10 ноември 1989 г.

• 23 357
  • 442
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Мойте спомени от тогава , без да правя сравнения-само спомени детски.първо материалното, ходехме  на море през лятото и на планина през зимата+ поне един пионерски лагер. Още от материалното,  непрекъснато ме караха да ям месо, мразех кюфтета и ги хвърлях зад секцията.много  гости  и у нас и ние на гости изобилни трапези / израстнала съм в София да не си помислите, че  колим прасета и други добитъци/, баща ми  намираше връзки / за " връзките " си трябва отделна  тема"/и  купуваше  щайги с ябълки за  зимата-пак ме караха да ям насила. имам и още нматериални спомени.
Сега  нематериалното , записвах се на де що има кръжоци в училище -те бяха безплатни, киното, най-достъпното удоволствие 25ст +още 25 за сладолед след киното, т.е. за левче и аз и брат ми се забавлявахме.Многото книги в къщи-тях не ги четях насила, книги достъпни за всички на смешни цени.Играехме навън до 23ч приблизително  през лятото, родителите ни спокойни, че никой няма да ни набие или изнасили.Театъра , какво удоволствие беше, ходехме  да се редим на големи опашки за билети за след месец.От училище задължително ни водеха поне на два симфонички концерта за сезон.Нямаше чалга-Лепа  Брена я слушаха само в кварталните училища.А и през далечната 1988 аз на 18 живях с гадже, българин в Италия, и до мен нямаше човек на ДС. GrinningИ изобщо май спомените ми са повече положителни Simple SmileМоля се и моите деца да имат какво да разказват и то да бъде положително Simple Smile

# 16

Нали е неловко? Уж съм всеки ден тук, а съм пропуснала Поли.
Дайте поне един линк да се 'запознаем' с пропуснатото. Все пак сме Клюкарник ..

# 17

От Берковица е, това трябва да те подсети.
Наистина не се сещам, от този край не познавам никого. newsm78
Извинете за спама.

П.С. Филаделфия, ще използвам баналното "подписвам се под постинга ти".
Едно към едно са били усещанията ми, с тази разлика, че успях да компенсирам малко от малко, на по-стари години.

# 18
Последната тема на потребителката polinka12 преди бан-а http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=407669.0

Голяма част от темата обаче е метена.

# 19
Flocke,нищо не се чете!
А сега по темата.Бях 9 годишна и макар да не си спомням конкретния ден мога да направя съпоставка на "преди и след".Преди 10.11'89 хората имаха пари,но магазините бяха доста обрани.Майка ми ни купуваше дрехи и обувки по"2-ия начин",т.е. на щанда на магазина няма почти нищо изложено,но  продавачката ни въвеждаше в склада,който  беше доста зареден.Относно храната-тогава всичко беше истинско.Нямаще свобода на словото.Ще се зачудите откъде знам.Ами навремето бях разказала на съседските деца един виц за Тодор Живков.Няколко дни след това една съседка беше казала на родителите ми да ми за това.Сега осъзнавам,как например баща ми е можел да изгние по затворите заради това! ooooh!Относно образованието-наистина се учеше,имаще дисциплина и дори играеше показалката. LaughingА,и накрая,но не на последно място не проумявам как може да нямаш право да заминеш за чужбина,по-скоро за демократична държава?! ShockedДържали са ни като овце в кошара. Blush
След 10.11.'89 по магазините вече има всичко,но не всеки може  да си го позволи,храната е абсолютна химия,образованието-пълна анархия.Но пък може да си разказваш на воля политически вицове Laughing,както и да заминеш за където си поискаш Hug
Извода ,който си правя е че сега сме по-свободни и независими,и поне на мен живота "след" ми харесва много повече!
П.С. А относно ученичесите бригади- е няма такава експлоатация на детски труд ooooh!!Слава богу на мен ми се размина,но сестра ми е по-голяма от мен и е ходила.Това само болен мозък може да го измисли! Sick

# 20
  • Германия
http://www.cosmopolitan.bg/club/user.php?u=2637
Това е профила на Поли в Космополитън, достатъчно е да прочетете само блога и ще ви стане ясно.

# 21
Грамотно пишещите и нормално изразяващи се хора в този форум са в основната си част над 30 години. Толкова по въпроса за образованието "преди" и "след".

# 22
Грамотно пишещите и нормално изразяващи се хора в този форум са в основната си част над 30 години. Толкова по въпроса за образованието "преди" и "след".

hahaha  hahaha  hahaha Вярно е...за съжаление.

Само да добавя - преди строгата дисциплина ни идваше в повече, а сега хич я няма. Извода - люшкаме се в двете крайности, вместо да тръгнем по златната среда.

Последна редакция: вт, 03 ное 2009, 21:57 от Филаделфия

# 23

П.С. А относно ученичесите бригади- е няма такава експлоатация на детски труд ooooh!!Слава богу на мен ми се размина,но сестра ми е по-голяма от мен и е ходила.Това само болен мозък може да го измисли! Sick
Това е и така, и не е. Казвам го като ходила на ученически бригади от основното училище до края на гимназията. Чаках ги тези седмици с огромно нетърпение.

Нооо....дали не рискувам с това си изказване да бъда пратена и аз за Северна Корея?
(намиг)

Дона-така е.

# 24
Само да добавя - преди строгата дисциплина ни идваше в повече, а сега хич я няма. Извода - люшкаме се в двете крайности, вместо да тръгнев по златната среда.
Идвала ни е в повече, защото сме били пубери  Wink От днешната ми гледна точка няма нищо лошо нито в чавдарските и пионерските организации (и ценностите им), нито в "експлоатацията на детски труд".

# 25
  • София

Това е и така, и не е. Казвам го като ходила на ученически бригади от основното училище до края на гимназията. Чаках ги тези седмици с огромно нетърпение.

Нооо....дали не рискувам с това си изказване да бъда пратена и аз за Северна Корея?
(намиг)
/Намиг/ Скивай темите на Поли и ще разбереш, че най- много да отидеш до Китай и то на екскурзия. /Намиг, намиг/

# 26
Колкото до бригадите - не само, че не бяха експлоатация на детския труд, ами ни учеха на труд. А днешната младеж не мож и мръдна гъза от компа.

ПП. Аз съм с тоталитарно минало, щото носех очила и пеех в хора; имам роднина партизанин и бях отряден председател. Тъй че - не ме слушайте (четете)  Mr. Green

# 27
бригадите си бяха купон , ние ги обичахме много  - поработваш , изкарваш и пари , купонясваш , китари , песни ...
детското никога не е било заменяно с нещо за Ленин , защото се знаеше кога и какво е то ...

# 28
Е, прочетох.....и ми стана по-скоро тъжно. Confused
Някой дали някога се е погрижиш за личността Поли? Tired

# 29
Колкото до бригадите - не само, че не бяха експлоатация на детския труд, ами ни учеха на труд. А днешната младеж не мож и мръдна гъза от компа.

ПП. Аз съм с тоталитарно минало, щото носех очила и пеех в хора; имам роднина партизанин и бях отряден председател. Тъй че - не ме слушайте (четете)  Mr. Green
Хайде няма нужда да ме учат на труд в детска възраст.Като ми дойде времето ще работя!И освен това си имам родители,които мисля че са ме научили на труд! PeaceНаправо ми се струва подло да задължаваш децата по цял ден да берат грозде или нещо друго под жарко слънце! SickДобре,че вече няма такива работи,защото определено не бих пуснала децата си  Naughty,пък ако ще после да ме линчуват! Crossing Arms

Общи условия

Активация на акаунт