ИН-ВИТРО В ИСТАМБУЛ

• 98 167
  • 753
  •   1
Отговори
# 450
Крисс а там има ли възрастово ограничение (ако знаеш де) ,честито Hug

# 451
Здравейте борбени момичета!
Криси,лека и безпроблемна до края,помня те аз как се похвали плахо в темата и после зачезна,радвам се че всичко се развива добре при теб.
По напред сте питали дали има мами с Хашимото,аз съм с тази диагноза от миналата година.В момента ТСХ и ФТ4 ги поддържам доста в норма с помощта на ел-тироксин и консултациите при док.Начев.
Miho_She,стойностите на тсх се изследват през 45 дни,иначе резултата не е достоверен.Преди опита ми тсх-то ми беше около 1 и нещо,в Мемориал ги интересува дали приемаш някакво лекарство и дали ходиш на редовни консултации с ендокринолог,иначе за тат и мат нищо не са ми казвали,а моите бяха доста високи.
Миме,летище Ататюрк е в началото на Истанбул,а Сабиха е доста отдалечено,може би затова ти дава такава разлика.Няма ли как да резервираш билети през Пегасус,те са най-евтини с тази компания.
Много късмет и успех на всички на момичета!

Последна редакция: нд, 28 авг 2011, 21:27 от Мими26

# 452
Благодаря за отговора, Крис! Помня, че ти писах още когато обяви новината. Радвам се, че всичко при теб се развива по най-добрия начин.
Значи пункцията ти е била в Мемориал, но при проф. Ибрахимоглу... Не знам как ще се направи компромис тогава. Мислех, че компромисите с правилата се правят по другите места.
Колко ти бяха фоликулите и яйцеклетките?

# 453
Честито и от мене, Крис! Много хубава новина е това, дано повече бременни да има в темата HugИскам да попитам при вас има ли и мъжки фактор?

# 454
Здравейте отново от мен Hug! Искам да отворя една тема, която до сега не е дискутирана и се надявам да е полезна за всички! Обръщам се към момичетата, коита вече имат  EFP, очакват бебчета или вече са родили. В 12 ГС се правят генетични изследвания на плода. Знаете ли дали в Мемориал Хоспитал ембрионите се изследват винаги преди трансфер за такива? Това съм го пропуснала като въпрос да го поставя там!  Аз съм бременна с  близнаци и при мен няма да се прави кръвен тест, защото ще отчете комбинираният резултат на двата ембриона! За това бих искала да ви помоля да споделите информация, ако имате такава! Simple Smile

# 455
Марги темата ще е полезна,но едва ли тук в проблемното биха се включили момичета,с пресни познания,по скоро при бременелките ще получиш повече инфо.А на теб пожелавам лека бремнност и всичко най хубаво,да се насладиш на бременноста както по добава..спокойна и красива..)))

# 456
  • In a surreal moment!
Марги - пиши на Кюбра, тя мисля, че най-бързо и точно ще ти каже.

# 457
Вече писах на Кубра, ще пиша и тук когато ми отговори ,за да имате инфо! Мисля, че това е важно! 

# 458
  • София
Марги,докато проучвах вариантите за ПИД на ембрионите,в Щерев ми  предложиха вариант Истамбул,но се избира,като допълнителна опция,когато има предпоставки за него,освен това и самите ембриони трябва да стават- на трети ден да са се разделили на 8. Ако не си го платила, най-вероятно,не са изследвани.  Thinking

# 459
Марги,докато проучвах вариантите за ПИД на ембрионите,в Щерев ми  предложиха вариант Истамбул,но се избира,като допълнителна опция,когато има предпоставки за него,освен това и самите ембриони трябва да стават- на трети ден да са се разделили на 8. Ако не си го платила, най-вероятно,не са изследвани.  Thinking
На мен ми ги върнаха на 5 ден и е имало възможност да се изследват, но не съм плащала нищо допълнително от първоначално обявената цена. Все пак ще изчакам отговор от Кубра, днес не ми отговори, а утре е празник , но ще чакам отговор. Въпроса ми възникна когато обсъждах това с приятелка, чиято сестра работи в Германия като акушерка и тя й е казала, че там задължително се изследват при инвитро. Все пак в предвид, колко са напреднали в Турция реших да разбера как стоят нещата. Но да не разводнявам темата, при отговор ще пиша тук!

# 460
Ами на мен не са ми споменавали нищо такова, само ми казаха качеството на ембрионите при трансфера, мисля, че биха го споменали, Марго.

# 461
Здравейте,при нас няма мъжки фактор,а пункцията професора ми я прави не в Мемориал,а в Флоранс Найтингел където явно правят компромиси за чужденци без брак.Имах 4 фоликула,от тях четири яйцеклетки зрели,и четирите се оплодиха. Hug

# 462
Благодаря за отговора, Крис. И на мен ми беше странно как така ще се озове изведнъж в Мемориал.

# 463
Марго, не вярвам някъде ПИД да е включена в цената, даже и в Германия. Не помня в списъка на Люси дали я имаше тази цена, или може би Пития я беше писала, някъде 150 евро на ембрион или 1500 ако са над 10. Нещо такова. Но ти не съжалявай за ПИД. Това, което аз знам е, че с нея се хващат само някои проблеми, а и взимането на клетки всъщност прецаква ембриона, затова се прави, само ако са повече. А от друга страна всеки емрбион си е за себе си. Един може да е лош, друг не чак толкова.
Ти задължително трябва да идеш на качествена пренатална диагностика. Предполагам в Турция ще се чувстваш най-спокойна. Аз мога да ти кажа няколко места в София, но може би в съответната тема във форума ще намериш обстойна информация.
Дотогава си гледай спокойствието!

# 464
  • софия
Марго, ПИД не правят по принцип, а само при строги показания, защото колкото ползи, толкова и риск при ПИД-може да спре развитието на ембрионите,така че не се прави по принцип, а наистина само когато преценят, че има нужда

За близнашката бременност-не се притеснявай, че не се прави биохимичен скрининг, все пак той също дава ориентировъчен риск, а не е точно генетично изследване .Ходи редовно на фетална морфология, това е достатъчно +много спокойствие и пазене.Както казват някои гинеколози "На близнашката бременност лежане му е майката" Grinning

kriss2000, леки месеци до края Hug Hug

Общи условия

Активация на акаунт