Отговори
# 675
  • София
Наша Нина си измести режима. Преди в 20,00 и беше отнесла плувката, сега ако в 22 успеем да я приспим направо се щастливи. Избива я на една игра, прави едни кафета, едни пъзели...страшна работа. Подрежда да ни на земята в детската и "мамо, ла пиййй, гаййййй"  hahaha-пък мама ако иска. По тоя повод редовно има случаи като снощния - мама спи с дрехите, неизкъпана. Сутрин става, къпе се, излиза с мокра глава....и след два часа я заболява главата....ма ко толкова, нали е мамааааааа ( кога мама, кога Катеееееее  Mr. Green ).

Днес се очертава доста скучен ден, та стягаме катуна и излизаме малко. Вкъщи не издържа много - много.

# 676
  • София
 newsm67ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА ИВЕТО, ЛИЛИ, АЛЕКСАНДРА И МИТКО! ДА РАСТАТА ЗДРАВИ И ЩАСТЛИВИ! ПОЗДРАВ И ЗА МАЙКИТЕ! newsm67

Tada newsm59 nbirthday newsm59 nbirthday newsm59 nbirthday newsm59 nbirthday newsm59 nbirthday newsm59 nbirthday newsm59 nbirthday newsm59 nbirthday newsm59 nbirthday newsm59 nbirthday newsm59 nbirthday newsm59 nbirthday newsm59 nbirthday newsm59 nbirthday newsm59 nbirthday newsm59 nbirthday  ura  ura  ura  bigdance2  bigdance2

# 677

Честит рожден ден на патерици на всички мъници от вчера!
bouquet bouquet bouquet
                               bigdance2  bigdance2 newsm59  bigdance2

Честит рожден ден на астралните ни близначета Митко и Лили! Да растат здравички,умнички и да са много щастливи!  
Една скромна почерпка за здравето на моето слънчице:

По това време преди две години бях вече на системи,притеснена и уплашена и с нетърпение очавах да видя какво се е крило в корема ми Heart Eyes Много съм щастлива,че това мъничко слънчице ми осмисли живота Heart Eyes Heart Eyes
Сега пия кафе и подготвям някои работи за довечера,после ще изляза и ще взема подарък на Ивчето,решила съм да е гумено магаренце,виждам,че доста се забавлява да скача на такива играчки,а по принцип ще получи полезни подръци за яслата-анцузи,раничка,може и някоя кукла,но това от бабите вече Mr. Green

# 678
  • София
bdbaloniЧестит рожден ден на Лили, Ивчето, Митко, Александра и Маги! Много да са здравички, много усмихнати и щастливи дечица  bdbaloni

Ех, тази Азаде как се изгуби, значи....Ви и тя.  Crossing Arms

Цеце, моите си лягат в 21ч, а Павката на обяд спи различно...понякога 1 час, понякога и три часа. Сутрин също се събуждат различно- от 7ч до 8ч, в този диапазон. Твоята хубавица си взима нощният сън след обяд Simple Smile

За мен е много трудно да бъда 100% сигурна кога им се спи и кога не, ако не погледна часовника  Crazy Малките деца се разиграват и живват точно, когато им се спи много. После вече заспиват от преумора- лош сън, бълнуване и ранно ставане. Влезне ли се в цикъла трудно се излиза, т.е. по-трудно е да се наспи хубаво детето и да влезне в ритъм.

Аз ви оставям и отивам да си легна малко....спах 3 часа тази нощ и сутринта, като водих Любака на градина още миришех на уиски. Наши приятели откриваха дискотека и ние вместо да се приберем по прилично време...мани. И сутринта с нощните дрехи, гримирана с вечерен грим, токчета и ухаеща на... дъвка  Laughing  водя двете деца и не знам къде съм  Crazy Едвам ще дочакам да нахраня Павката и да лягам с него.

# 679
Не мога да редактирам,за това ще дописвам-вчера не съм писала,че обикаляме с Ивчето да правим изследвания за яслата-доста порева горкото,ама нямаше как..и разбира се никой не ни пропусна да минем по-напред,нищо,че малкото същество мрънкаше и плачкаше,много ме се изродили хорате ей Confused Аз мисля днеска да ида за Васерман,че нямаше как с нея да стане тая работа вчера,омръзна ми все мен да дупчат,ама мъжо като припада от такива неща Mr. Green
Снощи се ошашках яко,то не,че сега не ми е притеснено де-хремясах за нула време,заболя ме гърлото,а вечерта и разстройство,днеска се бях засилила да ходя до джипи-то,то не е отпаднало съвсем като вариант е,но сега май съм ок Thinking Психясахме вече с тия грипове Crossing Arms
Роси и на мен много ми хареса детската стая Hug
Цеце много кофти инцидент сте имали,днеска вече си е съвсем добре,нали? А по въпроса за късното заспиване...вече нямам какво да кажа...само снощи Ивчето заспа по-рано,т.е. към 23 и нещо и то защото ми беше зле и колкото и да ме целуваше и буташе да и оръщам внимание тая лоша майка не я погледна значи Naughty Иначе поне към 0.00 заспива.....Аз затова отдавна съм се изнервила яко,защото нямам вечер никакво време ни за домакинстване,ни за себе си Crazy
Айде момичета,олях се и изчезвам!

# 680
Честит рожден ден на Лили, Ивчето, Митко, Александра и Маги! Да растат здрави и щастливи и да носят много , много радост на свойте майки (и татковци де)  bouquet  bouquet  bouquet

За късното заспиване и аз да кажа. Аз също не ги чакам да им се доспи вечер...То имам чувството че точно към 21 часа най не им се спи Grinning Grinning Но решихме с мъжа ми че тогава трябва да си лягат и това е. Не че е лесно, преспиваме се по 1 час, но се надявам да свикнат и да започнат да заспиват по лесно, и сами Praynig На обяд спят до последно в детските градини, т. е. будят ги като дойде сл. закуска. Миналата седмица лелята в яслата ми вика: "Приличат си с баткото, все последен го будим и него" Но това пак значи не повече от 3 часа. Другото нещо което започнах да прилагам при Гого, въпреки че бях решила да не го правя, е да го плаша Embarassed Така съм наплашила Христиан, че не исках да го правя и с Гого, но ето че пак го правя...Ами той няма укротяване, вика, буди батко си, точно когато заспива, иска играчка и си играе с нея в тъмното...И сега като почукам по леглото и кажа полицая идва да провери кой още не спи..и той "цая" и се обръща и се прави на заспал. То и толкова му трябва, да се укроти и заспива.  Mr. Green Така признах си...Трябва или не, това е...Иначе не си позволявам да ги плаша...дори скоро пред лекарския кабинет една баба им вика "Тихо че дядо Торбалан ще ви вземе" и те изобщо не им направи впечатление, защото не знаят какво е това Laughing

Това е от мен...Лек ден ви желая и весело празнуване на рождениците Hug Hug Hug Hug Hug Hug

# 681
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА ЛИЛИТО, ИВЧЕТО, МИТЕТО, АЛЕКСАНДРИЧКА И МАГИТО! ДА РАСТАТ СЪС ЗДРАВО ТЯЛО, ЗДРАВ ДУХ И С МНОГО ИГРИ В ДЪЛГО И ЩАСТЛИВО ДЕТСТВО!
Цеце, моята сладурана ме чака всяка вечер и без мен не ляга. Но забелязвам, че ако аз искам да забавя приспиването й, защото на мен просто не ми се ляга в момента, то тя започва да ме дърпа и да ми вика нани, нани...и да ме тегли към спалнята. Но аз си имам и ритуал с нея преди да заспи, четем книжки и летим като самолет: лягам и я качвам на краката си и летим нагоре към моята глава и после долу в посока ходилата Joy - Ей, такива маймунджулъци ако започнеш да правиш с Васето ще се получи Laughing Heart Eyes
И Лили е падала по същия начин, за това вече в банята сме с джапанки и купих едни стъпчици-крачета от джъмбо, които съм залепила на пода на ваната и така предотвратявам по-нататъшни инциденти. Иначе си е опасно, а и тогава на Лильоната направо й издрънча главата. Heart Eyes Simple Smile Hug

Последна редакция: чт, 12 ное 2009, 10:10 от totonto

# 682
За мен е много трудно да бъда 100% сигурна кога им се спи и кога не, ако не погледна часовника  Crazy Малките деца се разиграват и живват точно, когато им се спи много. После вече заспиват от преумора- лош сън, бълнуване и ранно ставане. Влезне ли се в цикъла трудно се излиза, т.е. по-трудно е да се наспи хубаво детето и да влезне в ритъм.

И аз съм по същия начин, защото в малкото случаи, в които съм слагала да спят по-късно вечер, резултатът на другия ден е синки под очите и скапано настроение. Но те са свикнали на вечерен час от ден първи на живота си и оплаквания няма. Като кажа, че е време за сън, си прибират играчките (!), отиват в спалнята, събличат се (!) - Иво от 2 дни вече умее да се съблече гол, да си разпознае кое е отпред на гащите и да се преобуе и след това да си облече пижамата, а Дани може да се събуе и да си съблече всичко до кръста и напредва по отношение на блузата (!). По този начин ми спестяват около половин час  Mr. Green Много са сладки - като войничета са, докато кажа, че е време за сън и вече единият си иска гащи, а другият по голо дупе усилено се опитва да си разкопчее пуловерчето. Инициативата за това всъщност не е моя, а на Иво, който явно е прихванал от градината - нали по принцип си е съзнателен и дисциплиниран. А Дани копира, защото се чувства самостоятелен по този начин, нещото, към което се стреми от бебе. А аз просто съм доволна от стечението на обстоятелствата и ги окуражавам. Остава да се научат и сами да си капят капки в очите и носовете и направо са готови за дискотека  (Дес  Mr. Green)  Между другото, аз също не съм забелязала зависимост между следобедния сън и нощния, понякога спят по 3 часа, понякога по 1, понякога Иво въобще не спи следобед, лягат си вечер в 8.30 и се будят около 7 сутрин.

# 683
Честит рожден ден на ЛИЛИ,ИВЧЕТО,МИТКО,АЛЕКСАНДРА и МАГИ!Здраве и усмивки!
Весел празник!

Относно режима-Ангел не е от поспаливите.Сутрин става към 6,30,наобед спи около час и половина до два часа.Вечер не му се ляга,но в 21ч.иска или не го слагам в кошарата(при нас по-скоро проблем е това,че или аз или мъжът ми трябва да легнем с него,кошарата е залепена за спалнята ни),около 20мин.ни пее песни,казва части от стихчета,но аз се правя на заспала и към 22ч.вече е заспал.
Цеце,мисля си,че в това време ,когато децата нямат следобедна разходка и не изразходват достатъчно енергия може да намалите обедния сън.Навярно първите дни ,ако я будиш ще е кисела и сърдита,но с времето ще свикне.Да цункаш цицината на Васето.Това лято Ангел имаше толкова падания(счупено зъбче,цицина на челото...),че като те четох усетих отново онова чувство на болка.
Ванилия,сподели по колко вит.Д ще даваш и какви аргументи ти дадоха,за да го даваш.Аз също смятах,че съм приключила с Вигантола(педиатърката ни каза ,че се дава до 1 г.),но на последния преглед при хематоложката,лекарката ме попита дали съм започнала да давам Вигантол и по колко капки.Бях озадачена от въпроса и,а тя почти с укор ми каза,че до 16г.възраст през зимните месеци трябва да му давам за укрепване на имунитета.Аз все още не съм купила,смятам да се допитам и до педиатърката.
Дианче,да,точно така е ,хернията се подува и притиска нарв.За съжаление при съпруга ми решението е операция,но един от най-добрите неврохирурзи в града ни е  приятел и съсед на свекър ми и казва,че не се решава да го оперира.Сега и неврологът и неврохирургът ни посъветваха напролет да направим консултация в Света София за озонотерапия.Иначе инжекциите го отпуснаха,но проблема си остава.

Слънчево настроение,здрави дечица!(при нас има силен вятър,явно и днес няма да излезем на разходка)

# 684

Скъпи деца, Честит 2-ри Рожден Ден!
Днес е голям празник, както за Вас, така за мама и татко!
Днес, правите още една голяма стъпка към съществуването си.
Пораствате!!!
Бъдете шумни, весели, добри!
Ценете добротата и уважавайте родителите си.
Весел празник на всички.

# 685
Честит рожден ден на Лили,Иви, Митко ,Александра и Маги!

Май много драматично съм се изказала за теча от тавана, но то е неволно, за да получа повече съчувствие. Flutter До ремонт на покрива няма да се стига, проблемът е в комина - казват, че сигурно му е паднала шапката или пък се е развалила нещо. Днес пече слънце, дано да дойде някой да го поправи, че иначе ще се кача аз. Joy Боядисването на част от тавана обаче ние в кърпа вързано.

Бакши, не ми казаха до кога да давам витамин Д /дали до 16 г./, но по принцип като няма слънце, от ноември до март, трябвало се дава. Ще давам по 1 капка. Аз самата също пия, а за Рони не се сетих.
Прочети из нета за озонотерапията, и мъжът ми се беше засилил натам /преди да го оперират/, нослед прочетеното, се отказахме. Токуда имате впредвид нали?

И Рони от няколко седмици заспива късно - в 22,30. Слагам го в леглото още в 21,30, но то приказване, смехове и чудо, и чак след 1 час заспива.

Дита, само от време на време казва "аз", иначе смята, че е "ти" и като ми каже "Ти нани", се чудя кой от двама ни трябва да нани. JoyНо така или иначе, не значи, че всичко, което изброих, трябва да прави детето. Рони примерно не ходи на гърне, ще видим колко точки, ще му отнемат за това. Joy

Нещо не зацепвам, Ви и Азаде са едно лице или какво? Thinking

Лек ден и весел празник на празнуващите!

Последна редакция: чт, 12 ное 2009, 11:39 от Ванилия Канелска

# 686
  • София
Честит рожден ден на дамите Лили, Иви, Александра и Маги и на единствения кавалер днес Митето /да е обграден все така от жени  Laughing/-много здраве и късмет!
На техните майчета -честит празник и хубаво изкарване!

Нещо не зацепвам, Ви и Азаде са едно лице или какво? Thinking
не, различни са, това "значи" е от израза  Laughing

Ванилия, знаехме си ние, че преувеличаваш много, ама се подлъгахме да те пожалим  Laughing.Хайде, боядисване на таван си е като сутрешна гимнастика  Hug

Ели, много е хубава Мария и каква дълга коса има  Heart Eyes

Катюшка, на мен Али също ми вика понякога "Таш", аз му се скарвам и викам "мама Таш" и той се смее и си мисли, че си и играем.Това го научи от Слави, щото той все се провиква от другата стая  Crazy

Дес, и ние много се биехме със сестра ми, а сега не можем една без друга, чуваме се по 20 пъти на ден.Та ще мине и това  Hug.
С Фейсбук и аз не се оправям, а нямам и време да го разуча  Embarassed
Малеее, видях, че си правила 2 торти за рождения ден на Хриска!!!Абе, гледах по снимките, че са различни украсите, но си помислих, че е различна тортата от двете страни и от ъгъла на снимане ми се струва различна  Rolling Eyes.Впечатлих се, де, защото гледах Бон Апети и реших,ч е толкова е сложна, че най-вероятно няма да я направя тази торта, хем е любимата на Слави  Laughing

# 687
  • София
 Laughing Таш, мерси за превода. Определено имам нужда в някои случаи Crazy

Аз моите не ги приспивам, защото започна ли с приспиването, т.е. да чета книжки, не заспиват поне половин час след това. Разсънват се. А така си лягат, гася лампата, малко се похихикат, аз им шътна строго (а не искам, толкова са сладки вечер), те замълчат и след 15 мин са заспали.  Simple Smile

Павката сега се мъчи да се научи да си събува пантофите, ам апусто все не уцелва вярната ръка  Laughing За дрехи още не съм го пробвала, но имаме два успешни опита в гърнето. Още малко и мисля, че ще дойде момента да го махаме.  Simple Smile

# 688
  • София
Таш, а ти от кой мислиш го копна Нина това "Катееее", "Бубоооооооо"  hahaha . Толкова много повтаря, че вече се замислям какво точно казвам ( демек не псувам ...много  Crazy )

# 689
  • София
Честит рожден ден на Ивче и Лильонка! Митко ви целува по бузките  Blush

Благодаря за поздравите, но няма да ви черпя, защото не знам как  Confused

Направих тирамисуто и като нападнахме тенджерите с Митко  Crazy . 15 минути се чуваше само смукане на пръсти и облизване на бъркалките.

За заспиването сме като вас. Даже си лягаме заедно към 12 часа. Иначе да тръгна да го приспивам, то пак ще стане толкова. Но нещата ще се оправят де. Няма да е все така. Даже от няколко дена ми заспива в 11часа без приспиване.

Общи условия

Активация на акаунт