И? Никой е реагира, никой нищо не прави... само се извръща настрана и това е, контрольори и намсикви, обикновени граждани - всички. Няма ред и това е. Аз и 2 лв. ще дам и 3 лв., но ако виждам, че нещо се променя. Нали уж шЕфьорите щяха да се обличат прилично? Кабините на някои приличат на панаирджийска сергия, тва къде го има?

# 65
Мда, аз се возя в 120, по-зле е и от 88, защото освен всичко друго, поне веднъж седмично се чупи...ми много е 1 лев за билет при това положение...макар че аз си дупча всеки ден прилежно
И вс епак, някои линии с еобновиха не един, аняколко пъти, а други, като 88, 76, 120 са си все с най- старите и счупени автобуси. кой знае кога ще стане и някое нещастие, защото наистина са много стари автобусите

# 66
  • out of space
Прекрасна свинарке, много хубаво си го написала!
Сега се сетих как една вечер с дъщеря ми чакахме 88 в Дружба. След 20 мин. пристигна и умишлено не отвори първите две врати, та трябваше с детето да спринтираме до третата....леле какъв скандал спретнах- крещях много, много дълго, щях да бия тъпия шофьор, бях тотално откачила.... Имаше още някакъв пръч в кабинката, който ми обясняваше, че това бил последния курс на колегата и госпожа моля ви недейте така  #Cussing out

# 67
  • София
а други, като 88, 76, 120 са си все с най- старите и счупени автобуси. кой знае кога ще стане и някое нещастие, защото наистина са много стари автобусите
  Rolling Eyes Автобусите по линия 120 са само чавдари. Поправете ме ако греша.

# 68
Да, така е, чавдари от червените, старите, в безобразно състояние

# 69
Ползвам градски транспорт всеки ден.И сутрин и вечер.Миналата година си пътувах с билетчета,но от как ме глобиха взех да си купувам карта ./глобиха ме  не защото нямах билет а затова че в блъсканицата не можах да стигна до перфоратора./Пътувам с 88 .Няма те си на представа колко съм щастлива когато видя да идва автобус от онези зелените.Лукс и комфорт ,сравнение със стария Чавдар. Mr. Green

# 70
  • София
Да, така е, чавдари от червените, старите, в безобразно състояние

Освен това вътре става обгазяване най-най редовно. Аз го ползвам само зимата в студовете за 2 спирки еми едвам издържам на газовете. На лек наклон 88 по Г.М.  Димитров не може да изкачи е това какво е за 1лв. ли? Да ама не. Не,че не се таксувам но ме е яд

# 71
  • София
можем да си направим клуб на страдащите в 88 и 120

наклона на Г.М.Димитров, нищо не е
а наклона на Дианабат
е там си е приключение

# 72
ахаххаххах моля моля,а за завоите на Семинарията и после гара Пионер - имам чувството ,че ще целуна асфалта. Sick

# 73
  • София
Е, все пак за успокоение на страдащите, можем да си поговорим отново за метрото.
Метрото и неговите втори и трети ръкави.  Whistling

# 74
Azaf, говориш обаче за метрото. При другия вид наземен транспорт нещата никак не стоят така розово.  Grinning

...

Е, предполагам.
В интерес на истината, освен метрото, ползвам (много рядко) трамваите по Графа (в отсечката от Журналист до Гарибалди) и автобус 77 за 1 спирка от нас до нашите 2-3 пъти в годината (ама точно в най-ненатоварената отсечка и предпочитам да я минавам пеша). Друг досег с градския транспорт нямам. Peace

Общи условия

Активация на акаунт