След есента студена зима се задава, за Юнчо наближава снежната забава!

• 27 174
  • 754
  •   1
Отговори
# 630
  • Miami
А ти, Кори, не се коси, няма смисъл.  Sunglasses  Малко лафче да става, като не те кефи - игнорирай.  Wink Защо се засягаш така?  Thinking Crazy

maristuta , ти само на тази тема ли можеш да лафиш  Thinking  Crazy

И аз не съм виждала баща ми гол, но  по слипове, плувки много пъти.  
Офи, ти когато стане Митко на 8 годи пред него ли ще се обличаш?  
Права си, че трябва да се възпитава отношение към човешкото тяло, но точно по този начин ли, като ни виждат голи  newsm78
Хм, това наистина е интересна тема. Аз нали исках много момиченце, защото ми се струваше по-лесно възпитанието му, понеже ще сме от един пол. Даже и преди бяхме дискутирали темата до кога майката да къпе момчето. Ще видим как ще процедираме за напред  Simple Smile

Вери, големи красоти  Simple Smile Така и на мен ми е интересно да чета и гледам за други държави, не само кой къде си забил знаменце  Wink

# 631
Упражнения за плоскостъпие за Таня  Mr. Green
1.От седнало положение- да свива и отпуска пръстите на краката-може отделно, може и 2-та кр.заедно
2.Кръгови движения със стъпалцата- огъвкавява ставите и връзките
3.Хващане и пускане на дребни предмети с пръстите на краката, предметите могат да се прехвърлят от 1-я крак в другия- засилва мускулите
4.Придвижване(лазене) на стъпалото на пред-назад с помощта на пръстите. За целта може да се използва наклонена дъска напр.
5.Търкаляне със стъпалото на малка твърда топка, конус или кочан от царевица напред- на зад, като по- дебелата част се поставя от вътрешната стр. на свода
След няколко седм. упр. мускулатурата става достатъчно силна за упр. от стоеж
1. Бавно повдигане на пръсти, петите едва се отделят от пода, задържа няколко сек и бавно стъпва на цяло стъпало.Упр. се извършва с 2-та крака, допрени палци и раздалечени пети, с едновременно клякане и изправяне.
2. Застава с петите на ръба на леглото, пръстите са във въздуха- сгъва и разгъва пръстите на съпалата. Упр. е равновесно и подпомага оформянето на свода.
3. Повдигане на пети със свити пръсти
4. Ходене на пръсти, със съвсем леко повдигнати пети
5. Ходене на външния ръб на стъпалото с максимално свити пръсти.
6. Ходене по тясна дъска
7. Изкачване(с гръб) и слизане по наклонена плоскост
8. Бягане на пръсти (с подскоци с въже)
Укрепване на мускулите на стъпалата става и чрез: ходене бос по пясък, речни камъчета, пепел, горещ асфалт,окосена трева
Ходене на джапанки и др. чехли, които за да не паднат от краката принуждават пръстите ритмично да се свиват и отпускат
Масаж на стъпалата и подбедриците
Ходене в-у предмети

Упр. са за по- големи деца, които съзнателно могат да ги изпълняват, някой могат да се приложат и при по- малки под формата на игра.
За криви стъпалца упр.са други, ако има интерес ще споделя.
Сега се обличам и отивам на кръчма, че днес съм си осигурила бавачка
Лека вечер!

# 632
  • варна
 Роси, дай и за кривите стъпалца, и без това си почнала.
 На мен са ми интересни снимките покрай домовета ви. Може и аз да пусна като ми остане време, определено си харесвам мястото.
 За живеенето в чужбина мисля ,че  "Човек където и да иде, не може да избяга от себе си".

# 633
  • Стара Загора
... На мен са ми интересни снимките покрай домовета ви....
Ето, няколко снимчици от нашия прозорец, не са от днес, дори не са от тази година, но са страхотни.   Flutter

А ето и моите младежи преди днешното пьрво участие на баткото в конкурс за художествено слово и рецитаторско майсторство.

Стига сьм се хвалила, утре сме на концерт, трябва да остане малко гордост и за тогава.  Mr. Green

Лека нощ!  Hug Hug Hug

# 634
 Офи, ти когато стане Митко на 8 годи пред него ли ще се обличаш?  
Права си, че трябва да се възпитава отношение към човешкото тяло, но точно по този начин ли, като ни виждат голи  newsm78
Кори, и аз това се чудя; не ми е ясно, нито твърдя че знам какво е "правилно", просто си разсъждавам сега;  не мисля, че трябва да се "показваме" на децата като някаква изложба, просто в ежедневието се случва човек да си сменя дрехи, хавлии, душове и каквото и да е, и ако не си поставиш за цел да се криеш, то естествено си става част от съзнанието на детето. Примерно братя и сестри за мен е приемливо да се къпят заедно голи, до тогава, докато сами не пожелаят да се усамотят. Което на свой ред трябва да се уважава; и така... както всяко нещо, и това не става с "възпитаване" от типа "Седни сега да чуеш какво ще ти каже тате" ами се наслагва бавно и постепенно в съзнанието на децата спрямо това, което те виждат и чуват всеки ден, всяка минута, у дома си. А те определено имат афинитет към нещата, които се крият от тях   Peace

Samimami, не ми се отваря нещо снимката; друг път; а иначе, от едната ни тераса се вижда връх Ботев  Mr. Green

# 635
Тони,Виан е с гащи на Либеро от няколко месеца,няма подмокрени дрехи досега,но тя е трътла,може затова да е Mr. Green

Ния се къпе с баща си от малка,съответно никога не е имала голям интерес към пениса му...май към две годинки и малко обясних за разликата между половете,после нищо не ме е питала докато не забременях.Тогава разказвах за семенца,торбички и прочие,а наскоро вече обстойно за вагина,матка,тестиси...Аз съм на мнение,че колкото по-малко срам и тайни погледи има около тази тема,толкова по-здрава сексуалност и култура на общуване ще имат децата по-късно.Сигурна съм,че ще дойде момент,в който Ния сама ще се отдръпне и няма да иска да се къпе с баща си,но това вероятно ще е към пубертета.

Плоскостъпие откриха и на Ния,прави тези упражнения,които Роси е изброила цяло лято,ходи боса доскоро у дома,сега с цвички и според мен има голямо подобрение Grinning

Мари,някаква злоба и обида има натрупана в теб и опитите ти да звучиш шеговито никак не се получават,може би затова досаждат на много от нас.

Тони,онази приятелка,за кято ти разказвах,имаше зашеметяваща гледка от прозореца си,подобна на тази...обичах да идвам във Враца  и да пием кафе до прозореца...сега ще ти идвам на гости на теб Wink

# 636
Аз се върнах да си прочета писанията от сутринта. Едно птиченце ми каза, че съм звучала грозно.  Wink И понеже често като остана нощно време да работя ме хваща лигата, викам си чакай да се самосезирам.  Wink

Да давам тон в живота на хората изобщо не ми и минава през акъла. Нито пък да звуча все едно всички останали сте заблудени, защото не следвате моя начин на живот. Това че дадено нещо за мен е добро и съм супер доволна, не значи, че и при останалите ще действа. Единственото, което мога да направя е да споделя опит и да дам поискан съвет. Нищо не налагам. Преди време се прокрадна пак подобно мение като коментирахме хомеопатията. Simple Smile Не знам защо така се получава, рискът на общуването в кибер пространството, което мисля, че все повече ще се увеличава. Simple Smile
Та така всеки си има негова истина. За да се вземе дадено решение, всеки трябва да извърви неговия си път. Simple Smile

С&К Мами, Сами е голям сладур! Simple Smile Успех утре!  Hug

Не съм забравила да пиша по по-важните въпроси. После. Simple Smile

# 637
  • София
Toni,
Не оценки давам аз, а отношение е това което изразявам, досега и всеки път.

Вери, красиво е това, което се вижда на снимките!
С&К Мами, хубава снежна гледка, клипчето не успях да видя!

За голите тела - помня баща ми не съм го виждала гол, ако се е налагало да ни къпе бил е по гащи,
майка ми съм я виждала често. Това не мие повлияло зле, не се срамувам нито от себе си, нито от другите.
Нямам притеснения от голи тела, имам приятели нудисти, била съм заедно с тях, не съм се притеснявала от техните тела, нито те от моя бански,
Но да виждам баща си гол би ме притеснило, не само защото е от друг пол, различен от моя, а защото е мой баща и защото границите и връзката и отношението е ясно и категорично.
Същото според мен важи за майки и синове.
У нас мисля също да е така. Зари да вижда баща си гол, мен по гащи.

Днес вижте какво направихме заедно със Зари

Започнахме с пластелина на Хедра, домашния, сигурно го знаете, но той не може да се пече, и после направихме обикновено солено тесто
(навремето от такова моделирах разни неща и ги рисувах) и така.
Един подарък за Тати, Зари много се забавлява докато го мачка, такъв смях беше...

ЛЕКА ВЕЧЕР от МЕН и ЗАРИ!

# 638
Ще си позволя да напиша няколко последни реда по темата с чужбина и Родина.
Дали ще се впечатлите, отвратите или изненадате - няма значение за мен. И не защото не зачитам вашето мнение или чувства, а защото обичам да съм пряма. Дори и когато може да заболи.

Така и не можах да разбера защо мнозина от вас виждат всичко това, което виждам и аз, но предпочитат да си затворят очите. Или да не го коментират. Или не им харесва да бъде коментирано. Всеки има право на избор.
Аз нямам нищо против вашите убеждения, че тук в България нещата ще се оправят. И вашите родители са го вярвали. И ще трябва и децата ни да вярват в това.

И ако на мнозина се харесват лайната, които му се сервират в собствената му Родина, то аз бих искала да опитам и нещо друго.

Така и редица от вас не успяха да разберат, че аз не се оплаквам, а се възмущавам. Сигурна съм, че можете да направите разлика между тези две понятия и възприятия.

Живяла съм и трудно, и лесно. Щастлива съм, че съм имала трудни моменти, защото те са ме изградили като личност. Дали са ми силен дух, вяра в по-доброто и непримиреност.

orhid, аз не искам и нямам нужда да избягам от себе си, защото адски много харесвам начинът на мислене и действие, на които ме е научил животът.

Кори, не смятам, че е нужно да ти отговарям каквото и да било.

Bili, злоба аз често мисля, че срещам от отсрещната страна. Злоба към човек, който се стреми към по-добър живот и ценности. Към по-хубавото. Както и да е. Това го разбирам, защото злобни хора срещам всеки ден. И то много.

Много кадърни хора напуснаха страната в последните години. Едва ли са по-глупави от нас. Но редица обичат да плюят по тези хора. Дали защото са успяли да направят нещо добро, постигнали са нещо или просто не са били съгласни с нещо - няма значение. Важното е да се плюе.

Относно негативизма - смея да твърдя, че съм човек, който се усмихва много повече от голяма част други хора, които са позитивно настроени към Родината. А детето ми е постоянно усмихнато. Мисля, че това показва много добре какво успявам да му дам.

# 639

Bili, злоба аз често мисля, че срещам от отсрещната страна. Злоба към човек, който се стреми към по-добър живот и ценности. Към по-хубавото.
Мари,ценностите какво общо имат с местоживеенето?За злобата имах предвид такава към нередностите тук,към абсурдите и прочие,не към някоя от нас да си проявила....така написан например поста ти ми харесва,без да свиркаш и потретваш за дворчета,У-та и т.н А по-хубавото е много относително и субективно понятие....например за мен в момента по-хубаво е тук WinkДушата ми е емигрантска,казвала съм го,много ми се живее във Виена,сънувам я постоянно и като разбрах,че има възможност да започна работа там....ми полетях от щастие GrinningПосле се замислих....да виждам децата си вечер за по два часа някак не е моето щастие.Щастието ми е да разходя малката, да вземем каката от забавачката,да обядваме,после да я приспя и да почета книжка на Ния, да поговорим и тогава да отида да поработя три часа, да се върна 5 мин след излизане от работното място, да живея на 10 мин от горичка,на 5 от два парка...такива земни работи в момента са ми "по-хубавото".

Мале,
страхотни работи майсториш,завиждам ти за уменията!При мен само гол ентусиазъм се намира Mr. Green
За голотата-аз също казах,че едва ли в гимназията баща и дъщеря ще се къпят заедно,но докато не дойде моментът на сексуално осъзнаване,мисля,че няма проблем.Според мен по-странно е да обясняваш защо като къпеш Зари той е гол,а мама е с бански Thinking

# 640
  • Miami
Мари, дано ти е олекнало сега като каза всичко отново  Simple Smile И да, няма смисъл да ми отговаряш, защото много добре знам, че можеш да говориш за много други неща, но в последно време не го правиш.

# 641
  • София
Благодаря Били,
то това е много лесно, само тесто и помощник, който да добави отпечатък, после във фурната...също като питка:)
Умения не, сигурна съм всеки може.

А за банския и къпането - права си и за това трябва да измисля отговор, също като това и да съм гола и различна.
Всъщност истина е, че всяко наше решение трябва да е премислено и отговорно, дали банския ми или голотата.
Ще помисля над това, сериозно. Защото аз ще държа на моята дистанцираност като жена и на своето съвсем лично и неприкосновено женско пространатво, но ще се замисля по-добре на обяснението за това, което ще дължа на Зари.
Simple Smile))

ХЕЙ!

абе хубаво е тук!

Хайде ЛЕКА!

# 642
  Я да Ви пусна и аз малко снимки от нашето дворче.  Ние сме в къща.  Двуетажна е и не е само наша ,  но да ви покажа поне наченките на това ,  което искаме да си изградим.

Почнахме да я строим , докато бях бременна и постоянно помагах на мъжа ми.  Само докато заваряваше се криех  . Той милия хабер няма от строителство , но се заинати , че ще си я направим  сами.  Да ви кажа , научи се и цимент да излива , плочки да лепи и ..... какво ли още не  и всичко след работа.   Има още доста работа и по беседката и по градинката , но малко по малко.  Нямам  търпение туите да израстнат и настина да направят жив плет , та да се скрием от съседите.   Райграсът отново трябва да се подсява , мислим  също и барбекю да си построим , кладенец  и т. н.   Идеи  много , за сега само финансите куцат    Money   Money   , но и това ще стане. 

# 643
  • варна
 По отношение на голотата , за мен си е естествено нещо, и двамата ми сина са ме виждали когато се преобличам. Пред големия горе-долу от 7-8 год възраст гледам да ме вижа поне по гащи ,той оттогава се къпе и сам. Аз съм го къпала докъм 3-4 год, после с баща си, защото му е по- приятно, а не че не бих го къпала аз. Гащите мисля, че са достатъчни за приличие, и без това на плажа вижда достатъчно голи хора, защо вкъщи да се крием.
 Лина, хубаво ще стане дворчето, и ние така в стил "Направи си сам" ,действаме. Снимки не знам кога ще пусна, фотоапаратът ми е доста облъскан напоследък, Боян го харесва.
 На Мале произведението много ми хареса, и ние може да опитаме. С какви бои е?
 Маристута, за мен човек които може да събере тези две думи в изречение, е изключително беден. Ако имаш нужда от помощ, за да стегнеш по- бързо багажа, бих ти помогнала. И мен приятелите ме знаят като прям човек.

Последна редакция: пт, 27 ное 2009, 00:21 от orhid

# 644
  • Miami
Добро утро   food010

Моето дете нали е ранобудно, та и аз покрай него  Simple Smile

Лина, много добре сте започнали  Simple Smile

За голотата - аз това по бикини и сутиен да ме вижда не го смятам за голота  Mr. Green Имам предвид чисто гола. И аз като Мале мисля по натам да ме вижда по гащи Simple Smile Явно на тая тема ще се разделим на консерви и по-разкрепостени  Laughing

Аз да питам за плоскостъпието - с тези упражнения има ли шанс да се оправи? И само за малки деца ли са?
Роси, може ли и за криви стъпала да дадеш? Как мина кръчмата снощиSimple Smile

Общи условия

Активация на акаунт