Машина за хляб - 20 част

  • 43 917
  • 775
  •   1
Отговори
# 600
  • Мнения: 2 752
Милето, давай, а после ще ни кажеш каква е разликата  Wink

# 601
  • Мнения: 128
Аз предпочитам кратката програма, защото хляба ми ставаше с гладка кора и типичното калпаче (като селски хляб), а на дългата кората ми е шуплеста и повечето пъти малко ми превтасва и леко спада (отгоре е с малка вдлъбнатина или е равен). Сега пускам месене и после печене и съм доволна.

# 602
Здравейте ентусиасти в печенето. Аз от 2-3 дни имам машина за печена на хляб. Не съм изпробвала много, но има време и затова. Купихме си Мулинекс 2000 - имам едно питане - като пека хляб обикновен, на 1 програма със средна коричка кората ми си стои бяла и трябва допълнително да пека за да порозовее поне малко -  при вас така ли се случва или нещо правя грешно? Благодаря за отговорите предварително

# 603
  • Мнения: 622
Момичета, запалихте ме с тази балонеста питка, скоро ще я пробвам.
Аз също винаги правя хляб на най- дългата програма, но снощи се отплеснах и забравих да го сложа по- рано, та направих един на бързата програма. Не съм го опитвала и не мога да направя разлика.
И аз много съм се измързеливила и нищо не меся на ръка, всичко в машинката правя, даже и тесто за баница меся в нея, после само си разточвам корите. От сега съм се замислила, че и питката за Бъдни вечер ще я меся в машинката.  Mr. Green

# 604
  • София
  • Мнения: 2 649
Момичета, запалихте ме с тази балонеста питка, скоро ще я пробвам.
Аз също винаги правя хляб на най- дългата програма, но снощи се отплеснах и забравих да го сложа по- рано, та направих един на бързата програма. Не съм го опитвала и не мога да направя разлика.
И аз много съм се измързеливила и нищо не меся на ръка, всичко в машинката правя, даже и тесто за баница меся в нея, после само си разточвам корите. От сега съм се замислила, че и питката за Бъдни вечер ще я меся в машинката.  Mr. Green
аз също ще я правя в нея.  Mr. Green Като си помисля иначе, какво блъскане е на ръка.......

# 605
  • Мнения: 521
Ми аз значи не съм за тук  Joy с мойто месене на ръка. Ама пък хубави рецептички пускате иначе  Peace
Гледам обаче и Мама Цоцоланка й се е счупила машинката и ги мята ръчно  Mr. Green

# 606
  • София
  • Мнения: 10 858
Аз скоро не бях пускала дълга програма за хляб, та реших да си припомня ...
Все си правя един и същ хляб на Танита, на кратката програма, и сега като го пуснах на дългата - леле, ми то стана тесто за два хляба  ooooh! Лепна се отгоре на капака, целия беше в тесто, та и надолу потече при реотаните, абе мазало  Laughing
Та извода ми е, че на дълга програма - по-малко продукти (не бях го забелязала досега).

Тия дни и аз ще правя балоните, няма начин, зарибявката е голяма.

lubopitko , моля те сподели рецептата по която месиш кори за баница  Praynig
И някой друг ако има такава, моля да ми я даде.

# 607
  • Мнения: 1 116
Аз скоро не бях пускала дълга програма за хляб, та реших да си припомня ...
Все си правя един и същ хляб на Танита, на кратката програма, и сега като го пуснах на дългата - леле, ми то стана тесто за два хляба  ooooh! Лепна се отгоре на капака, целия беше в тесто, та и надолу потече при реотаните, абе мазало  Laughing
Та извода ми е, че на дълга програма - по-малко продукти (не бях го забелязала досега).

Намали ли количеството мая за дългата програма? При бърза програма 2часа, ако маята е 1с.л=15мл, при дълга плограма около3.40-4ч, маята се намалява на 2ч.л=10мл.

# 608
  • Мнения: 93
Здравейте. От 2 дни имам машина за хляб но още не съм я пробвала дайте някоя добра рецепта  cook

# 609
  • Мнения: 622
Вивиан, правя тестото за баница по рецепта на баба ми, не е нищо особено като продукти- 1 яйце, 2ч. л. олио, 1ч. л. сол, топла вода около 500- 600мл. и 1кг. брашно. Слагам яйцето, олиото, солта, сипвам малко вода и брашно и пускам програмата за месене. Едновременно с машинката меся и аз с една силиконова бъркалка и добавям по малко вода и брашно, докато стане на хубава топка тестото. След края на месенето не спирам програмата и го оставям да "втаса", докато си приготвя продуктите за баницата. Тестото няма как да втаса естествено, тъй като няма мая, но пък става мекичко и топличко и много лесно се точи.  Hug

# 610
  • Мнения: 9 785
Здравейте. От 2 дни имам машина за хляб но още не съм я пробвала дайте някоя добра рецепта  cook

Избери си някоя рецепта от тук

# 611
Ето и рецепта за хляб "Лаваш", който търсеше petu6ka 63: 300мл вода, 2с.л. олио,2ч.л. сол, 450гр бяло брашно, 50гр царевично брашно, 2 ч.л. суха мая. Програма базова - 3ч. При звуковият сигнал прибавям слънчогледови семки. Брашното винаги го пресявам.https://

# 612
  • София
  • Мнения: 6 232
Здравейте ентусиасти в печенето. Аз от 2-3 дни имам машина за печена на хляб. Не съм изпробвала много, но има време и затова. Купихме си Мулинекс 2000 - имам едно питане - като пека хляб обикновен, на 1 програма със средна коричка кората ми си стои бяла и трябва допълнително да пека за да порозовее поне малко -  при вас така ли се случва или нещо правя грешно? Благодаря за отговорите предварително
виж някъде напред в темата,имаш комнтари точно за този модел на мулинкс,че не изпича добре отгоре-май срещах и варианти за справяне с проблема newsm78

# 613
  • Дълбоката провинция
  • Мнения: 205
Здравейте!Днес правих кремвиршки по тази технология:
http://domacipekarny.dama.cz/postupy.php?d=500
и по тази рецепта:
Тесто за питка на Пепика:
половин кофичка к. мляко/толкова имах/
200 грама пр.мляко /толкова беше останало/
едно кубче мая
една супена лъжица сол и захар
половин каф. ч. олио или маргарин
4 яйца/единия жълтък за намазване/
брашно към 1.200 /два пъти пресято/
голямо масло -250 гр.
От всички продукти без маслото замесваме тесто, което оставяме да втаса към 40 мин.

Станаха страхотни ,а как само ухаят Crazy
Съжалявам,че нямам снимки,но ги правих у мама ,а не взех фотото smile3509

# 614
  • Мнения: 767
Ето и рецепта за хляб "Лаваш", който търсеше petu6ka 63: 300мл вода, 2с.л. олио,2ч.л. сол, 450гр бяло брашно, 50гр царевично брашно, 2 ч.л. суха мая. Програма базова - 3ч. При звуковият сигнал прибавям слънчогледови семки. Брашното винаги го пресявам.https://

Алтея,   bouquet  bouquet  bouquet
Може ли и малко повече за технологията - това, което успях да разбера е, че след втасването, се разточват листи дебели като задната част на острието на ножа и се поставят върху намазана хартия. Praynig След 30 -тина минути, се мажат със жълтък и се наръсват със сусам и онези черни семена, дето ги нямам. Верно ли е до тук?

Общи условия

Активация на акаунт