Последните пет книги, които прочетох

• 88 132
  • 739
  •   1
Отговори
# 165

1.Другата Болейн -много ми хареса
2.Океан море  - Барико - не я дочетох.
3.Източен вятър, западен вятър - препоръчвам я .
4.Хигиена на убиеца на Амели Нотомб.
5. Завръщане в Брайсхед - не съм я завършила.

.

# 166
Привет! Grinning
Аз, докато разуча форума(тъй като съм новобранец  Blush) - първо в темите за книжките се гмуркам, щот се чувствам като в свой аквариум тук.  Sunglasses

@кукла:  И на мен не ми допадат нито въпросната трилогия за Чингис, нито четирите книги за Цезар. По мое скромно мнение -  биха се харесали на хора, които си нямат особен хабер или влечение към история. А и двете поредици ми седят разпиляни някак си.
В този ред на мисли -  наскоро четох и ми допадна "Сказание за Казан"(изд. "Посоки").
По въпроса с чиклитите(въпреки че там плявата преобладава май) - можеш да пробваш с Мариан Кийс и "Суши за начинаещи". Тя има и една, на която се разпрах от сополи и сълзи(а пък очаквах да се похиля доволно) - "Сайонара". Не знам защо ми подейства чак така - уж съм "мала питбул" и не се затрогвам толкова лесно...
Иначе, да - Бриджет рулз и е недостижима....  Sunglasses

Последните 5, които прочетох:

1. "Нито Ева, нито Адам" на Амели Нотомб.
Както казва една позната - на Амели много би й отивало да се окаже изгубена дъщеря на М. Дюрас някак си  Laughing
Харесва ми как пише. Хубави женски образи гради - хем нестандартни, хем типични в своята уязвимост и душевни болежки.  Simple Smile  
Първо от нея  четох "Речник на собствените имена" и Плектруда веднага ми стана любимка:
" - Ама, моля ви се, не кръщавайте детето си Плектруда! Това име е гротескно и ще й създаде единствено проблеми!
- То ще предупреждава хората, че тя е изключителна!
- Може да се казва Мари и пак да е изключителна...
-Мари няма да я предпази от нищо. Плектруда е име, което предпазва - краят му звучи като щит. Звучи, като талисман...."

Цитирам по памет.
Има франкска благородничка(канонизирана), която носи това име. Основала е църквата "St. Maria im Kapitol"(Кьолн).
Харесва ми връзката.
...щит, талисман... Sunglasses

2. Втората част на "Вещиците" на Ан Райс. До тук съм.
Прехвалена ми е таз жена и толкоз. Simple Smile

3. "Изворът" на Айн Ранд. Страхотна!

4. "Дзифт" - боза тотална(защо ли се захванах въобще Rolling Eyes)

5. "Петте четвъртини на портокала"
 Харесвам Джоан Харис - красиво пише. Атмосфера има - топла някак, замирсва ти на дом или пък на път...
Това ми допада на мен - да има атмосфера - да те жегне, като усещане. Случвало се е да ми харесат книги с откровено глупава фабула(срам върху ми, знам! Mr. Green), но пък написани красиво, преводът им - добър и така....
Само едно ме ядоса в "Петте четвъртини... - защо, аджеба, онзи така благ войник трябваше да умре безславно удавен, опитвайки се да хване някакъв тъп рибок!
Аз, ако съм немски войник и се спомина по този нелеп начин - душата ми нивгаж не би намерила покой! : )
(Джоан, да знаеш - не съм доволна от отношението ти към тоз' герой! Naughty Mr. Green)

Хайде, това е от мен засега.  bouquet

# 167
Йована, благодаря за споделеното!  bouquet
Ценен читател си ти!

# 168
  • Ямбол
и аз да споделя..
"Нюйоркски светски хроники" - в момента я чета
"Здрач" - така и не дочетох
"Мафиотски романс" на Донка Петрунова
"Престъпление и Наказание" на Достоевски
"Хиляда сияйни слънца" Халед Хюсейни

# 169
5. "Дамата с камелиите" - Дюма Син - от поредицата ХІХ век - книга за невъзможната тогава любов. Персонажите правят какви ли не гадории, а в същото време не можеш да намразиш никой.
4. "Пармския манастир" на Стендал - ХІХ век - Трууууудна работа, много трудна.
3. "Италиански хроники" на Стендал. Хрониките вървяха по-лесно и интересно от Пармския манастир, но пак си бяха Стендал.
2. "Академия за вампири" - Ришел Мийд - добър избор за почивка от Стендал. На мен тази тийнейджърска вълна за вампири ми допада. Чета я с удоволствие. Лятото глътнах поредицата "Здрач" на един дъх. Тази Академия също ми допадна, глътнах я на един дъх. Лошото е, че другите части не са излезли и ще забравя тази ...  Embarassed
1. "Островът на съкровищата" - ХІХ век - Робърт Луи Стивънсън. Приключения, динамика, морета, острови, пирати, съкровище, колорит ...

Сега продължавам на вълна Робърт Луи Стивънсън - "Черната стрела".

Йована, страхотни коментари правиш. Включвай се по-често.

# 170
Да допълня
Вчера прочетох "Без нея" на Рей Клуун. Това е втора част на "Отива една жена при лекаря" - и двете много ми харесаха. Ако излезе още нещо от автора ще го прочета задължително.
И двете части се четат много леко и бързо, но са тежки книги.

# 171
  • Има много детски смях.
1. С дъх на кафе.
2. Ако искаш да си легнеш с мен... сготви ми.
3. Захарче.
4. Синеокият дявол.
5. Каин и Авел.

# 172
1. Полетът на нощните ястреби - Реймънд Фийст
2. В царството на Мрачния - Реймънд Фийст
3. Завръщането на изгнанника - Реймънд Фийст
4. Лисичи крал - Реймънд Фийст
5. Знакът на кръста - от чешки автор е преведена на английски, много интересна, тематика като Дан Браун, препоръчвам я. Чете се бързо
6. Изгубеният Символ - Дан Браун, чета я в момента

След Браун ме чака "Свитъкът на Юда", не помня от кой автор, но се надявам да е интересна.

П.П: Първите четири книги са от поредицата на Фийст за Мидкемия. Препоръчвам ги на всички, които обичат да четат фентъзи, доближава се до Тери Пратчет, но е много по- увлекателно и написано на по- висок стил, поне за мен. Мога да препоръчам и "Децата на Хурин" на Толкин, само че трябва да се прочете поне два пъти, за да схванеш кой на кого е син, дъщеря и изобщо роднинските връзки иначе е много интересна.

Последна редакция: вт, 15 дек 2009, 10:37 от Fantasy_Girl

# 173
3. "Изворът" на Айн Ранд. Страхотна!

Винаги се радвам като видя, че има хора, които оценяват романите на Айн Ранд. Аз съм запален почитател на нейната философия (която всъщност е пресъздадена по блестящ начин в романите й) и се гордея, че имам, макар и скромен принос за популяризирането й в България. Горещо препоръчвам "Атлас сви рамене" - истински шедьовър е Peace

# 174
Всичко на Алегзандър Маккол Смит-невероятен уют и благодат за душата......жалко,че в България не мога да намеря всичко от него......

# 175
Момичета, пишете авторите и по няколко думи коментар!Ето сега си правя списък за библиотеката, че утре смятам да ходя, обаче някои заглавия нищо не ми говорят.Понеже ще ходим на планина и гледам да си подбера нещо за сгушване под вълнено одеалце.Само децата какво ще ги правя та да ме оставят да чета не знам.

# 176
1. „Не пипай тази книга” – Ян ван Хелсинг – в момента чета. Харесва ми.
2. „Мисия Лондон” – Алек Попов – Малко ми е прехвалена.
3. „Петата планина” - Паулу Куелю
4. „Алхимикът” - Паулу Куелю
5. „Селестинското пророчество” - Джеймс Редфийлд – Много ми хареса.
Следващите ми книги са : „Десетото откровение” и „Тайната на Шамбала”, но в момента събирам идеи от вашите постове и може да си  променя плановете

# 177
Момичета, пишете авторите и по няколко думи коментар!Ето сега си правя списък за библиотеката, че утре смятам да ходя, обаче някои заглавия нищо не ми говорят.Понеже ще ходим на планина и гледам да си подбера нещо за сгушване под вълнено одеалце.Само децата какво ще ги правя та да ме оставят да чета не знам.
Коя библиотека посещаваш? Аз отдавна не съм (освен юридическата в СУ), преди ползвах една в кварталното читалище, както и Градската, ама беше много отдавна, не знам сега какво е положението в тях. А децата - и те ще четат;-)

# 178
Коя библиотека посещаваш? Аз отдавна не съм (освен юридическата в СУ), преди ползвах една в кварталното читалище, както и Градската, ама беше много отдавна, не знам сега какво е положението в тях. А децата - и те ще четат;-)
Тази,която е в Общината.направих си един дълъг списък от тук, дано имат търпение да ми покажат къде да ги търся, че нещо трудно се ориентирам.Аз и от скоро ходя.До преди година купувх от антикварите ама нещо и те я окъсаха.

# 179
Коя община?

Общи условия

Активация на акаунт