Сега нематериалното , записвах се на де що има кръжоци в училище -те бяха безплатни, киното, най-достъпното удоволствие 25ст +още 25 за сладолед след киното, т.е. за левче и аз и брат ми се забавлявахме.Многото книги в къщи-тях не ги четях насила, книги достъпни за всички на смешни цени.Играехме навън до 23ч приблизително през лятото, родителите ни спокойни, че никой няма да ни набие или изнасили.Театъра , какво удоволствие беше, ходехме да се редим на големи опашки за билети за след месец.От училище задължително ни водеха поне на два симфонички концерта за сезон.Нямаше чалга-Лепа Брена я слушаха само в кварталните училища.А и през далечната 1988 аз на 18 живях с гадже, българин в Италия, и до мен нямаше човек на ДС.
И изобщо май спомените ми са повече положителни
Моля се и моите деца да имат какво да разказват и то да бъде положително

Относно образованието-наистина се учеше,имаще дисциплина и дори играеше показалката. 

От днешната ми гледна точка няма нищо лошо нито в чавдарските и пионерските организации (и ценностите им), нито в "експлоатацията на детски труд". 
Направо ми се струва подло да задължаваш децата по цял ден да берат грозде или нещо друго под жарко слънце!
,пък ако ще после да ме линчуват!