Това вече е безобразие или аз не съм във ред.....

• 7 613
  • 85
  •   1
Отговори
# 75

Нахълтват група от 4 комший, единият от които като си отвори устата и влетяха ято винарки в коридора! Смърди на джибре ,та се не трае  Sick Идвали на внезапна проверка за кражба на топлоенергия!Ние не ползваме такава от много години и сме изобщо със демонтирани радиатори и плобми навсякъде!Аз им казах че вече всички са по леглата и няма да ги допусна! Тогава този едният буквално ме избута на вътре и ми вика - значи нещо криете а? Какво пречело да минат 4 души из къщата докато спят хората и да ми надничат зад пердетата  #Cussing out Нека си спяли! Леле полудях! Направо се разтреперих цялата! Домоуправителката  без покана влетя в хола при баща ми и запали лампата, а други двама отвориха щранга и банята. По едно време гледам единият от самозваните" управници" коленичил на кревата на дъщеря ми и гледа дали на тръбите имало пломби  Shocked
На кратко ми кажете, така ли е редно? Аз не съм против това че е редно който краде да бъде хванат, но в 10 вечерта ли е редно, след като половината от тях са си изпили ракийте и след това тръгнали да се правят на следователи? Просто съм втрещена!

Ненавиждам такива дребнави хорица като твоите комшии Sick,а в същото време крадеца вика дръжте крадеца.

# 76
Аз лично съм потресена от случката Shocked
Много съжалявам за това което си преживяла.

# 77
  • София /Абсурдистан
Пусни жалба срещу тях и следващия път да ти е за урок да не отваряш вратата на никого след определен час.
Когато преди 23г. си купувах апартамента, имаше си парно и никой не ме е питал дали го искам или не. А пък и 16лв на месец за 65кв.м. ме устройваше идеално. Как ли пък няма да тръгна сега да си продавам жилището заради това, че е топлофицирано и за нечии кеф, а аз си предпочитам климатиците защото ми излиза в пъти по-евтино. И как ли ще накарам да си ползват и плащат парното семействата с инвалидни пенсии, няколкото учителски семейства и няколко самотни майки, които са повече от половината от всички живущи във входа, с изключено парно са /ясно е защо/, поради което сметките за парно и за общи части са колосални.
Никой не ми нахълтва в къщата, по простата причина, че не отварям вратата на никого, освен ако нямам предварителна уговорка по телефона за гости. Дори и тогава, винаги поглеждам през шпионката. След 20 часа звънецът на вратата се изключва. Ако някой ме търси, ще ми позвъни по телефона, а аз ще си преценя дали да му отговоря. Ако реши да упорства и да блъска или рита по вратата /щото и това се е случвало, но по друг повод/, натискам паник бутона и да се разправя с полицаите от СОТ-а после защо блъска и иска да влезе насилствено. Гарантирано помага и случката повече не се повтаря. Ако някой толкова е на зор да ме проверява, да си спази закона като си извади прокурорска заповед и да заповяда, тогава ще го пусна най-любезно. И грам не ми дреме кой какво си мисли и какво си подозира. Аман вече от кокошкарски истории и от селянии.  

# 78
Пусни жалба срещу тях и следващия път да ти е за урок да не отваряш вратата на никого след определен час.
Когато преди 23г. си купувах апартамента, имаше си парно и никой не ме е питал дали го искам или не. А пък и 16лв на месец за 65кв.м. ме устройваше идеално. Как ли пък няма да тръгна сега да си продавам жилището заради това, че е топлофицирано и за нечии кеф, а аз си предпочитам климатиците защото ми излиза в пъти по-евтино. И как ли ще накарам да си ползват и плащат парното семействата с инвалидни пенсии, няколкото учителски семейства и няколко самотни майки, които са повече от половината от всички живущи във входа, с изключено парно са /ясно е защо/, поради което сметките за парно и за общи части са колосални.
Никой не ми нахълтва в къщата, по простата причина, че не отварям вратата на никого, освен ако нямам предварителна уговорка по телефона за гости. Дори и тогава, винаги поглеждам през шпионката. След 20 часа звънецът на вратата се изключва. Ако някой ме търси, ще ми позвъни по телефона, а аз ще си преценя дали да му отговоря. Ако реши да упорства и да блъска или рита по вратата /щото и това се е случвало, но по друг повод/, натискам паник бутона и да се разправя с полицаите от СОТ-а после защо блъска и иска да влезе насилствено. Гарантирано помага и случката повече не се повтаря. Ако някой толкова е на зор да ме проверява, да си спази закона като си извади прокурорска заповед и да заповяда, тогава ще го пусна най-любезно. И грам не ми дреме кой какво си мисли и какво си подозира. Аман вече от кокошкарски истории и от селянии.  

Радост за окото е написаното от теб Peace
За първи път от доста време насам чета някой, който да знае и да си отстоява не само правата, но и личното пространство.

# 79
  • София /Абсурдистан
Ами то до гуша ми е дошло вече от навлеци и простаци, как да е иначе ...

# 80
  • Варна
Не може непрекъснато да се изнасяме заради съседи!
Естествено, че не може, то да си смениш апартамента да не е като да си смениш тостера.

# 81
Добро утро!
Благодаря на всички за съветите  Hug Непременно ще си потърсим правата за да спрат своеволията!
Хубав ден за всички!

# 82
  • София
Най-елементарният начин е да си сложиш радиатори без топломери и само като отчитат уредите, да си монтираш "истинските" радиатори. По тази причина по едно време искаха да забранят радиаторите да имат кранчета и горе и долу, защото монтирането и демонтирането става без източване на системата. Но и това не мина.
Съседът над нас краде по същия начин.То си се чува като сменя радиаторите и все като сложат листа от Топлофикация кой каква сметка има-той 5 или 0лв. Shocked,а вечер си пуска парното поне в стаята над детската ни със сигурност,чува се как завърта крана.Като приспивам детето е тихо и се чува.А и вана си слага,т.е. ползва и топла вода.
Обаче всички си му плащаме от раз.В блока всички са голяма работа и на никой не му се занимава с такива "дребни" неща и селските хитреци си действат с пълна сила.Този е над нас,а колко ли още има в блока!? Close
То хем е неприятно да имаш хипер активисти в блока,но и пълната апатия води до толерантност към престъпниците.Наистина краденето на топлоенергия трябваше да се криминализира.Но и този закон не мина.Все сме ларж към престъпниците в нашата държава.

# 83
  • София
Ненавиждам такива дребнави хорица като твоите комшии Sick,а в същото време крадеца вика дръжте крадеца.

Какво имаш предвид?

# 84
Ами те са започнали с лошото след като тя е отказала да ги пусне. В крайна сметка, ако проверките не са изненадващи, нищо няма да намерят Laughing

Авторката е отказала да ги пусне защото са били подпийнали и миришели отдалеч. Ако са искали да влязат с добро, едва ли са щели да връхлетят насила в дома й, и на всичко отгоре смърдящи на алкохол. Но явно някои го намират за нормално.

Изненадващи проверки могат да се извършат и по всяко време на денонощието, не е задължително да са след 22 часа, нали? Ами ако и тя беше заспала по това време и не им бе отворила, тогава е трябвало да я обявят за крадла по подразбиране ли? newsm78

Щом са донесли и табуретка, на която са се качили да им отвъртят бушоните, за да не ги видят, познаят и оплачат от тях останалите в семейството /които вече са били легнали да спят/, значи не им е била чиста работата.
Преди да пуснеш някого в дома си /независимо защо е дошъл/ първо преценяваш намеренията му, нали така.

Последна редакция: сб, 31 окт 2009, 19:37 от krem-karamel

# 85
  • до една звездичка
Божееее, ще ни накарат да се самоизбием тези Топлофикации, Енерго и пр. кръвопийци!

Общи условия

Активация на акаунт