Много вкусни картофки на фурна

• 18 827
  • 15
  •   1
Отговори
Сложих рецептата в Любими-те, но понеже картофките наистина са много вкусни, пък и лесно се правят, си позволих да пусна и тема.

КАРТОФКИ С ТЕН Grinning

-Картофи
-Лук
-Сол
-Олио

Нагрявате фурната на 200 град. Тава с незалепващо покритие поръсвате със сол, без да правите дебел пласт, просто поръсвате. Картофите, измивате хубаво, не се белят, режете ги на кръгчета с дебелина не повече от сантиметър и слагате върху чиста кърпа, да обере влагата.Нагрявате тавата със солта и редите на един ред картофените кръгчета. Слагате във фурната. Според рецептата, като се зачервят отдолу, трябва да ги обърнете, за да стане същото и с другата страна. В моята фурна не е нужно, едновременно се пекат и отдолу и отгоре. Изваждате хваналите тен картофки и ги слагате в съд, в който има нарязан на полумесеци и намачкан с малко сол лук, скълцан чесън, магданоз, копър (по ваш избор) и олио. Разбърквате хубаво и вкусната гарнитура е готова.
Това с лука и чесъна заедно е мой вариант, по рецептата може само с червен лук, може и само с чесън.

източник: руския сайт SAY 7

# 1
  • Варна
Картофките са великолепни, но сподели, моля те, какво е това в средата? Изглежда вкусно, ммм...

# 2
Картофките са великолепни, но сподели, моля те, какво е това в средата? Изглежда вкусно, ммм...

Скумрия на фурна с пълнеж от гъби и кашкавал , за съжаление нямам снимка само на картофките.

# 3
Прекраснотийски вкусотийки по руски! Мням!   chef   bouquet
Поздравления labrex! Ще се пробва! Peace Hug

# 4
Апетитно изглеждат,мерси за лесната рецепта  bouquet

# 5
Ох, днес пак ще се твори  Grinning
  bouquet

# 6
Изглеждат доста примамливо  Heart Eyes
Ще се пробва  bouquet

# 7
Много апетитно изглеждат тези картофки с тен  Simple Smile labrex , ще се пробват   chef мерси за рецептата .   bouquet

# 8
Ще се пробва няма как.

# 9
  • Варна
Лабрекс, аз съм просто без думи...До сега разглеждах темата ти от линка. Поздравления, впечатлена съм много. Рецептата за скумрия с гъби и кашкавал може би ще ме накара изобщо да проям тази риба, която иначе не вкусвам. Браво!

# 10
Лабрекс, аз съм просто без думи...До сега разглеждах темата ти от линка. Поздравления, впечатлена съм много. Рецептата за скумрия с гъби и кашкавал може би ще ме накара изобщо да проям тази риба, която иначе не вкусвам. Браво!

Bluebell O'Smallheaven , опитай, аз по принцип обичам всякаква риба, но гледам, че вкъщи се одобрява, направена по тая рецепта. Наистина е вкусна. Дано ти хареса.   bouquet

# 11
  • В сърцето на живота!
Да не остана по назад от вас Whistling

# 12
Направих ги  Blush

Но съм с две забележки към себе си - малко сол и дебели резени. Иначе стават хем прекалено солени, хем се препичат като чипс  Rolling Eyes

# 13
Направих ги  Blush

Но съм с две забележки към себе си - малко сол и дебели резени. Иначе стават хем прекалено солени, хем се препичат като чипс  Rolling Eyes

Блонди, аз просто поръсих дъното, затова написах, че не трябва да е дебел слой. А си мисля, че и без сол, ако се опекат, после, като се смесят с лука и олиото, те нали са посолени, ще им е достатъчно. А това за чипса не го разбрах - на тънко си ги нарязала newsm78. Моите стават меки вътре, а с препечена коричка отвън, която в олиото омеква. Вкусът им ни харесва много, но в крайния вариант - с луците/луковете/лука. Grinning

# 14
Лабрекс, от Рошлата насам, ти си един от нашите консултанти по храненето   bouquet - у дома имам предвид.
Много богат кулинарен дух! Благодаря.
Картофите напомнят малко на дупените, които аз приготвям, но съвсем малко.
Твоите ще са по-леки и по-приятни.

Общи условия

Активация на акаунт