Отопление с парно или на ток?!

• 8 948
  • 50
  •   1
Отговори
# 15
На ток ! Нямам представа кое е по - изгодно.

# 16
Технологично погледнато, парното е най-евтиният метод за отопление, а радиаторите са многофункционални - можеш да сушиш пране и чинии на тях Mr. Green. Щото примерно още не си си купила сушилня. ОБАЧЕ! В нашата мила родна страна точно отоплението на централните топлофикации, Бог знае защо, излиза най-скъпо. И категорично е най-некачествено. И кражбите на комшиите са държавно регламентирани. Освен това няма начин да спреш да ползваш услугите им. Много е неприятно. Ходила съм в приемното време на Топлинния счетоводител (една такава гадна фирмичка за натъкмяване на неефективното управление на гърба на потребителя) да ми крещят и да ме правят на маймуна. Крещяха ми, после ми се усмихваха ехидно и мазно, после аз се разревах, защото разбрах, че каквото и да ми напишат в сметката, колкото и абсурдно да е от гледна точка на реалното ми потребление, ще платя и още как! Минах на ток. Продължавах да им плащам на топлофикация за общите части, където в нашия блок няма пукната тръба, да не говорим за радиатор, а отделно си купих евтин китайски маслен радиатор. И си го разнасях по стаите и си се топлех и на месец ми излизаше 25 лева!, пустият радиатор на ток. После надуха и цената на тока, а откакто въведохе тримесечното отчитане цените на парното и тока почти се изравниха. Парното обаче продължава да е по-калпаво, най-малкото, защото го пускат едва след като сме се настудували поне десетина дена.

# 17
За сега сме на парно, надявам се другата година като се преместим в новия апартамент пак да бъдем на парно  Peace

# 18
  • с/у ОколоМръсТното
Мечтая за парно- в цялата къща да е равномерно топло  Peace

ако имаш климатик във всяка стая е напълно постижимо.

За анкетата - на ток. Най-икономично ни е.

# 19
  • Пловдив
Отопляваме се на ток. Но си мечтая за парно  Simple Smile. Писна ми да ми е студено , да затварям бързо вратата , за да "не избяга топлото ", да затоплям поне час предварително стаята , в която ще сме . И пак плащаме по 300 лв. през зимата .

# 20
  • Пловдив
mond78, не знам какво пространство отоплявате с тези 300лв., ама пробвали ли сте да не спираш уредите изобщо? Като ги спираш хем бримчат здрави киловати, докато нагреят отново, хем все ти е студено.

# 21
  • Пловдив
Ами 65 кв.м. са . В спалнята сме с радиатор , който работи денонощно . В хола с конвектор , той работи около 10-12 ч. на денонощие, а в  кухнята сме с духалка , която се пуска отвреме-навреме , че тя фурната като работи затопла . Сега погледнах миналогодишния ток- декември 220 лв., януари - 280 , февруари - 240.  Майчинството не ми стига само за тока  Simple Smile. Ама да уточня , че апартаментът ни е студен и има изолация само в хола.

# 22
С парно се топлим. Не знам как е по-изгодно - у нас мъжът ми се разплаща с кожодерите, но така както хубаво се отоплява къщата с парно, се съмнявам да се получи на ток.

# 23
 Тази година се преместихме в нов апартамент. Радвам се, че вече нямаме нищо общо с 'Топлофикация'. На ток сме, във всяка стая има конвекторен радиатор. Все още не сме изкарали цял зимен сезон, но засега ми е много добре  Peace Радиаторите не ги изключвам, само леко намалявам през деня, когато ни няма. За съжаление не мога да направя сравнение на сметките с ТЕЦ, защото апартамента е доста по-голям, а и вече имам сушилня и миялна, които се ползват непрекъснато.

# 24
... но така както хубаво се отоплява къщата с парно, се съмнявам да се получи на ток.
Ами честно казано, не намирам никаква разлика. Да не кажа, че с тези радиатори ми е по-добре - нагласям каква температура да поддържат и те си включват и изключват сами.

# 25
... но така както хубаво се отоплява къщата с парно, се съмнявам да се получи на ток.
Ами честно казано, не намирам никаква разлика. Да не кажа, че с тези радиатори ми е по-добре - нагласям каква температура да поддържат и те си включват и изключват сами.

Може би в цената  Thinking

# 26
  • кв.Изток
С парно.
Живяла съм и в къща, отоплявахме се първо на ток, ами си беше си студено.После направихме локално парно с дърва- топло, обаче много хамалогия, влачене и цапане.
Сега от ТЕЦ-а съм най-доволна.Отоплението на 4 стаи  и баня за миналия сезон излезе 650 лв.

# 27
С парно, но локално. Пък и дърва си набрахме за цяла зима за 120лв.Е, мнооого прах става-но чистене всеки ден- струва си.

# 28
в момента сме на климатик, но до месец ще пускме парното, проверих си сметките и имаме 93 лв за ток, а студ още не е имало както трябва  Thinking

# 29
  newsm10 на климатици с ток парното не ми го хвалете това от ТЕЦ а

Общи условия

Активация на акаунт