МАЙчетата мили и игриви- зима, лете все щастливи! (40)

• 36 966
  • 734
  •   1
Отговори
# 75
Това са бонбоните

Снимка на небет шекера неможах да намеря. Те не са кой знае колко специални, поне досега не бяха... Цената им е около 0.30лв

Хрисито накашляше малко и снощи и правих един бабешки цяр:

1 пакетче небет шекер
7-8 лукчета (7 билки)
4 ореха счупени с черупките
3-4 листа индрише
1 глава лук срязана на 4

Всичко слагаш в тенджера да заври, докато се разтопят бонбоните и небет шекера. След това прецеждаш и пиеш.

На вкус е много хубаво, поне на мен ми хареса, снощи дадох на Хрисито днес вече не кашля. Изпи около 250 гр.

# 76
  • София
При болести на дихателните пътища:
100 грама борови връхчета се слагат в 2,5 л вода, която ври, докато не остане половин литър. Прецежда се и се смесва, докато е гореща, с 250 г небет-шекер, а като изстине - с 250 г мед. Взема се по 1 каф. чашка преди ядене три пъти дневно.
 Към меда можете да добавите 10 г счукана канела, 5 г карамфил, индийско орехче.

Аз последните неща не ги прибавям.Съхранявам в хладилника.

# 77
Здравейте
От днес и аз съм болна,все едно ме е прегазил камион.Силен гърлобол,главобол,запушен нос,заглъхнали уши.Някоя свински май ни посети.Нямам Т.

Снощи питаше някой как е Ивет-все така,сополи,червено гърло,на моменти кисела,но БЕЗ Т

Ленка,май разбрах,от снимката защо се казва :Детска радост шарени бонбонки  Wink
За 1-ви път виждам,тези бонбони.
А Небет шекер преди за мен съм изяла целия завод сигурно,Това е бучки захар,но не бяла захар,а кристална.С неправилна форма и все едно смучеч голям кристал.

Лек ден на всички и оздравявайте бързо

# 78
Аз питах Онче, с бабешки цярове опита ли да я излекуваш? За сополите можеш да пробваш да и дадеш да смръкне малко вода, ама малко  Simple Smile Пробвай това с ракиените тампони щом няма Т'.

# 79
Лекарката УНГ изписа едно като морска вода,ама имало и друга съставка ,та било по-добро.......викам си само с пари ни набутват,имам други подобни води,обаче днес купи И тази вода Марплюс.....има по-добър ефект,на сополите.
Изписа ни и някакви капки......показах ги на педито от 1-ва градска и тя не ги беше чувала..........итях купих днес.Оказа се че това е СРЕБЪРНА вода(баща ми ходи до аптеката).Направо се опулих  Rolling Eyes
Педито,каза,че от сребърнатавода някакво дете получило анемия и починало и такова чудо в нас да не влиза.
Ама капнах й и има доста подобрение.
Все си мисля ,че ако не се предозира тая вода,няма опасност.

Ползвали ли сте СРЕБЪРНА ВОДА?

Клеева тинктура как се приготвя?
Знам,че е някакво съотношение на физиологичен серум : клеева т-ра

# 80
Онче,аз ползвам сребърна вода за децата и за първи път чувам,че може да има странични ефекти.Тя може да се капе в носа,да се пие през устата,да се промиват рани,дори се правят вагинални промивки и тампони.
Клеева тинктура се продава готова в аптеките ,струва около 2-3 лева,но ако си я приготвиш ти е по-ефикасна.Аз си я приготвих вкъщи,купих 30гр.пчелен клей замразих го в камерата после го счуках и сложих в едно бурканче от пюре 100гр.ракия или спирт и така бъркаш около две седмици и после прецеждаш.Внимавай с клея,че е много цапа и после неможе да се исчисти.
http://mama.btv.bg/forum/viewtopic.php?t=3837-намерих тази тема във форумът на "часът на мама" за сребърната вода.

Последна редакция: нд, 01 ное 2009, 15:56 от Хенриета-Анна

# 81
АКО ЗНАЕТЕ КАКВО УСТАНОВИХ ТУКО ЩО  ooooh!

Купих след морето дигитален термометър за ухо,че там чужденците мебнгледаха на плажа,как меря със живачен термометър в дупенцето та умрях от срам. Blush
Та дадох 66лв за термометър,уж беше верен.
Сега ми е лошо и ме боли глава,меря си темп с дигиталния в ухото и нямам....36,9.Решавам да се измеря и с живачния под мишницата и показа 37,4.
Бях чувала,че дигиталните за мишница и анус,се ДОБАВЯ 0,5,за да е верен,а в ухото Е АБСОЛЮТНО точно,да ама НЕ.
ЕТО,ЧЕ И ТОЗИ НЕ Е ВЕРЕН

В такъв случай Ивет 4-5 дни е с температура 37,3-37,5 а аз я лекувам с НИЩО-хомеопатия

Сега тествах термометъра на майка ми,тя има 36,5 а с живачния 36,6  ooooh!
ЩЕ СЕ ПОБЪРКАМ ВЕЧЕ

# 82
ТАКА,бясна съм.........

Отворих устата на Ивет и аз този път видях НАЛЕП=гнойна ангина.От няколко дни е била с темп,идиректно йзапочнах АБ,така ме е яд,днес щеше да й е 3-ти ден и да й отминаваше,вече.
Ама една казва едно друга друго,третата съвсем различно.
Започнах й 3-ти АБ за 1 месец насам.
Сърцето ме боли вече..........

# 83
  • София
В такъв случай Ивет 4-5 дни е с температура 37,3-37,5 а аз я лекувам с НИЩО-хомеопатия

Рони,ние сме лекували дори пневмония само с едно хомеопатично лекарство(разбира се,имам предвид Класическа хомеопатия).Утре ще ги водя при нашата хомеопатичка,да ги преслуша и види,защото и аз се побърках,оказа се,че никой не може да установи на баткото какво му е точно,а са зле ooooh!Но тя никога не е грешала.Сега видях в темата за яслите какво ти е казала вашата хомеопатичка ooooh!Как може,тя прегледала ли я е?
Сребърна вода и клеева тинктура използвам и за двамата,не съм чувала,а и не са имали такива странични ефекти.

# 84
Мими,до сега винаги си водядетето на педиатър и възоснова,което тя каже,предавам по телефона на хомеопатичката.До сега не я е преглеждала лично.
Тя ми каза,че СУЛФОР 1М повлиява гнойна ангина,ама ако не ми се чака и ме е страх да си й дам АБ.
ИИИИИ дадох,и аз вече незнам,какво да правя и станат ли усложнения ще се обвинявам себе си,чесе занимавам с такива работи.
Лекуваме ,лекуваме с хомеопатия и винаги края завършва с лекарства от аптеката=химия

Хремата с бистрите секрети премина пак в зелени,и не кашляше,а сега се разкашля,явно я боли гърлото,защото пие само течности............... Cry

# 85
Онче,сигурна ли си ,че това което си видяла е точно гной? Ако има гной на гърлото температутурата мисля ,че е по-висока 38-39 градуса.Направи тази вечер компреса с извара на гърлото да спи цяла нощ с него и утре я води да я преслушат щом кашля,защото пневмонията се развива за часове.(Да не дава Господ.)

# 86
  • София
Рони,аз утре ще ги водя на снимка и после при хомеопатичката.Да чукна на дърво,винаги ни е помагала.Не само Сулфур,има много лекарства за гнойна ангина.На мен напр. ми повлиява Меркуриус в такъв случай.Затова тя трябва да види детето,не само като симптоми,а и като поведение и т.н..........
Затова не започвам АБ и отказах хоспитализация за двамата.

# 87

ето мойте мишки!

Болните да оздравяват!
 Hug Hug Hug

# 88

Почерпете се!
Днес моето, малко момиченце порасна с още една година.....хич не е малко вече Crossing Arms

Рождения ден ще го празнувам в събота или неделя...така че снимки ще има тогава.Чудя се сега дали да не купя една малка тортичка и да духне свещичката довечера...все пак днес се е родила.А после с гостите ще е голямата торта

# 89
Грете  HugЧЕСТИТО ТИ РОЖДЕННИЧКА newsm59  bigdance2МНОГО БЕЗГРИЖНО ДЕТСТВО,ЗДРАВЕ,ЩАСТИЕ,ЛЮБОВ  И УСПЕХИ ВЪВ ВСЯКО НАЧИНАНИЕ

Онче PraynigБързо оздравяване на малката HugИ скорошно оздравяване на всички малчовци
mmagyca -Много сте пораснали  Heart Eyes:

Общи условия

Активация на акаунт