ФЕВРУАРЧЕТАТА ни прекрасни, лудуват без почивка, много ясно ;)! (26)

• 21 835
  • 741
  •   1
Отговори
# 315
  • offshore & overseas
Мяуче, айде като пристгне ще се похвалиш пак...
Хохо, за трети път. Joy Ще се похваля, ако има за какво. Ако не -- ще се оплача пък.

И аз се захващам за работа, ако и да ме боли главата, но трябва да бачкам сега, за да не се наложи по нощите да залягам. Crazy

# 316
То се е видяло, че не мога да изчета всичко, ама да взема да постна нещо, да не си помислите, че не ви наблюдавам! Дано не съм пропуснала нещо фундаментално!

И аз ще дойда утре на срещичката. Само ще ви помоля да ми запазите място, ако закъснея.
Пък за килцата направо не ми се говори - преди няколко дни едва стигах 53. Сега кантара безмилостно закова на 55, т.е. +9.

Благородно завиждам на всички, които правят ремонти. Аз отдавна си фантазирам как ще наредя апартамента, ама... Прозорзите ни отзяват поне с по 3 см(идеалната вентилация), а имаме цех за дограма! Всички знаем, че обущарят ходи бос, ама чак пък толкова!
Какво ще кажете за 11 годишното майче? Много сладко бебенце, нали!

# 317
Vanilia 77, страшно елегантна кума си!  Hug
Пухи, аз затова не купувам дрехи и бельо на мъжо в негово отсъствие.  Laughing Хич ме няма с размерите и преценката. Даже съм се чудила как ще купувам дрешки на детенцето си, като съм толкова неориентирана.  newsm78
С кафетата проблем нямам- никога не съм пила кафе, не обичам.
Времето във Варна е прекрасно днес.   Nature Sunny Трябва да се излезе на разходка... Ще взема следобед да прескоча поне до пазара.

# 318
  • Burgas
И при нас се показа слънчецето и е много хубаво.
Аз на срещата за съжаление няма да мога да дойда,много гадно,но работя и няма как да се измъкна,надявам се след ноември като изляза в болнични да се видим.

# 319
  • София
Здравейте, имам да 4ета поне 10стр. още Simple Smile

Искам да попитам за лекцията на 20.11 която е на тема"най-чести грешки и проблеми при храненето и захранването на кърмачето" и на 27.11 "Вси4ко за безпроблемното кърмене" някой ще ходи ли?? И ако да кой за да се запиша и аз

Поздрави на вси4ки и лек ден  Joy Когато ви из4ета ще пиша пак!

# 320
  • offshore & overseas
Какво ще кажете за 11 годишното майче? Много сладко бебенце, нали!
Мче къде е, да го видя? По новините не го дадоха.. май. newsm78

Мдааа, пак съм аз... Няма ли кой да ме банне поне за 1 ден? Crazy

# 321
  • offshore & overseas
А, Сашкова, да не би вече да е излязла програмата? Нали знаете, че записването изобщо не е необходимо. Аз ще дойда, ако мога, заради срещите, и дано този път ми стигне времето поне за обяд, ако не и за някой тегел, но не по Витошка, моля hahaha.

Леле, мале, то пък точно кои лекции ще преподават. Ще има стреснати муцуни пак, чини ми се. И хахо-хихи baby_neutral. Този път ще гледам по-рано да ида, за да седнем по-заговорнически. Mr. Green

# 322
Привет, мами.Утре рано съм на ЖК-дано всичко с бебо е наред,че ми е малко притеснено-моя бебок един ден много ме ритка,а после 4-5 дни си мързелува и почти не го усещам.Тонове на бебето ми още не са слушали -може би утре и дано си видя бебчо на ехограф Praynig- Praynig Praynigдано лекарката ми да е на кеф  Simple Smile

# 323
 Сашкова аз съм за и за двете лекции-тези дни ще взема да се обадя

# 324
Тук съмм, отивам да вляза в час и после ще пиша пак  Hug Hug Hug

Липсвахте ми и честито за всички добри новини, за които сега ще прочета   bouquet

# 325
Аз ще се запиша за 2те лекции. А за 6ти желаещи има лиии?  Heart Eyes

http://www.9m-bg.com/?p=news_inner&sub=86

# 326
  • София
Да ви се похваля, че от няколко дни започнах да се образовам на тема "кърмене". Само дето някои неща хич не са ми ясни  Crazy ,та искам да задам няколко въпроса на тези от вас, които вече имат едно, две и т.н. дечица, които вече са кърмили. Първо, кърменето нощем спейки - как стои въпроса с оригването на бебето? Нали майката спи, бебето си лежи до нея и суче докато се наяде. Къде остава оригването след хранене?

Втори въпрос - не трябвало да се прекалява с кравето мляко , докато кърмиш, за да не създаваш висок риск от алергии у детето. Това важи ли за другите млечни продукти от краве мляко? Това важи ли за биволското и овчето мляко? 

# 327
  • offshore & overseas
Карли, набързо отговарям на въпросите:

1. Кърменето нощем става в заспало състояние, като спи не само бебето, но и майката. Не съм ставала да оригвам, не се е и налагало, защото в тази позиция, а и въобще при заспалото сукане, бебето не поема излишни количества въздух (заради което се налага оригване). Даже има бебета, които не се оригват и денем (моето беше такова, много трудно се стигаше до изкарване на въздух и престанах да се старая толкова, накрая съвсем спрях). По принцип оригването е за по-лакомите бебета, които ядат бързо и поглъщат много въздух. Също така, ако бебето е заспало докато суче, аз не бих го тормозила, нека си спи. Като цяло, оригването се препоръчва като едно от ср-вата против колики, но не е задължително бебето да има какво да изхвърли (хайде, спирам да въртя и суча и да стигам до едно и също). Шамане, допълни ме, моля те! Другите опитни мами също могат да се включват.

2. Можеш да пиеш краве прясно мляко, разбира се, но без да прекаляваш, млякото не преминава в кърмата директно, това да не е някаква фуния за пресипване Laughing. Белтъкът му, който е алерген, се преработва многократно и излиза във вид подходящ за логаритмуване. Всичко останало е позволено. Без възбуждащи храни и напитки, като кафе, кола, шоколад, за медикаменти, алкохол и наркотици въобще да не говорим. Все пак, може да се пие чат-пат по чаша бира или вино, като е желателно да се изчака 4 часа до следващото кърмене (нещо, което аз с моето пристрастено кърмаче така и не успях да спазя, но е без последствия). Въобще, ако се съмняваш, че си поела нещо вредно за бебето (не говорим за екстремни запои и прочие) и не знаеш дали ще се излъчи с кърмата, изчакай там въпросните 4 часа и можеш съвсем спокойно да си кърмиш после.

Обясненията ми са доста груби, за повече подробности, посетете кърмаческата библиотека, но не сега, а когато му дойде времето. Тук също сме готови да помагаме, но ще видите, че когато вземеш бебето на ръце, възникват и много други въпроси от чисто практическо естество.

Последна редакция: вт, 27 окт 2009, 13:01 от Мяуче

# 328
 Рали мен на 6ти ме няма,ще си ходя малко до Търново,че мама е рожденничка  Simple Smile иначе с удоволствие бих дошла

# 329
  • София
Мяуче, благодаря за отговорите. За кравето мляко, и аз така разбрах, че не трябва да се прекалява, не че изобщо не трябва да се консумира. Проблемът е, че аз имам наистина много слаби зъби и трябва да консумирам МНОГО млечни продукти. От друга страна пък таткото на бебето има някакви неизброими алергии, и като знам колко му е гадно, искам да сведа до минимум възможността и бебка да развие нещо такова.

Сега ровя из интернет за да разбера, може ли поне овче кисело мляко да си хапвам на корем.

Общи условия

Активация на акаунт