Какви цветове за кафяво-бяла дневна

• 9 446
  • 25
  •   1
Отговори
Здравейте,

Помещението за което се чудя с какви цветове да направя интересно е дневна с кухненска зона. Мебелите са венге, а меката мебел е тъмно кафяво и бяло, както и кухнята. Като се замисля, май масовите цветове за такива помещения в последните 2-3 год. са тези. Вероятно много от вас имат опит и предложения.
Сега трябва да пребоядисам стените и да избера пердета.
Върти ми се идея за силен цветен акцент в пердетата, поддържан и чрез едни калъфи за столовете. Може би златно  Thinking Но какви тогава да са стените?

# 1
Капучино с капка сиво? Simple Smile 

# 2
  • София
Аз бих комбинирала с ябълково зелено, оранжево, червено, бледо лилаво... Златисто за завеси и калъфи ще ми дойде малко в повече. Simple Smile

# 3
  • Варна
След като мебелите са тъмни, стените трябва да са млечно бежови/ най-светлия тон на кафявото/, пердетата бели. По-тъмни пердета само ще затъмнят помещението. След като става въпрос за кухня трябва да е светло и просторно. Това златно ще предаде тежест и помпозност на помещение за всеки ден.
Така мисля аз, но ти го направи както ти харесва.

# 4
Понеже искаш силен акцентен цвят за пердетата - аз ти предлагам тюркоаз. Всъщност, на мебелите, които имаш, ще отиват повечето цветове. Бели завеси също.
Имаш ли снимки да покажеш?

# 5
  • София
Аз бих комбинирала с ябълково зелено, оранжево, червено, бледо лилаво... Златисто за завеси и калъфи ще ми дойде малко в повече. Simple Smile

И аз така. Само за лилавото не съм сигурна.....

# 6
Здравейте.Ние имаме точно същото помещение.Меката мебел и кухнята за венге,комбинирано със светло бежево, стените са ни екрю, също исках акцент в стаята и затова сложихме пердета тъмно червено към вишнево, мисля че се получи много добре, откроява се супер от стени и мебели, не мога да им се нарадвам.Успех!

# 7
  • София/Осло
Аз бих направила стените в бяло с една в по различен цвят или с тапет или с латекс , като акцент.
От изброените цветове бих си избрала измежду ябълково зелено ,оранж, тюркоаз . Но не прекалявай  Peace

# 8
Имам снимки, да, исках да ги кача още задавайки въпроса си, но имам някакви защити на компютъра, които не ми позволяват да поствам линкове от него в интернет...
Вероятно златното ще натежи, прави сте, на будоар може да заприлича, а не е това функционалното предназначение на помещението. Но тия веселките цветове - ябълково зелено, тюркоаз, оранж, си ги представях в детската. Ако сложа някой от тях на стените тук,  пердетата трябва да са същите, но по-интензивни като цвят, нали така? Няма ли да се намали визуално помещението (то е северно, btw)?
Капучино с капка сиво? Simple Smile 
- това ми е интересно като вариант, както и предложението на nelsiana.
 А вие нямате ли снимки?

# 9
Бих оставила стените и пердетата в нещо светло и неутрално (споделям идеята на Илиева), а акцентите могат да се добавят като вази или друга декорация... Ярките цветове са шик и много впечатляващи, но аз се товаря от цветни стени. Все пак е и въпрос на усещане.

# 10
Керемида или лилаво, или резида + бледо бежово са моите фаворити.

# 11
Съжалявам, че публикувам такава снимка, но само този суичер горе - долу се доближава до цвета, който имам предвид, само че една идея по -светло, според мен много добре ще се съчетае с тъмни мебели венге и бели завеси, може една от стените да я боядисаш в някакъв по -тъмен и интензивен цвят, например тъмно кафеникаво - лилаво Simple Smile Peace

# 12
Аз бих направила стените в бяло с една в по различен цвят или с тапет или с латекс , като акцент.
От изброените цветове бих си избрала измежду ябълково зелено ,оранж, тюркоаз . Но не прекалявай  Peace

това е и моето мнение Peace

може и друг да ти е анцентният цвят, но да е топъл и весел/ярък. Ако сложиш още един тъмен цвят без зна4ение какъв, няма да се освежи, а ще стане още по-тъмно и тежко.

# 13
Няма да стане тъмно и тежко, ще стане елегантно Wink, нещо в тази гама или нещо такова Simple Smile

Последна редакция: чт, 29 окт 2009, 21:41 от Tess d`Urberville

# 14
  • София
Здравейте.Ние имаме точно същото помещение.Меката мебел и кухнята за венге,комбинирано със светло бежево, стените са ни екрю, също исках акцент в стаята и затова сложихме пердета тъмно червено към вишнево, мисля че се получи много добре, откроява се супер от стени и мебели, не мога да им се нарадвам.Успех!

точно мислех да предложа подобна комбинация, но с една червена стена  Peace

Общи условия

Активация на акаунт