Отговори
# 675
Активността не само на Вени, но и на голяма част от другите аз отдавам на домашния затвор. очаквам Много топли дни с чайчета и хубави филмчета, задушевни разговори и поне две пълни теми в следващите дни.
Консумацията на нар  явно е част от задължителните изисквания за участие в клуба!   Wink

202uu

Подкрепям  Heart Eyes!
Любимият ми мъж ме снабди с всякакви плодчета и се отдавам на витаминен и филмов разгул и аз в следващите дни  Wink.

Бръмби, давай смело с витамините, чайове, чесънче и каквото още се сетиш и стискам палци излишно да се притесняваш! Спазвай дистанция с мъж ти, доколкото можеш, а той на лекар да отива утре превантивно. Друго няма какво.

Хубава и спокойна вечер, мами!

# 676
  • offshore & overseas
newsm65, щях да се радвам повечко хора да си стоят по къщята и да се пазят (улиците биха били по-спокойни), щото аз ни най-малко не съм от пазещите се, но няма да ви давам "съвети и напътствия".

Не гледам новини, не чета вестници -- нарочно. Не че не достига до мен някой апокалиптичен слух, но го пускам от едното през другото ухо. Нали знаете руската поговорка, животът е вреден -- от него се мре. Joy

Та, днес си развях задника, купих си телефон, че моя беше удавник в кенефа и се оказал с непоправима щета, та от застраховката ми изплатиха някаква мизерна сума, аз додадох още по-мизерна и сега съм щастлива собственичка на поредната Нокия, която се надявам да не е също толкова суицидна.

В крайна сметка, мигрената ми мина и идва време да работя, но преди това две думи по някои въпроси.

Първо към Shomire: към момента е още много рано да се установи как ще върви бебето и до какво тегло и размери ще достигне, а и нали знаеш, че дори на термин се раждат различни, нормата е от 2500 -- до 5-6 кг. (леле майко, дори и Ника не иска такъв тулуб, сигурна съм). Да не говорим, че може да е станала и грешка. Винаги е добре да се потърси второ мнение. И най-паче -- какво са някакви си 10 дни. Моята дъщеря се роди в 38 г.с., а отговаряше на 36 г.с.

Второ, малките и слаби бебета, те да не са втора ръка нещо, айде, бе, шЪ вЪ замолА. Халюша се роди две седмици преди термин (демек, в 9-ти месец) и беше 2450. Ми, жива, здрава, умна, красива и.... дива, какво повече да искам. hahaha Навакса си извънутробно и надмина някои, дет се бяха родили над 4 кг., при това до 6 месец беше изключително кърмена, после опита някои неща и пак си продължи с изключителното сукане, но това е друга тема и не е хубаво да разводнявам с нея точно сега.

В тази връзка, докторите имат две приказки, едната е "Слабо бебе не значи болно бебе." и втората е "По-добре малко недоносено, отколкото много преносено". Слабичките бебета ги водят недоносени, но те не са съвсем такива, защото обикновено са напълно здрави и много упорити. Халята дори не ми е карала жълтеница, ама хич.

Що се отнася до интраутеринната хипотрофия (звучи страшно, но означава просто изоставане в утробния растеж на бебетата, по-рядко и в развитието им), точните причини за проявлението й все още не са установени (или са многобройни). Може да е лош кръвоток, може да е изчерпана плацента, може да са 1001 неща. Получава се от тютюнопушене, от прекомерна употреба на кафе, алкохол и т.н. Но дисциплинираните майки, на които им се случва, така и не разбират защо. Ако е лош кръвоток, може да се пият някакви лекарства за по-добро оросяване. Едно от тях е Дузофарм, доколкото помня.

Колкото по-рано се установи, че има изоставане, толкова по-голяма е вероятността да се вземат адекватни мерки, така че, Shomire, радвай се и не плачи -- ще си имаш прилично дебело и здраво бебе! Hug

flowerofdreams, ние тук печелим, по мое скромно мнение, че сме лишени от привилегията да се подлагаме на този тест, но в много страни той е задължителен. Явно и при вас така. Доколкото си спомням, Роро е имала гестационен диабет с предишната си бременност, а тя също не е в рискова група. Дори и да е вярно, а се моля да не е, проблемът се решава САМО с диета и изчезва след раждането. Пожелавам ти късмет и да се похвалиш с грешни резултати. Всъщност, ще повтаряш ли теста?

Бръмби, и аз не съм виждала Писаната от 30 септември и ми е едно такова странно, но не се тревожа, знам, че е добре. Друга бира ще е тя, за разлика от кака си. С нея освен силната еуфория, изживях и доста силен стрес и що рев съм изревала, пък то -- за нищо.

Вени, душа, как можах точно теб да те забравя (ааааа, щото се загуби, затова), айде в консултантския кюп и ти! Naughty

Каро, и теб са те ошашкали явно -- това им е в задължителната програма на докторята. #Cussing out

Последна редакция: чт, 05 ное 2009, 21:10 от Мяуче

# 677
  • София
 hahaha Не го ща 6 кг. на 4 до 4,5 да се спре, ако обича!  Laughing
А иначе относно дребните бебоци - моята племенница е родена 1,850 в 34 г.с., ако знаете какво умно и жизнено дете върви, пу-пу.  Heart Eyes Сега е на 4 месеца и като и говориш слуша така съсредоточено, опитва се да подскача, опитва се да сяда, иска да яде неща, различни от мляко и гледа ужасно, ама ужасно умно. В първия момент даже леко ме притеснява с този умен поглед /на всичкото отгоре има много интересни красиви очи/ - гледа те навъсено и преценяващо няколко минути докато реши дали и допадаш и чак тогава се усмихва.  Laughing
Сравнявайки я с брат и близнак и с моят син бих казала, че ги е надминала и двамата и то с доста крачки в развитието.

# 678
flowerofdreams както Мяу ти е казала  и аз бях с Диабет миналата бременност и не съм рискова група уж,  гадно беше че трябваше да пазя диета и да си меря кръвната захар  един час след всяко хранене, и веднъж на две седмици ходех да  ми преглеждат записките в болницата. Някакви други последствия нямаше, сина ми се роди съвсем нормален 3,260. Сега пак сигурно имам, въпреки че първия тест беше отрицателен, но нали ми били много околоплодните води и главата му е по голяма  та трябва тази седмица да повтарям теста и да си призная се надявам да е положителен, че ми се струва по малкото зло от това да са разликите в размерите или пък дано да е като при сина на Ника - кръгла глава  Simple Smile
 Ох аз сега друго притеснение ме е обхванало , да ви  кажа колкото по напредва бременността толкова по зле ставам все едно ми е за първи път  ooooh!. Та корема ми се е втвърдил от около час и половина насам и бебо не  е мърдал,  а напоследък не минава час без да се обади, но повече ме тормози това стягане което усещам все едно съм глътнала камък, не помня  при първата бременност да съм имала такива усещания и се чудя дали е нормално newsm78

# 679
  • София
Роро, щом скоро си на лекар не е лошо да споделиш, защото стяганията са контракции. Поне да ти изпишат нещо. Иначе и мен като ме стегне и не усещам бебето дълго време и сякаш после не е чак толкова активен.

# 680
  • София
Да почерпя виртуално, моето голямо момче днес става на 3.  Heart Eyes

Пожелавам ви приятен уикенд момичета, не знам дали ще мога да се включа следващите дни, защото въпреки, че не сме от малцинство, празнуваме рожденните дни като цигански сватби - минимум по 3 дни!  Joy
 Hug

# 681
  • offshore & overseas
Ника, да ти е жив и здрав разкошният Борис! И хубаво празнувате -- не само като малцинствата, ами като всички балкански братя, най-вече братята србе -- 3 дни яли, пи/ели и се веселили.  ura

# 682
ДОБРО УТРО МАМЕТА !
ЧЕСТИТ ТИ МАЛЪК РОЖДЕННИК НИКА!   newsm59   bigdance2    party023  ДА ТИ Е ЖИВ И ЗДРАВ И МНООГО ЩАСТЛИВ.

# 683
  • София
Добро утро!
Включвам се неподготвени и след малко ще ви чета.
Честит празни, НИКА!

Да е жив, здрав и много щастлив!!! Simple Smile

# 684
Добро утро и от мен!Честит рожденик на Ника.Отивам да взема един болничен,да си седя в къщи,че тоя грип не е за подценяване.Приятен и хубав ден!

# 685
Добро утро и от мен! Party Честит рожден ден на момчето на Ника! Да е здрав и много, много да ви радва!
Вчера за първи път усетих наистина че бебчо реагира на вкуса на храната! Тъй като аз по принцип не ям дюли и изобщо не ги харесвам, но вчера ме почерпиха и си викам какво пък витамини са! Ама бебето се побърка да рита като започнах да я  ям! Чак си ме наболяваше! Радвам се че бебчето ми толкова жизнено, усещам как с всеки изминат ден става все по-силно! Wink
Бургаски мами: Защо няма да идвате на лекцията? Заради грипа ли?
Лек и спокоен ден на всички мамета!!!

# 686
  • Плевен
Честит ти рожденик, Ника. Да расте здрав, буден, умен, харесван и да стане добър човек. Нека да е повод за радости и гордост  Hug Весело изкарване на хубавия празник!

# 687
Добро утро!

Ника, да е жив и здрав сладкия малък рожденик! Много късмет и най-щастливото детство да има!

Приятно изкарване на празника!

# 688
  • Бургас
Добро утро сладурки !  Hug

Честит рожден ден на малкия сладур на Ника !!! Да ти е жив и здрав и много да те радва !!!

Рали,няма да ходим на лекцията в сряда ,защото са отменени.Аз поилучих смс ,че няма да и има ,ако тук е сайта ,може да видиш :
http://www.9m-bg.com/?p=news_inner&sub=87
Вени и Вида също бяха получили смс,теб може по-късно да ти пратят...
Както и да е,аз снощи пробвах съветите на Далчето да се боря с киселините,ама нямаше ефект .Все пак,мерси много  Hug

Усмихнат петъчен ден на всички !!!

# 689

Добро утро!

Честит рожденик на Ника! Да расте здрав, палав и да радва мама и тати! И да стане батко за пример!

Аз съм на работа, има доста болни, трябва да устискам днес и после довиждане поне за две седмици.

Лек ден, момичета!

Общи условия

Активация на акаунт