Бебевалежът се увеличава , а Ноември приближава - 46 тема

• 23 353
  • 748
  •   1
Отговори
# 435
Здравейте мами, мнооого се радвам за вси4ки, които ве4е си гу6кат беб4етата. Да са ви здрави и да ви радват.

Аз напоследък ви 4ета, но все не6то не смогвам да ви пи6а. Embarassed
Насро4иха ми дата за цезарово се4ение на 4.11 и колкото пове4е се приближава, толкова пове4е ме хва6та 6убето. Въпреки 4е веднаж сам го минала...Док каза 4е е моми4енце, 4е е едри4ко и 4е е добре. Сега остава и раждането да мине леко Praynig

Цунки на вси4ки бебе4ета и стискам палци на вас мами Heart Eyes

Последна редакция: пт, 30 окт 2009, 14:26 от Светулк@

# 436
честита радост на мама хриси   bouquet
да ти е жива и здрава малката мила  bouquet честито и на всички майки които вече се радват на своите бебета.  Simple Smile А на тези като мен дето още чакат - неостана .... леко раждане на всички. Simple Smile

# 437
  • Варна
Честито на мами Миа, Светланка и Хриси   bouquet Да са им живи и здрави малките съкровища  Heart Eyes
Деси, стискам ти палци   bouquet
Ох, на Хриси започна да й падна тапата в понеделник и вчера роди. На Деси започна да й пада във вторник, и снощи късно са й изтекли водите. Сигурно вече е родила. А моята като почна да падна в сряда, аз утре ли съм  newsm78 Или още тая вечер  Thinking
Тази сутрин като станах и си погалих коремчето чак ми стана мъчно че скоро няма да го има и няма да има никой вътре, който да прави цицини я от краченце, я от ръчичка  Sad Бременността е към края си и колкото и да имаше неприятни моменти, ще ми липсва със сугурност.
Мамчета, снощи се рових много в майчинството счетоводно, в сайта на НОИ, в сайта на Агенцията по социално подпомагане, че да видя къде какви документи се подават след раждането на детето. Че нашият татко хич не обича да се занимава с инстанции, но тъй като ще се наложи реших че е добре да му подготвя всичко. Ето какво намерих за Варна, предполагам че ще е подобно за другите градове. Предупреждавам, че съм събирала информацията в интернет, мисля че няма пропуснат документ, по скоро да има някой в повече  Mr. Green:

1/ акта за раждане на детето - във Варна документите се подават в Общината. Добре е документите да се завесат веднага, актът става за 3-4 дни. Носят се:
- всички документи от болницата
- личните карти на родителите /оригинали и копия/
- удостоверение за сключен граждански брак /оригинал и копие/. Ако няма сключен граждански брак предполагам се носи документа за припознаване на детето.
- след получаването на акта за раждане се взима и Удостоверение за семейно състояние

2/ за еднократна помощ при раждане - 250лв за първо дете, 600лв за второ и 200лв за всяка следващо. Във Варна се подават тези документи в Кметството по местоживеене на майката, но четох че в доста други градове се подават в Териториалната агенция по Социално подпомагане. Носят се:
- лични карти на родителите /оригинали и копия/
- удостоверение за сключен граждански брак /оригинал и копие/
- удостоверение за семейно състояние /оригинал/
- копие от акта за раждане на детето /оригинал, който остава във социалното подпомагане до получаване на помощта, понеже след като се изплати помощта на гърба се слага печат/. Добре е да си направите няколко копия на акта преди това, че като оставите оригинала тук, обикновено го задържат за 2 седмици.
- копие от удостоверението на банката с № на банковата сметка
- молба-декларация за получаване на еднократна помощ /попълва се на място от майката, но обикновено служителите не правят проблем ако майката я попълни в къщи и някой от семейството я занесе/
- удостоверение от ГРАО - Общината, етаж 9, стая 909 за родените от майката деца

3/ за майчинските трябва да се занесат в счетоводството на фирмата:
- копие от акта за раждане
- болничният, издаден от болницата
- приложение 1 от сайта на НОИ - "ДЕКЛАРАЦИЯ за обстоятелствата за изплащане на парично обезщетение при бременност и раждане на основание чл. 50, ал. 1 и 51 КСО"
- приложение 2 от сайта на НОИ - "ЗАЯВЛЕНИЕ - ДЕКЛАРАЦИЯ за изплащане на парично обезщетение при бременност и раждане на основание чл. 50, ал. 1 и чл. 51 КСО за остатъка от 135 до 410 календарни дни"

4/ за отпуската на бащата -15 дни. Документите които трябва да се дадат на неговия работодател:
- копие от документ от болницата с датата на изписване на детето
- приложение 13 от сайта на НОИ - "ЗАЯВЛЕНИЕ - ДЕКЛАРАЦИЯ за изплащане на парично обезщетение при раждане на дете на основание чл. 50, ал. 6 КСО до 15 календарни дни"
- приложение 7 от сайта на НОИ /ако досега не е ползвал болнични/ - "ДЕКЛАРАЦИЯ за банковата сметка за изплащане на паричните обезщетения и помощи от ДОО". С приложение 7  трябва да се представи и документ от банката за личната банкова сметка.
- копие на акт за раждане на детето

5/ Молба-декларация за детски надбавки Започват да се изплащат от месеца следващ раждането. Тук не можах да разбера много подробности. Най-добре е да се попита за подробности при подаване на документите за еднократната помощ при раждане на дете. До колкото разбрах има изискване за максимален доход на член от семейството. Като документи трябват и Удостоверения за доходите за последните 12 месеца на 2мата родители.

# 438
  • В лудницата на 2-рия етаж.
Добре дошли на Ива,Мариана и omana,чакаме снимки на бебоците.
Натали много хълца,почти след всяко ядене започва да хълца,само вечер,когато е сънена не.Вода не иска,само и се мръщи.На баща и пък все му се струва,че детето е гладно,а тя редовно си пълни памперсите,не можем да и смогнем.Ще видим колко е наддала.Мамчетата с бебета,водихте ли ги на консултация на 10-14 ден,да ги претеглите,дали са си възстановили теглото?

Иве,браво за бързото раждане,то направо удари всички рекорди. Mr. GreenЗащо цедиш,какъв ти е проблема с гърдите?На мен сега не ми се налага да ползвам помпата,кърмата горе-долу се регулира.Аз се тъпча с разни чайчета на Хип,отделно билкови,че нещо ме боли гърлото.Дали заради това дриска толкова това дете,не знам.

Арпикаката засега е перфектна,не проявява грам ревност.Само първият ден в болницата като я видя беше малко смутена,явно очакваше да види по-голямо дете,с което да си играе,а видя само едно малко вързопче.Но бързо свикна,даже днес не искаше да ходи на градина,искала да си гледа сестричката.Даваме и да върши някои неща,да се чувства полезна.Твоята кака пък е още по-голяма,ще си имаш направо отмяна.
Към мамите,които чакат второ бебе,а големите не са чак толкова големи-ако се притеснявате,че децата ще ревнуват от бебетата,вземете им някакъв подарък и след като се приберете от болницата им го подарете,все едно е от бебето.Така ни даде съвет една приятелка.Ние въпреки,че нямахме проблем,Мариелка много се зарадва.Даже като подарят на Натали някоя играчка за по-големи деца,веднага я давам на нея да си поиграе,не я прибирам.

Васи,днес не си много активна,да не тръгна да раждаш? Mr. Green

xelita   и твоят бебок май не бърза,видяха застудяване тези бебоци и решиха да поостанат на топло  Joy

# 439
Радост, страхотни снимки на малката Натали си пуснала  Hug
Аским, раздавай повече целувки на малкия ревнив мъж, да компенсираш, че не можеш да го вдигаш често. Браво на твоята шушонка, че те е пооставила да си починеш  Flutter
Renew, много забавен цитат, не бях гледала от тоя ъгъл на нещата  Laughing
Xelita, ти голям мъж отглеждаш, затова не бърза да излиза той, можеш ли да го виниш  Heart Eyes
Омана, Мариана, добре дошли у дома, да взимате пример от Радост и да ни пускате снимки на вързопчетата  yes А ние неродилите, само ще се разчувстваме  Blush
Ивка, е това е то бързо раждане  Shocked Дано и да се чувстваш добре  Flutter
Нея, много полезна информация си пуснала, благодаря за труда   bouquet
Кики, или си осъзнала, че няма много до идването на бебка или те е хванало гнезденето  Mr. Green  Thinking При мен няма такива симптоми, само дето днес не издържах и измих прозорците в хола - много ме дразнеха  Mr. Green
Ама сте много тихички днес, да не сте се втурнали дружно да раждате  Mr. Green Васи ми е особено подозрителна... Thinking

# 440
здравейте, майчета!
надничам при вас от майския форум, бих искала да попитам дали сред вас има тони от Сф, която учи психология в Търново и ми е колежка. Много бих искала да се свържа с нея да и съобщя и моята хубава новина!
желая на всички ви страхотни моменти с хубавите ви бебчета!

# 441
  • Пловдив
Здравейте момичета,
честито ни ново попълнение - малката принцеса на Хриси. Много здрава да расте за радост на мама, тате и бате!

Мише, това 4 кг бебе по естествен път ли планувате да се роди?! На мен ми звучи страшничко.

Да ви кажа това с избора на дата за планово секцио си е направо мъка. Моя доктор ми посочи три дати и ми каза да избирам. Е на момента разбира се нищо не реших. И сега като съм заседнала в мисли...много криво.

# 442
С голямо вълнение ви съобщавам щастливата вест, че Маймунски стана мама днес. Малкият мъж е голям мъж се оказва - 3750кг и 54 см.
Мама се чувства добре, доколкото позволява операцията.
Името ще дойде по-късно!  Wink

# 443
Здравейте мамчета!
Пожелавам на вече станалите мами много късмет на малките и зайчета и здраве и много мн да ви радват и слушкат.
Аз днес бях на тонове и беба си й било много добре вътре май хич не й се излиза.На преглед съм чак на 9-ти и тогава док ще каже.
Имаше една родила вече мама която е била в Майчин дом във ВИП стая на 12 етаж понеже и аз искам да съм там дали ще ме светне колко парички плати сама ли беше в стая и дали си доволна и таткото кога ви видя с бебчо? мерсаж предварително.
Целувки на всички!!!! Hug   Hug   Hug

# 444
  • София
Браво на Маймунски! Голям мъж! ДА Е ЖИВ И ЗДРАВ МАЛКИЯ ГОЛЯМ МЪЖ И МНОГО ДА РАДВА МАМА И ТАТЕ!  bouquet

# 445
Браво на Маймунски, голям мъж  Heart Eyes Много радости и щастие от тук нататък!!!  Heart Eyes
Честито на всички нови майчета, които пропуснах да поздравя! Само слънчеви лъчи и детски усмивки!

радост, цедя, защото Алекс от цокане ми разрани гърдите. Сега като засуче, на мен ми идва да вия и крещя с пълно гърло  Shocked
Добре, че е кремчето на мустела, то ме спаси. Сега кърмя през хранене долу-горе, за да дам повече почивка на зърната. До няколко дена трябва да минат раните.

# 446
ЧЕСТИТО НА МАЙМУНСКИ, ДА Е ЖИВ И ЗДРАВ МАЛКИЯ, ГОЛЯМ МЪЖ!!!!! 

# 447
Маймунски честито майче.
Жив и здрав да е сина ти. Голямо момче да порасне за радост на мама и тати.  smile3525

# 448
Честито на Маймунски за големия мъж!!! Много радост да й носи, а тя бързо дасе възстанови!  newsm51

# 449
МАЙМУНСКИ,ДА ТИ Е ЧЕСТИТ ГОЛЕМИЯ МЪЖ!

Дано и Деситка е родила и всичко е наред!!!

Общи условия

Активация на акаунт