ВЗЕХ СИ ДЕЦАТА СТРЕСИРАНИ И В КРЪВ ОТ ГРАДИНАТА

• 57 822
  • 928
  •   1
Отговори
# 285
  • Бургас
Как пък изведнъж темата се напълни с многорегистрирани нейни съкварталки Thinking
Ама мен това ме влудява направо. И всичките заплашвани и се крият. Ако ще казваш истината, би трябвало да можеш да се подпишеш под нея.  newsm78

# 286
Сега вече ЗНАМ,защо и други родители изпаднали в същата ситуация като мен си мълчат.Хората са обезверени,че някой може да ги защити в тази държава,честния данъкоплатец има права само на хартия,но ако дръзне да си ги потърси.......
Благодаря на всички,които ме подкрепят в тази борба и ми вярват , МОЛЯ СЕ ,нито едно дете и семейство да не изживеят това,което преживява моето! Много е тежко ,когато се чувстваш безсилен и виждаш,че каквото и да направиш не можеш да защитиш децата си...

# 287
  • Brokenpromiseland
Аз вече взех да се обърквам.. Rolling Eyes
Към bibimama и запозната
Какво общо има липсата на говор (ако въобще той е факт), наличието на памперси и синините по децата.
За непросветените (убедена съм, че има тук такива) ще кажа, че:
1. Вербалното развитие на децата е индивидуално.Така както има деца, които на 6м проговарят, така има деца които до 3 години не проговарят...И двете са в норма и не са нещо невиждано и нечувано.
Диагностицирането на отклонения (ако има такива)  е редно и се поставят единствено от СПЕЦИАЛИСТ, след щателен преглед на говорно-слуховите апарати и психичните качества и способности.
А тук не вярвам нито един от вас да е специалист в тази област, че да поставя категорични оценки...освен ако не сте врачки  Mr. Green
2. Децата не са поверени само на грижата на майката. Същите са посещавали детска ясла в която има педагози, обучаващи децата. Същото положение е и в градината, където малчуганите прекарват по 7-8 часа в психическо активно състояние и готовност за обучение. Ако хипотетично приемем, че майката е необразована и незнае как се възпитават деца (Ели, извинявай, че правя такива сравнения), то не може да се каже същото за педагогическият персонал, който е поставен в ДГ именно за това.
Така, както големите хора са работоспособни в точно определени часове, и времеви интервали, така и за малките деца има подходящи периоди за обучение и стимулиране на различни качества с помоща на обучени за целта хора.
3.Така, както има майки, които от 40 ден изхождат децата си в тоалетна , така има и майки, които съвсем съзнателно отказват да "стресират" децата приучавайки ги да ходят на тоалет в ранна детска възраст.
И не само това - на запад не само, че 3-4 годишни ходят още с памперси, но дори и ги разхождат в детски колички с биберон в устата...

И малко в кръга на шегата...как децата след като имат забавено говорно развитие (според вас) са успяли толкова добре да подредят изречението "Мамо, не ни оставяй, ние те обичаме"  Crazy newsm78 Laughing

Интересно ми е дали наистина има родители, които не са се сблъсквали с детските прояви на инат по пътя?

Общо казано обаче, отвъд педагогическите възможности и качества на Ели (която не познавам и не мога да съдя) са налице 3 факта:
1.Децата сутринта са заведени живи и здрави в градината, а а върнати с ужасни физически травми.
2.Не са положени адекватни медицински и педагогически мерки (тук визирам навременно уведомяване на родителя за инцидента)
3. Никой не може да даде обяснение, какво, как и защо се е случило с тези деца.
Което говори, че персонала просто не е бил на работното си място, и децата са били оставени без надзор, което е недопустимо.

П.С. Удачно ли е, човек който няма деца ( като г-ца Крумова) да дава оценки и да прави коментари по подобни теми. нямаше ли поне за цвят един специалист - педагог или психолог (освен обвиняемите) който да се изкаже по въпроса.

# 288
На мен ми се струва, че всички гости са един и същ човек.
Ще може ли някой мод да ни каже това?

# 289
Момичета, възхищавам ви се, че си правите труда да реагирате на такива постове, издаващи ВИСША ФОРМА НА НЕВЪЗПИТАНИЕ.

Точно тези невъзпитани коментари,  в комплект с просташките намеци относно майката и невежеството демонстрирано относно развитието на децата ме отвращават и със  крайно неграмотния си облик.

Поне да бяхте написали добре изказването си, уважаеми гости!

Но така -и слава богу - тази комбинация от простащина, злоба и неграмотност е наистина най-добрата ви визитка и нужното ми доказателство за това, какви хора има Ели за врагове!

Роня е написала и моето мнение

Ели,  Hug, ти си силна! Продължавай на пред!

# 290
Ако още първия ден учителките или възпитателките бяха дали адекватно обяснение, едва ли майката щеше да е толкова обезпокоена.
Добре, ако не са виновни  или ако е случаен  инцидент защо не са се обадили на майката?Защо не са измили кръвта на детето?Защо е трябвало детето да е в кървава ризка/ какъвто и да е произходът на кръвта/, а не преоблечено?В нашата градина дори само да си намокри ръкавчетата детето,  пак го преобличат.

Добре,  невинни  са учителки  и възпитателки.Защо  тогава госпожата от репортажа трябваше да вдига рамене и да се  пули, защо,  каквато и да е не отговори-Директорката има  приемен ден и час в толкова и толкова, заповядайте.Естеството на моята работа е такава, че при нас често нахлуват разгневени граждани, дали с  или  без основание, могат  да  захапят някой  служител без  никаква връзка.Но винаги, абсолютно винаги се  обяснява към кого и в колко часа могат да се обърнат.А тук все пак се искаше отговор от представител на  телевизия.

Защо трябваше да бяга от  репортера другата госпожа и да  бъде гонена.Не можа ли да спре и да каже-аз съм лелята, готвачката,  или каквато там е,  но госпожа директорката има приемен час в толкова и толкова.Трудно  ли  е?

Какво значение има обстоятелството, че майката не е отишла в съдебна медицина "на часа"Можете ли да си представите състоянието в което е била и едва ли това първо би и хрумнало, нормално е човек да е объркан.

Пиша  всичко това не като обвинение към въпросните"Съседки" и "запознати", а само да  споделя, че аз ,  а  вероятно и другите четящи и пишещи майки съдим за  случая не единствено от думите на  Ели,  а си правим логични заключения  от всички представени факти, също и от житейската логика.

# 291
  • Brokenpromiseland
Цитат
Прибрах се вкъщи да изчакам съпруга ми да заведем децата на лекар-сама с тримата няма как да се справя.Отидохме в Пирогов,неврохирурга като видя хематома на Марио каза веднага да снимаме главата и да отидем при него.Слава Богу черепа е здрав,но тъй като не знаем как се е наранил,да си го задържа вкъщи и да го наблюдавам.Описаха нараняванията и тръгнахме към 2 РУ.Стана късно докато обикаляме по кабинетите, децата не бяха добре и със съпруга ми решихме сутринта да пуснем жалба и да отидем до Съдебна медицина.

Децата са заведени след ДГ на лекар. Експертизата няма нищо общо в случая с навременият медицински преглед.

Както хрисимо и спокойничко си пише с вас и казва ,че не търси мъст, а само истината така вече 10 дни не се спира и се държи абсолютно  хулигански на всички нива и институции.Речника и е богат на жаргонни думи,а поведението и е арогантно и най малкото невъзпитано.
........Искам само да попитам Елена колко пъти е завела децата си в Пирогов ,когато друг път са имали синини незнайно от къде и спокойни ли са нощем ,когато тя ги бие?

О, започни да хвърляш камъни и по мен, защото и моето дете да ми го върнат в това състояние от градината не само, че ще се държа арогантно и ще псувам, но мога да стигна и много по-далеч....че и мъжът ми. Laughing Бъди убедена в това!  Laughing
Видимо нямаш дете, щом не знаеш на каква мощ е способна една МАЙКА когато са сериозно застаршени децата й.
А ако си майка...дали си истинска такава, щом подобни жестокости не те ядосват и смяташ, че в тази ситуация трябва и може да се потдържа добрият тон.

# 292
Защо трябваше да бяга от  репортера другата госпожа и да  бъде гонена...... че аз ,  а  вероятно и другите четящи и пишещи майки съдим за  случая не единствено от думите на  Ели,  а си правим логични заключения  от всички представени факти, също и от житейската логика.
..... тъй като и аз, както всички четящи тук търся логичните заключения по темата, се почувствах длъжна да напиша своите впечатления - относно "бягащата" госпожа мисля една майка беше обяснила най-подробно какъв е статута на госпожата в детското заведение и аз лично допускам, че тази нейна реакция може да е продиктувана и от факта, че не е уважено желанието и да не бъде снимана и разпитвана от журналисти. Не коментирам правилна ли е тази реакция или не. Освен това същата тази майка беше наречена от "интелегентните" и "възпитани "съфорумки каква ли не, само защото е дръзнала да изкаже и своето мнение....в този ред на мисли , пък и след като прочетох постовете на новодошлите, не мисля, че тук се толерира друга версия освен тази ЕДИНСТВЕНО от думите на Ели. Ако повечето от нас се бяха въздържали в нападките си срещу тези постове /на другите майки от групата на децата/ щях да приема, че има някаква обективност по въпроса, но не мисля, че е така. Всеки има право да взема страна и да изказва мнение /поемам цялата отговорност за написаното от мен/ но не мисля че в темата допускаме да има "диалог между двете страни", а се опитваме да пресираме всеки опит за различност. Това да прочетеш един пост който е различен от убежденията ти съвсем не означава че той не заслужава същото внимание и сериозност /относно достоверността си / както тези на Ели.

# 293
  • при Arctic Monkeys
гледах предаването сутринта. за мен има сбъркано и то доста и от двете страни. директорката беше като пуснато радио и диалог с нея изобщо не се получи, беше в някакъв афект изпаднала. а не би трябвало.
дано да се установи каква е истината, в края на краищата, макар, че се съмнявам.
а че не трябва да се мълчи, е ясно...

# 294
Някой може ли да пусне линк към предаването по Нова?

Каквато и да е истината в детайлите, не е нормално майка да  прибере децата си с наранявания и без никакво обяснение, нали?Вярвам, тук ще се съгласят и подкрепящите Ели и така обозначените "Запознати и съседки"

Аз не познавам Ели,не съм я "чела" до момента във форума, нямам отношение към градината, живея на 500км от София и едва ли ще ми се наложи да ползвам софийска ДГ.
Така, че тези, които "защитаваме Ели", изобщо не го правим от заинтересованост.А от чисто човешко и майчинско недоумение, как е възможно да се случват в 21 век такива неща с децата ни?

Виж, постовете на запознатите, очевидно са на заинтересовани, най-малкото не искат неприятности с ДГ.
Всеки има право на мнение, но никой от защитниците на "обратната страна" не даде адекватно обяснение от негова гледна точка за поведението на персонала в ДГ.

# 295
Аз вчера нямах възможност да чета и съм пропуснала предаването сутринта.
alina_si   , напълно споделям твоята позиция. Беше въпрос на време да дочакаме да се нахвърлят върху майката, и което е още по-гнусно-да започнат да злоупотребяват с проблемите на децата. Много сте смели в това точно отношение-аз лично не бих се престрашила да коментирам и квалифицирам толкова "компетентно" 3-годишни дечица - не, че някой ме заплашва, а защото имам страх от Бог!
Бебемама, определено се опитваш да звучиш като отговорно, мило и ангажирано момиче в постовете си. Защо тогава, познавайки "толкова добре" Ели, и даже знаейки какво става къщата й  
Цитат
Искам само да попитам Елена колко пъти е завела децата си в Пирогов ,когато друг път са имали синини незнайно от къде и спокойни ли са нощем ,когато тя ги бие?
не си я попитала досега лично и не си реагирала, за да ги защитиш?!  Или пък да й помогнеш, ако смяташ, че проблемите й са резултат от последователните майчинства? Значи си съучастник в ситуация, при която една майка страда от проблеми и жестоко малтретира децата си. С какво си по-добра от нея тогава ти? И, повярвай ми, убедена съм, че повечето момичета, които четат темата, си имат едно на ум. Не е необходимо да ни подценяваш до такава степен, че да ни обясняваш откъде изгрява слънцето. Така, както не те познаваме теб, не познаваме и Ели. Към момента изложеното от нея е доста по-убедително обаче. Мога да ви предложа да си направите ваша тема.  Пуснете тук линк и ще влезнем да ви прочетем, ако все пак решите да излезете от анонимност. Честно казано, не приемам аргумента, че от самото начало не сте искали да се включите - ако не сте искали, нямаше да надничате в темата на Ели. Ако имаше какво да кажете - защото не го написахте преди седмица, а сега изведнъж всички вкупом се хвърлихте да плюете върху нея? Или е по-лесно както досега, в случай, че сте били свидетели на насилие от страна на Ели върху децата й да си "трайкате"? Е после как искате нашето уважение и разбиране!?

Самото появяване Запознатата да си "почешА езика" говори достатъчно и не си струва и коментар. Интересно ми е едно-явно наистина много подценявате Ели. Дали фактът, че е със средно образование, че е затруднена от отглеждането на 3 деца, ви кара да смятате, че има по-малко право да е гражданин и майка от вас? Не зная на какъв жаргон говори, но поне писмено всички имаме възможността да видим, че не само, че се изразява доста по-добре от нападащите я дами, но и правописът и граматиката й значително превъзхождат техните, не че тази подробност има особено отношение по темата, но нямаше как да не ми направи впечатление. Явно понеже е по-първична и не си трае, а децата й са по-палави, дава шанс на управата на градината да настройва останалите родители и сега всички дружно защитават някаква разпокъсана и неясна теза, в която основното е оплюването на Ели и децата й.

Бурова, повярвай ми, аз не бих търпяла друго дете да малтретира моето! И при положение, че детето ми редовно се прибира наритано, нахапано, издрано и посинено, не само, че изобщо нямаше да съм доволна от персонала на детската градина, който позволява подобно неща, но щях да съм подала жалби отдавна. И то не само срещу персонала! Щях да заведа материален граждански иск срещу родителите, които не могат да озаптят детето си, както и да сезирам Агенцията за защита на детето. Какво си предприела в тази посока досега? Защото аз лично не мога да намеря логиката в твоя пост!   Да синтезирам ли: "А относно учителките, съжалявам, че нямате възможност децата Ви да бъдат техни възпитаници: 3 годишното ви дете да се прибира  посинено по крачетата от ритници на двамата близнаци, ударено по главата с юмрук, издраскано по лицето, ухапано.... това ни се случва!" Съчувствам, ако ситуацията ви наистина е такава, но защо досега нищо не сте предприели?!
Разберете - Ели ни печели с факта, че е активна, смела и действа, а вие влизате тук само да мрънкате и да искате да проявяваме разбиране към вашето бездействие и слабохарактерност. Не ни помагате и не успявате да ни спечелите, съжалявам! Внимателно чета постовете и се старая да съм безпристрастна, но... Убежденията ни тук се формират на база анализа на прочетеното, Хрисита, не мислиш ли? Не мога да се чувствам отговорна за това, че някой не успява да се аргументира убедително.

Последна редакция: пт, 13 ное 2009, 13:43 от Angelviolet

# 296
Нямам време да чета сега, влизам само да споделя, че Лора Крумова ми направи изключително лошо впечатление.  Като се започне от грубото и преиграване в началото на предаването и опитите да се внуши, че децата са проблемни, до крайната и позиция на финала. 

# 297
  • Бургас
в този ред на мисли , пък и след като прочетох постовете на новодошлите, не мисля, че тук се толерира друга версия освен тази ЕДИНСТВЕНО от думите на Ели.
Аз за друга версия не съм прочела нищо. Само разбрах, че крещяла по децата и била изрод едва ли не майка им. А това далеч не ми прилича на нищо друго освен на клюки и много пяна  ooooh!

# 298
Убежденията ни тук се формират на база анализа на прочетеното, Хрисита, не мислиш ли? Не мога да се чувствам отговорна за това, че някой не успява да се аргументира убедително.[/color]
Адмирирам те за това, че се опитваш да си безпристрастна, но ако трябва да сме честни, има хора които четат тук само за да си намерят материал да се захапят с някого и да пресират. Не случайно на два пъти ми се случва отговаряйки на някой пост, междувременно той да бъде редактиран така, че да няма основание авторът му да бъде нападнат за думите си, е аз не съм и имала  намерение да атакувам някого, но ми прави впечатление как смисълът на някой пост се променя може би от страх.

# 299
Запознатите и съседките- ще цитирам бащата на близнаците "Това може да са вашите деца!!!"...

А, вие само на по едно детенце ли се радвате междувпрочем? Лесно е да си перфектната майка в този случай...
Хайде да не изкривяваме темата кой къде си върши работата и колко приказва- за това си има отчетни теми.

Тук се търси истина и справедливост- надявам се Ели да е намерила морална подкрепа и помощ в този форум и да не се отказва... Ели, бъди готова и за изливането на още "помия", извинете ме за израза...

Дайте линк за репортажа по Нова?

Общи условия

Активация на акаунт