Машина за хляб - 20 част

  • 43 991
  • 775
  •   1
Отговори
# 495
  • Мнения: 59
Френският не е такъв със сигурност. За хляб без среда не съм чувала. Виж - без кора - да Peace.
[/quote]

Има,има Peace Тук му казват кафон4елло и е най популярния хляб. вътре средата е пълна с въздух . ето и линк зада го видитв 4е още не съм
се нау4ила да ка4вам снимки   http://www.stabiachannel.it/news/indexSt.asp?idnews=7082   

а тук има и разрез http://blog.libero.it/ILMESTOLO/7834115.html      http://www.gennarino.org/forum/viewtopic.php?t=3061 
 за това ставаше дума , но виждам 4е някои иска да ми се подиграва Извинявам се за въпроса.

Последна редакция: нд, 08 ное 2009, 13:16 от Yo-ho-ho

# 496
  • София
  • Мнения: 388
МалинкаКалинка аз винаги правя 750г. хляб (защото по-голям не се изпича добре отгоре) и слагам 1 ч.л. суха мая или четвърт (или по-малко) кубче прясна.

# 497
  • Мнения: 767
Моята любима  "мамина" питка е : след втасване, тестото се омесва в щипка брашно и щипка сода, после се разстила на тънко в подмазана тавичка, надупчва се с вилица да излиза въздуха (аз я натискам с кокалчетата на ръцете си) и се пече в загрята на 200-220 градуса фурна до зачервяване. После се напръсква лекичко с водичка и се завива за 5 минути. Който обича да хрупа, може и да пропусне последното. Та тя е почти без среда.
Тия дни като направя, ще я снимам.

# 498
  • Paris
  • Мнения: 1 734

Френският не е такъв със сигурност. За хляб без среда не съм чувала. Виж - без кора - да Peace.

Има,има Peace Тук му казват кафон4елло и е най популярния хляб. вътре средата е пълна с въздух . ето и линк зада го видитв 4е още не съм
се нау4ила да ка4вам снимки   http://www.stabiachannel.it/news/indexSt.asp?idnews=7082  
[/quote]
Стана ми много любопитно.  PeaceНяма ли снимка на хляба, на разрез, да се види от вътре как изглежда? Как се пише на италиански да потърся в чичко Гугъл?

# 499
  • Мнения: 9 785
То е ясно, че има, щом жената казва. Просто аз не съм го чувала. Правя асоциации с безкрайно много кора, което не ми допада.

# 500
  • Мнения: 59
Амиаз си поправих горния постинг ноето отново  http://blog.libero.it/ILMESTOLO/7834115.html       http://www.gennarino.org/forum/viewtopic.php?t=3061   на италиански се писе cafoncello , но в интернет не излиза много информация, като написах хляб без среда  pane  senza mollica излезе това    bouquet 
Тук сезнае  и от малките деца 4е средата е вредна и не се яде, разбира се неискам да предизвиквам дискусии, просто група хора имат такова мислене по въпроса  и затова се яде само кората на хляба,. Този за който писах е с по тънка кора и е за редовна консумация , а има и с по дебела кора и се комбинира със салами и сирена  иии с 4ервено винце Mr. Green  наздраве , ли4и 4е наближава обяд    bouquet

# 501
  • Paris
  • Мнения: 1 734
Angelca, благодаря за линковете.  bouquet Със сигурност ще е много вкусен.

# 502
  • Мнения: 767

Тук сезнае  и от малките деца 4е средата е вредна и не се яде, разбира се неискам да предизвиквам дискусии, просто група хора имат такова мислене по въпроса  и затова се яде само кората на хляба,.

Моля те да преведеш рецептата, че с чичко Гугъл става доста объркано! smile3525

# 503
  • София
  • Мнения: 2 649
ами този хляб си има среда, но не е плътна, а с много шупли. И никой не те подиграва, просто такова определение не сме чували. Според мен това е италианския хляб с много дълго втасване, той става на такива големи шупли. И според мен това няма как да го правиш с програма на машината, а и със сигурност не се пече в нея. Ако искаш такъв хляб, по-добре си го купувай.

# 504
  • София
  • Мнения: 8 495
ами този хляб си има среда, но не е плътна, а с много шупли. И никой не те подиграва, просто такова определение не сме чували. Според мен това е италианския хляб с много дълго втасване, той става на такива големи шупли. И според мен това няма как да го правиш с програма на машината, а и със сигурност не се пече в нея. Ако искаш такъв хляб, по-добре си го купувай.

Значи наистина има един арабски хляб (описан е в темата за арабската кухня) който се приготвя с много мая и после е само кора. Става кух като възглавница. Но този хляб не може да се приготвя във хлебопекарна ( там може само да се омеси и втаса ).

# 505
  • Мнения: 59
ами този хляб си има среда, но не е плътна, а с много шупли. И никой не те подиграва, просто такова определение не сме чували. Според мен това е италианския хляб с много дълго втасване, той става на такива големи шупли. И според мен това няма как да го правиш с програма на машината, а и със сигурност не се пече в нея. Ако искаш такъв хляб, по-добре си го купувай.

Значи наистина има един арабски хляб (описан е в темата за арабската кухня) който се приготвя с много мая и после е само кора. Става кух като възглавница. Но този хляб не може да се приготвя във хлебопекарна ( там може само да се омеси и втаса ).
ами този хляб си има среда, но не е плътна, а с много шупли. И никой не те подиграва, просто такова определение не сме чували. Според мен това е италианския хляб с много дълго втасване, той става на такива големи шупли. И според мен това няма как да го правиш с програма на машината, а и със сигурност не се пече в нея. Ако искаш такъв хляб, по-добре си го купувай.

Благодаря ви за тези отговори сега се ориентирах, маи наистина тайната сте е във втасванвто.

Рецепта сте потърся , и побликувам от ит готварски форуми
 Хляба наистина си заслужва вниманието,за кацествата му сте писа по касно заедно с рецептата .А неискам да го копувам, имам си съображения за това . Благодаря и спокойна неделя

# 506
  • Мнения: 2 132
И аз се присъединявам към вас  Grinning Вчера си взех машинка Panasonic SD255.  Party

честита придобивка JeniB

Цитат
Направих и обикновен хляб на бързата програма. Стана много добре.

пускай снимки

Цитат
Днес ще ходя да взема един голям пакет брашно и почвам  Simple Smile

 Stop внимавай, първо вземи в малки количества(1кг), пробвай, ако си доволна после взимай вповече
Мерси Simple Smile Снимки направих с телефона, но не знам къде ми е кабела. Като го намеря ще пусна. Брашно по принцип взимам на София Мел - екстра. В магазина нямаше по-голяма опаковка от 2 кг и взех от нея. Купих и царавично брашно, брашно от просо, брашно от ечемик и смятам да правя експерименти Simple Smile През ноща бях пуснала още един бял хляб и пак стана много добре. Този път на дългата програма.

Понеже имам отделна бъркалка за ръжено брашно, може ли някой да ми каже за какъв вид друго брашно ще е подходяща?

# 507
  • Географският център на България-Габрово
  • Мнения: 593
И аз се присъединявам към вас  Grinning Вчера си взех машинка Panasonic SD255.  PartyНаправих и обикновен хляб на бързата програма. Стана много добре. Мъжът ми беше доста скептичен, но като опита хляба, много го хареса. Заяви, че няма да връща машината в магазина  Laughing

Днес ще ходя да взема един голям пакет брашно и почвам  Simple Smile

В Панасоника,продуктите не се ли слагаха в обратен ред.По точно сухите съставки и накрая течните.При останалите модели първо се слагат течните а после сухите,и най накрая маята

# 508
  • Мнения: 427
danip аз правя Болярска  пита на Биляна,става винаги сполучлива и украсата както искаш си я правиш Hug

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=121976.0

Благодаря за предложението-и нея съм правила преди,но не помня каква стана newsm78Значи ще се пробва пак,само дето никак не съм добра на украсите Laughing
Цитат
Някой споделяше, че ще прави скоро прощъпулник (да е живо и здрано детето, на което ще го правят и със здраве да ходи по житейския си път). Исках да споделя, че според нашите традиции погачата трябва да се търкулне пред детето, та ако имате и вие така традиция не избирайте вариант с много нежно тесто.
Дядо Хаджия ,ще го имам в предвид! Peace

# 509
  • Мнения: 405
И аз се присъединявам към вас  Grinning Вчера си взех машинка Panasonic SD255.  Party

кажи цена и функции моля те Praynig

Общи условия

Активация на акаунт