ИН-ВИТРО В ИСТАМБУЛ

• 97 144
  • 753
  •   1
Отговори
# 690
  • София
Лулу, и аз като Мишето бях писала върху самите изследвания - каквото беше на кирилица, го изписах на латиница и преведох само неща като "референтни стойности" или самите заключения /където имаше такива/... Абе, точно както пише Miho_She, оформи го така, че като го погледне  чужденец, да го разбере ...
Да ти кажа, в моите изследвания никой не се вторачи кой знае колко - е, разбира се, че си отбелязаха стойностите в новото ми досие, но по време на прегледа ми лекарката най-дълго се вторачи в онази част на епикризата, където бяха описани самите процедури. И, според мен, не й беше достатъчно да прочете само лекарствата - интересуваха я и дозите, но те не бяха посочени.
Така че, ако си пазиш протоколите от стимулациите, носи ги. Няма нужда да ги превеждаш, но ако стане дума и те питат, им посочи дозите...

# 691
  • Sofia
Така че, ако си пазиш протоколите от стимулациите, носи ги. Няма нужда да ги превеждаш, но ако стане дума и те питат, им посочи дозите...

Бърти, Лулу, точно така и мен ме питаха няколко пъти за дозите и аз не бях сигурна и те пак и пак питаха да си спомня.

Като цяло и при мен проф. К. категорично каза, че те не са привърженици на силна стумулация и много яйцеклетки, а по-скоро на по-малко, но по-качествени!

# 692
  • София
Мише, така е, на мен професорката ми каза, че високите дози пресират/измъчват организма и всъщност влошават качеството на яйцеклетките. Аз, впрочем, за това бях питама и тукашната ми док. още преди половин година, и тя също се съгласи, че стимулацията си е "нож с две остриета"...

Между другото,  май въобще за жени в по-напреднала възраст световната наука не препоръчва високи дози хормони, защото и без друго "реколтата" трудно би могла да е богата  newsm78 newsm78 /вчера се рових из разни чужди сайтове, та попаднах на някакъв доклад за различните протоколи при ин-витро/ИКСИ /.

# 693
Значи поне едно умно нещо съм направила,запазила съм си дозите и всичко по Икси–то,цялата стимулация всичко пазя,ще ги взема на прегледа,ще преведа заключенията от епикризите на операцийте и хормоните,имунология и генетика...)))мисля,че ще е достатачно  newsm78 нали момичета..)))Благодаря,че ми отговаряте много сте мили..))) HugИ да за виските дози съм напълно съгласна,значи на ИКСИТО,гонали, меногони,доста инвекций имах и накрая 5 яцеклетки и от тях 2 хубави и една горе доло,каквото  и да значи това..)))Апреди товасъм имала инсе със стимулация меногон самомалко 0.75мг.от 5 инжекций имах 7 фуликула и добър страдиол,тъпкането със висока стимулацип според мен е безмисленна,едно ,че качеството е нулево и друго ,че организма се претоварва и накрая нищо не излиза,ама защо така правят много се ядосвам ей  Twisted Evil

# 694
llullu, за съжаление у нас, с едно изключение според мен, не гледат реалната ситуация при започване на стимулацията, последствие на прегледа като видят, че нещата не вървят или са мнооого напреднали коригират дозите.
Това което зная аз от моя док. дозите се назначават съобразно бр. на антралните фоликули в първия ден на стимулацията и при нужда / повече или по- малко прецизно следене, зависимост от случая/ се коригират през ден, всеки ден или даже и по 2 пъти на ден - както се правеше при мен.
Освен това уринарните препарати, съдържащи ЛХ могат да бъдат използвани при не добър отговор, но никога при малко, но бързо растящи фоликули, защото още повече вдигат и без това високото ЛХ и се омазва работата.
 Тя стимулацията е тънка работа и по мои впечатления не е за всеки, още повече без достатъчно внимание или по "общата пътека" / моя док. ми се е обаждал по тел за да ми промени вечерната доза, след като ме е прегледал сутринта и и променил предходната/.
 Да нещата стават но със загриженост и отговорност.

# 695
ddnchv,така е за съжаление наистина и много се ядосвам,например при тези момичета с хиперстимулацията,това си е чиста грешка на доктора според мен..)))тънка работа е да и то много..)))) и на все по малко доктори им се отдава,за ембриолозите да не говоря..))))

# 696
ddnchv,така е за съжаление наистина и много се ядосвам,например при тези момичета с хиперстимулацията,това си е чиста грешка на доктора според мен..)))тънка работа е да и то много..)))) и на все по малко доктори им се отдава,за ембриолозите да не говоря..))))
дааа за жалост превърнаха човешките съдби и нещастия в мноооогоооо доходен бизнес Shocked. А иначе се сърдят като ги отеб....ват, но си го заслужават и то не само - трябва да връщата много пари, но за съжаление в БГ нама такава система.....Жалко за нас.....

# 697
Здравейте мацки, я да ви питам за цветната снимка. Всички ли имате такава, държи ли проф. Кахраман на нея, обръща ли и много внимание. Питам, защото аз нямам цветна снимка, мислех да си правя сега като ми дойде следващия цикъл, но той ужасно закъснява и май няма да се появи до консултацията ми в Турция. Аз съм след неуспешно ИКСИ и сигурно затова се бави. Също така имам изследване на полови хормони на трети ден отпреди 1 година, сега няма да мога да пусна нови ако не ми дойде. Можете ли да ми кажете за кои полови хормони няма значение да са на трети ден? Мога ли например да си пусна сега Пролактин? За ФСХ и ЛХ знам със сигурност,че трябва да са 3-ти ден.
Предварително ви благодаря!  bouquet

# 698
  • София
Жълта Роза, аз НЕ носех нито самата цветна снимка, нито някаква "картинка" от хидротубацията - тези две процедури бяха описани в епикризата ми с по едно изречение. Но и от турска страна нямаше особен интерес към тази част от историята ми... Виж, за лапароскопията ме питаха нямам ли нещо повече от трите думи, но им казах, че не... Което също май не беше от особено значение.... newsm78

# 699
  • Sofia
Здравейте мацки, я да ви питам за цветната снимка. Всички ли имате такава, държи ли проф. Кахраман на нея, обръща ли и много внимание.

Жълта Роза, при мен не се поинтересуваха от тръбите. Аз носех епикризата от лапароскопията, където пише, че са проходими, сигурно са я видели, но не са повдигнали изобщо въпроса.

Успех!

А този цикъл защо ли ти се бави  Thinking .. да не прецакате системата и да си забременеете порочно newsm44 newsm44 newsm44

vi_ga трябва да си дойде тези дни от нейното посещение в Истанбул, хайде, хайде, чакаме подробен доклад, пълен с оптимизъм и надежди!!

А аз съм до под кривата круша какво да правя... Тези дни отебах мисленето.  fiuuuuuu

# 700
  • София
Мише, то някой път колкото повече мисли човек, толкова повече му се струва, че се забатачва. Добре си направила, че си спряла - то и почивка трябва. Пък и, понякога просто трябва да мине малко време, за да дойде правилното решение...

# 701
  • София
А, между другото, какво стана с идеята на luce за срещичка   bouquet?

# 702
  • Sofia
Мише, то някой път колкото повече мисли човек, толкова повече му се струва, че се забатачва. Добре си направила, че си спряла - то и почивка трябва. Пък и, понякога просто трябва да мине малко време, за да дойде правилното решение...

Точно! И аз вярвам много в това.. просто трябва да мине малко време и обстоятелствата сами ти показват отговора на въпросите ти..

За среща и аз съм за! Simple Smile Мисля, че ако се опитваме да се съберем голяма компания ще е много трудно, две три от нас ако са ОК за конкретна дата място и час, просто се обявява и който друг иска е добре дошъл, но никога няма да можем да напаснем за всички деня и мястото. Все пак, всеки си има някакви ангажименти и планове. Аз съм в София и ми е най-удобно виждане в работни дни след работа - уикендите най-често сме извън града. Но ако се планува и през уикенда и съм в София - с радост ще се включа.

# 703
а, като прочетох за срещичка и веднага се оживих  Laughing

Предлагам да се срещнем на 30.09. , след 18.30 (или поне аз няма да мога по-рано, но ако другите са ОК ще направя резервация и по-рано) в Дон домат на "Свети Наум" -
http://programata.bg/?p=72&l=1&c=1&id=6375

Само да си кажа, че аз пуша  Embarassed(все един порок да имам  Mr. Green Joy) и бих предпочела да сме при пушачите.

Моля да ми кажете какво мислите по въпроса. За София става дума.

# 704
  • София
luce, аз съм ЗА! И тоя път бирата ти е от мен  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт