Машина за хляб - 20 част

• 43 991
  • 775
  •   1
Отговори
# 510
  • в обкръжаващия ме хаос
След като взех хлебопекарната, се оказа, че ще ми трябва и кухненска везна, та днес пообиколихме магазините да потърсим. Направо се втрещих от цените им, те колкото половин хлебопекарна. Разрових се в гугъла и намерих в сайта на мегашоп везни на Елит на цена около 24 лв. Дано информацията да е полезна на новите попълнения (като мен) в темата

# 511
В Панасоника,продуктите не се ли слагаха в обратен ред.По точно сухите съставки и накрая течните.При останалите модели първо се слагат течните а после сухите,и най накрая маята

Mr. Green преди малко пробвах ,  сложих в обратен ред продуктите(даже на бърза програма)  newsm78 всъщност няма проблем и така може да се слагат  Peace

Цитат
Значи наистина има един арабски хляб (описан е в темата за арабската кухня)

това е един от туррските видове  лаваш хляб, в средата е напълно кух хляба, севира се горещ

# 512
  • София
аз един път бях забравила солта, олиото и маята  newsm78

по едно време докато меси /продуктите вече бяха станали на тесто/, се усетих и добавих олиото, а по-късно и маята и солта. стана си идеално хлебче  Peace

а сега да ви кажа правя хляба с балончетата, ама ще пека във фурната. и докато подреждам втория ред топчета, мъжът ми дойде и пита: Хм, не ти се събраха ли? м? или ги сбутваш?!  hahaha

# 513
  • София
аз един път бях забравила солта, олиото и маята  newsm78

по едно време докато меси /продуктите вече бяха станали на тесто/, се усетих и добавих олиото, а по-късно и маята и солта. стана си идеално хлебче  Peace

а сега да ви кажа правя хляба с балончетата, ама ще пека във фурната. и докато подреждам втория ред топчета, мъжът ми дойде и пита: Хм, не ти се събраха ли? м? или ги сбутваш?!  hahaha

Joy ами не си съобразителна и малка тава си избрала. Чакаме снимков материал.

# 514
http://www.vse-hlebopechki.ru/?tag=panasonic-sd-255Този линк го даде Ердинч преди време и е точно за обсъждания Панасоник.На руски е, но е дадено много нагледно.

# 515
  • София
ЦЕНТРАЛНА НОВИНАРСКА ЕМИСИЯ НА ХАДЖИЕВАТА КЛЮКАРСКА АГЕНЦИЯ !

Днес в хлепопекарната машина на дядо хаджи благополучно беше умесен втасан първоналано и после след оформяне втасан за втори път и почти опечен хляб на балони.

Не се съобщават подробности за качеството и вида на хляба. Местни коментатори твърдят, че хлябът в момента се доизпича, а по непотвърдена информация се очаква да се приготви и още един щоколадов кекс.

За сега няма данни за пострадали и нанесени щети.

Подобностите в късните новини.

# 516
И аз се присъединявам към вас  Grinning Вчера си взех машинка Panasonic SD255.  PartyНаправих и обикновен хляб на бързата програма. Стана много добре. Мъжът ми беше доста скептичен, но като опита хляба, много го хареса. Заяви, че няма да връща машината в магазина  Laughing

Днес ще ходя да взема един голям пакет брашно и почвам  Simple Smile

В Панасоника,продуктите не се ли слагаха в обратен ред.По точно сухите съставки и накрая течните.При останалите модели първо се слагат течните а после сухите,и най накрая маята
Слагам първо сухите и после течните, но не знаех, че това е обратен ред Simple Smile Казват, че е добре маята да не контактува бързо с водата когато се използва отложене старт. Може би за това я слагат първо нея. Ще пробвам някой път и обратното.

И аз се присъединявам към вас  Grinning Вчера си взех машинка Panasonic SD255.  Party

кажи цена и функции моля те Praynig
Ами виж колко е в Гърция, че може да е по-евтино от тук. Тук я взех за 299лв, а в Англия се намира за 90лири. Продавачката ми каза, че я предлагат от 1месец. Явно е съвсем нова за нашия пазар.
Има следните опции - Основни: печене, ускорено печене, печене с добавки, тесто, тесто с добавки ; Пълнозърнести : печене, бързо печене, печене с добавки, тесто, тесто с добавки; ръж : печене, тесто - има отделна перка за ръж ; френски :  печене, тесто ; италиански - печене; сандвич - печене; без глутен - печене; пица - тесто ; само печене - за сладкиши.
Три размера е хляба - М - около 500гр излезна днес като правих; Л и ХЛ- около 1200 го дават. Избор за леко препечен хляб, средно и тъмно препечен. Отложен старт до 13 часа. Мерителна чашка и лъжички.
Има отделен контейнер за ядки, семена, сушени плодове и т.н. , който се отваря автоматично по време на печене и пуска добавките в тестото.

# 517
  • София
хляб със сбутани топчета  Joy /с балончета/

bouquet  за авторката

направих доза и половина, гоня и количество  Mr. Green
в сместа с магданоза и чубрицата добавих и две ск. чесън,
отогре намазах с жълтък

# 518
Слагам първо сухите и после течните, но не знаех, че това е обратен ред Simple Smile Казват, че е добре маята да не контактува бързо с водата когато се използва отложене старт. Може би за това я слагат първо нея. Ще пробвам някой път и обратното.

всъщност това не е проблем, 1во слагаш маята,  2ро брашното, 3то солта, 4то течните и се получава ето това, брашното покрива напълно маята и тя си остава в сухо състояние

# 519
  • София
Ето го и моят хляб "Побитите камъни" (на балони):

Та както казах измесен и изпечен в хлебопекарната. При мен нямах време много да ги сбутвам, та топчетата бяха някъде към 26-28. У нас магданоза не е на голямо уважение в тестените изделия и затова липсва, на негово място се появиха шарена сол, чесън на прах и босилек.

# 520
  • София
добре де, само моят Мулинекс 5000 ли препича на сухар коричката отдолу и отстрани? Чак на следващия ден омеква. Докато е пресен и особено топъл, коричките са точно като сухари.

# 521
дядо хаджия, браво за смелостта да направиш споменатият хляб изцяло в машината  bouquet! Ако може накратко малко повече подробности за технологията. Получил ти се е много добре Peace.
addicted™, чудесен е Peace!
Петя, това на най-слабо изпичане ли е?

# 522
Опитах се да си преведа рецептата за Лаваш хляб, но се появи трудност в превода и се налага да моля някой разбиращ да помага Hug.yaşmaya - ей тази думичка се опря на преводача. В рецептата пише - 1/2 малка yaşmaya . Предполагам, че става въпрос за мая, но кубче ли е или пакетче? newsm78
Дядо хаджия, вкусен ли е хляба на балони? На мен честно казано не ми допадна много - може би заради прецакване в печенето...
addicted™, страхотно изглежда хлябът!  bouquet

# 523
  • София
Петя   spoko ми ... то и без това, като е много топъл не трябва да се разрязва  Wink
аз май съм писала, ама ... първо го завивам само с кърпа и го слагам на скарата да изстине хубаво и после го слагам в плик заедно с кърпата. Пека на средна коричка.

# 524

всъщност това не е проблем, 1во слагаш маята,  2ро брашното, 3то солта, 4то течните и се получава ето това, брашното покрива напълно маята и тя си остава в сухо състояние
Да, точно така съветват в книжката и го спазвам. А защо само при Панасоника е такъв реда?

дядо хаджия много добре се е получило. Мисля и аз да го спретна този хляб в машината. Ще чакам малко подробности да дадеш Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт