Отговори
# 285

Толкова ли е трудно да се разбере, че някой хора (аз включително) гледаме тази сапунка за забавление и боже мой  Shocked не се отъждествяваме с героите, които харесваме...ужас, иначе може и да стане някое раздво-три-четири-ение на личността.
Краси, ти в живота си като Тейлър ли си?  Shocked
Аз мисля че всички гледаме сапунката за развлечение и едва ли има някой, който да се отъждествява с героините.....това е нещо съвсем различно Rolling Eyes......Да одобряваш нечие поведение въз основа на твоите морални ценности и да защитаваш позицията си....не е отъждествяване......и едва ли някой от нас в реалния живот е като Тейлър или като Брук/опазил ни Бог/. PraynigНо за да харесваш даден герой той трябва да отговаря на ТВОИТЕ ценности и критерии..... нали,не на комщията..... ThinkingЩом вие оправдавате Брук и всяка нейна постъпка,значи намирате за нормално такова поведение.....ето тук е разликата според мен......за тези което харесват Тейлър тези постъпки не са нормални и морални/най-вече/.Но всеки си има различни възгледи,които уважавам......но когато се мине границата на нормалния тон,тогава за съжаление вече не можем да се разберем мисля........ Rolling Eyes

# 286
  • София
Щом вие оправдавате Брук и всяка нейна постъпка,значи намирате за нормално такова поведение.....ето тук е разликата според мен......за тези което харесват Тейлър тези постъпки не са нормални и морални/най-вече/.

Ето тук не съм съгласна - не оправдаваме всяка постъпка, просто в сапунките за всяко нещо си има причина, обстоятелства довели до определено нещо и те обикновено са силно преувеличени, затова и съпоставянето с реалния живот не е подходящо. Отплеснах се - исках да кажа, че когато сипматизираш на даден герой си склонен да виждаш нещата от неговата гледна точка и да разбираш постъпките му. Не непременно да ги одобряваш.

Краси, а само натискане със свекъра без деца, одобряваш ли?

# 287

Разбирам защо ме питаш...не ,не го одобрявам и когато Ерик и Тейлър си мислеха ,че имат някакви чувства.
Всъщност,не си спомням защо Ерик реши, че е влюбен в Тейлър...но там нещата доста бързо отмряха ...
Не съм казала никога ,че одобрявам на 100 % всичко,което е Тейлър...

# 288
Отплеснах се - исках да кажа, че когато сипматизираш на даден герой си склонен да виждаш нещата от неговата гледна точка и да разбираш постъпките му. Не непременно да ги одобряваш.

Е аз /и предполагам всички фенове на Тейлър-така да ги наречем/не мога да гледам от гледната точка на Брук,съответно не мога да разбера/камо ли пък до одобря/ що за болен мозък трябва да имаш, за да направиш всички тези гнусотии. Rolling Eyes newsm78Пак опираме до ценностите.......А ти и всички останали как точно симпатизирате на Брук, като не одобрявате постъпките й.Ако е само за външноста й аз също тогава съм и симпатизантка Mr. Green.....но до тук...... Stop

# 289

Мириел, защо тогава се хабиш да ни убеждаваш в правотата на един "измислен" образ?  newsm78
Брукатака, тя не е перфектна и никой не го твърди, просто не е по-лоша от Тейлър

И затова ли е цялата ви борба, да докажете,че не е по-лоша от Тейлър?  newsm78 Това значи ли,че не я оправдавате?

# 290
Трайкането на Тейлър, не го извинявам и не съм твърдяла никога (а и мисля, че и другите от ТТ), че трябва да се извинява. Неведнъж сме казвали, че искаме да си признае и да си понесе последствията Crossing Arms

Възможно е и да не го извиняваш, но не беше отдавна, когато говорехме по темата Тейлър и ти беше тази, която даде за пример Брук, която видиш ли също не си признала за леярната.

Е и? Това ще рече, че извинявам Тейлър ли? В случая не изинявам никоя от двете.
Аз самата неведнъж съм получавала за отговор на въпрос защо Брук прави това, отговор: пък Тейлър като направи онова ...
т.е. в момента ме кориш за нещо, което правите и вие  Wink

И според мен човек харесва даден герой (нищо, че е измислен), защото по някакъв начин се доближава до неговите ценностни представи  Peace
И не харесва друг, който с поведението си е далеч от това, което той си представя за морално (колкото и субективен да е моралът)

# 291
  • София
Не одобряваме всичко, кой го е казвал? Но не смятаме и, че е всички онези благозвучни думички, с които я опредляте. И наред с това смятаме че и Тейлър също е направила доста нелицеприятни неща (за които обаче си затваряте очите). Аз знам какви качества харесвам у Брук и какво не...но същото се отнася и за Тейлър.

т.е. в момента ме кориш за нещо, което правите и вие  Wink

Въобще не те коря...просто дадох пример.

# 292
Не одобряваме всичко, кой го е казвал? Но не смятаме и, че е всички онези благозвучни думички, с които я опредляте. И наред с това смятаме че и при Тейлър също е напарвила доста нелицеприятни неща. Аз знам какви качества харесвам у Брук и какво не...но същото се отнася и за Тейлър.

С това се съгласих,но не си затваряме очите.Аз също много пъти съм казвала и укорявала Тейлър за някои нейни постъпки............  bouquet Hug

# 293
Добре де,Лана,ти как наричаш подобна жена и как окачествяваш постъпките й?
Жена,която:
се е омъжвала за всички мъже в един род
има деца и от сина ,и от бащата
съблазнява зет си
има дете от него
Ничо е спорен,ама и той й се падаше зет,когато реши,че той е любовта на живота й...

И преди да ми кажеш "Ама то си имаше причини за всичко..."    да,може би има причини,човек винаги ще намери причини да извини действията си,когато се чувства виновен...
Просто ми кажи как наричаш подобна жена?
И кое точно е моралното в постъпките й?

# 294
В Брук не харесвам:
1. мисли си, че със секса и до Цариград се стига
2. поставя своите нужди (които са най-вече сексуални) над тези на другите (най-вече над нуждите на децата си) - това са си лично нейни думи
3. не уважава брака и избора, който хората правят, встъпвайки в брак (пример - преследваше Рич в асансьора и сауната)
4. не мога да приема, че една жена може да не знае кой е баща на детето й и поради това да се налага да прибягва до тест за бащинство (и това не веднъж)
5. не мога да приема, че една жена може да прави секс минути след смъртта на любовта на живота си
6. не мога да приема, че една жена може да прави секс с мъжа на дъщеря си, че и да забременее от него
(мислех да изброя 5 неща, но това последното нямаше как да го пропусна, та станаха 6)

В Тейлър не харесвам:
1. Спа с Джеймс от съжаление (не ми хареса това, че го съжали до степен, че да спи с него)
2. Не усети навреме алкохолния си проблем (или по-скоро размера на проблема), което доведе до доста неприятни последици, вкл. до инцидента с Дарла
3. Позволи на Хектор и впоследствие на Стефани да я убедят да си мълчи, като твърдяха, че така тя ще помогне на засегнатите хора
4. Не си призна за инцидента и позволи нещата с Торн да се задълбочат
5. Можеше повече внимание да обърне на Фийби след инцидента
6. Не ми хареса, че се ожени за Рич на болничното легло на Стефани, без той да има време да реши дали всъщност това иска

Сравнявайки 6-те неща, които не харесвам при едната с тези, които не харесвам при другата, за мен изборът е ясен - Тейлър

Има ли друг желаещ да направи сравнение? Но нека да не е само с минуси на едната, нека да е с минуси за двете  Peace

# 295
Nenna ,      Peace Peace Peace   
Чудесно си го написала!   

# 296
  • София
Краси, нямам навика да определям хората с някакви епитети...не очаквай да кажа, че е курва. Както неведнъж казах, в реалния живот не съществуват подобни "драми". Ти Софи-то Маринова как я наричаш...аз Софи-то Маринова - не ме интересува с кой си ляга.

В Брук харесвам:
1. Прощава на всички за всичко, добродушна е (глупаво е от нейна страна, но не е злопаметна).
2. Обича безрезервно - децата си, мъжете си, доведените си деца. Понякога дори враговете си - Стефи-то имам предвид.
3. Никого не обвинява за грешките си, поема си последствията и не се крие зад нечии поли.
4. Умна е, има блестяща кариера.
5. Успява да отглежда децата си сама и да им даде добро възпитание и старт в живота.

В Тейлър харесвам:
1. Обича децата си.

В Брук не харесвам
1. Не мисли за последиците (принципно харесвам да се водиш и от сърцето си, но не само)
2. Не винаги успява да прецени кое е правилно и кое не.
3. Мисли си, че обича Попай.

В Тейлър не харесвам
1. Високомерието
2. Лицемерието
3. Никога не поема сама вина за постъпките си - винаги някой друг ́и е виновен
4. Говори едно, а прави друго
5. Обвинява хората, за неща които и тя върши
6. Злобничка и завистлива е

# 297
Nenna ,      Peace Peace Peace  
Чудесно си го написала!    

Краси, Нена  Hug

Дайте им време да помислят  Peace Аз също бих искала да чуя определението за жена с качествата, описани по-горе от Краси!

П.С. Лана, просто ме изумяваш  #Crazy Харесваш само едно нещо в Тейлър, а третото,което не харесваш в Брук е направо смехотворно. Толкова повърхностно ли погледна на образа й?
Под отгледала децата си сама имаш предвид без придружителите в живота й ли? А за последствията, всеки си ги поема, не може да избяга от съдбата си, въреки че не виждам какви толкова последици е имало след грешките, които е направила Брук

Последна редакция: чт, 05 ное 2009, 16:38 от Брукатака

# 298
Ееех, Лана, а аз толкова се старах да измисля равен брой неща, които не харесвам и у двете.
Т.е. да не е при едната не харесвам 3 неща, пък при другата 6  Tired

# 299
Лана, гледай си епизодите сама като не разбираш - аз написах ясно това, което имах да казвам по темата  Joy
И Дона, която ще се извинява и ще моли за прошка, и Ерик, който идва в съзнание точно по времето, когато Дона ще се утешава в прегръдките на Оуен и първата му мисъл ще е за нея, докато тя е с Оуен hahaha
Оправданието на Дона: "Ама аз мислех, че Ерик никога няма да се събуди".
Плашиш ли ме, че великата Лана ще каже, че съм я подвела?  Joy
Жена, спри се малко  Joy

Нена, много хубаво си го написала и най-хубавото е, че мнението ти се припокрива изцяло с моето.
Към нещата, които не харесвам у Тейлър ще добавя и това, че днес реши да остави на Брук да отгледа детето, което тя е износила и родила.
Но пак донякъде я разбирам, както и самата тя каза - не иска да обърква живота на детето с две майки.

Раздвоена съм за това нейно решение  Thinking
Написах го в бяло, защото е от бъдещи епизоди.

Общи условия

Активация на акаунт