След есента студена зима се задава, за Юнчо наближава снежната забава!

• 27 163
  • 754
  •   1
Отговори
# 660
Мале, ядките се киснат, за да се събуди живота в тях, да почне процеса покълване. На някои места чета, че само за бадема и лешника е неоходимо накисване- поне 6 часа. На други, че всички ядки е хубаво да се накисват. По-меките може и за около 3-4 часа.
Овесено мляко съм правила от непресованата ядка. Накисвам за една нощ, значи около 8 часа е омекнала. Ако е пресована, мисля, че по-малко време ще и трябва.

По-горе, където съм писала за киселото и ядково мляко, става дума за по-големички деца, не съвсем бебета. Макар че аз мисля, че за отключването на АБКМ и въобще към белтък има други фактори, не самата храна.

И още, сега се сещам да редактирам и допиша. За ленената напитка 1-2 с.л. е допустима дневна доза за възрастен. При деца- 1ч.л. Аз толкова давам. Заради цианидите в лененото семе.

# 661
  • София
Цитат
По-горе, където съм писала за киселото и ядково мляко, става дума за по-големички деца, не съвсем бебета. Макар че аз мисля,
Вери, за Зари мога ли да приготвя?
И колко като количество на ден бих могла да му предложа?

# 662
Да, да, може. Аз на Ясен давам ядково мляко малко преди да направи годинка. Поясних, защото така както го бях написала излиза, че е по-добре това да се дава на бебета отколкото АМ. А такова нещо не мога да твърдя и препоръчвам, защото нямам опит и не съм се интересувала.

Количество не мога да кажа колко. Ясен рядко изпива 1 чаша за целия ден. А аз се водя по него, не гледам количества. Ако Зари досега не е пробвал ядки, по-добре с малко почни в началото.

# 663
# 664
Като няма спор май разговора не върви...  Laughing

# 665
И спорът има нужда от почивка.  Laughing
Ама нали пък така се раждала истината.  Wink

# 666
# 667
  • варна
 smile3537 smile3517 Rolling Eyes atwork

# 668
# 669
  261uu Ехо!

Какво затишие само...
Украсихте ли си елхите? Ние да и Лъчезар е очарован! Голяма радост  Laughing
Може някой да разкаже виц..та да потръгне разговора.

Хубав и усмихнат ден!

# 670
Хайде аз да "сервирам"порцията смях  Mr. Green

"Снаха и свекърва си говорят,
свекървата:
-мале снаО какъв хубав слънчев ден е днес,да излезеш,па да не се върнеш,
На другия ден вали,
снахата:
-мале майко вън как вали само за сън е,да легнеш па да не станеш ..."
 Laughing Laughing Laughing

# 671
 Joy Рони не така   Mr. Green

В една колиба без електричество в дълбоката провинция на Канада съпругата на един мъж ражда посред нощ. Викат местния доктор да помогне при раждането. Той дава на нервния татко да държи фенер, отчасти за да му намери работа, отчасти за да вижда къде стъпва.
След няколко минути се ражда момченце и съпругът оставя фенера, за да поеме бебето.
- Не оставяй още фенера - казва лекарят. - Струва ми се, че има
още едно бебе.
След малко се ражда момиченце и съпругът оставя фенера, за да поеме бебето.
- Не оставяй още фенера - казва лекарят. - Струва ми се, че има
още едно бебе.
И след няколко минути се ражда второ момиченце. Бащата се почесва по главата и пита доктора:
- Дали не ги привлича светлината?

(Вери нищо лично  Hug) ето и източника http://www.2leva.com/subcat_58_1.html

Роси мисля тази седмица да украся вече, тъкмо го дават застудяване, дано ми стане по коледно.
Ти елхата на пода ли си я сложила, имам предчувствие че всеки ден ще я украсявам  на ново Thinking

Те ви едно изчезнало елфче  Laughing малко да ни стане коледно  

# 672
Роси ..
Ти елхата на пода ли си я сложила, имам предчувствие че всеки ден ще я украсявам  на ново Thinking

Аааа, не  Naughty На високо е вдигната, върху шкафа. Ама ни е мъничка елхичката. Догодина смятам да купя голяма  Peace

# 673
Ти пък.  Joy

Елхата не сме украсили, може би към 10-ти. Обаче нашата е голяма и върху шкаф няма как да я сложа, трябва да е на земята.

Вчера водих децата да "посрещат" дядо им Коледа- спектакъл, грим, подаръци, снимки, забави. Днес пак има програма, но в друг МОЛ. Миналата седмица мина един парад, в началото на декември ще има втори. Simple Smile Тук вече е коледно, но няма сняг.

# 674
  • София
Ей, много хубави тез' съботи и недели...
Всички сте заети със семействата и приятелите си...

Хубаво е така, макар че тук ви няма, но скоро пак ще се заформи някой спор и всички ще дойдат да разсикват.Simple Smile

Ние, също така.
Днес успяхме да се разходим и отидохме до зоологическата градина.
Успяхме да откъснем таткото от компютъра и работата му и отидохме да гледаме животни.
Возихме се и по рейсове и трамваи. Зари мислих, че много ше се впечатли, но  някяк си не разбра какво вижда,
но най-много му харесаха и се впечатли от люлки и влакчета:)
Ето и някои снимки:

Общи условия

Активация на акаунт