След есента студена зима се задава, за Юнчо наближава снежната забава!

• 27 278
  • 754
  •   1
Отговори
# 510
Еееей, Vivian*, ама много красив тоз малък Никола!  Hug Wink Страшно сладък е!  Heart Eyes Да ви е жив и здрав!  Peace
Аз доколкото си спомням се прибрахте за постоянно в България и Ана-Мария май тук започна да посещава ясла.  Thinking
Само за самото раждане ли отидохте отново в Испания и ако, да - защо?
Ако не е тайна, разбира се, де - просто ми стана любопитно.  Sunglasses

# 511
Здравейте момичета,
успях да изчета всичко и да науча чудесните новини - Вивиан да ти е жив и здрав юнака с това хубаво българско име! И наистина е много хубав!

Поздравления и за всички, които са празнували тези дни.

Много ме е яд, че се попилях след като пуснах въпроса с памперсите, ама ме налегнаха едни командировки напред назад, а после дълго чакания уикенд да се насладя на Вени и чак тази вечер след 12 можах да седна на спокойствие. Хубава дискусия се е получила, но резултатите не са много обнадеждаващи. Аз си мислех също, че повече хора ще се похвалят. Аз съм от тия които милеят за планетата и хич не съм фен на памперсите, ама ето и аз не съм успяла трайно да ги изхвърля. Многократните на Бамбино Мио бяха истински провал, а ето сега Офи пише за някакви други, явно нещата се развиват към по-добро. Ние нали имахме разни проблеми лятото и ни бяха казали, че май е възпаление на пикочните канали - та в тази връзка всички доктори ме съветваха колкото се може по-бързо да махам памперса, защото момичетата особено са много чувствителни. Съгласна съм, че си зависи от детето - Вени от 8-мия месец седи на гърнето и винаги върши работа в него. Не е имало натиск, стрес за нея или нещо подобно. Проблемът идва от невъзможността да подаде сигнал. Ама от една седмица вече се хваща за гащите и почва да прикляка - почти няма фалшива тревога. Но навика си казва думата също. Лошото е, че през деня я гледа свекърва ми и не мога да съм сигурна какво точно се случва  Laughing

Много хубави идеи чета за подаръци за мъниците, а от Мале се вдъхновявам и зареждам - много си падам по такъв тип подаръци и опаковки, за които говориш, но за разлика от теб хич не ми се отдава тая работа. Така че нямам търпение да споделиш какво си сътворила.

Веси, дано Марти бързо да се оправи, яд ме е за яслата - така се бях надъхала от вас, че си струва и е по-добре за децата.

Успешна седмица и много здрави дечица!

# 512
Добро утро момичета!
Ние от яслата се сдобихме с ларингит и бяхме в болницата за 5 дни, много се уплаших, тогава че едвам дишаше Петьо, и неговото започна от едни сополи, които не можах да спра. Там след преглед и снимка обаче установиха , че сме в начален стадии на пневмония и така, набодоха ни крачетата. Сега от няколко дни отново му протече носа и съм в голяма паника, пробвам в момента с клеева тинктура разредена и вит. С в носа, но няма резултат.
За спането, за сега спим тримата в стаята, като леглото му е опряно в нашата спалня, махнахме коша и когато реши си пътува при мен или си ляга в неговото легло.
Това е, стискам палци на Марти да се оправя по бързо без болница.

# 513
Ехей, много сте мили, страшно много ви благодаря за пожеланията! Да ви се връщаааа!!! Не успях да намина навреме  Embarassed, Мари, винцето може някой друг път! Около началото на декември например? Чакам идеи Simple Smile

Страхотна новина, Виви! Да ти е жив и здрав малкия принц. Прекрасен е! Страхотно бебе! Много щастие и късмет му желая!   bouquet Истинско ангелче!

# 514
Maristuta, Радост, Инчока,  Hug

Вени, стискам палци бързо да се оправи детенце  Praynig

Маристута, да, прибрахме се в Бг за постоянно и Ани ходи на ясла.
Върнахме се в Испания да оправим едни документи и да родя.
Историята е малко объркана, но ще се опитам да разкажа  Laughing.
Първоначално мислех да раждам в Бг (защото се бяхме прибрали вече), обаче се чувствах много несигурна в избора на болница, на доктор, искахме бащата да присъства, но нямаше начин и т.н.
Реших да родя в Испания, купихме си билети за полет една седмица след като влеза в 9-тия месец. Обаче, една седмица преди края на 8-мия започнаха едни контракции, след преглед се установи, че съм с почти 3см. разкритие, скъсена шийка на  матката, бебето ниско долу, 2-3 степен на калциране на плацентата.
Докторката не ми препоръчваше да пътувам, защото имах всякакви признаци за скорошно раждане, а и ще е второ, което предполага много бързо развитие на нещата.
Та, ... беше един петък, като реших да пренебрегна билета си и да остана да родя в Бг (а и най-накрая попаднах и на докторката, която ми вдъхна поне сигурност).
Обаче, в неделя се усетих, че преди три дена е трябвало да си подновя много важен документ. Трябваше да замина спешно (билетите ни бяха пък за вторник),... явно така е трябвало да стане, ... съдба.
Родих си в Испания, както исках. Тук родих и първото си дете, нямам оплаквания от нищо. Получих много мило отношение, болницата е много хубава, осигуряват абсолютно всичко за престоя на родилката, с което я улесняват максимално да е спокойна и да не мисли за нищо. В предродилна е само родилката и мъжа и( ако иска да е с нея), уважават интимността.
В Бг предродилните бяха с по 4 легла, родилната зала с по 2. Бащата поради тази причина нямаше как да присъства. Някак си не си представях да раждам по този начин. Може би ако не бях родила тук, нямаше да имам база за сравнение и нямаше да виждам под този ъгъл нещата.

# 515
Вивиан, станало е така, както е трябвало да стане. Simple Smile
Никола е много нежен!   Heart Eyes

Предният линк го дадох, защото се заговори за болести. Нямах време вчера да пиша повече. Преди бях давала линк към един масаж на гръбчето за подпомагане на белите дробове и при кашлица.

# 516
Vivian*  да   ви  е  жив и  здрав  малкият  принц  и  прекрасни  мигове  да  имате  с   него    bouquet

Вери  мерси  за  линка  Peace и  на  другия  (за  гръбчето)  бих  се  радвала  , при  нас  същата  история  ,  кашлица  сополи  ,но  след  като  докторката  и  ме  нави  да  и  сложим  ваксина  в  това  и  състояние  ,значи  не  е  толкова  зле

Лек  ден    bouquet

# 517
Заповядай:

Болест: кашлица от секрети в белия дроб
Симптоми: лошо кашляне, установява се най-добре от лекар със слушалки
Лечение: за втечняване и изкарване на секрета от белия дроб се прави вибро масаж на гърба. Потупвания от долу на горе. Много пъти по много време. След вибро масажа се очаква изкашляне и изкарване на секрети, но не е задължително.
Инкубационен период:........
Промени на организма по време на лечение: детето ми заспива от вибро масажа Laughing
Източник: педиатър. Една докторка ми го каза за сина ми. Каза, че във Франция не давали вече сироп за втечняване на бронхиалния секрет, а правели вибро масаж на гърба. Имали си специални машинки за целта, но става и на ръка.

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=351150.0

# 518
  • София
Здравейте и от мен!

Vivian,
Честит ти син! Желая му да расте здрав, обичан и свободен, и здраве на цялото ти семейство!

За родилните домове и присъствието на бащата, и тук в БГ има такава възможност, там където раждах аз имаше възможност за отделна предродилна зала, за отделна стая, за възможност да присъства и таткото, необходимо беше само да се плати 100лева за неговото присъствие.
Е, не че аз или той искахме, но просто знам, че има подобна възможжност, както имаше и възможност и за водно раждане.

За кашлицата - масажа помага наистина, особено за по-малки деца и бебенца, за да откашлят.
Не само по гръбчето съм правила, ами и по гърдичките. Също освен потупването (коеот най-лесно с еправи с пръсти)и гимнастика с ръцете ( напред пред гърдите се събират и после се разтварят настрани) за по-добро дишане.

Иначе, ако нямате инхалатор, инхалации с лайка и сода помагат също много, или просто да стои включена тенджера с лайка и сода, която да извира.( За бебета се прави и без лайка)
Друго, което помага много за кашлица е чай от босилек.
Чай от липа и бъз също, които могат да се редуват,  и задължително липов мед.

За по-големни деца небет шекер за смукане.

Съшо могат да се направят бонбони топчета от пудра захар и мас. За всякаква кашлица, но предимно пристъпна, това за облекчаване.

И още нещо, което мога да ви споделя лек за кашлица, която е за по-големи разбира се, но има ефект .
В половин литър прясно мляко се слагат 6-7 смокини, като заври се намаля и стои по-дълго време и се пие.

Иначе, ние понеже имаме инхалатор, налагало се няколкократно да сме на инхалации с вентолин, но ако не е с бронхоспазъм съм правила и инхалация само с физиологичен разтвор,
втечнява бринхиалния секрет и откашля.
Кофти са кашлиците, пазете дечицата, защото при малките бронхитите, спазмите могат да се повтарят често, и после обикновени хреми и простудни заболявания да слизат надолу.
И при Зари е така, аз самата съм била със спастичен бронхит и..знам как е, само малко сополи и веднага в дробовете.

Та желая на всички, в това хубаво време само радости, здрави деца, хубави срещи и бавна и прекрасна подготовка за коледа!
На всички участващи във фотоконкурси - УСПЕХ!
на всички, които имат изпити - УСпех!
и на всички вие други мили мами и на вас - УСпех!

# 519
Vivivan, честит син! Да ти е жив и здрав!
развълнувах, честито!  Hug

Момичета, отдавна не бях влизала и много се умилих, като прочетох новините. Ние сме добре, Катето расте, но е като лепенка за мен и особено за компютъра, затова гледам да го пускам само когато работя. 

Нашето второ бебе също ще бъде момченце, терминът ми е началото на март, но може би ще родя по-рано.

целувки на всички!

# 520
Meg_HHug Hug Hug Hug!
Ще чакаме да го видим другата година и твоят юнак!  Peace

# 521
  • София
Много благодаря на всички за милите думи. Купихме инхалатор, но е мисия невъзможна да изтрае поне 5 мин. Днес ходихме на преглед и Марти е по-добре. Но пак потърдиха диагнозата. И аз все си мисех, че пневмонията протича с повече симтоми, но това е. Марти почти не кашля, всичко му е ОК. Няма никакъв признак, освен лека хрема и пристъпна кашлица. Аз да си призная се съмнявах за някаква астма, а то какво изникна. Изследванията са му добре.

Вери, мерси за инфото.   bouquet Подсети ме, че мога да правя масажи. Даже може и с пулмекс бебе да ги правя.

Вени  Hug за Пепо. Явно това си е с тези ясли, няма как да се избегнат. Аз иначе съм супер доволна от яслата и ако Марти не боледуваше, може би щеше да е перфектното място за него. Аз все още се чудя какво да правя. Децата в нашата ясла са максимум 12-13.

Vivian добре дошла в БГ, явно моята теза, че все повече хора заминали в чужбина се завръщат в БГ. Ако не е тайна, защо избрахте БГ?

# 522
  • София
Цитат
Даже може и с пулмекс бебе да ги правя.
Vesi21, извинявай, че ще се включа с коментар, но пулмекс бебе съдържа евкалипт, чиято силна миризма може да засили кашлицата и да обостри.

====
Meg H,
 Hug

# 523
... явно моята теза, че все повече хора заминали в чужбина се завръщат в БГ.
Само за статистиката - моите близки приятели и познати, които са в чужбина не се завръщат. И не мислят да се завръщат. А не са малко на брой.

Последна редакция: вт, 24 ное 2009, 00:39 от maristuta

# 524
още една безсънна нощ вече съм като бухал обмислям варианта да събудя и Марти и да ходим на дискотека Mr. Green
 newsm57 newsm57 newsm57

Общи условия

Активация на акаунт