Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 52-ра тема

  • 106 934
  • 740
  •   1
Отговори
# 705
  • Варна
  • Мнения: 522
Страхотни неща сте сготвили пак #Crazy
Аз пак нямам в къщи фото и не мога да снимам Rolling Eyes
Но това не значи ,че не готвя.
Впечатлих се от нисоазка тарта с лук и аншоа (Писаладиер на Роца,
Ако може рецептата и за тиела (италианска зеленчукова торта)  bouquet
На Пеп4о Кюстендилска кавърма ,ше я спретна събота и неделя.
ice , от къде тези формички  за мъфини, много са сладки.

# 706
  • Мнения: 959
ивка27  - формичките са от Маркс и Спенсер, наистина са много хубави и някак си самият силикон е доста по-твърд от тези които ги продават по нашите магазини  Peace

# 707
  • Мнения: 144

Момичета, голям проблем!
Направих шоколадови мъфини...отлични са на вкус, спазих рецептата дословно, но...се разляха! Cry
Сипах 2/3 във формите, както беше написано, обаче всичко се разтече извън тях и стана една чудесна правоъгълна мъфина на порции!
Срам ме е да ги покажа, добре че поне са вкусни!
Какво точно съм сгрешила, рецептата е от тук:
http://gotvarski.com/%D1%88%D0%BE%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%B0%D0%B4% … 0%B8%D0%BD%D0%B8/

# 708
  • Мнения: 959

Момичета, голям проблем!
Направих шоколадови мъфини...отлични са на вкус, спазих рецептата дословно, но...се разляха! Cry
Сипах 2/3 във формите, както беше написано, обаче всичко се разтече извън тях и стана една чудесна правоъгълна мъфина на порции!
Срам ме е да ги покажа, добре че поне са вкусни!
Какво точно съм сгрешила, рецептата е от тук:
http://gotvarski.com/%D1%88%D0%BE%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%B0%D0%B4% … 0%B8%D0%BD%D0%B8/

а в какво ги сипа?  newsm78

# 709
  • Мнения: 144
Само това намерих вчера, след като останах без крака да обикалям да си намеря подходящи формички! Сякаш такова нещо не се продава и никой не е чувал , че има подобни неща?! Sad

# 710
  • София-Младост
  • Мнения: 24 051
Само това намерих вчера, след като останах без крака да обикалям да си намеря подходящи формички! Сякаш такова нещо не се продава и никой не е чувал , че има подобни неща?! Sad

Ако си ги сипала само в тези хартиени кошнички е нормално да се разсипят. Тези форми се слагат в други "устойчиви" мъфин-форми. Или поне е трябвало да използваш 5-6 кошнички накуп за един мъфин , за да са по-твърди.

# 711
  • Мнения: 144
Благодаря, от къде можех да знам?!
Нали уж пише...формички за печене не сладкиши!
Явно ще трябва да си купя все пак две тавички за мъфиви и формите да слагам в тях Confused

# 712
  • Мнения: 959
Благодаря, от къде можех да знам?!
Нали уж пише...формички за печене не сладкиши!
Явно ще трябва да си купя все пак две тавички за мъфиви и формите да слагам в тях Confused

да, тези хартиените трябва да се сложат в металните тавички с гнезда, а силикновите няма нужда, те са твърди  Peace

# 713
  • Мнения: 2 126
Aз вчера пропуснах да се отчета,макар че бях подготвена,но не пропуснах да разгледам какво сет наготвили и наснимали.Та днес ще пусна вчерашната ми питка,която направих в два варианта,отново тестото си е моя импровизация Laughing
Първата е питка от кифлички (правих я по технологията на венеца от кифлички на Селма),а другата исках да са питки със сирене вътре(от тях направих на мъжо хамбургери за обяд да хапва днес):



Искам да кажа,че страшно много се впечатлих от млечната баница на Венета.Аз не обичам млечна баница,но видът на нейната направо ме накара да я заобичам.Разбира се скоро ще я направя Wink
В къщи сладките неща не са на особена почит,аз правя опитвам малко,мъжо и той едно парче,децата не ядат кексове и сладкиши и останалото черпя майка ми,баба ми,баща ми е почитател на сладкарското ми изкуство Mr. Green Главно сладостите за спорта ги правя,за удоволствие Blush.Ама е важен опита и много ми едраго когато нещо се получи добре Crazy Незнам дали добре се изразих,ама.....

# 714
  • Мнения: 769
Чудни неща сте показали....поздравления   bouquet  bouquet  bouquet

Царевични мъфини със спанак и сирене




Все пак успях да се включа почти на края на темата  Hug

Лелеее....Дес,каква е тази вкусотия...браво!

Последна редакция: чт, 12 ное 2009, 10:42 от nordina

# 715
  • София
  • Мнения: 1 832
на 10 страница има един  ябълков сладкиш на `дядо хаджия` аз го правя но с 4 яйца 1чаша брашно и 1чаша захар 1бакпулвер и 1 ванилия правя го в кръгла тава намазана смаргарин нареждат се бисквитите 1 пакет после нарязаните и обелени ябълки и отгоре се излива сместа пече се на 180 градуса  .  пиша рецептата защото имаше запитване дали може с по малко яйца  Blush                                                         
И аз така го правя с бисквити "закуска" -  нареждам плътно една до друга бисквитите в намаслена /може и малко брашно за всеки случай да се сложи/ тава, отгоре застъпени нарязани на полумесец ябълки, натрошени орехи и върху тях разтопено едно пакетче 125гр масло. Всичко се залива с пандишпаново тесто от 4 яйца /отделени жълтъци от белтъци/ жълтъците се разбиват до побеляване с 4 препълнени с.л. захар, добавят се  4 препълнени с.л. пресято брашно и накрая разбитите на твърд сняг белтъци. Разбърква се леко колкото да се хомогенизира и се излива върху бисквитите и ябълките. Пече се на 180°С, проверява се за готовност с клечка или шишче докато не излезе суха клечката.

# 716
  • Мнения: 2 126
Лелеее....Дес,каква е тази вкусотия...браво!
smile3525
Пред твоите снимки немея,както и на ред други момичета(esy,nadeto_sp,Цецетo,Lois може да пропускам някой newsm78) - как ги докарвате толкова красиво поднесени и уникално изглеждащи smile3555,а фотоапаратите ви са на ниво явно аз и по красиво да оформя гозбата няма да мога да направя такива уникални снимки.

алхимика,панадолкото ти изглежда доста добре,красив е поне това което се вижда на снимката това говори Grinning

# 717
  • Мнения: 7 433
алхимика,панадолкото ти изглежда доста добре,красив е поне това което се вижда на снимката това говори Grinning

   Подкрепям! Grinning Peace
   Много е хубав даже! Hug

# 718
  • Мнения: 769
 фотоапаратите ви са на ниво


Дес,трогната съм от похвалните думи!Моя фотоапарат е обикновен.Но разглеждам снимки и благодарение на Лоис и теми във форумите за начинаещи, се опитвам да накарам фотото/Canon DIGITAL IXUS 80 IS/ да ме слуша.

Лоис,приеми моите сърдечни благодарности за уроците макар и виртуални, които ми помагат да правя по-добри снимки.
Признавам си без бой......по ми е лесно да готвя...отколкото да снимам ooooh! ама нали съм овен,не се отказвам лесно

Последна редакция: чт, 12 ное 2009, 12:43 от nordina

# 719
  • Мнения: 360
Мерси момичета за одобрениетона кекса,но другия беше по-красив.Днес го пуснах в отчетната ми да ги черпя виртуално и веднага ми поискаха рецептата Winkаз им пуснах на Селма-любимите и веднага казаха че има страхотни рецепти  bouquetза Селма

Искам да се пробвам да меся,нещо много тестено и набухващо,може и със сиренце,моля ви да ми дадете някоя рецепта за начинаеща тестено маниачка,досега съм правила само содени питки,кори за баница и кори за лазаня.Много ми с иска някоя и друга погача да мога да омеся.
Съвети приемам всякакви и извинявайте ако досаждам Blush

Общи условия

Активация на акаунт