Вирус A(H1N1) КАК ДА СЕ ПРЕДПАЗИМ ОТ УСЛОЖНЕНИЯТА, от Хомеопатична гледна точка

• 15 718
  • 124
  •   1
Отговори
# 90
  • София - Варна - Бургас
nia_mia

Проблем е! Това може да е показател, че жизнената сила не може да си позволи лукса да вдигне висока Т. и така да се защити.

Последна редакция: пн, 09 ное 2009, 22:33 от Aleksander

# 91
Момчетата ми на 11 и16 години много рядко са били с температура до 39,5 , а малката на 2години ,все още не е достигала такива стойности.
Ама това ,което си писал много ме притесни.  Не е ли възможно наследствено да не са предлазположени към високи температури?
И по какъв начин на тази жизнена сила може да и се помогне?

# 92
nia_mia

Проблем е! Това може да е показател, че жизнената сила не може да си позволи лукса да вдигне висока Т. и така да се защити.

Има организми, които просто не са предразположени към вдигане високи стойности на температурата, независимо от вида и тежестта на заболяването. Това също с лекари съм дискутирала, освен че ми е лично наблюдение. За жизнената сила и наличието на температура обаче паралел не съм открила.
По- долу дадох пример с големия син, който боледува от тежка двустранна пневмония, като през цялото време температурата му не достигна дори 39 градуса. От почти 6 години не е болувал и не е вдигал температура, освен 1-2 пъти и то не много висока. Не че не се събира с куп деца в училище, по площадката и по допълнителните си занимания. Вкъщи е имало случай да дойдат очевидно болни деца. Не ме е притеснявало, само малкото съм отстранявала.
Самата аз много рядко вдигам над 38, спрявам си се и така, АБ и други илачи не помня от колко години не съм пила, контактувам с всякакви хора покрай работата си, определено се заразявам, но не винаги се разболявам. Просто специфика. На мен и на децата при болки в гърлото нищо друго не помага така добре, както инхалацията с чай, морска сол, сода и капки мента или лавандула. Отпушва бързо и безотказно носа и омекотява гърлото.
На роднина детето всяка вечер вдига 38 градуса, не е болно, така си е родено. За мен и баща ми беше изключително странен феномен, когато го научихме. Приех го също като поредната специфика.
Малкото ми дете- изкара ангина, вдигна температура, но през цялото време само пиеше, не хапна нито хапка. Организмът си знае работата. Лекарката дойде у нас и нищо друго не изписа, освен едни таблетки за смукане и едни капки. Предложи ни да изчакаме три дни, ако не се оправи пак да го прегледа и, евентуално, да изпише по- сериозно лечение. Днес, гледам, детето е по- добре.
За предпазване от усложнения- лекар за редовен преглед на гърдите и въобще редовни прегледи и останалото, мисля, е Божа работа.

Последна редакция: вт, 10 ное 2009, 09:58 от Judy

# 93
Александър, Инфлуенцинум използва ли се като профилактично средство срещу грип? Според информацията, която прочетох из нета не е, но на близки е препоръчван като такава.
Ако съм разбрала правилно писаното тук и Осцилококцинум всъщност не е ефективен като превенция, а едва при първи симптоми.
Според вас има ли смисъл Лимфомиозот да се приема чисто превантивно от здрав човек?
И изобщо има ли нещо универсално което хомеопатията препоръчва в такъв случай?

Последна редакция: вт, 10 ное 2009, 15:05 от letsgo

# 94
  • София и Морето от време на време
Нека с гордост се добавя към малоумните родители, които дори НЕ МЕРЯТ температурата на горящите си деца!  bowuu

Изяжте ме, детето ми е на 3 години и познава само хомеопатично лечение. И не ми казвайте, че явно не е заболявало - най-сериозната ни победа беше рота вирус с усложнение пневмония.

ПП. Гърч получават деца ПРЕДРАЗПОЛОЖЕНИ към гърчове - да припомним, че гърч се получава и по време на спадането на Т!

Ти пък намери къде да пишеш за изяждане  Laughing . Ако искаш някой да те изяде - пиши как процедираш извън темата за хомеопатия - там със сигурност ще ти се случи. Или в темата на д-р Слънчева. Там със сигурност ще намериш опоненти.  Laughing

За гърчовете - да, май е така.

Хомеопатичката още в началото по повод бронхиалните спазми каза, че от спазми и астма страдат деца, чиито характер е в стил: "Искам нещо и го искам СЕГА, ВЕДНАГА, ако може за вчера, а още по-добре за оня ден".  Дребния ми е точно такъв - каквото и да поиска думите му са: "Искам вече". Като малък под 1г започваше да реве без глас, без да диша и посиняваше - шамарчета съм била, за да почне да диша в такива моменти.
Бая работа ме чака, докато му променя начина на мислене - да не говорим, че не разбира изобщо за какво иде реч на по-дълбоко ниво - прекалено е малък още, но ще дерзаеме.
Предполагам, че всичко това има общо и с гърчовете - Александър вероятно ще каже дали е така.

# 95
Какви хо л-ва и по каква схема?[/color]
Меркуриус (2 пъти по 5 гранули), Камомила (или Хамомила, не разбрах как се чете) - 3 пъти по 5 гранули и Пулсатила 3 пъти по 5 гранули. Всичките са 9 СН.

# 96
Aleksander, вече втори ден съм с температура 38 градуса и всички останали симптоми на въпросния вирус. Не свалям температурата и пия само чайове, но не виждам да има подобрение в общото ми състояние. Означава ли това, че организмът ми не може да се справи сам и е време за лекарство-хомеопатчино или не? При хомеопата на сина ми няма свободни часове, така че може би ще се насоча към Тамифлу  newsm78

# 97
Меркуриус (2 пъти по 5 гранули), Камомила (или Хамомила, не разбрах как се чете) - 3 пъти по 5 гранули и Пулсатила 3 пъти по 5 гранули. Всичките са 9 СН.

newsm78  Ужас!!!

§ 273. В никакъв случай при лечението не е потребно и затова е недопустимо, да се назначава на пациента повече от едно единствено, просто лекарствено вещество по едно и също време. Необяснимо е, как може да съществува и най-малкото съмнение относно това, дали е по-съобразно с природата и по-разумно да се предписва единично, просто лекарствено вещество в определен период на болестта, или е по-добре да се изпише смес от няколко различно действащи медикамента. В хомеопатията - единственото истинно, просто и естествено лечебно изкуство - е абсолютно недопустимо да се дават на пациента по едно и също време две лекарствени вещества едновременно

Последна редакция: вт, 10 ное 2009, 20:02 от Dani Avramova

# 98
Дъщеря ми я мъчи някакъв вирус вече 3 ден-определено не са симптомите на свински грип,но се надявам Александър да ми отговори Hug Не свалям температурата,добре,но колко дена е нормално да поддържа Т?Първия ден беше с най-висока Т,39 градуса,втория ден към 38.0,днес беше съвсем лека-37.3,но сега изведнъж пак се вдигна на 38.7 Sad  Другите симптоми са хрема и лека отхрачваща кашлица,плюс-от днес-афтички в устата.Естествено е малко отпаднала,особено като вдигне по-висока Т.Колко дни е нужно обикновено,за да се пребори детето с вируса?Да добавя,че е преглеждана в този период 3 пъти от педиатър,който не изписа нищо-освен едно мазило днес за афтите,и я следи хомеопатичката ни-дала ни е  хомеопатично лекарство за стимулиране на Жизнената сила.

# 99
Дани, сигурно това не е според принципите на класическата хомеопатия, но както казах ни ги изписа педиатърката на детето, която не е хомеопат.

# 100
  • София - Варна - Бургас

Това е "боаронско" предписване, което аз не разбирам.  Laughing

# 101
  • София - Варна - Бургас
Момчетата ми на 11 и16 години много рядко са били с температура до 39,5 , а малката на 2години ,все още не е достигала такива стойности.
Ама това ,което си писал много ме притесни.  Не е ли възможно наследствено да не са предлазположени към високи температури?
И по какъв начин на тази жизнена сила може да и се помогне?

Не се притеснявайте. Много рядко, не значи изобщо, нали?

2 год, зависи и колко дълго е кърмена а и не всяко боледуване изисква висока Т.

Ще го кажа така: Липса на Т. тогава, когато обичайно трябва да има.

# 102
  • София - Варна - Бургас
Александър, Инфлуенцинум използва ли се като профилактично средство срещу грип? Според информацията, която прочетох из нета не е, но на близки е препоръчван като такава.
Ако съм разбрала правилно писаното тук и Осцилококцинум всъщност не е ефективен като превенция, а едва при първи симптоми.
Според вас има ли смисъл Лимфомиозот да се приема чисто превантивно от здрав човек?
И изобщо има ли нещо универсално което хомеопатията препоръчва в такъв случай?

Всичко е така, а Лимфомиозот е механична смеска, не от две или три, а от цели 16 хомеопатчни л-ва?... Ужас!

# 103
  • София - Варна - Бургас
TINA.K
Цитат
...Като малък под 1г започваше да реве без глас, без да диша и посиняваше - шамарчета съм била, за да почне да диша в такива моменти.
Бая работа ме чака, докато му променя начина на мислене - да не говорим, че не разбира изобщо за какво иде реч на по-дълбоко ниво - прекалено е малък още, но ще дерзаеме.
Предполагам, че всичко това има общо и с гърчовете - Александър вероятно ще каже дали е така.

Налучкала е нещо, което се вижда с "просто око" на повърхноста, но... дотам.

Начина на мислене... хм, едва ли, или ще е за сметка на нещо... Та ние възрастните мн. често сме далеч от т.н. "Хомо сапиенс" , та да изискваме на всяка цена това от децата.

# 104
  • София - Варна - Бургас
Aleksander, вече втори ден съм с температура 38 градуса и всички останали симптоми на въпросния вирус. Не свалям температурата и пия само чайове, но не виждам да има подобрение в общото ми състояние. Означава ли това, че организмът ми не може да се справи сам и е време за лекарство-хомеопатчино или не? При хомеопата на сина ми няма свободни часове, така че може би ще се насоча към Тамифлу  newsm78

Не, не означава! Означава обаче това, че за изработване на специфичен имунен отговор са нужни от 1 до 5 денонощия, а дотогава... наздраве с чайчета.

Laughing

130 лв. за Тамифлу, към което отдавна са резистентни 90% от вирусите?!...
 С тези пари ще посетите два и половина хомеопати. Или един - четири пъти! Класически!

Общи условия

Активация на акаунт