Това вече е безобразие или аз не съм във ред.....

• 7 623
  • 85
  •   1
Отговори
# 45
Ох те законите са си закони.. незаконно е да има ходещи свободно по улицата домашни кучета, незаконно е да се пуши на обществени места, и куп още хубави неща  Rolling Eyes които за съжаление си остават само на хартия.

На такива развилняли се съседи бих им уредила един бой, пък да е незаконно колкото ще  Mr. Green

Да те питам, понеже защитаваш внезапните проверки-ако те хванат, че крадеш топлинна енергия, какво от това? Доказателства събрани по незаконен път, все още не важат в съда. Така че, какво следва от внезапната проверка. Само вече ще си знаят, че ги крадеш и какво от това?  newsm78

Вероятно ще са по-спокойни, като си знаят кой краде  Mr. Green

# 46
  • Куциндрел
Ако не чакаме някой да дойде вкъщи - не отваряме. Ако ти звънят нахално на вратата - звънни на 112.
Няма смисъл да отваряш на тумба малоумни съседи. Това, че живеете в един блок, не им дава право да се разпореждат с жилището ти като със свое.

# 47
А как предлагате да се хванат тези, които крадат?

# 48
Според мен няма начин.
Виждайки през ключалката "комисия" от домоуправител плюс n на брой членове, никой от гузните не би отворил. Разбиването на вратата му вече ще бъде мнооого грубо като че ли  Sunglasses

Уф тази тема ме пренесе в ужасната атмосфера на блоковете, изчезвааааам.

# 49
  • Варна
Именно Grinning
И всъщност как се "краде" парно? Аз си мисля, че следите не могат да се заличат лесно, тъй че не е нужно да се правят внезапни проверки в 10 вечерта.

# 50
  • София
Именно Grinning
И всъщност как се "краде" парно? Аз си мисля, че следите не могат да се заличат лесно, тъй че не е нужно да се правят внезапни проверки в 10 вечерта.
Краде се супер лесно, за 30 мин максимум се заличават следите.
Най-елементарният начин е да си сложиш радиатори без топломери и само като отчитат уредите, да си монтираш "истинските" радиатори. По тази причина по едно време искаха да забранят радиаторите да имат кранчета и горе и долу, защото монтирането и демонтирането става без източване на системата. Но и това не мина.

# 51
...

Достатъчно е да имаш спирателни кранчета, просто слагаш и махаш радиатора.

Edelia, ами като не отвори 2-3 пъти, ясно ще стане кой е, пък може и да се стресне и да спре.

Лошото е, че спокойно си се топлят, а невинните вместо да се обединят си вадят очите един на друг.

# 52
  • София
А как предлагате да се хванат тези, които крадат?
Това не е моя работа, Никол. Плащаме данъци, за да има властимащи органи, които да следят за кражбите и другите противоправни деяния, нали така. Би следвало да се правят проверки от полицията по подаден сигнал от дом.съвета, в случаите, когато съседът отказва съдействие. Аз не съм против самата проверка, бих поканила съседите си да проверят, но не докато децата ми спят и не с нахлуване, както бе описано.

# 53
Това не е моя работа, Никол ...

Е, съгласна съм, но както се вижда, никой не го засягат кражбите, освен ползващите.
А за часа - крадците в повечето случаи го ползват вечер, затова е избран този час Confused

# 54
  • Куциндрел
Мисля, че не е работа на съседите да следят кой краде парно. Има си органи, има си Топлофикация. Още повече, че никой не е длъжен да пуска сульо и пульо да му прави инспекция. Вместо да се сърдите на съседите си, че ви крадат, сърдете се на Топлофикация, че не си е модернизирала системата от както е построена и че не следи за неуредици.

# 55
Мисля, че не е работа на съседите да следят кой краде парно. Има си органи, има си Топлофикация ...

По принцип е така, но в крайна сметка се оказва работа на този, на който му олеква джоба. На Топлофикация й е все тая дали ще й плати Пешо или Гошо.

# 56
  • София
Наде, по-голями селяни от тези неграмотници просто няма.
Не се занимавай с тях, просто не виждам смисъл. Вратата я дръж затворена и не се ядосвай повече, не  си заслужава да си хабиш нервите за тези тъпаци.

Топлофикация -  Sick те са едни от най-големите крадци. Човек не иска тяхната топлоенергия, но виж ли защото минават тръбите през твоя дом трябва да плащаш. Ето това  винаги ме е хвърляло в размисли. Еми, резваш тръбите, запушваш ги и вече няма какво да плащаш. Ще кажете - ами комшиите? Ето от там идва целият затворен кръг. А и друго, все си мисля, че топлофикация трябва да плаща на хората, че минават тръби през домовете им, а не обратното....

Преместих се преди година. Нямаме парно, ползваме два радиатора и един климатик, сметката за ток за цялата година е точно толкова колкото плащах САМО за парното  newsm78 #Crazy а има и бойлер, освен това климътикът работи и през лятото. Сами си направете сметка какви обирджии са.

# 57

Топлофикация -  Sick те са едни от най-големите крадци. Човек не иска тяхната топлоенергия, но виж ли защото минават тръбите през твоя дом трябва да плащаш. Ето това  винаги ме е хвърляло в размисли. Еми, резваш тръбите, запушваш ги и вече няма какво да плащаш. Ще кажете - ами комшиите? Ето от там идва целият затворен кръг. А и друго, все си мисля, че топлофикация трябва да плаща на хората, че минават тръби през домовете им, а не обратното....

Да живееш в топлофицирана сграда е въпрос на избор. Ако си го направил - ще плащаш, ако не - има достатъчно други  Peace
Тръбите до такава степен затоплят сградата, че реално пускаме радиаторите 1 месец, максимум 2 за цялата зима. Затова смятам, че е редно да ми дойде на сметката, топлила съм се - плаща се, дали е от тръби или не, няма значение. За отоплитения сезон делено на месеците ни се пада 50 лв./месец, за 60 м2, това няма как да се постигне с друг вид отопление. Но както казах - изборът е свободен Peace

# 58
На твое място още в мига, в който ме избутат от собствената ми врата, звъня директно на кварталния и после подавам оплакване! Не мога да понасям такива пиянски изпълнения. Проверки е имало и при нас, пускала съм домоуправителя да влезе, защото и аз имам интерес да се знае има ли крадци на парно, обаче няма да позволя да се държат обидно и унизително с мен и то в собствения ми дом.

Да живееш в топлофицирана сграда е въпрос на избор. Ако си го направил - ще плащаш, ако не - има достатъчно други  Peace

Точно така е, подкрепям това мнение. Като човек си купува апартамент, едно от нещата, които отбелязва е дали иска да има ТЕЦ.

# 59
В твоя случай веднага бих подала жалба в съда!Не заради друго, а заради това,че нахлуват с взлом в собствения ми дом и то не кога да е ,а в 22 часа!

Общи условия

Активация на акаунт