ИН-ВИТРО В ИСТАМБУЛ

• 98 160
  • 753
  •   1
Отговори
# 600
  • София

...Бърти на коя дата е твоя час в Мемориал? При кой доктор си преди професорката?

Miho_She, утре е съдбовният ден: първо съм при д-р Каврут /Mustecep Kavrut/, а после и при професорката... Спекла съм се яко от притеснение, ама "мечка страх - мен не страх"... С мъжа ми доста сме пътували, ама досега все е било чист туризъм, а такова приключение ще ни е за пръв път... Confused

# 601
Много сте мили момичета! Hug Пазя бебетата, но не съм споделяла че бебетата бяха 3 в крайна сметка и чухме 3 сърчица, едното спря само да се развива в 6-та седмица и 5-6 дни. Благодарна съм на Господ Praynig, че така се случи защото иначе трябваше да правим редукция, а това щеше да бъде още едно изпитание  и неприятно изживяване. Сега това бебе, което спря развитие се резорбира и имам леко зацапване от време на време. И тъй като предишният ми опит в БГ завърши с кървене и загуба на бебетата доста бях притеснена, но лекаря успя да ме успокои че това е абсолютно нормално и може да продължи известно време.
Сега относно TSH, тъй като съм със същият проблем и аз . При мен при старта на стимулацията беше 2.65 и д-р Гювенч също каза, че става за започване, но с уговорката че като съм видяла резултата и съм увеличила дозата. При стумулация винаги се покачва TSH и при мен при първият тест за бременност беше 3.74 . Това е моята препоръка, ако вашият ендокринолог не ви е казал, при бременност веднага пускате да видите и TSH и контрола на всеки 30 или най-много 45 дни. А щом са казали, че може да се стартира опита с това TSH  те си разбират най-добре от работата,  но дозата трябва да бъде коригирана още преди стимулацията.
Желая от сърце на всички успех и да напълните темичката скоро с   EFP! А след време ще направим среща на бебетата , заченати в Истанбул. Simple Smile

Бърти , бъди спокойна всичко ще мине добре и ще се върнеш с хубави новини!! Hug

# 602
  • София
Марго, благодаря ти за милите думи  Hug Аз тамън те мислех тия дни и точно се чудех какво ли става, но ето че "проблемът" все пак се е решил от само себе си! Оттук нататък да е най-леката и безгрижна бременност  Praynig Praynig Praynig

# 603
Доста се наприказвали, докато стана и си изпия кафето.

Марго, спокойствие и само спокойствие, както казваше един шведски приятел!

Miho, радвам се, че си се успокоила. Трябва да бъдеш положително настроена.

Люси, да ти загубят БИОПСИЯТА!!! Нямам думи, това е скандално!

Аз също съм леко разкисната от Кюбра. Вчера ми писа да ми промени часа, защото проф. К била на конференция на 19.09. и "можело да няма часове за 20.09." Аз поясних, че не мога да променям часове току-тъй, така че не се знае ще се видим ли в крайна сметка.

# 604
  • Sofia
Аз също съм леко разкисната от Кюбра. Вчера ми писа да ми промени часа, защото проф. К била на конференция на 19.09. и "можело да няма часове за 20.09." Аз поясних, че не мога да променям часове току-тъй, така че не се знае ще се видим ли в крайна сметка.

Аххх, че лош късмет е това!! Дано в крайна сметка да приема на 20ти и да се видите. Много е неприятно така, направиш цялата организация, уредиш се в работата да отсъстваш, как ще пътуваш, как ще отсъства половинката и всичко и накрая нещо скапе плана, амаха! Simple Smile Дано кажат, че ще те приеме, стискам палци  Praynig Praynig Peace

# 605
Ще видим какво ще излезе. Аз и без това съм скептична. Никак не си падам по доктори, които не знаят английски.

# 606
vi_ga , много неприятно, наистина  Close newsm78. За конференциите Кубра ме беше предупредила още като записвахме часа, но ние нали доста за по напред го направихме и сигурно затова ми го беше написала. Беше писала също и че проф. К не е в болницата четвъртъците и съботите. Дано се наредят нещата  Peace

# 607
  • Sofia
Ох, момичета, милата Кюбра много се е притеснила. Сега получих правилната спермограма с много извинителен е-маил от нея. Каза, че е бързала и е само нейна грешка, много съжалява, но е искала да ни изпрати резултатите веднага като ги е получила. Каза, че никога такава грешка не може да стане по време на процедура, защото много хора проверяват всичко и това е просто нейна грешка. Много ми домиля за нея и й писах, че я разбирам, приемам извиненията и се извинявам за моята спонтанна реакция, но да ни разбере и нас, че ние влагаме много енергия и усилия да отидем там и да направим процедурата при тях, вярвайки, че там е по-различно..

Ох, работа за 2 евро не съм свършила днес, но се спрях на апартамент, страхотен е! И съм в контакт с фирмата там и едно мило момиче, което ми каза кой автобус ходи от този апартамент до болницата и ми даде сайта на техните рейсове, който май на турски работи много добре, но английската версия нещо не работи.

http://harita.iett.gov.tr

# 608
Ето, нещата се подреждат  Peace

Браво и за апартамента , че сте се ориентирали Simple Smile. Аз пробвах да вляза да го видя, но нищо не разбрах  Embarassed Също така не знам защо бях решила, че Бейоглу е близко до болницата и бях намерила сайт с апартаменти, дори се "точех" на няколко и преди малко един приятел ми написа, че Бейоглу е квартал като Младост и че съвсем не е близо и аз  Shocked. Той ми казва да търсим хотел в Лалели, но на мен ми се иска апартамент - все пак ако сме там 20-тина дни и има къде човек две яйца да си изпържи е по-добре  Simple Smile.

# 609
margopetrova,благодаря за поясненията за хормоните,много ни помагаш да знаеш...))))искам да ти пожелая спокойна,лека бременност и всичко най добро от сърце..)))На всички на които им предстои пътуване пожелавам много късмет и да идем да сбъднем мечтите си,а знам че ще е така!!! Hug Praynig Hug

# 610
Момичета и аз ви пожелавам късмет и много успех!
Ви га,аз също имах проблем със първоначалния час,но си настояхме за него,тъй като всичко беше организирано за този ден и не ни отмениха часа.А проф.Кахраман знае перфектно английски.
Марго Hug

# 611
В крайна сметка и моят първоначален час остана, но Кюбра доста се поизнерви от мен май. Ще видим на място какво ще излезе от цялото това прескъпо приключение.
Успех на всички!

# 612
  • Sofia
Моята среща пък с д-р Попов ми обърка сметките  ooooh! Според него имам полип или миомен възел и препоръчва хистероскопия  Rolling Eyes Shocked Rolling Eyes Shocked Кървенето според него е именно от това, каза, че не му прилича на хормонално кървене, а даже че забелязва микроскопични тъканни частици в тази кръв (днес пак имах кървене).

Може ли в Истанбул да не са го видели този полип? На кой ден от цикъла се прави хистероскопия обикновено? Д-р Попов каза в първите чисти дни, д-р Тимева ми е казвала след овулация, за да вземем биопсии. Има ли нещо страшно, което може да причини тази хистероскопия? Къде да я правя?  newsm78 Rolling Eyes

Започвам да чета...  smile3547

# 613
Тук и в зачатие има доста теми за хистеро.
Диагностичното може да трае и 5 мин. С оперативното могат да се прецакат разни неща. Например има миоми, които не се пипат. Ето и на Маргото не са й я оперирали.

# 614
  • София
 Miho_She ,аз правих диагностично хистеро с биопсия преди две седмици в Щерев,при д-р Тимева-моето го направи в първите чисти дни,които ги водят 10-11,защото после заминавах. Иначе,предпочита да е около овуто,защото  "картинката" е най-близка до имплантационните условия. Единственото "страшно" при мен,за сега /не знам как ще ми дойде цикъла/беше лекото кървене около седмица. Но ми е странно-при цялата техника,която се коментира в Мемориал,наистина ли е възможно това да не го видят  Thinking
Марги,много се радвам,че нещата при теб са се оправили от самосебе си  Hug Безпроблемни месеци нататък  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт