ИН-ВИТРО В ИСТАМБУЛ

• 98 161
  • 753
  •   1
Отговори
# 585
  • Sofia
Имам въпрос към тези, които са били на преглед в Мемориал. Днес пусках хормоните и стана голям спор за тема Прогестерон. Според лаб., той не се пускал никога на 3-ти ден и даже нямали реф. стойности. Аз със сигурност съм го изследвала на 3-ти ден, но явно на друго място. Вие кои резултати сте носили за Прог - от 3-ти или от 21-ви ден?

Аз носех от 3ти ден.

# 586
  • Sofia
Момичета, благодаря ви много за мненията за това кървене, определено съм притеснена да не се прецака опита ни за другия месец. Със сигурност не е обилно, съъъъъъвсем малко и спорадично. Дано след днес го няма вече. Довечера планирам веселба в вкъщата Simple Smile Simple Smile  luvbed  Фертилните дни трябва да се уважават, аз не спирам да имам надежда, че може да стане и естествена бременност..

Ви_га, мила, супер си направила! Много добри неща се чуват за д-р Гювенч, не пречи да отидеш в 2те болници, особено ако можеш да ги съчетаеш за едно ходене!! Стискам палци, дано намериш своя доктор, на който да се довериш безрезервно!

Иначе на мен не ми звучи странно, че реагират на обаждания/емайли по-активно така да се каже. Това е нормална client service политика и ако в някакъв момент не са го правили, то по-скоро това е било изключение защото я са мн заети, я нещо друго, но това, че сте получили с luce такова лично мило отношение не трябва да ви притеснява, напротив! Според мен си планират заетостта, бюджети пишат, ей такива.. и трябва да знаят какво им предстои.

Ние си купихме туристически справочник на Истанбул и се зареждаме с енергия за дъъъъълъг престой - почивка там. Май съм решила да си наемем апартамент малко по-луксозен, макар и да излезне малко по-скъпо, за да се чувстваме уютно през дните там. Също така имаме идея да ни дойдат приятели на гости и така като е по-голям и удобен апартамента мисля, че е супер! Ще го обърнем на почивка ние Simple Smile Така ми се иска поне де.

# 587
Само така! Имаш си шанс да забременееш порочно, само действай без да му мислиш.
За апартамента също си права.

# 588
Момичета аз сега неразбрах,прогестерона на 3 ден ли се изследва или на 21 ден,аз съм го изследвала само на 21 ден..)))знам ,че се изследва на 21 ден,за да се докаже дали е имало овулация,и дали в последствие си има жълто тяло...))))

# 589
  • Sofia
Момичета,

Кюбра ми е изпратила днес спермограмата, но представете си - не на мъжа ми, а на някой друг.. Имената са други, деня, в който е правена е друг. Това ме втрещи. Как е възможно да стават такива грешки и дали се допускат такива грешки при самата процедура?!?!?! Много съм разочарована  Cry Cry

# 590
Момичета,

Кюбра ми е изпратила днес спермограмата, но представете си - не на мъжа ми, а на някой друг.. Имената са други, деня, в който е правена е друг. Това ме втрещи. Как е възможно да стават такива грешки и дали се допускат такива грешки при самата процедура?!?!?! Много съм разочарована  Cry Cry
може да е грешка. върни и отговор, че това не са вашите резултати и се надявам да получиш отново точно вашата. все пак и те са хора, въпреки, че не е приятно. успех мила и не се сдухвай излишно.

# 591
  • Sofia
може да е грешка. върни и отговор, че това не са вашите резултати и се надявам да получиш отново точно вашата. все пак и те са хора, въпреки, че не е приятно. успех мила и не се сдухвай излишно.

Върнах й отговор веднага, разбира се.

Ох, права си, направо се сдухах Sad а сигурно не трябва, да и те са хора.. Просто има грешки, които не могат да се правят... просто не могат. Това е цялостното ми впечатление от всички с изключение на проф. Кахраман там, малко са припряни, 100 човека правят едно и също нещо, 2 часа не могат да ми впишат в картона изследванията. Имам ли това нямам ли, а да имала съм го, а не бе нямала съм го.. Като в цирк.  Аз също работя с конфиденциална и чувствителна информация и знам колко внимателна съм и колко се старая да не допускам такива грешки.. А бе верно се сдухах. Много са отвеяни всички, не знам на какво се надявам..

# 592
Дай им шанс да променят мнението ти за себе си, все пак те са най-добрите... в региона (!?), но ако не успеят... Не знам какво да ти кажа. Аз се почувствах така при великия Стаменов.

# 593
Дай им шанс да променят мнението ти за себе си, все пак те са най-добрите... в региона (!?), но ако не успеят... Не знам какво да ти кажа. Аз се почувствах така при великия Стаменов.
аз след шанса се почувствах така при него............... Whistling
сори за спама  Embarassed

# 594
  • София
Момичета, гледам, че тук има дискусия за Прогестерона, а пък аз въобще не съм подготвила такова изследване  Shocked - Кюбра не беше го споменала след изискваните за първичен преглед и аз съответно не съм го пускала  newsm78 Ама едва ли ще ме върнат  Thinking

Miho_She,  тая грешка е малко притеснителна, но пък жената нали от отпуск се е върнала, та може и още да не е влязла в ритъм. На мен в "Щерев" навремето цяло изследване за 200 лева ми изгубиха /беше на мъжа ми, за Y-делеция/.  Но ти НЕ се сдухвай  Hug, досега никой тук не се е оплакал от несериозно отношение за важните неща, така че сигурно е прецедент... Живот и здраве, като се върна и аз ще споделям и ще видим дали са се "оправили" от завеяното състояние  Wink Laughing

# 595
Miho_She , доста неприятно това за обърканата спермограма. Не би трябвало да се случват такива грешки. И аз съм в Малинов и едно от основните неща, които ме накараха да се запиша за Истанбул е именно липсата на организация и честото губене на някой резултат или досието ми. Слава богу, че в крайна сметка се намираха, освен резултата от биопсията и затова пак ми правиха, но това вече всичко е минало. И аз така съвсем леко се сдухах като получих този мейл, защото веднага ми засвяткаха лаппичките как така не се е видяло,че имаме вече записан час. Да, предполагам, че си имат база данни със запитвания, но все пак ми се видя малко странно.
Истината е, че никой не е застрахован от правене на грешки, въпроса е да са поправими  Peace

И като си написала това за фертилните дни, да ви споделя малко да се посмеете. И аз сега уж съм в тези дни и половинката вчера ме "нападна"  Laughing с думите - то, че ще има нещо "турско" ще има (много трудно издържа милия и Листопад ама за си го гледам, признавам) около децата ама я видим като извадя българската сабя сега какво ще стане, може пък да спестиме ходенето  Joy И ние така все не губим надежда и си пробваме  Peace

Много добре сте го замислили за апартамента. Аз от сега ровя когато имам време в интернет за апартаменти и съм замислила ноември като ходим за първичния преглед да се срещнем с фирмите да говорим на място.

burty, то не останало време като гледам  Simple Smile. Да знаеш, че много стискам палци  Praynig Peace

# 596
 Simple SmileЗдравейте от мен! Скоро не съм следяла темичката, защото имах леко зацапване и за два дни бях в болница!
Реших да се включа относно деня на изследване на хоромоните , макар че това е за др. тема.

На 3 ден от цикъла  LH,  FSH,  Estradiol (E2),  Testosteron

На 7 ден след овулация- препоръчително е да те види акушер- гинеколог да ти проследи овулацията - Progesteron,   заедно с него може да пуснеш Prolaktin , FT4 , TSH защото те са на чист ден от кървене
TSH не трябва да бъде повече от 2,5, ако е повече имаш проблем със щит. жлеза!!
За Пролактина е важно да си спокойна, гладна, жадна, наспана и да полежиш 30 минути в лаболаторията преди да ти вземат кръв,  за TSH  и FT4 също гладна и без кафе.

FT4 , TSH  може по принцип и на 3 ден да се пуснат, но правилто без кафе и гладна си остава.
Miho_She тази грешка според мен е станала при изпращането на e-mail и прикачването на документа. Кубра може да е имала няколко спермограми за изпращане и да е объркала точно кой документ да прикачи. Наистина и те са хора. Освен това относно коментара за забавянето на нанасянето на резултатите и при мен се получи, но аз мисля че по-скоро се дължи на това, че документите не са на турски и те се опитват да се ориентират във формата и вида на нашите изследвания. Нека да не сме толкова черногледи и мнителни:)!!!

Относно организацията и грешките при изследванията ми направи впечатление ,че всеки има номер на досие и той се вписва навсякъде по изследванията. При пункцията дори се поставя гривна на ръката ти с номера на досието ти и трите ти имена и вътре в операционната ми го погледнаха!

# 597
  • Sofia
Утрото е по-мъдро от нощта, вече съм по-спокойна за случката със сгрешената спермограма, благодарение и на вашите окуражителни думи! Благодаря на всички ви! Наистина, няма какво да се сдухвам, никой не е перфектен... нямам избор, освен да Вярвам в тях, нали все пак съм ги избрала..

Бърти, прогестерона не го искат, аз просто така го направих наред с другите хормони, и аз сега като се замисля преди винаги съм го правила на 21ви ден, т.е. неговата роля е тогава и тогава се вижда добре ли е или не, на 3ти ден не знам дали дава някаква кой знае каква информация. Бърти на коя дата е твоя час в Мемориал? При кой доктор си преди професорката?

Виг  Hug Hug съвършено права си  Hug

Луце, не знам как се приема това, че са изгубили резултата от биопсията и затова трябва пак да се прави, не знам...
А иначе мъжът ти го е казал много хубаво..  Simple Smile Simple Smile На нас напоследък толкова рядко ни идва вдъхновението.. че направо се плаша  newsm78 newsm78 Дано това се промени..

# 598
  • Sofia
Марги, добре дошла!

Хейййй, почивай си и пази бебоциите  Hug Hug Hug

TSH не трябва да бъде повече от 2,5, ако е повече имаш проблем със щит. жлеза!!

При мен последния резултат от преди половин месец е 3.11. Но в Истанбул не намериха, че това е проблем, щом е в референтни граници, казаха, че е добре.

Miho_She тази грешка според мен е станала при изпращането на e-mail и прикачването на документа. Кубра може да е имала няколко спермограми за изпращане и да е объркала точно кой документ да прикачи. Наистина и те са хора. Освен това относно коментара за забавянето на нанасянето на резултатите и при мен се получи, но аз мисля че по-скоро се дължи на това, че документите не са на турски и те се опитват да се ориентират във формата и вида на нашите изследвания. Нека да не сме толкова черногледи и мнителни:)!!!

Марги, абсолютно права си Flushed просто явно снощи това вече ми дойде твърде много, сега като разсъждавам - не е станало кой знае какво, и не бива да бъда така мнителна!! Ама знаеш как е.. целия стрес и усилия, които полагаме и.. не ни се иска да има такива неща.. Както и да е, спирам да мисля за това, не е станало кой знае какво!

На теб прегръдки и бъди добре, пази се и мисли само хубави неща!!

# 599
Miho_She, да ти кажа честно относно вдъхновението, направо си мечтая да се върне времето когато  luvbed ей така просто и единствено за самото изживяване, но все си мисля, че ще съм многодетна майка защото съм си заплюла две при инвитро стимулация и после като се успокоим още едно и половинката като чуе и  #Crazy ooooh! ама няма мърдане  Laughing.

За биопсията, естествено, че не казаха, че са изгубили резултата, а че не е стигнал материала, но аз чух със собствените си уши как ми взеха предостатъчно материал за всеки случай и после при неуспешните ми опити видях, че на определена дата беше написано нещо и после имаше контрола ( вече не си спомням точно), но както написах - това вече е минало.

Радвам се, че си успокоила  Hug    

Марго, съжалявам да разбера, че сте имали притеснения. Надявам се всичко да е наред сега  Praynig Peace. Мисли как ще гушкаш бебоците  Grinning и се пази  Peace

Общи условия

Активация на акаунт