Дългокърмещи майки - да пообщуваме - част 25!

• 27 378
  • 759
  •   1
Отговори
# 60
Еййй аман от закостеняли и консервативни разбирания. И то от жени. Къде ли не съм кърмила навън. Укор и отвращение не съм срещнала.

# 61
Моите наблюдения са ,че мъжете нямат нищо против кърменето на обществени места ,а именно жените са тези със закостеняли разбирания.

# 62
Лора се държа тъпанарски.Тя не одобрява кърменето на обществени места ,защото майките парадирали с това.
Моля?!?!?
Айде като роди Лора и ако благоволи да кърми, да видим дали няма да кърми навън. Моето дете в първите месеци така ревеше, ако не суче през половин час, че съм се принуждавала да кърмя права на опашка в Данъчното, в Общината, в трамвай, в метро и къде ли не.
Абсурдно е да се квалифицират хората, когато нямаш техния опит и не си поставен в сходна ситуация.

# 63
От моя личен опит - Милен е единственият водещ, който изслушва събеседника си и не го "насочва" с малоумни въпроси, независимо колко има понятие от темата. Поне сред тези, при които аз съм гостувала, де.

Иначе когато детето е било малко, не съм имала никакви колебания и притеснения да кърмя навън.При големи кърмачета обаче обществените нагласи са коооренно различни, затова избягвам в България на оживени места.

# 64
Абсурдно е да се квалифицират хората, когато нямаш техния опит и не си поставен в сходна ситуация.
А много често точно това се случва. Изказва се мнение без човекът да има грам опит. не го разбирам това нещо аз. Кат' не знаеш, мЪлчи си. Това по-скоро е парадиране.

# 65
Май това, което щепиша е за темата с изцепките, но младата дама-търговка, която беше протива кърменето навън каза, че това било "кравешко" и" нехигиенично"...

# 66
Мда, при по-голямо кърмаче вече почват да гледат лошо хората в БГ  Tired Моят син не обича да пътува в метрото, а аз не шофирам и пътуваме в метрото  Mr. Green И винаги, като се качим във влака, за да не пищи и крещи, му давам да суче. Дискретно, но се вижда, все пак. Много странни погледи е имало. Аз си кърмя и си "свиркам"  Whistling

А това с кравешко и нехигиенично ме уби! Аз наричам нехигиенично майката да държи цигара в едната ръка, с другата да разбива шишето с адаптето и после да взема бебето в умирисания си на тУтУн скут и да го 'рани  ooooh!

# 67
знаех за тамата в сутрешния блок на Нова,но ние спим до късно и не успях да се събудя да го гледам,а така ми се искаше...... CloseЗнае ли някой дали го има някъде в нета качено.Много ми се ще да го гледам PraynigКак мина.аз така се бях настървила,да се обядя и да им тгля две приказки относно кърменето навън Twisted Evil

# 68
Радвам се, че нямах време да гледам сутрешния блок по Нова, иначе сигурно не бих се въздържала и щях да врътна едно телефонче. Най-обичам някой да ми казва, че парадирам, когато кърмя дъщеря си навън. До сега само във форума са ме обвинявали в това и то индиректно.
Така. Понеже отдавна не съм се включвала, ще се ''похваля'' и аз с честите нощни кърмения. ''Чести'' е слабо казано, по-точно са непрекъснати. Само да мръдна и тя се вкопчва в мен и не пуска гърдата. Това е новост при нас и няма нищо общо с кратките събуждания веднъж, два или три пъти нощем, както е било преди. Не мога да спя изобщо, не ми е приятно, дразня се, изнервям се, чудя се какво да измислям. Съвет няма да искам. Знам, че много от вас са в, ако не в същата, то в подобна ситуация.

# 69
Привет Simple Smile
Тук се е напълнило с познати  Heart Eyes

Я да ви питам - редовни ли са ви циклите, докато кърмите още? Понеже моят обикновено е като по часовник, но сега закъснява. Този трябва да ми е 4-ти след раждането, другите бяха г/д на равни интервали от 29 дни. Днес ми е 33-ти ден, обаче и... нищо Simple Smile Или да ходя за ШурЧек, което ще се равнява направо на непорочното зачатие, е***и. Другият вариант е, че съм стресирана от връщането на работа и затова ми закъснява  ooooh!

Еври, честито, чак сега прочетох   bouquet
Леко и безпроблемно, живот и здраве успешно кърмене в тандем Wink

Аз хем непрекъснато си мисля за това пак да съм бременна, хем като си представя да е точно сега, тръпки ме побиват. Уж го планирам/е/ за като стане поне на 2 (най-добре на 3) малката, ама не се знае знае ли се  Rolling Eyes

Последна редакция: ср, 04 ное 2009, 11:43 от Котката Марта

# 70
Моят не е редовен. И закъснява и подранява, а преди бяше като по часовник. Всеки месец съм на тръни, веднъж ми дойде на 40-я ден, щях да откача.
Вземи си един тест за бременност, за всеки случай.

# 71
Марта,със същия въпрос влизах и аз преди известно време ... аз 4 месеца имах редовен цикъл,а през последните два месеца с голяяямо закъснение - с 5 и 7 дни.Но при нас няма да е "непорочно" зачатие Laughing...дори останахме леко разочаровани след едноседмичното закъснение ... Crossing Arms При теб и стреса оказва влияние ,а и тук ме успокоиха със сезонно пренастройване.

# 72
Таня, ти си неуморна, отдавна съм те признала Simple Smile

Не знам Аничка дали се е метнала на кака си в белите, но аз на Михаела едва насмогвам, а дори не е проходила още  Rolling Eyes

Успокоихте ме, ще си чакам.

# 73
И моят цикъл е нередовен  след идването му след раждането.Всеки месец закъснява.Но той и преди не е бил от най-редовните  WhistlingОтносно цикъла ми,когато си говорих с гинеколога той ми обясни,че понеже съм родила на 20г. и още преди забременяването той  не е бил редовен заради пубертета и затова сега също не е редовен и ще трябва доста време докато се урегулира.Еестествено спомена,че и кърменето е силен фактор за нередовността на цикъла. Peace

# 74
Моят беше като по часовник, откакто ми се завърна след раждането. И през 28 дни. А преди беше през 24-25 дни.
Котка, изчакай още ден-два, пък вземи едно тестче. И аз с Никола си мислех, че НЯМА КАК да съм бременна и просто онемях като видях двете черти  Laughing Неочаквано ми дойде Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт