Това вече е безобразие или аз не съм във ред.....

• 7 612
  • 85
  •   1
Отговори
# 60
Недоразуменията се получават от неуредиците на топлофикация.Как може при газта всички измерителни уреди да са извън апартамента,а тук - съседите да се саморазправят!Много е неприятно влизането за отчитане на парно,вода.А,съседите - за съжаление никой не си ги избира.

# 61
Не отваряш или питаш през вратата, какво обичат и отговаряш, че не е удобно. Важно е твоето спокойствие и това на семейството ти. Наистина е сложен проблемът с парното, но и ние сме си в правото щом не ни е приятно да не допускаме чужди хора в дома си.

# 62

Edelia, ами като не отвори 2-3 пъти, ясно ще стане кой е, пък може и да се стресне и да спре.

Ами.. те проверките не са всеки ден, знам ли.. веднъж ще инсценира спане, после ще се направи, че го няма, после ще каже, че проверяващите минават всеки път пияни, и го е страх да отвори  Winkи така минава отоплителния сезон. аз лично смятам, че който е достатъчно нагъл да се топли на гърба на съседите си, едва ли би се трогнал особено от това, че ще го хванат. И, следващият въпрос, както стана ясно е, че като го хванат, няма какво да му направят. Ако проблемът имаше решение, според мен досега то щеше да е намерено, приложено, и проблем да не съществува..

Както и да е де  - в случая авторката се оплака от отношението, не от самата проверка. Факт е, че отношението е безобразно.

# 63
  • София
  Aбе прави са си хората, да проверяват внезапно за кражби, но да са минали по нормално време! И на мен ми се иска да видя в един апартамент как  се топлят, но смея ли?

# 64
  • София
Именно Grinning
И всъщност как се "краде" парно? Аз си мисля, че следите не могат да се заличат лесно, тъй че не е нужно да се правят внезапни проверки в 10 вечерта.
Имам съседи, които демонтират топломерите и към края на отоплителния сезон ги монтират пак и даже и лепенки нови слагат.Взели са си всичко от тези,които ги монтират.Нелегално ги продават, само на техни хора. Ако си правят от самата Топлофикация внезапни проверки, могат да ги изловят, но не ги правят.

# 65
Влизането по безцеремонен начин ме втресе мен и начина по който ми дишаше в лицето и ме побутваше почти с корем ме издразни много!Изрично казах че няма да ги допусна в къщата ми по това време и да нарушават спокойствието на баща ми и сънят на децата ми!Въпреки това описах какво се получи по натам!А дали някой  е проверил техните апартаменти питам аз?
На всичкото отгоре, миналата година хванаха този който краде и до сега нищо не е сторено! Нас ни познават много добре от много години, дори аз бях дете и ми е обиден факта че ни карат да се чувстваме като крадци! И как така ще ми спират бушона без дори да ми каже че има намерение?
Щях да ги пусна но в прилично време  Naughty

Последна редакция: чт, 29 окт 2009, 19:24 от Надя 73

# 66
Това е много повече от безобразие...
Как е възможно, нормални хора да позволявате, група луди да ви правят на луди???
Аз не само, че нямаш да ги пусна, ами директно щях да викна полиция, за това, че съседи се саморазправят с мен.

# 67
  • София
Да живееш в топлофицирана сграда е въпрос на избор. Ако си го направил - ще плащаш, ако не - има достатъчно други  Peace
Тръбите до такава степен затоплят сградата

Не се сърди, човече, за избора на апартамент и сграда си права, но само ако сега купуваш.А какво да правим ние ,където сме ги купили преди 26-27 години и без парно, а после са го прекарали и пуснали? Да го продавам ли?Тогава не ми беше проблем 24 лева за 100 кв.м., ама цената сега ми е голям проблем. И другото е вярно, тръбите наистина топлят, но пак не е като цели радиатори.И излиза,че се топля само на тръби, а плащам парно като за радиатори на макс + още толкова за ток.Да ги резна не мога,защото има още 5 етажа над нас и така съм принудена да плащам за нещо,което не искам.Заради 4 отоплявани апартамента, плащаме всички 16.

# 68
... А какво да правим ние ,където сме ги купили преди 26-27 години и без парно, а после са го прекарали и пуснали? Да го продавам ли?Тогава не ми беше проблем 24 лева за 100 кв.м., ама цената сега ми е голям проблем. И другото е вярно, тръбите наистина топлят, но пак не е като цели радиатори.И излиза,че се топля само на тръби, а плащам парно като за радиатори на макс + още толкова за ток ...

Прекарването на парно става със съгласието на определен брой съседи, ако не бъркам. Когато се живее в жилищна сграда си има правила, решението не е самостоятелно, не само за парно, за много други неща, ако си в къща, тогава решаваш сам.
Ако в един момент не те устройва - продаваш или пък отдаваш под наем и с наема отиваш като квартирант в друг, нетоплоициран имот.

Тръбите - да, не греят като радиатор, но затоплянето е голямо и равномерно, за да постигнеш желаната Т ти е нужно съвсем малко енегрия - каква, вече ти избираш - ток, газ ...
В нетоплофицираните сгради това се усеща още от входа, а за да затоплиш имота ти е нужно много повече ток например, за да го постигнеш. И причината е точно в тръбите, които всички мразят.

# 69
Темата пак премина в спор - за или против парното. Бе то е ясно, че е удобно, ама не всеки е съгласен да плаща тая цена -или не иска, или не може. Говорите за едно време - тогава беше 6 стотинки билета и малко хора се возеха гратис. Сега нещата се промениха. Същото е и с парното. Аз не бих им отворила изобщо, ако зная какви са нахални. А и по принцип няма да пусна никой от съседите си ей така у дома си. У нас се идва с покана!
По случая - май няма смисъл от жалба, ами ги сменете, докато са в Уставка.

# 70
Мисля, че до голяма степен има значение и какви са ви съседите и как вие сте настроени към тях. От повечето постове оставам с впечатлението, че ви се повръща от всички в блока. Честно да си призная, моите също правят магарии от време на време, но са изключително приятни хора, ако толкова се отвращавах от тях, и без да идват на проверка бих се изнесла.

# 71
Не се сърди, човече това казах в началото, че от както въпросната дама дойде да живее във входа ни, се промениха много неща!
Никога моето семейство не е било настроено зле към който и да е от входа!Освен това не съм на техните години за да си разнообразявам времето  със клюки и да злословя по адрес на хората - както прави въпросната персона! Настрои хората едни срещу други за да привлече на своя страна приятели и успя. пейката пред входа е запазена само за определени хора ,но не и за нашите деца!Деца на моя комшийка биха наречени копелдаци - става въпрос за 7 годишно момиченце и още едно момченце на 6, които си играят пред входа но са потенциална опасност за цветята им ако топката падне там случайно! Е не мога да толерирам растителност пред деца и да обиждам на копеле! Това е показателно мисля за жената и нейният характер!
Няма да нищя повече жената, щом всичко това я кара да се чувства добре и да е вечно  с някой в конфликт - нека бъде щастлива! Просто не искам някой да се опитва да разполага с домът ми когато и както си реши, нали имаме права и някакъв вътрешен ред все пак?
И ако ти можеш да си сменяш апартамента просто ей така   - супер! Кажи как го правите? Наясно съм че навсякъде все ще има някой не по вкусът ми но тука не говорих за симпатий а за действия на уж културни хора! И в нашият вход има приятни хора , но отдавна не можем да седнем и да се смеем пред входа както преди....

# 72
Просто не искам някой да се опитва да разполага с домът ми когато и както си реши, нали имаме права и някакъв вътрешен ред все пак?

Точно заради това ти право е трябвало мигом да викнеш полиция, както би го сторила ако непознати ти бяха нахълтали в дома. А и принципно внезапните проверки не са разрешени. Длъжни са няколко дни преди това да оповестят ден и час, в който ще се минава.

# 73
Не може непрекъснато да се изнасяме заради съседи!Каква е гаранцията,че в другия блок
няма да стане "от трънка на глог"?Трябва да има ясни правила и да се спазват,а за нарушенията - санкции,съгласно закона.
Нахълтването е недопустимо.И при нас знаем кои краде,но .....

# 74
  • София - Рим и обратно
Незаконно е дори за полицаи да ти влизат в къщата без заповед. Какво остава за някакви си пършивци там! Нямаше да ги пусна и щях да извикам полиция да ги обвиня в незаконно влизане в частна собственост.
Правилно.
Извини ме, ако вече си написала (успях да прочета само 1вата страница), но в кой квартал на София живееш?
Струва ми се потресаващо някой да ти нахлуе в къщата късно вечер, особено пък съседи и то - с претенции за търсещи правда ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт