Лозинка ни напусна...

• 65 993
  • 381
  •   1
Отговори
# 105
Да не казвам голяма дума, Лозинчето, днес  е по-добре. Няма температура, кръвта в храчките я няма също, диша малко по-леко, останало е само повръщането, което най-вероятно е страничен ефект от антибиотика...
Благодарение на всички вас мили приятели,които помагате на Лозинка и аз дишам по-добре, имам  надежда , че и този път Лозинка ще се откопчи.
Все още събираме средства, имаме нужда от още малко парички за да довършим лечението на Ло.
Знам, че в този форум стават чудеса, чудо е, че Лозинка се лекува вече и се въстановява макар и бавно...трудно ми е да опиша с думи това, което усещам за това :
Благодаря, Hug и нека Господ благослови всеки помогнал на Лозинка в този критичен момент.

# 106
 Praynig дано  Hug дано  Praynig дано

# 107
Ох, дано Лозинка се подобри още повече. Всеки ден влизам в темата с недежда да прочета добри новини.
Anetta товас което се борите е тежка задача, но колкото повече се дава гластност на тази болест, повече хора ще откликнат.

# 108
колко още парички са ви неободими

# 109
колко още парички са ви неободими

НЕОБХОДИМА СУМА ЗА АНТИБИОТИК           7800 лв.

СЪБРАНА СУМА ДО МОМЕНТА                       4135 лв.

ОСТАВАТ        
                                              3420 лв.

тук има всекидневно-обновена информация за събраните пари:
http://lozinka.yolasite.com/donations.php

Последна редакция: сб, 31 окт 2009, 19:20 от Anetta

# 110
  • ...край Дунава
 Praynig Praynig Praynig

# 111
Здравейте,

Регистрирах се във форумите на бг-мамма, специално заради Лозинка.

За състоянието на Лозинка научих от един уебмастър - собственика на http://mqsto.com/, който ми писа с молба да помогна. Той също е сложил банер на сайта си в подкрепа на Лозинка.

Аз съм админа на http://www.amur.bg/  От 29.10.2009 провеждаме активна кампания в подкрепа на Лозинка.  Пуснали сме падащ банер в профилите от външната част на сайта, в чата и в дневният хороскоп на сайта. Сложили сме и статия за състоянието на Лозинка вътре в сайта. Освен това известихме и приятелски сайтове, които също сложиха банер към сайта на Лозинка - http://www.astrohoroscope.info/  (банер на челната страница на сайта, долната дясна част) и http://vicove.com/ - падащ банер от вътрешните страници.

Сумарният трафик на гореизброените сайтове е около 45000 потребителя на ден. Живот и здраве - една малка част от всички да откликнат и парите ще се съберат.

Пиша Ви тези редове, за да знаете че не сте сами. Много хора са съпричастни. Освен изброените за които знам, със сигурност има и още уебмастъри, които Ви подкрепят. Във форума на българските уебмастъри е пусната специална тема за Лозинка: 
http://www.webmasterbg.org/showthread.php?t=6464

Стискам палци и кураж Simple Smile 

Ще пусна още един пост с някои предложения. Този май стана малко дълъг Simple Smile

# 112
secretco, супер е това, aаз съм бедьо, но ефект май няма... Sad баси...

# 113
Благодаря ви милички, всички добри и разбиращи хора-ПОКЛОН !
Понякога си мисля,че хората с нашето заболяване са отписани, и че на никой не му " дреме" за нас, но ето, че греша.
Историята на Лозинка развълнува толкова много хора, прекрасно е...понякога можеш да получиш толкова много от наистина непознати хора, много повече от сродните души, още веднъж благодаря.
Много ми хареса банера ви, ще го използвам!
 Hug Hug Hug

# 114
secretco, супер е това, aаз съм бедьо, но ефект май няма... Sad баси...
Не е вярно ефект има, малко по малко парите ще се съберат, аз вярвам.

# 115

Но няма време...

# 116
Здравейте,

Позабавих се с вторият си пост, но исках още веднъж добре да обмисля нещата, преди да пиша.

Имам предложения за подобряване на сайта на Лозинка - http://lozinka.yolasite.com/

Разбрах че сайта е правен от приятелка на Лозинка, добре се е справила, но все пак - ето няколко предложения от опита на един уебмастър:

1) Важно е да се използва видимата област на заглавната страница на сайта - тя е най-ценното място от целият сайт.

Под видима област имам в предвид това което се вижда при екран с разделителна способност 1024x768 (най-често използваната в момента).

В момента видимата област е заета от един голям слънчоглед и от една голяма снимка на Лозинка.

Предложението ми е - стига да е възможно (не познавам системата на yolasite.com) - разкарайте слънчогледа. Той само хаби място.
А снимката на Лозинка я намалете с по 50% на ширина и височина.

Видимата област на екрана трябва да се освободи за по-важни неща.  Вдясно от намалената снимка на Лозинка е добре да има важен текст, за да се използва мястото (за важният текст ще пиша малко по-късно).

Ако може - дясното вертикално меню да се намали на ширина - в момента заема излишно място от лявата информативна част на сайта.

2) Основно правило - потребителите бързат и не четат. Потребителите сканират информацията !

Ако им се предостави един голям текст - много малка част от тях ще имат търпението да го изчетат, останалите ще погледнат от тук от там и после ако не са намерили нещо което да им грабне вниманието - ще затворят сайта.

За това - големият текст на първа страница - да се остави по-надолу, за хората които желаят да четат. За останалите е важно:

Във видимата област на екрана следва да е поместена най-важната информация !

Пример - вдясно от намалената снимка на Лозинка може да има такъв (или някакъв друг) текст:

"Лозинка страда от муковисцидоза. Болестта е неизлечима.

Дишането при болестта е страшно трудно и непосилно, инфекцията обхваща белите дробове.
Лозинка кашля кръв, задушава се постоянно, чувства се постоянно отпаднала, с постоянни инфекции и температура.

Лозинка обича живота, иска да живее, вярва в доброто. Нека всички заедно да й помогнем да живее."

Под текста - веднага информация за банковите сметки. Всичко това трябва да го поберете във видимата област на екрана (ако се намали снимката на Лозинка, ако се разкара слънчогледа и ако се намали ширината на дясното вертикално меню на сайта - може и да има място).

Под банковите сметки на заглавната страница на сайта - трябва да има отчет за събраните дарения към днешна дата и още колко остава да се събират и после линк към страницата с дарителите.

После отдолу може да сложите следният клип - http://vbox7.com/play:bb1ef7d8  (да го вградите в сайта, а не като линк). Клипа е като допълнителна информация за хората които са бързали и не са изчели текста отгоре. След клипа - може да отделят още малко време да почетат и да забележат банковите сметки, ако са ги пропуснали Simple Smile

И под клипа може да оставите дългият текст който е в момента на страницата.

След като не може да се плаща с ePay.bg - формата за ePay.bg е излишна - само заема място и обърква хората.

И за финал - важно е на главната страница на сайта да я има гореописаната информация, защото за потребителите е по-лесно да прегледат набързо една страница, отколкото да щракат по менюта. Припомням - потребителите бързат и е много важно максимално бързо (и без много кликане с мишката) да им се предостави информация.

Това бяха моите предложения. Правя ги с надеждата да помогна, а не с идеята да критикувам Simple Smile  Вече вие си решете дали в тези предложения има някакъв смисъл и дали можете да ги ползвате за сайта на Лозинка, или са пълна глупост Simple Smile

Поздрави от секретко Simple Smile

# 117

Но няма време...
Да, няма !

# 118
А да видим кой ще има търпението да изчете предният ми пост Simple Smile

Все пак поне собственичката на темата би било добре да го прочете внимателно. Може да открие интересни неща вътре Simple Smile

# 119
А да видим кой ще има търпението да изчете предният ми пост Simple Smile

Все пак поне собственичката на темата би било добре да го прочете внимателно. Може да открие интересни неща вътре Simple Smile
Изчетох най-внимателно, напълно си прав относно това,че хората не четат на дълго и на широко...
Мерси за съветите, уместни са.
Момичето,което прави сайта ще ги прочете и съм сигурна,че ще направи необходимото.
Това, което си написал е интересно и вярно, мислила съм върху всички тези детайли, но времето ни притискаше в началото, даже изобщо не съм обмисляла текста на "молбата си за помощ", сякаш исках да я изкрещя- кратко и болезнено, да викна силно...нямах време да мисля, а и сили нямах и сега нямам, мога само да моля и плача, вече по-тихо.

Общи условия

Активация на акаунт