Бебевалежът се увеличава , а Ноември приближава - 46 тема

• 23 400
  • 748
  •   1
Отговори
# 210
Привет на всички,

Dimna, мерси за съвета за чая от анасон. Ще питам педиатърката за него. Сега сменихме адаптираното мляко и се надявам от него положението да е по-добро. Вече и кърмата ми се поувеличи и цедя повече, та може и да успея да спра АМ и да дохранвам мързелчо с кърма.

adi_v4, голям сладур е звездичко. Да го нацелуваш по пухкавите бузки.

mama_AJ, ние нищо неслагаме във водата за къпане. Аз съм против тези бабини методи. Така и неразбрах какъв е смисъла от солта във водата.

marieta8225,ето виж този линк http://xedra.wordpress.com/2009/05/09/handexpression/ Аз изцеждам с помпа, но прилагам масажа, който е показан. Също докато цедя продължавам да стискам и мачкам. Не се притеснявай ако сега ти е малко кърмата. Щом бебка се прибере и започне да суче, ще стимулира лактацията. Виж и в кърмаческия подфорум, там ще намериш много информация.

maria.krumova, ние почерпката я дадохме на изписването, когато акушерката изнесе бебетата.

Чао за сега. Бягам, че Емил се е преместил към сестра си и я бута с ръце и ще я събуди.

# 211
Здравейте и от мен!
Честит син на мама Ива!
ИСКАМ ДА ВИ ПИТАМ КОЯ МАРКА ДРЕШКИ СА НАЙ-ХУБАВИ КАТО МАТЕРИЯ?

# 212
Привет, мамчета!

Днес като отидох на консултация и за малко да не ме пуснат да се прибера. Била съм раждала... Добре, че тук нямат практиката да включват окситоцин, че нямаше да ми се размине. Имам някакво разкритие, изгладена и скъсена шийка и главата на бебчо вече била на изхода едва ли не... Прослушаха му тоновете и като видяха, че си му е добре на детето вътре, а и аз нямам никакви контракции, решиха да ме пуснат. Но... докито вика, че ме чакала обратно тази нощ или утре... Не вярава да устискаме повече с бебо  Crazy

Така че... стискайте палци и останалите сантиметри разкритие да ги получа така безконтракционно... и да цъфна след няколко дена вече обебена  Mr. Green

# 213
  • София

Десита...

newsm10 newsm44 newsm51 и ще чакаме  smile3504 newsm07

# 214
Десита стиснати палци и от мен,бъди спокойна  и да не се ошашкаш ,ако ти е близо болницата не бързай да тръгваш веднага при първите контракции. newsm10

# 215
Desita  fingerscrossed леко и безпроблемно раждане! Ще те чакаме с благата вест  Hug

Честито бебче на мама Ива! Да ви е здрав и послушен малкия Александър!   bouquet

Добре, че тук нямат практиката да включват окситоцин, че нямаше да ми се размине.

А този гаден окситоцин можем ли да го откажем? Според статистиката тук в БГ наистина е масова практика..  Thinking 
Бройка ли гонят в родилното #Cussing out

# 216
desitalee,стискам палчета всичко да мине добре!

Аз качих 2 снимки с комплектчето за изписване на бебка.Пелена или одеалце не съм взела още http://noemvri2009.snimka.bg/baby/za-izpisvaneto.425549.15660943 и http://noemvri2009.snimka.bg/baby/za-izpisvaneto.425549.15660943

# 217
А този гаден окситоцин можем ли да го откажем? Според статистиката тук в БГ наистина е масова практика..  Thinking 

Достатъчно е да не подписваш информираното съгласие и за всяка процедура са длъжни да те питат преди да ти я приложат.

# 218
Добър ден! Само записче!

По - късно ще пиша! Цунки на всички!

# 219
Здравейте  Hug Hug Hug

Аз да се похваля...
Имаме си количка вече ето такава http://family-bg.com/prX_3271.htm?osCsid=7be2110144e737320f5cd09a55f36240 обаче има и зимен кош  newsm78 ... Не разбрах как така ни го дадоха и него за 250 лв. ама важното е бебо да се чувства добре  Mr. Green Mr. Green
От Мони Трейд е  Peace

Имаме си и легло Дибо утре ще ни го доставят http://www.dibobg.com/products/_bigImg/tanitab4.jpg варианта в синьо ... Дано да не са излъгали докторите че е момче, че  Mr. Green Mr. Green таткото ще гледа щерка в синьо легълце  Laughing Laughing

Сега останаха и довършителните работи по покупките на дрешките ... #Crazy че нали бях ви споменала за моето голямо мотаене... Бебо ще се роди а аз не съм готова с нищо да го посрещна...

След малко трябва пак да тичам по Софийските улици до Пиротска в ДКЦ, че гинеколожката да ми даде и последните ми изследвания и съм готова  Mr. Green
Утре по план график трябва да пазарувам в Даяна и Ники - Хаджи Димитър , и да си купя и маса за гладене че в Кауфланд избиха рибата с тези техни цени  Mr. Green Mr. Green

Това от мен  Wink
Довечера повече  Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Ако не съм родила от това тръскане дето го направих днес и ще продължавам да го правя  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Маршрута ми беше от сутринта: Дружба 1 /35 маршрутка/ - ул. Симеон за Дибо леглото, от там с /11 трамвай/ на Илиенци за количката, от там с /18 маршрутка/ до в къщи, а след малко в 15 ч. с /автобус 604/, и /трамвай 20/ до Пиротска и обратно  Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil

От това тръскане на бебо сигурно ще му се завие свят... Mr. Green Mr. Green Wink

# 220
Аксим, много сладко бебче.
Аз днес бях на ехо и запис. Всичко е наред. Бебката пак ще е едричка като каката. Поне да не ме е стах да я подмятам.  Laughing
Днес ми предложиха да ме ваксинират срещу Мексикански грип . Бременните били рискова група, но аз отказах за сега. Ще чета брошурата, но едва ли ще се навия. То и без това се боде 2 пъти през 3 седмици, а аз до тогава може и да съм родила.
Cantariny, отиваш в последния момент за да нямат време.
Хрисси, тапата е. Да няма бебче вече?
Мария. Крумова, радвам се за добрия резулата и, че ще можеш да родиш нормално.  Hug
Отивам да пера бебешки дрешки най-накрая.  Изпрах количката с маркуча в двора и столчето за кола.  hahaha
Весел и слънчев ден!

# 221
  • В лудницата на 2-рия етаж.
МОЕТО РАЖДАНЕ

Как започна всичко....
Вечерта на 20 срещу 21 октомври.След като най-накрая бях успяла да заспя блажено,ме събуди рязка болка в 2 ч без 10 мин.Аз едва отворих очите,но продължих  след това да си дремя.След 10 мин.още една,след 7-8 мин.пак.Започнах да се чудя дали пак не ме подлъгва бебка,защото предишната нощ имах някакви нерегулярни болки и контракции,които на сутринта спряха.Зачаках си аз,въртях се,опитвах се да засичам времето,но то не беше еднакво.Към 3 часа реших все пак да ида да се изкъпя и оправя за всеки случай  Grinning.Предишната нощ същата процедура я извършвах в 4 часа.Мъжът ми вече при всяко отваряне на врата питаше какво става,дали ще ме кара някъде  Mr. Green
И него вече не го свърташе,та влезе да се изкъпе и той.Аз спокойно си се излегнах на дивана и си чакам.Контракциите станаха на  ту на 5 мин,ту на 7 мин,абе объркваща работа общо взето,нито намалят,нито се усилват.В крайна сметка реших да се обаждам на докторката ми към 3.30.Ами сега,ако не ми се обади,все пак е през нощта.За моя радост жената веднага вдигна телефона,разбрахме се да ида да ме прегледат и да и се обадя да решим кога да тръгва.
 Пристигнахме в болницата към 4 и нещо,аз естествено  се мотах с багажа,до тоалетна ходих,само и само да забавя влизането,но накрая нямаше как,влязох.Приеха ме и веднага ме вързаха на запис на тоновете.Болките си продължаваха на около 5-6 мин.Акушерката още малко и щеше да ме изпрати вкъщи,на записа не се отчитали контракции,само движения ,матката била неспокойна.Реши,че докторът все пак ще ме прегледа на магарето.В момента,в който ме тушира,за изумление на акушерката,ми се спука мехура и като се изля една вода,не успяха да реагират да сложат нещо,всичко беше мокро Тя едва промърмори невярващо.-“Ами май ще даваме нощничка”.След това се зае да ми прави клизма и ми вика-“Ти ще родиш много бързо,главата е много ниско.”Аз естествено не и повярвах.Бях с 5,5 см разкритие.Междувременно моята докторка беше решила,че тръгва,към 5 часа беше в отделението.Моят мъж,решен да не изпуска и този път раждането на второто си дете,чакаше на пост.Веднага потвърди,че иска да присъства.
Преместиха ме във ВИП залата.Докторката ме посрещна с думите:”Искам да видя една голяма усмивка”.Аз се ухилих до ушите.Не знам защо,но в момента не изпитвах страх,само ми беше малко студено.Акушерката се засили с една система окситоцин,при чийто вид аз започнах да протестирам,но ме увериха,че е за мое добро.Започнаха си вече силно болезнените контракции на 1-2 мин.Опитите ми да си спомня всякакви системи 4-2-4,3-3-3 и т.н, и приложа за облекчаване на болката,се оказаха пълно фиаско,нищо не ставаше.Затова си пуфтях като парен локомотив,но пак си болеше.Много скоро след това започнаха напъните.Веднага ме преместиха на друго легло,докторката каза,че малко ще ме среже,сложи ми Лидокаин,нищо не усетих.Казаха ми да напъвам,аз така се въодушевих(не че знаех как),но на 3 напън бебка изскочи.Щастливият татко,който и за момент не загуби самообладание,преряза пъпната връв.Бебка веднага показа характер,като нададе силен вой.Премериха я,позабърсаха я и я отнесоха да я топлят.През цялото време моята докторка ми вдъхваше кураж-Всичко е наред,чудесна си,браво и още куп други изрази,с които ме подкрепяше.И накрая пак:”Усмихни се,всичко мина идеално”.Останахме с таткото да си говорим,докато стоях с пясък на корема.И така протече моето раждане,от началото на първата контракция,до появата на нашата принцеса бяха минали точно 4 часа,като силните болки бяха не повече от 40-50 мин.Влязох и излязох от родилна зала с усмивка.Пожелавам на всяка от вас,момичета,едно бързо и леко раждане като моето.Вярвайте в себе си и не се страхувайте,скоро ще гушкате своите рожби.
Естествено имаше и малко трудности-след напъните за малко вдигнах кръвното,боля ме главата,сложиха ми система с магнезий.За щастие се нормализира много бързо.Кърмата ми слезе чак на 3 ден,имах проблеми с отпушване на каналите,наложи се да си издействам 2 инжекции окситоцин.Имах зверски контракции 2 дни,матката се прибирала,било нормално за второ раждане,да не се шашкате..Като се прибрахме рязко ми намаля кърмата,наложи се да дохранвам бебка.Всичко вече се нормализира.

Ами това е момичета,нямам дар слово като MILADY,но се постарах максимално изчерпателно да опиша всичко,което изпитах и ме вълнуваше в един от най-важните моменти от живота ми.Благодаря на тези,които ще си направят труда да го прочетат.

Снимки от самото раждане нямаме,т.к естествено забравихме фотоапарата,всичко остава в моята и на таткото глава. Mr. Green
Ето я и малката Натали http://radostena.snimka.bg/baby/natali.413634

Последна редакция: ср, 28 окт 2009, 15:20 от radost24

# 222
Радост, много хубаво си го написала. Вдъхна ми кураж Flutter че аз так съм спекла тия дни вече се параноясвам от най малкото нещо. Crazy А да не говорим за таткото който седи на тръни и чака обаждане всеки момент, не смея да му се обадя че ще хукне към къщи без да пита раждам или не hahaha
Успех утре на Мия и Светлето!
А каква хубавица е Звезди, пу-пу-пу, ама нали ни е градска та да си вдигаме и нашето самочувствие Joy Joy Joy

# 223
Момичета искрено ви благодаря за милите думи... Hug Askim ви праща поздрави на всички..
Васи,съжалявам, Embarassed но нямах време да разглеждам темичката...ако няма нужда от албумчето изтрийте го и преместете снимките,където им е мястото..

# 224
Радост, благодаря ти, че сподели с нас за раждането ти, надявам се при всички нас, очакващите, също да мине по-бързичко и колкото е възможно, по-безболезнено!(Аз лично за това ще си настоявам за упойка)! Между другото какво ви е мнението по въпроса-има ли такива като мен, решили да раждат с упойка?
Кло, добре си раздрусала бебчо, като знам Софийския градски транспорт на колко високо ниво е!
Кикито и Злитова, оправяйте багажчетата да няма изненади!  Wink

Общи условия

Активация на акаунт