Дългокърмещи майки - да пообщуваме - част 25!

• 27 377
  • 759
  •   1
Отговори
# 45
Евридика, само, ако знаеш как ти се зарадвах още вчера като прочетох в една друга тема, където пишеш. Simple Smile Честито! Лека и хармонична бременност ти желая! И раждане каквото ти го искаш!  Hug

Анамар, честно казано не знам по колко пъти на ден и нощ суче Ясен. Вече се отказах да броя. Той си е пристрастен. Нощно време се е случвало да прави паузи от 4-5-6 часа, но рядко. Кърмим се легнали и спящи  Laughing на спалнята.

Да споделя нещо за Маги и кърмата.  Laughing Тя почти не е кърмена. Когато родих Ясен и го кърмех от едната гърда, от другата течеше като чешма. Събирах в чашка  Laughing и го давах на Маги. Много и харесваше. Така беше до към 3-я месец. После нещата се регулираха с течовете. Поотмина време и тя изяви желание да суче. Аз малко се стъписах, не знаех какво да и отговоря. Тя продължи да настоява и аз и дадох. Изобщо не успя нещо да направи. Каза, че не и харесва. Наскоро пак почна да ме преследва да съм и дадяла да суче. Но аз и отвърнах, че вече е пробвала и не и е допаднало. Че не е бебе и е забравила как се суче.

# 46
Вери, интересно това за голямото кърмаче Маги  Grinning
Много благодаря за пожеланията, мили момичета!  Hug Да ви се връща кой когато (и ако) иска Simple Smile

# 47
Евридика поздравления и от мен, дано всичко да протече по най-добрия начин! Simple Smile
Да използвам, че си повдигнала темата да кажа, че и аз съм в същото положение Simple Smile, но минах през доста проблеми и за това досега не съм споделяла много по темата, че и кърменето беше под въпрос, а пък кърмачето хич не е готово за отбиване. Та така, вече съм в пети месец и продължавам и с кърменето и бременеенето! Grinning
Жанета, дано по-скоро да оздравява малката! Hug Аз лично съм се лекувала от ангина без антибиотик с йодасепт, може и гаргара, но още по-добре да се мажат сливиците, но това е за по-голямо детенце, че малките няма да изтърпят такава процедура.

# 48
Невидимата, абе не е точно запушване блистера, запушеният канал може и да е вътре, а той е поричка на повърхността. Но почти винаги води след себе си и запушен канал, щото млякото няма от къде да излезе - проста физика.

Жанета, ух, да се оправяте. Деси Съншайн, аз съм лекувала гнойна ангина с бабешка медицина, но не мисля, че  е подходящо за дете. Легнах си с марлен компрес от ракия и черен пипер около гърлото - увит на свой ред в шал и найлон за по-голямо затопляне. След първата нощ имаше значително подобрение, а след втората мисля, че мина тежкото. Но това беше преди 7-8 години, да чукна на дърво.

Анамар, моята девойка суче през деня - сутрин, после към обед, за обедния сън не знам колко пъти (вика ме и докато спи или трябва да лежа до нея) и вечер - това ако имам късмет. Сега като е зима и няма да ходим навън много-много - сигурно ще суче по-често от скука. Нощем са много пътите, за щастие спи при мен  Crossing Arms, но и на мен ми натежава донякога. Рядък разкош е да са 1 или 2 събуждания, обикновено са минимум 3. Сигурна съм обаче, че не мога да я откажа от нощно сукане насилствено - нямам аз нерви за бебешки плач, дори за кратък такъв. За моя радост, много рядко суче навън, когато не сме на път. Не са малки вече - дано съм успяла да й създам навик, че се суче вкъщи, предимно в леглото. Да видим докога Simple Smile

Евридика, Звездице, поздравления и от мен! То за мен тия чувства са малко смесени - аз не видях нищо добро нито откъм бременност, нито откъм раждане, само крайният резултат е задоволителен  Heart Eyes (и то едва откак почна да се очовечва, че доскоро не мигваше тоя резултат), но дано при теб нещата минат по най-добрия възможен начин!

# 49
Хааа, Звездичкааа, защо не казваш?  Laughing Hug Честито и на теб! Ще се кърми в тандем май Simple Smile
Параход, разсмя ме Simple Smile
Жанета, все забравям да пожелая бързо излекуване на детенцето!

# 50
  • Varna
Звездичка аз те заподозрях Simple Smile, че пишеш в една тема където само съм читател, но много им се радвам  за смелостта ( и на теб разбира се)!
Поздравления и дано всичко  от тук нататък е само хубаво!   bouquet

# 51
Аз да се похваля (с тайнат надежда, че ще се повтори), че снощи не се е будила малката. Спа си спокойно от към 20.30 до към 08 часа  newsm44
 Съответно сутринта имах не гърди, а бомби, но пък така добре се наспах  Mr. Green

# 52
Ехаааа много бременни. Браво!
Звездичка, хайде лека и на теб бременност до финала! Simple Smile

# 53
Звездичка честита бременност   bouquet

За гнойна ангина обикновено правим млечен компрес...сварява се прясно мляко, когато заври се капват няколко капки лимон, след което млякото се пресича. Подготвя се найлон, върху който се поставя памучен плат. С тензух се прецежда млякото, а гъстата част се разстила върху предварително подготвения найлон с памучния плат. Слага се с млякото към гърлото и над найлона се завръзва с памучен или вълнен плат. Ние го ползваме за всякакви проблеми с гърлото.

Ние сме във фаза, дребния има доброто желание да обитава собствено легло, но желае да продължи да има на разположение и собственото си мляко (за първи път се чувствам дълга) Laughing

# 54
Аз да се похваля (с тайнат надежда, че ще се повтори), че снощи не се е будила малката. Спа си спокойно от към 20.30 до към 08 часа  newsm44
 Съответно сутринта имах не гърди, а бомби, но пък така добре се наспах  Mr. Green

Уаууу,такава голяма пауза Simple SmileКак се отрази на гърдите ти.Бяха ли много препълнени.Ние досега сме нямали големи паузи между кърменията.най-голямата мисля беше 5 часа.

# 55
Благодаря на всички за съветите  Hug
А на бременните "Честито"!   bouquet  Искам и аз!  Embarassed
От вчера няма ТТ душичката и доста ми олекна. Много искам да разбирам от хомеопатия и да намеря читав хомеопат тук, но преди да се организирам да издиря такъв "опря яйцето до ..." или да го кажа по друг начин "опря ножът до кокала" и почнахме с АБ. Дано не съм си объркала организма на детето тотално. Все пак се самоуспокоявам с факта, че нашето поколение доста АБ сме изгълтали.  Sick
Народната медицина при нас е неприложима - няма как да и сложа компрес или да обтрия сливиците, но поне от вчера ми позволява да ги гледам с фенерче!  Wink
Иначе трети ден е на кърма, хляб и вода! А как ще се върне на ясли след 2 седмици отсъствие нямам идея - май ще се върнем в изходна позиция!

# 56
Жанета радвам се, че е по-добре, а специално компреса го слагам, когато са дълбоко заспали, иначе е неприложимо  Mr. Green

# 57
Гледахте ли "Здравей ,България"?Евалла на Милен

# 58
Не, какво каза? Аз пък хич не го харесвам... Rolling Eyes

# 59
Лора се държа тъпанарски.Тя не одобрява кърменето на обществени места ,защото майките парадирали с това.Един младеж от екипа на предаването ,този дето пуска клипчета също каза ,че ако бил жена нямало да кърми пред хората ,а Милен му каза - "как може да сте толкоз млади, интелигентни и задръстени, бе!" Пуснаха един клип ,който на мен не ми допадна изобщо ...има толкова хубави клипове за кърменето ,напр.някой тези дни беше пуснал клип със Салма Хайек....Както и да е ! Милен е наш човек  Wink

Общи условия

Активация на акаунт