ВЗЕХ СИ ДЕЦАТА СТРЕСИРАНИ И В КРЪВ ОТ ГРАДИНАТА

• 57 793
  • 928
  •   1
Отговори
# 210
elito-3, поздравления, че не си се отказала и продължаваш да се бориш. Трябва да има положителен резултат от действията ти!
Само да споделя по повод на насилието в градините и яслите... в нашето ОДЗ миналата или по-миналата седмица са уволнили една госпожа с дълъг стаж и добро име, защото са постъпили оплаквания от родители, че удряла момичетата с канче по главата и някакви други "дребни" провинения. Имала е "специално отношение" към момичетата. Ако наистина въпросната госпожа си е позволявала това, то поздравявам директорката на ОДЗ-то за адекватната реакция. Доколкото знам, не се е стигало до други инстанции освен до директорката.
Успех ти желая!

# 211
Днес сутринта излезна този материал-http://www.bnews.bg/article-1658

# 212
Много мислих по въпроса за нараняванията на твоите деца, Ели. Не мога да проумея как след като Марио е наранил главата си в 9 сутринта, ти не си уведомена през целия ден! Това е престъпно! Не е необходимо да си медицинско лице или педагог, за да знаеш от обща култура, че при нараняване в областта на черепа, особено при такава крехка възраст и особено след като на лице е не просто видим, а "вадещ очите" хематом, веднага трябва да се обърнат към лекар специалист, който в повечето случаи назначава снимка, за да се презастрахова задължително от наличието на мозъчен микрокръвоизлив! Моята теза е, че персоналът на градината е изложил на риска живота на детето ти! С действие или бездействие, с безотговорност, с простотия и егоизъм или с от всичко по много! И каква е гаранцията, че следващ път няма да има, при това с трагичен изход за някоя от онези, които сега пишат подписки срещу теб. И не се и съмнявам, че те отново биха се държали така нагло от криворазбрана колегиалност и  солидарност. Тогава от общинската управа отново ли ще им адвокатстват?
Така че най-малкото пък теб имат право да обвиняват в агресия!Аз лично не искам да изписвам или изричам в какво бих ги обвинила от раз!
Не мога да проумея, защо от общинската управа вместо да намерят и накажат виновника, се държат толкова неадекватно, демонстрирайки ниска мениджърска, административна и политическа култура? Ситуацията е ясна и проста: намира се конкретния виновник, ако е  невъзможно, тогава директорката като отговорно лице си понася административното наказание. Какво има да се нищи толкова? Кметът, който би трябвало да се грижи за комфорта на гражданите на поверената му община по каква причина се явява адвокат на персонала на градината?

# 213
Добро утро ,момичета!Пия си кафето с два вестника пред мен-меко казано умрях от смях."Труд" пишат без никой да е говорил с мен-та завела съм сутринта Антон без очила-това го казват учителките,при условие,че на срещата пред хората от общината,от Дирекция "Образование",от "Закрила на детето"-тук предполагам,защото имаше две жени,които не се представиха и моя свидетел  същите тези учителки ПОТВЪРДИХА ,че Тоти им е занесъл по някое време очилата счупени.Нищо,ще ги оставя да се оплетат в лъжи,за неща,които са казали пред мен,моя свидетел и хората от институциите.Нали се сещате,че дните от инцидента станаха 10,та ако им се даде още време,кои знае коя приказка от 1001 нощи ще напишат Joy  А другото ,което са коментирали в "Телеграф" просто е безумие,но ще си запазя коментара за мен,защото е още един коз срещу тях. Да казват каквото си поискат,родители казали това,споделила съм онова....Смях....
Приятен и усмихнат ден Ви желая!БЛАГОДАРЯ,ЗА ПОДКРЕПАТА! Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug

# 214
Twisted Evil Заинтригувана съм, явно ще си взема вестник днес за да прочета пикантните истини за агресивната мама Ели, с трите й деца, едно от който страшно агресивно - Тоти /то явно кръвта вода не става  Joy /

Ели, сериозно - давай мила, всичко ще излезе на яве и дано от всичкия ти труд да има полза, защото вярвам че за в бъдеще /ако сега има справедлив край/ много повече родители няма да мълчат и да търпят случващото се.
Хубав и много успешен ден!!!

# 215
Очаквам в следващия брой на някой вестник да сте въоръжили децата с огнестрелни и хладни оръжия и така да сте ги пуснали да безчинстват в детското заведение. А раните да са от самонаранявания, тъй като са се скарали по между си за водачеството на атаките.

# 216
T@LI  Joy  Не съм се отказала,мила-НЯМА ДА МЕ ОТКАЖАТ С ЛЪЖИТЕ СИ.
  Много съм благодарна на BNEWS.BG,които първи ме потърсиха и изслушаха.
Вчера попаднах и на една много хубава статия за нас,но преди това е описан и случая от едно село-имаше репортаж за градината,пак имаше удряни деца,дърпани уши и .............. целуване на некролог #Crazy  в четвъртък излиза този репортаж,в петък е моя,дали аз съм "лудата"  или май е "задължителен курса за дърпане на уши "на педагозите  Crazy  Ако нямате нищо против ще копирам статията ,за която Ви казах.
Judy Joy набавяме муниции и ги пращам на бързо обучение при военните.

# 217
Ели - следя "отблизо" развитието на този ненормален казус.
Подкрепям те, макар и отдалеч  Hug.
И аман от писания на журналисти /затова не чета вестници и не гледам новини/.

# 218
Статията във вестник Труд. Може би е добре Елито да се обади на редакцонните телефони и да поиска опровержение или право на коментар.

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=278208

# 219
                      Терор в родните детски градини (Четиво за садисти на заплата)

Лука БАЛКАНСКИ

Топлото време в началото на ноември сякаш подлуди детските учителки и директорки в детските градини. От различни точки на България до нас достигна информация, която ни кара гневно да запитаме дали детските градини са нещо като концлагери или са нормални детски заведения съществуващи заради ДЕЦАТА и нуждата за адекватна грижа към тях във времето, което техните родители се трудят да изкарат насъщният.

Във време, когато просветният министър Фандъкова се бори за кметското кресло на София, което сигурно ще спечели и в много общини се случват подобни предизборни битки на децата-бъдещето на България се обръща специално внимание от „квалифицираният" персонал. Добре познатият лозунг от нашата история „ Со кротце, со благо и со малко кютек"принадлежащ на един позабравен българин-Андрей Ляпчев е възприет твърде натуралистично от някои педагогически кадри, които го прилагат ежедневно върху своите възпитаници и ученици.

Един такъв „квалифициран" кадър е директорът на детската градина в шуменското село с.Кочово, Мария Христова. На нейните „педагогически" умения майките и татковците от това село са обявили пълен бойкот и цяла седмица не пускат децата си в забавачката.

Тези майки и бащи пазят живота и здравето на своите невръстни дечица, пазят ги от унижението, болката и стреса от системните „квалифицирани" методи на обучение и възпитание на директорката, които са: щипане, удряне, дърпане на уши, обиждане, държане прави за наказание...

Г-жа Христова приложила и новаторски „педагогически" опит, достоен да влезе в книгата на рекордите на „Гинес"-донесла некролога на баща си, наредила децата от забавачката и разпоредила да целуват некролога ?! С това свое странно психическо намерение тя е поставила РЕКОРД НА ГИНЕС ЗА НАЙ-ЦЕЛУВАН НЕКРОЛОГ !!!

Пак кажете, че не се развива българското образование, а ?! И кадрите в него се развиват на ниво килийно училище, което си е „завръщане" към истинските корени на българското образование. Ето как педагогическите кадри се отблагодаряват на осигурените по-високи суми за образование от бюджета „ ала малка пица Дянков"!

Ако си мислите, че това се случва вдън земи тилилейски се лъжете. В самия Бойковград (София) в столичния квартал „Надежда" има още по-лоши лелички, макар и да не са в усмирителни ризи.

На 2-ри ноември едно младо софийско семейство оставя своите три годишни момченца-близначета в кварталната детска градина при добрите лелички, които ще ги пазят, хранят и ще ги възпитават. Те нямат време, трябва да бързат, за да припечелят с труд насъщният. Близнаците Антон и Марио Моневи са в една и съща група в детската градина. През този ден за тях се „грижи" и отговаря детската учителка Николова.

Майка им Елена Монева заявява: „Оставям си децата в градината и разчитам, че ще се грижат за тях..."

Каква обаче е била „грижата"?

Следобеда на този злополучен за семейство Моневи ден, те отиват да си приберат децата от градината и какво виждат- „Кръв, хематоми и синини..." според думите на майката на близнаците и още кръв по блузата на едното момче. Елена Монева пита персонала: „ Какво става с моите деца?", а жена от персонала казва, че не знае, защото цитираната по-горе Николова била на смяна и не отговаряла и тя не знаела. Въпреки това обаче нагло и лукаво запитва разтревожената майка: „Не сте ли ги довели така от къщи?" Гарван, гарвану око не вади, нали?

Родителите посещават „Пирогов" за медицинска помощ и оттам констатират малка контузна рана на ухото на тригодишният Антон. Следва посещение при експерт по съдебна медицина-д-р Димитър Сотиров от УМБАЛ „Александровска" ЕАД, който на 5 ноември преглежда децата и констатира в съдебно-медицинското освидетелствуване: „Малка разкъсна контузна рана на дясното ухо причинена от действието на твърд, тъп предмет. Причинени са БОЛКА и СТРАДАНИЕ."

В аналогично съдебно-медицинско освидетелствуване на другото братче Марио са вписани „кръв, синини, хематоми и дърпане на уши..."

Майката развълнувана разказва за състоянието на своите деца след „педагогическото въздействие": „Стресирани, пищят на сън..."

Семейството иска да говори с директорката на детската градина, тя се крие чрез заетост с важни задачи извън градината. На Монева се предлага единствено да прости и приеме извинение от учителката, на което тя отвръща с думите: „Как да простя?"

На опитите на семейство Моневи да разговаря с директора на детската градина, под светлините на прожекторите и телевизионните камери, „неоправдано" обвиненият персонал вика полиция, която не допуска родителите и едва по-късно започва свое разследване по казуса.

Семейство Моневи пише за станалото до Агенцията за закрила на детето и очаква адекватни действия, защото едва ли тригодишни деца заслужават такъв терор от обучен и квалифициран персонал и то в специализирани детски заведения, като отгоре на всичко получават и работна заплата за тези свои „грижи". Такива невероятни „грижи" и „рекорди" сполетяват българските деца в местата, където грижата и топлината трябва да са нещо естествено за работещият в тях педагогически персонал, макар че това са български жени и майки. Егати грижите...!

Обръщаме се към всички родители станали жертви на подобни престъпни „грижи" към децата им, пишете ни ние ще говорим за вашите проблеми и ще показваме нарушителите на широката общественост, ще се опитаме да помагаме. Не искаме за подобни деяния да се мълчи.

# 220
Ели и двете статии са много добри.Предполагам персонала и директоката не са очаквали да стигнеш до медиите и за това са си позволили такова поведение.Това,че предстоят избори може да бъде в твой плюс.Успех Peace

# 221
Ели, имаш право да отговаряш на всички статии, при това - с публикация, защото си засегната трета страна, така че - възползвай се.

# 222
Нямам време сега да пиша, иска ми се да коментирам малко повече, но по-късно. Само ще кажа и аз, че много добре ще направиш да звъннеш на "Труд" и да им се "поскараш" малко, че така пишат - "според майката"... а всъщност не са те питали за нищо. Звънни и искай отговор. И къде са резултатите от тази "вътрешна проверка"??? На мен все ми се струва, че нещо такова като се проверява трябва да има и документация. Тя, естествено, най-вероятно ще е изфабрикувана, като се има предвид какво наговориха досега, но все пак трябва да съществува такава. Изискай я. Както и Angelviolet беше споменала, детската градина е публична институция и всички имаме право да знаем какво се случва там. Та едни документи би трябвало да могат да ти дадат.

# 223
  • Sofia
Току що изчетох цялата тема. Аз живея в кв.Надежда, но за съжаление нямам впечатления от това ОДЗ. Дъщеря ми посещаваше друго ДЗ, за радост вече е ученичка. Моите впечатления от детските градини са следните: персонала е спокоен, че каквото и да прави с децата без работа няма да стои т.к има недостиг на  детски заведения. Някой възпитатели си позволяват да удрят, други малтретират психически децата, трети ги мързи да работят и т.н. Вярно е,че групите са доста големи, но който смята, че не може да се справи да напуска.  Учудвам се на родителите, които подкрепят такива възпитатели. Еми нямам думи.... Хора подкрепете   Ели, утре вашите деца може да са на мястото на Марио и Антон!
Гледах интервюто, прочетох и статиите. Ами персонала сега започва да си издава негов сценарийй. И т.к. децата не могат да разкажат какво точно се е случило най -вероятно ще ги изкарат тях виновни- стара учителска практика. Позната ми е от времето, когата дъщеря ми ходеше на градина, въпреки, че говореше и ми разказваше всичко, но тогава пък се таксува, че децата си измислят...
Скъпа Ели, не се отказвай и не се оставяй хитрите въпитателки  да те изкарат виновна.  HugИскренно се надявам да има уволнени!
Жалко, че сега в кюпа влизат и учителите, които наистина работят с любов и желание. Има такива сигурна съм.

# 224
Искам да изразя своята подкрепа за Ели. Майка съм на 2 деца. Каката е във втора група, малкия все още не ходи на градина. Ужасена съм, че това може да стане и с моите деца и с всички други. Ужасена съм от поведението на тези "учителки", както и от поведението на другите родители от групата. Как може да се отричат очевидни неща. Как може останалите родители от групата да са спокойни за собствените си деца. Сигурна съм, че насилието не е само към Марио и Антон, а към всички деца от групата. Просто нямам думи.
Искрено се надявам да ги уволнят и дано на тяхно място назначат хора, които наистина обичат децата.
Ели, търси си правата и ги съди докрай. Това са твоите деца, това са нашите деца. Никой няма право да упражнява такова зверско насилие срещу тях!

Общи условия

Активация на акаунт