ИН-ВИТРО В ИСТАМБУЛ

• 97 141
  • 753
  •   1
Отговори
# 705
  • София
Момичета, влизам да раздвижа малко темата / че ще изпаднем на втора страница Laughing/:

Как върви вашето търсене на апартаменти/хотели? Аз засега удрям на камък - тия дни попаднах на няколко оферти без посочени цени и реших да попитам. Само един отговор получих, с няколко линка, ама най-"евтиното" беше 85 евро на нощувка, което според мен е скъпо, нали... newsm78?
В разни сайтове съм попадала и на оферти от порядъка на 38 - 45 евро /примерно, студио в района на Таксим - май там предлагането е най-голямо/, или пък 230 евро на седмица, което също е приемливо...Ще трябва пак да ги преровя Thinking...

Вие набелязали ли ли сте вече нещо?

# 706
burty,по принцип Таксим е един от скъпите квартали на Турция,ходила съм няколко пъти,и почти няама ефтини места за спане,оставала съм в хотел и е доста солено,аз мисля да не оставам там за стимулацията,защото все пак ако стимулацията продължи 10-12 дни си е доста пари за спане..)))Пък и важното е как ще се отгледат ембрионите,та дори да са три яйцеклетки,важен ембриолога да си сварши работата отлично,а в това изобщо не се съмнявам..)))Но щом си решила да оставаш потърси,дано намериш нещо по ефтино..)))На моя приятел баща му в момента е там в Турция по бизнес и имам къде да спя,но хич не ми се ще да разбират и незнам дали ще се възполвам все още не съм решила...)))

# 707
Здравейте всички,

в момента подготвям инвитро в Мемориал и съм на етап запазване на квартира. Намерих хотел , който не е в Таксим а в Султан ахмет и за който офертата е 35 евро нощувка за двама . От прочетеното по интернет като отзиви условияята са приемливи.

http://www.booking.com/hotel/tr/kariye-oteli.en.html?aid=311076; … l=kariye-oteli-05*V9uSOZqY76pO4KvSITwS8952952860;ws=&gclid=CMzdt_X8sqsCFahgTAodSUYAeQ

в цената има включена закуска и безплатен паркинг.

# 708
Mila_17,само да ти кажа че агенцията боокинг са големи лъжци,едвам си взех парите от една резервация за елените това лято..))))

# 709
Мерси лулу, аз комуникирам директно с хотела сложих link на боокинг да се видят повече снимки. Мерси все пак.

# 710
А това Султан ахмет на колко километра е,далеч ли е..)))) newsm78,не съм го чувала..)))

# 711
Султан Ахмет е квартала , в който са всички исторически забележителности - хотела е на 10 мин от СИнята джамия и Св. СОфия пеша. В Истанбул има метро и удобен транспорт - трамвай също като цената на билета е еедна не се плаща за зони.Хотела е близко до магистрала според google maps разстоянието е 6.6 км

Последна редакция: пт, 23 сеп 2011, 14:32 от Mila_17

# 712
Mila_17,знам къде е Синята джамия и Св.София,ама този квартал не се сещам,дано е близо че като знам там разтоянията са си доста далече,зависи къде се отива де..)))ама без кола си е трудна работа  newsm78 важното е да успеем въпреки всичко.Успех!

# 713
  • София
Mila_17,само да ти кажа че агенцията боокинг са големи лъжци,едвам си взех парите от една резервация за елените това лято..))))

Аз не бях имала проблеми с тях до това лято, когато при резервация на хотел в Лондон два дни преди пристигането ми блокираха от кредитната карта сума в рамер на почти 200 евро, и въпреки, че си платих още при пристигането в хотела, сумата беше задържана за повече от месец Shocked. Както се досещате, точно това не беше посочено никъде. От рецепцията ми обясниха, че ще ми освободят парите до пет работни дни  Rolling Eyes, но нищо такова не се случи - държаха ги 45 дни!!! Мислех даже да вдигна шум около тая нелоялна практика, ама не ми беше до това. Така че, вече си имам едно на ум, когато ги ползвам и все очаквам някаква подобна тесла...
Извинявайте за спама. А сега да се върнем на темата - споделих на Мила, но да пиша и на вас, че попаднах на един сайт с доста прилични цени...

http://www.airbnb.com/

и още един сайт със сравнително прилични цени на апартаменти или стаи, но изборът е твърде ограничен, пък и всякаш е малко по-скъпо...

http://www.homelidays.co.uk/

# 714
Здравейте и от мен!
Моят набег до Истанбул приключи повече от успешно (като изкарване, не като перспективи).
Имах преглед първо при д-р Гювенч, к вече работи в б-ца Бахчесъ. Тя се намира в страхотен квартал във футуристична сграда и твърде луксозна обстановка. В чакалнята имаше доста хора, но организацията беше много добра. Бях подранила и влязох по-рано. Не очаквах обаче д-р Гювенч да е толкова МЛАД и СИМПАТИЧЕН... Изслуша ме най-подробно, зададох му всичките си въпроси и му споделих всичките си притеснения. Той ме обнадежди, че има смисъл да пробвам няколко пъти (аз съм на 43). После отидохме в кабинета с ехографа и там в цялата размазня видя нещо в матката, к не му хареса, но заяви, че и хистеро няма да помогне, та оставихме нещата така. Написа ми рецепта за подготовка (подтискане на яйчниците) и ми каза на 2-ри ден да се явя.

to be continued.....

# 715
На другия ден бях в Мемориал и отново искам да благодаря на всички, сподели впечатления и информация, защото бях занижила очакванията си, което винаги си е полезно.

Първо видях Фатма. Тя е много мила и любезна, НО не разчитайте тя да ви превежда на прегледа, защото няма медицинско образование и още не е натрупала опит. Чакалнята в Мемориал е едно мрачно местенце и има усещане за лека дезогранизация. Д-р Ачет не е моят тип лекар (меко казано) и по-добре да не губите време да го мъчите с английски. Аз това си го знаех и не ми пукаше. По време на разговора, който се състоеше в писане, една сестра ни прекъсна 10 пъти, уж много делово. После той почна прегледа с ехографа и неизвестно защо проф. К. влезе, представи ми се, здрависахме се (аз легнала) и продължи тя. Всички застанаха мирно и не смееха да шукнат. Там се запознах и с Кюбра. Длъжна съм да кажа, че тя много ми хареса! После продължихме в кабинета на проф. К. Тя ми предложи същия подход като д-р Гювенч (може би една школа), но ми каза, че ще се мъчим за 1 Я.
Както и при много други от вас, ми заявиха, че конските дози са били напълно ненужни и едва ли не ще правим полу-спонтанен цикъл.
Никой не се трогна и от моите изследвания на това и онова. Истината е проста. ИЯР заради възрастта, макар че ме похвалиха за отличната овулация.
Като цяло Истанбул ми хареса. Не бях ходила от 10-тина години и макар че не вярвят добре нещата с всичките забрадки по улиците, готова съм да се прежаля за един дълъг престой там.
Не знам обаче в коя б-ца точно искам да бъда.

# 716
Извинявам се, че пиша на части, но компютърът ми не ще да прави дълги постове.

Някой има ли официална статистика за успеваемостта в Истанбул? Там има много клиники и това, че в Б-я са известни Мемориал и проф. Леми изобщо не ознавачава, че са най-добрите. Разбира се, може и да са. Някой беше писал, че Мемориал е на 5-то място по успеваемост в СВЕТА!? Ха де...

Имайте предвид и че все повече български двойки се насочват към Мемориал и нищо чудно ние сами да ги идеализираме. (Ех, да знаех и аз да отида направо там още преди 3 г.!!!)

Интересно е да се спомене и това, че в Мемориал знаят за нашите сладки приказки тук и подозирам, че ако не забременяваме бързо-бързо, ще дойде време, когато ще трябва да премисляме какво пишем.

Май това е засега. Дилемите ми продължават, но това е моето типично състояние.

Все пак съветът ми към всички, които още се чудят, е да заминават веднага! Толкова момичета ни го повтаряха, но ето аз се колебах повече от година, а не е трябвало! Никак не е страшно Simple Smile

# 717
  • София
vi_ga , откога те чакаме да споделиш впечатления Hug!

Пожелавам ти бързо да вземеш решение и най-вече, да си доволна от него  Hug Praynig Hug  bouquet

Аз, да си призная, големи надежди възлагам на Мемориал, защото се надявам този коренно различен подход за стимулация да обърне нещата на 180 градуса Praynig. Но това пък е моето характерно състояние  Embarassed - като се вкопча в нещо, не пускам и ми се струва най-доброто /точно затова и изгубих толкова време в "Щерев", отказвайки да си дам сметка, че колкото и забременели съфорумки да има там, с мен може би някъде с нещо грешат newsm78.../

# 718
 vi_ga,не се двуоми мила където те води сърцето там направи опита,хората там си разбират от работата,ще се случат нещата просто се иска търпение,и аз чаках доста тук в България,много мои приятелки избраха професор ЛЕМИ ИБРАХИМУГЛУ и успяха,избраха там защото беше по малко натоварено и нямаче такъв наплив,и по тази причина и аз избрах него и се надявам на успех,тук се бореха с неизяснения стерилтет доста неуспешно,направих и ненуцни лапаскопийй,но какво да се прави борбата продължава на 29 септември съм на преглед и ще споделя как е минало..)))Инстамбул е прекрасен град,много харесвам и там се чуствам добре,приятелят ми е от Турция и често го посещавам..)))За силните стимулация няма какво да се коментира,наяите лекари не са наясно,блъскат ни с инжекций и организма не може да се справи ..и не само това...)))за ембриолозите да не говорим..))))Където и да решиш пожелавам ти успех и късмет от все сърце...))))А какво е това матката нямаха ли предположение,кога се е появило ,тук в България не го ли видяха?

# 719
Здравейте момичета, мерси за отговорите.  bouquet Само не разбрах пролактин на трети ден от цикъла ли се изследва или може и по друго време?За кой друг хормон няма значение да е на трети ден от цикъла?
Miho_She, няма как да съм бременна, мъжа ми не е в БГ. А иначе много ми се иска да заченем порочно след неуспешното ИКСИ. EmbarassedКъде тоя късмет...Тези закъснения след процедурите са от силните стимулации. Моята също беше такава, сега като виждам какво е коментирала проф. Кахраман, разбрах че нязависимо къде си правил процедура в БГ стимулацията на всички ни е била силна.А това само влошава нещата. ooooh!
vi_ga,благодаря ти за подробния разказ. На мене ми звучи като, че си се чувствала по-добре при др. Гювенч. Ама ти си знаеш най-добре де.Желая ти да вземеш най-правилното решение.

Общи условия

Активация на акаунт