Бебевалежът се увеличава , а Ноември приближава - 46 тема

• 23 408
  • 748
  •   1
Отговори
# 180
Добро утро, мамита!

Аз отивам в Ботевград да си заверя служебно студентската книжка, че няма време...
Дали ще има нови бебоци, като се върна? Дано!  Hug Praynig

Много хубав ден от мен!

# 181
        ДОБРООООООО УТРОООООООООО!!!
Като гледам не са много ранобудничките тази сутрин!
То и аз изкарах ужасна нощ и ще ходя след малко да си доспивам,но реших да надзърна за нови бебоци -явно ще ги чакаме!!!
Бая-мерси за кафенцето и закусчицата!Аз хапнах,пийнах чайче с милото и каката ран о-рано сутринта/че нещо и двамата ми се сополивят и покашлят-дано не се разболяват/и сега пак към леглото.
Танута и твоите сънища  явно са много интересни.Дано скоро ти се сбъднат.
Не мога да мисля за какво друго щях да пиша.После като се сетя-пак!
       УСМИХНАТ И СЛЪНЧЕВ ДЕН,МАМЧЕТА И БЕБЧЕТА!!!
      Че май след 1-2 дни идвала зимата!Ужас!

# 182
Добро утро и от мен.

baq - мерси за закуската
adi_v4  - много сте сладички. Целувки по бузкитее

Иве да ти е жив и здрав сина. Много да Ви слуша и радва.  smile3525

Миа, Светле с вас сме. Успех момичета Flowers Four Leaf Clover

# 183
Добрутро и от мен - да се отчета че съм станала и не  съм родила още  Mr. Green - то май така ще трябва вече, за да не се издирваме постоянно кой на къде е зачезнал  Laughing

Като гледам слънчицето навън ще взема да почакам да се стопли и ще се изтъркалям за една разходчица.

Има ли други желаещи за спонтанна среща към обяд ?

# 184
Мамчета, аз съм с ново питане. По скоро искам да чуя и вашите мнения.
С каката слагахме сол във водата, та даже и жълтък.
На какво мнение сте вие? newsm78

Ама съм станала ужасна. Човек без работа се чуди какво да измисли.

Мимка освен аз да дойда до София, че без това ми е скука

# 185
  • София
Добрутро и от мен - да се отчета че съм станала и не  съм родила още  Mr. Green - то май така ще трябва вече, за да не се издирваме постоянно кой на къде е зачезнал  Laughing

Като гледам слънчицето навън ще взема да почакам да се стопли и ще се изтъркалям за една разходчица.

Има ли други желаещи за спонтанна среща към обяд ?
Добро утро,мамчета!
Много е сладичка звездичката на Аским Simple Smile
Мария, обичам спонтанните срещи,някой път ще се възползвам  Hug
Днес съм на тонове и разни други такива подготвителни работи.
Искам да питам мамите дето ходят в ТК, отвсякъде чувам за Рени Ковачева. Аз дали ще мога да се вредя скоро на преглед при нея (например днес)? Как става, никога не съм ходила там.

# 186
Ей момичета ДОБРО УТРО и от мен!  bouquet
Благодаря за кифето и закусчицата! Hug
Ние продължаваме с ремонта с пълна пара,че време не остана!В понеделник си идва мовта принцеска Дианка,нямам търпение вече да си я вземем в къщи! smile3508 Милото смени дограмата,боядиса таваните в спалнята и коридора,сега остана да боядиса и стените и сме почти ок!Ще трябва и кухнята да оправи,че там сме до никъде,но това в последствие,сега я важно бебка да си дойде в къщи! newsm68
Оставям ви с пожелание за увеличаване на бебешкия брой и с пожелания за беспроблени и вълнуващи раждания!!! smile3521 newsm10  love001
Майчета забравих да питам-има ли вече родили мами,които се цедят и по колко изцеждат на едно цедене???

# 187
mama_AJ - ами скачай де, ей го къде е на един час път. И аз ще се чудя какво да правя цял ден, мразя да бездействам, а не ми се подхваща домакинска работа от която разбира се има в изобилие.
Ти направо ме уби с тая вода - тя цяла манджа направо  Laughing таз вода за пиене ли я даваш ? Аз съм чувала, че ако се кърми не се дава. Кърмата има всичко ако се храниш пълноценно и пиеш много течности.

Въпрос имам и аз. Кога се носят в родилното някакви неща за почерпка на персонала, то че е след раждането ясно, но тия неща винаги са ми били малко сконфузни.  newsm78

# 188
Добро утро.
Честито на новите майчета! Вече не си спомням на кого честитих и на кого не Simple Smile
mama_AJ, аз няма да слагам нито сол, нито жълтък във водата за къпане. Но все пак ако много държите на солта, гледайте разтворът, който се получава да е изотоничен, че иначе може бебешката кожа да изгори. Т.е. концентрацията на NaCl във водата да е 0,9%.
Иначе може да станат бели големи. Жълтък са ползвали едно време не за друго, а защото не са имали шампоани, а са познати измиващите средства на жълтъка, а и може би не са знаели, че суровите яйца могат да имат салмонела.

# 189
Мисля,че почерпката се носи на изписването! Simple Smile

# 190
Добро утро! Много благодаря на всички включили се с отговори по въпроса с плацентата- друго си като ти ударят едно рамо колежки с дърти плаценти  Crazy  Laughing Явно е доста често срещано това остаряване и за сега няма да се шашкам излишно  Rolling Eyes

mama_AJ , абсолютно съм против слагането на каквито и да е хранително- вкусови продукти във водата на бебето и не бих те посъветвала да го правиш и ти. Отречено е, доказано е, че дори е вредно  Peace(

hrupka, Рени и е невероятен професионалист и човек, НО е невъобразимо заета и претоварена. Никак не ми се вярва да поеме нова жена, но пък не пречи да опиташ. В нета лесно ще намериш нейни телефони- обади й се и се опитай да се класираш. Успех!

maria.krumova , добър въпрос. И аз не съм запозната с тия махленски нрави тук да се носи черпавка след раждането, та ще ми е интересно да чуя това обичай ли е и какво се предполага да се влачи- печено пиле и питка месена преди зазоряване или.... Tired

# 191
  • В лудницата на 2-рия етаж.
Добро утро,възползвам се,докато спи бебка да надзърна за нови бебета,дано по-късничко някой се похвали. Mr. Green

mama_AJ нищо не се слага във водата на бебето,това са отживелици.Потните жлези на бебетата се развиват доста по-късно,така че е безсмислено да слагаш каквото и да е,особено пък сол,най-много да изгори кожата на бебето,ако е в повече.Аз не съм слагала на каката,сега също не слагам.То още не и е паднал пъпа,така,че не сме направили и пълноценна баня,къпя я на чешмата.

maria.krumova  почерпка дадох на изписването за персонала,на докторката отделно ще си дам каквото трябва.

marieta8225  дано скоро гушкаш малката Дианка. Hug

adi_v4   чудесна е малката бузанка.Поздрави на мама,бързо възстановяване.
Мерси за закуската и кафето,аз се въздържам от кафе,макар,че уж нямало проблем по едно слабичко.Мога да ви почерпя с един лактогонен чай на Хип  Joy  Joy  Joy(за майчетата де,за другите обикновен) Coffee

Хайде до скоро,следобяд ще пусна снимки на Натали,ще се опитам и да разкажа за раждането,че все не ми остава време.Възползвайте се от последните слънчеви дни. Hug

# 192
Нямаме бебета тая сутрин, то и затова не сте толкова активни, но аз съм в очакване за остатъка от деня  newsm53

Бая, мерси за кафето и закуската!
Ленка, нали бебка си расте? Според мен ако наистина страдаше, док нямаше да се колебае да предложи предизвикване на раждане. Затова на твое място нямаше да се притеснявам толкова, стискам ви палци  Hug
А каква малка, сладка шушонка си има Аским  Heart Eyes Пу, пу, да ви е жива и здрава!
Арпи, това с яйцето и солта вече и в БГ се отрича, Янечек е обяснила какви странични ефекти може да предизвика такова къпане. Аз ще се въздържа.
Миа и останалите, на които предстои раждане, стискам палци  fingerscrossed
МариетаHug
Кики, и аз мила не съм почвала даже чантата за болницата  Blush То верно, че при мен има повече време, но съм решила тая седмица да накупя всичко  yes
Днес следобед съм при личния лекар... за какво ли ходя като само ми мерят кръвното и взимат урина. Вкъщи имам апарат за кръвно, да ми дадат от ония лентички и урината ще си проверявам  Laughing, ама не ми се кисне за 2 мин в кабинета по 1ч. сред болни  Rolling Eyes

# 193
  • Пловдив Белащица
...
Василенка, като ти гледам тикерчето, ти няма ли да раждаш вече, траеш си нищо не казваш Laughing Crazy
...

smile3533 Трая си и си мълча. Ама вие за къде сте се разбързали, знаете ли още колко време има  hahaha. Ако ме оставят и като миналият път да преносвам 8 дни ... охоооо... може да остана последна в темата  Joy Mr. Green

adi_v4, то има албумче, само че в друг сайт. Даже има линк на първа страничка за него  Peace. А бебка е бонбон голям.

Арпи, не съм слагала подправки на каката като я къпя, няма да слагам и на дребната. Да си миришат  Joy. Като гледам на девера колко е помогнала тази сол, сигурно е била фалшива  Wink. Бабини деветини. А този жълтък, сега си има толкова бебешка козметика, едно време са го слагали, че иначе е трябвало да къпят бебето с домашен сапун, друго не е имало.

Миме Крумова, първият път не носихме никакви почерпки. Само букети. Нещо не съм привърженик на тези работи и аз. Иначе ако искаш да носиш и цветя, почерпки и разни други работи - на изписването.

Аз иначе си бях поръчала тортичка да ми купят за изписването, ама по-важното е, че не забравиха да дойдат да ме вземат  Mr. Green. Мъжът ми, мама и брат ми. Баща ми не беше в Бг, а от другата рода, решиха, че е по-важно посрещането на свекървата от Испания, отколкото на едно бебе. Ама гледам да не задълбавам, макар че си го държа като коз. Уж мерак голям, изписаха ни в четвъртък, дойдоха в неделя. На връх Великден, свекървата именничка. Дойдоха с празни ръце, може би чакаха ние да ги гощаваме и даже носиха кутия бонбони, която си взеха после  Crazy. Ама здраве да е. Ще ги видя този път.

# 194
Честит син на мама Ива,да е жив,здрав и много послушен.
Елист,много ти са хубави принцесите.
Малката Звездичка на мама Аским също е много хубава.

Леко раждане на Мия и Светла,стискам палци.
Момичета да знаете колко ви завиждам,че в София сте толкова мами и че се събирате всеки ден,а също и Пловдивските мами.Аз тук познавам само 1 ноемврийка,но тя няма голямо желание да споделя и да излиза с мен.
Мариета,радвам се,че скоро ще гушкаш Дианка.Аз още не съм родила,но доколкото си спомням с 1-то на всеки кърмата при изцеждане е различно количество.После бебето като почне да сука само ще си регулира количеството.Да те питам,ти с какво се изцеждаш ,с помпа ли и на коя марка?Дали си доволна от нея? Thinking

Общи условия

Активация на акаунт