За Кортезите и етническите традиции.

• 12 850
  • 312
  •   1
Отговори
# 225
непълнолетен е под 18 години , ако са само 177 малолетни ромки , които са родили в Меката на циганията и проституцията в България , това нищо не е ,
                             Подозирах, че ще решите, че става дума само за циганки. Уви, нямам статистика, с която да ви оборя.

# 226
mishi _pishi , споко, де! Кой съди?
Просто коментираме безхаберието на държавата и родителите на момичета като Кортеза.
Или не може и това да правим, а само да чукаме на дърво дано не ни сполети и нас ли?

Архентина, да родиш по-рано от обичайното- добре! На 15 или 16 години някак е по-приемливо, но на 11 е просто без коментар. И тук няма значение етносът на детето. Жалко е за него, защото на 11 наистина е още просто едно дете, чиито живот е съсипан.
Когато пипнат някой педофил, че се е гаврил и изнасилвал невръстни деца всички наскачате, а ако 11 годишната Кортеза роди го приемаме за нормално?

# 227
е , всички познаваме по някоя и друга 17 годишна , която е родила , то на фона на Кортеза ми изглежда приемливо дори ,
обаче да родиш на 11-12-13-14-15  години е някак си прекалено , още повече , че само след година ще тръгне да проси пари по всякакъв начин ...

# 228
ПРЕСТАНЕТЕ ДА СЪДИТЕ, ВСИЧКИ СТЕ МАЙКИ ,ЧОВЕК НЕ ЗНАЕ КАКВО ЩЕ МУ ДОЙДЕ ДО ГЛАВАТА. А КОЛКОТО ДО ТОВА, НА МЕН НЯМА ДА МИ СЕ СЛУЧИ.И НИКОГА НЯМА ДА ГО ПОЗВОЛЯ  ДА ПАЗИ ГОСПОД. СТАНАЛОТО СТАНАЛО, ТОВА ДЕТЕ СИ ИМА РОДИТЕЛИ ИМА И ЗАКОН.

Ееее, хайде сега. На всеки може да се случи. Надали ще разсъждаваш така, ако станеш баба сле около 4 г. и няколко месеца...
Аз лично няма да съм очарована и (най-малкото) ще държа да тикна "таткото" зад решетките, вместо да се боря за фалшива свобода на избора...
НАПИСАХ ГО, БЕЗ ДА ПРОЧЕТА ЧЕ МАЙКАТА Е ПРИСЪСТВАЛА НА СВАДБАТА. ВРЪЩАМ СИ ДУМИТЕ НАЗАД.

# 229
...Архентина, да родиш по-рано от обичайното- добре! На 15 или 16 години някак е по-приемливо, но на 11 е просто без коментар. И тук няма значение етносът на детето. Жалко е за него, защото на 11 наистина е още просто едно дете, чиито живот е съсипан...
                             Колкото до това дали детето е със съсипан живот може да се спори. Майката също е родила на 12, но сега работи в Испания. Имат прилична къща, ако се съди по снимките. С ток, вода, прилични мебели... Не трябва да се забравя, че ромите се поддържат много повече от нас. Отделно, вече хиляда пъти го дъвкахме това, но за тях това е нормално. Женят се девствени, рано. Откъде детето да знае, че може да се въздържа от секс до 25 години - откъде да го види това? Майка му се е оженила на 12, баба му също... Приятелката му има бебе на 11 години... За това дете е повече от нормално. Разберете, че при тях не е като българските деца - да водят полов живот години наред, преди да склюачт брак и да имат деца. Докато за едно българче девствеността е бреме, при циганите е чест. Изгубят ли честта си остават цял живот сами.

# 230
За трети път ще се самоцитирам в отговор на написаното от теб:

Чета, чета и стигам до извода, че колкото по-рано ромската общност се интегрира или ние я интегрираме толкова по-добре.
Според статистиката в недалечната 2050 г. доста голяма част от населението на страната ни ще бъде от ромския етнос.
И съвсем в обозримо бъдеще логиката насочва към това, че и малкото обазовани и интелигентни роми, подтиквани от събратята си с пари ще решат, че имат пълно право да участват във властта. Та до тогава е добре да свикнат с нашите на българския етнос писани и неписани закони, за да не се налага или налагат на нашите внуци да се женят и раждат на 11 г и спазват законите на мешерето.

Ромите се водят български граждани, нали? Не на Ромландия/Циганиландия- съответно трябва да спазват българските закони. Техните неписаните са ми все тая.

# 231
  • гр. Шумен
Ровили в интернет?!?! Циганите? Бре, да му се невиди! А аз си мислех, че не знаят компютъра за отопление ли служи или за осветление!
Може да прозвучи като злобица, ама като им гледам трапезата, едва ли са само на социални помощи.
Колкото до самия казус. ВЯрно е, законите трябва да се спазват. Ама моля, да се спазват винаги. Защото Агенцията за закрлила на детето трябва да е не по-малко ангажирана със случая с 14-годишното дете - жертва на "Цената на истината" и публичното му унижение.  Изобщо има много, много случаи в нашата мила родина, когато децата са откровена жертва и никой не си мърда пръста. КОртеза е дете, точно колкото и Емо е дете, точно колкото 12-годишните купуващи цигари на бройка от кварталното павилионче са деца. Но всичко минава в графата "всяко чудо за три дни". Абе да не ровя, че ще замирише!

Edit: Извинявам се на BirdsFlu, гафа си е мой. Оправих го.

Последна редакция: вт, 03 ное 2009, 15:39 от Sessilly

# 232
...И ако се върнем на Кортеза, как бихте коментирали това: Кортеза е н … 2;та.
Ровили в интернет?!?! Циганите? Бре, да му се невиди! А аз си мислех, че не знаят компютъра за отопление ли служи или за осветление!
...

Във форума има потребителки от този етнос. Колкото и странно да ти се струва на теб.

# 233
За трети път ще се самоцитирам в отговор на написаното от теб:...
                           Странното е, че аз попитах други неща. Но тази седмица всеки ми отговаря по въпорси, по който не пиша, и свикнах вече. Това с 2050 са абсолютни глупости - виж само статистиките или провери проучванията по въпроса. Знам ги и аз кварталните лафове от кръчмата иначе.

# 234
За трети път ще се самоцитирам в отговор на написаното от теб:...
                           Странното е, че аз попитах други неща. Но тази седмица всеки ми отговаря по въпорси, по който не пиша, и свикнах вече. Това с 2050 са абсолютни глупости - виж само статистиките или провери проучванията по въпроса. Знам ги и аз кварталните лафове от кръчмата иначе.

В квартални кръчми не ходя, така че, не от там съм чула това.
О.к. приемаме за нормално 11-годишните да раждат.
Сега е време и петиция да се развее из форума за озаконяване на браковете на лица над 8 години.

А не е ли по-добре да покажем на Кортезите, че имат алтернатива да не се женят и раждат в детска възраст?

# 235
...
А не е ли по-добре да покажем на Кортезите, че имат алтернатива да не се женят и раждат в детска възраст?

По принцип - да. На практика - каква алтернатива има една Кортеза? Дори да завърши средно образование и след това да си търси работа заедно с някоя девойка на найните години от друг етнос, коя ще вземат за продавачка в хранителен магазин да кажем?
Едно такова девойче, дори да постигне нещо като образование или професионална реализация, то ще бъде с цената на кански усилия, защото ще тръгва от под морското равнище като старт в живота.

# 236
  • гр. Шумен
...

Във форума има потребителки от този етнос. Колкото и странно да ти се струва на теб.
Сигурно. Дори засякох една. И познавам поне още петима такива (работят си честно и почтено във фабриката, в която работя). Но тия специално не ми се струват от тях. Защо - много е дълго за обясняване. А и едва ли ще го направя по най-добрия начин. МОже би трябваше да конкретизирам, че става въпрос именно за тия люде.

# 237
...Може да прозвучи като злобица, ама като им гледам трапезата...
                              Злобничко е, да. Но пък тъкмо по българските закони  Twisted Evil.

Франческа, мога още три пъти да ти коментирам постинга, с който ти три пъти ми отговори (извинявай, че не съм забелязала особения му смисъл по-рано). Покажи ми източника на твърдението си, и нека го разчепкаме. Може пък да не съм права?
                             Иначе ненужни са подигравките ти за бракове на 8-годишни, по-скоро опитай друго, за да убедиш ромите, че имат нужда от твоите закони (и петиции). Да им позволиш да правят нещо, което винаги са правили  Tired.

# 238
Хайде научете се да цитирате правилно, моля  Praynig
На седем места виждам неправилен цитат с моя ник, над думи, които НЕ СА МОИ.
Да бъдем коректни, все пак.

# 239
...
Дори да завърши средно образование и след това да си търси работа заедно с някоя девойка на найните години от друг етнос, коя ще вземат за продавачка в хранителен магазин да кажем?
...

При добро желание, има и изключения - стига общността да не те дърпа надолу.
Познавам (горда съм от което) едно ромско семейство - бащата е известен скулптор и оператор в телевизия; майката е преподавател по български език и журналист, основател на ромски театър; синът им спечели преди години пълна стипендия за университет в САЩ, а дъщерята завърши испанската гимназия и стана студентка. За съжаление, после не съм ги виждала, защото момчето замина, а с него поддържахме контакт. Понякога виждам родителите по телевизията. Предполагам, че децата са постигнали доста големи успехи. Но, доколкото знам, доста дълго време са били прекъснали връзка с роднините си, които са били против брака на родителите (т.е. отделили са се от средата много млади).

Общи условия

Активация на акаунт